Az osztott nézet és a Kép a képben funkció használata iPad-en, útmutató

Az iOS 9 és 10 rendszerrel az Apple néhány szép többfeladatos lehetőséget kínál. Ha rendelkezik iPad Pro, iPad Air vagy újabb, vagy akár iPad mini 2 vagy újabb verzióval, most megnézheti a rendelkezésére álló kép a képben lehetőséget.

Az osztott képernyő funkció nagyon hasznos. Tegyük fel, hogy éppen SMS-t küldött a barátjának, és megpróbálta megtervezni a következő lehetőségek menüpontjait, hogy összejöjjön barátaival és családjával. Ha a barátjával folytatott beszélgetés során megpróbál kutatni néhány receptlehetőséget, akkor már nem kell kilépnie a szöveges alkalmazásból a Safari megnyitásához, majd vissza kell térnie az SMS-hez.

Mindkét tevékenységet egyszerre végezheti anélkül, hogy kilépne az egyik alkalmazásból, és a másikra lépne.Ezenkívül megosztott képernyős módban is megoszthatja az információkat az egyik alkalmazásból a másikba. És ez, barátaim, a megosztott képernyő szépsége!

Az újabb iPad modellekkel miért nem próbálja ki? Tehát folytassa, tesztelje és használja a Split-ScreenView alkalmazást, és két alkalmazást futtasson egymás mellett ugyanazon a képernyőn.

Osztott képernyős nézet használata

Ez a legegyszerűbb és az egyik legkényelmesebb lehetőség a multitasking használatára az iPad segítségével. Két részre osztja a képernyőt, és két alkalmazást futtat egymás mellett. Ez a funkció jobban működik fekvő módban olyan alkalmazásokkal, amelyek megosztott képernyőn kompatibilisek.

Az iOS9-től kezdve az Apple ragaszkodik ahhoz, hogy az alkalmazásfejlesztők biztosítsanak többfeladatos támogatást. Az általános kivétel az, hogy azok a fejlesztők, akik kameraközpontú alkalmazásokat vagy játékalkalmazásokat építenek, amelyek az iPad szenzorokat használják az alapjáték részeként, elállhatnak a többfeladatos funkciók támogatásától.. Ezért ellenőrizze, hogy az alkalmazás kompatibilis-e a többfeladatos funkciókkal.

IPad-jén egyszerűen csúsztassa az ujját balra a képernyő jobb kezétől. Az oldalsáv látható. A csúsztatással egy második alkalmazást használhat az oldalsávon. Az oldalsávot felfelé és lefelé görgetve megtekintheti az összes elérhető alkalmazást, és érintse meg a megnyitni kívánt alkalmazást.

Amikor a két alkalmazás osztott képernyős kompatibilis, akkor egy sort kell látnia az oldalsáv bal oldalán. A két lappot elválasztó vonal balra és jobbra húzásával beállíthatja az egyes alkalmazások számára kijelölt helyet a főképernyőn.

Az osztott képernyő módból való kilépéshez csúsztassa a vonalat teljesen balra vagy jobbra, attól függően, hogy melyik alkalmazást szeretné nyitva tartani.

Könnyedén továbbíthat információkat egyik alkalmazásból a másikba osztott nézetben. Például, ha információkat keres a Safari alkalmazásból a képernyő egyik részén, akkor másolhatja és beillesztheti a webcímet az e-mailbe a képernyő másik oldalán.

A Kép a képben funkció használata 

Ha videót nézel egy olyan alkalmazáson, amely támogatja a többfeladatos feladatot, megérintheti a négyzeten belüli kis négyzetet (benne egy kis nyíl) a jobb alsó sarokban, az alábbi képen látható módon.

Amikor megérinti ezt a gombot, megnézheti a videót egy kis ablakban, miközben egy másik iPad alkalmazást használ a képernyőn. Húzhatja a videoablakot a képernyő tetszőleges részébe, megcsípheti és szétterítheti a méretének megváltoztatásához, és megérintve megnyithatja a P-I-P vezérlőket.

Osztott képernyő az iPaden nem működik

Néhány felhasználó úgy találja, hogy nem tudja használni az osztott nézet funkciót az iPad Air 2 eszközén. Ha az osztott nézet vagy a kép a képben funkció használatával kapcsolatos kihívásokkal kell szembenéznie az iPaden, kövesse ezt.

Az alábbi lépések kipróbálása előtt ellenőrizze, hogy az osztott nézet módban használni kívánt két alkalmazás valóban kompatibilis-e a funkcióval.

1. lépés Ha az eszköz kompatibilis a multitasking funkció támogatásával (iPad Air és újabb), akkor az első dolog az, hogy újra kell indítania és vissza kell állítania a készüléket, és ellenőrizni kell, hogy működik-e a funkció. Nyomja meg együtt a Home gombot és az Alvás / ébresztés gombot kb. 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó a képernyőn. Hagyja, hogy az iPad önállóan elinduljon, majd tesztelje az osztott nézet funkciót a képernyőn balról jobbra csúsztatva.

2. lépés Ellenőrizze az eszköz beállításait. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást -> Általános -> Multitasking. Győződjön meg arról, hogy a Több alkalmazás engedélyezése be van kapcsolva. A kép a képben kapcsolónak kell lennie a Perzisztens Videó Overlay feliratúnak is.

Kérjük, ossza meg velünk gondolatait arról, hogyan használta a funkciókat, hogy azok hatékonyak legyenek az Ön számára. Reméljük, hogy ez a cikk segített az alapvető beállításokban az iPad jó funkcióinak használatához.

Legutóbbi hozzászólások