Hogyan kell használni a képernyőidőt a legérzékenyebb alkalmazások zárolásához

Az Apple összes eszköze rendkívül biztonságos a kialakítása szempontjából, de a vállalat iPhone-ján található titkosítási és biztonsági funkciók általában a legtöbb figyelmet kapják.

Aminek van értelme. Az iPhone a közös társaink - oda mennek, ahova megyünk. Emiatt sokkal valószínűbb, hogy elveszik, lefoglalják vagy ellopják őket.

De a magánéletnek nem csak a lopások és az elvesztések elleni kudarcbiztosnak kell lennie. Mi a helyzet akkor, ha távol akarja tartani az embereket bizonyos alkalmazásoktól - különösen azoktól, akik már ismerik a jelszavát.

Sajnos nincs natív „jelszó” zár az iOS-n elérhető alkalmazásokhoz. De a képernyőidő bevezetésével az iOS 12-ben van egy megoldás, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos mértékben „utánozza” ezt a hiányzó funkciót.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • A képernyőidő felhasználása a családmegosztási tervvel
  • A képernyőidő jelszavának visszaállítása

Hogyan kell használni

A Képernyőidő egy olyan digitális jólét eszközkészlet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az iPhone-használat nyomon követését - és még korlátozásokat is meghatározhat arra vonatkozóan, hogy mikor férhetnek hozzá bizonyos alkalmazásokhoz.

Ezen a ponton már sejtette, hogy ez utóbbi funkciót fogjuk kihasználni. Lényegében, amikor a Képernyőidő aktív, bizonyos alkalmazásokat „lezárhat”, amelyek eléréséhez a Képernyőidő-kód szükséges.

  • Nyissa meg az iPhone készülékén a Beállításokat.
  • Érintse meg Képernyő idő. Lehet, hogy koppintson a Képernyő bekapcsolása elemre, ha még nem állította be.
  • Győződjön meg arról, hogy rendelkezik képernyőidő-jelszóval. Ha nem érinti a Képernyőidő-kód használata lehetőséget.
  • Érintse meg a App Limits ikon. Hitelesítse a képernyőidő-kóddal.
  • Az App Limits menüben érintse meg a gombot Add Limit.
  • Győződjön meg arról, hogy Minden alkalmazás és kategória van kiválasztva.
  • Koppintson a Hozzáadás a jobb felső sarokban.
  • Válasszon 1 perces határidőt. Győződjön meg arról, hogy Blokk a limit végén engedélyezve.

Ekkor az alkalmazások többsége egy perc múlva automatikusan „lezáródik”. A feloldáshoz meg kell adnia a képernyőidő jelszót.

Ez bizonyos, gyakran használt alkalmazásoknál bosszantó lehet. Ezt szem előtt tartva, a könnyebb hozzáférés érdekében a következőképpen adhat hozzá alkalmazásokat a képernyőidő „fehérlistájához”.

  • Nyisd meg a beállításokat
  • Menj Képernyő idő.
  • Érintse meg Mindig engedélyezett.
  • Keresse meg azokat az alkalmazásokat, amelyek zárolva maradnak - vagyis nem kell megadnia a képernyőidő-kódot a megnyitáshoz.
  • Adjon hozzá alkalmazásokat a Mindig engedélyezett kategóriába koppintva a zöld + ikonra.

Technikailag, ha csak néhány alkalmazást szeretne „lezárni”, akkor a legtöbb alkalmazást hozzáadja a „Mindig engedélyezett” kategóriához. Minden alkalmazás, amely nem tartozik ebbe a kategóriába (az Alkalmazások kiválasztása: címsor alatt), zárolva lesz.

Nagyjából ennyi van. Ez nem tökéletes megoldás, de működik, és egyfajta ügyes trükk.

Ha valamelyik pillanatban ki szeretné kapcsolni, akkor egyszerűen lépjen a következőre: App Limits, érintse meg az adott határt (és írja be a jelszavát), és érintse meg a gombot Limit törlése.

Egy pár figyelmeztetés

Ha tökéletlenségről beszélünk, van néhány dolog, amelyet tudnia kell, mielőtt használná ezt a Screen Time trükköt.

Szafari

Ha a képernyőidő használatával hozzáad egy alkalmazáskorlátot, az meglehetősen használhatatlanná teheti a Safarit. Ennek oka, hogy valamilyen okból nem veheti fel a Safarit a „Mindig engedélyezett” kategóriába.

A Safari akkor nyitható meg, amikor a Screen Time alkalmazáskorlát aktív, de minden felkeresett webhely feloldási értesítést fog kérni.

A legjobb megoldás ennek megkerülésére egyszerűen egy harmadik féltől származó böngésző használata, például a Google Chrome vagy a Mozilla Firefox. De a saját futásteljesítmény változhat.

Rejtett képek

Ne feledje, hogy a Fotók alkalmazás „zárolása” ezzel a módszerrel nem fogja megakadályozni, hogy más alkalmazások hozzáférjenek hozzá.

Más szavakkal, egy sznúp nem lenne képes megnyitni a Fotók alkalmazást a jelszó nélkül. De képesek lesznek megtekinteni a fotóit az Üzenetek, a Facebook vagy bármely más alkalmazás segítségével, ahová fényképeket feltölthet.

Az Apple-nek nincs natív médiavédelmi rendszere, de rengeteg „boltozat” típusú alkalmazás létezik, amelyek külön jelszó mögött védik a szövegeket, képeket és videókat.

Legutóbbi hozzászólások