Frissítsek-e iOS 10-re iPhone 5-en vagy iPhone 4-en?

Bár a legtöbb új iOS verzió kompatibilis a visszamenőlegesen, mivel minden korábbi iPhone modellel működik, érdemes még egyszer gondolkodnia, mielőtt frissítené iPhone és iPad készülékét az újabb iOS 10 rendszerre.

Az iOS 10 új szolgáltatásait elsősorban az új iPhone modellek processzorsebességének kihasználására tervezték. Az iPhone SE például az új A9 Chipet az M9 Motion társprocesszorral sportolja, hasonlóan az iPhone 6 és az iPhone 6S modellekhez. Ezeket a lapkakészleteket úgy tervezték, hogy ellenálljanak az új iOS-szolgáltatások növekvő igényeinek. Ezek a funkciók elképesztően gyorsan működnek az iPhone 7-en is.

Mivel az iOS az elmúlt kiadások során fejlődött, az Apple rengeteg új multitasking és gesztus alapú funkcióval bővült. Ezen funkciók többsége hibátlanul működik az újabb modelleken, miközben a régebbi modellekben késési problémákat és akkumulátor-lemerülési problémákat okoz.

Működni fog az iOS 10 az iPhone-on

Az iOS 10 segítségével az Apple egyértelműen megszüntette az új iOS támogatását az iPhone 4 modelleken. Ha van iPhone 4-je, akkor nem tudja letölteni az iOS 10-et eszközére. Az iOS 10 elérhetővé válik az iPhone 5 és későbbi modellek számára.

Fontos megjegyezni, hogy az iPhone 4S egy A5 chipet futtat, amely egy 32 bites alapú rendszer egy chipen, szemben az A9 chipkel, amely egy 64 bites chip, amely 1,8 GHz-es kétmagos chipet játszik.

Forrás: Engadget

Ha régi iPhone-ját olyan alapokhoz használja, mint a telefonhasználat, az SMS, az üzenetek és más alapvető funkciók, akkor nem érdemes frissíteni az újabb iOS-re. Ha régebbi iPhone 5-je jól tartja magát a legújabb iOS 9.3.2-n, akkor hagyhatja abban a verzióban, hogy élvezhesse az iOS 9.3.2-től elérhető összes funkciót, beleértve az éjszakai műszakot és az alacsony akkumulátor-üzemmódot. Az írás során az olyan hűvös funkciók, mint az „Emelés és ébresztés”, nem lesznek elérhetők az iPhone 5 modelleknél.

Ha mégis szívesen forgatná az iOS 10-et, például kipróbálná az új iMessage-t az emoji-fejlesztésekkel, megpróbálhatja letölteni az új iOS-t iPhone-jára. Kérjük, győződjön meg arról, hogy az iPhone segítségével megfelelő biztonsági másolatot készített az iPhone-ról. Így, ha nem elégedett az iOS 10 tapasztalataival, és vissza akar térni a régi jó iOS 9.3.2-re, akkor ezt könnyen megteheti. Felhívjuk figyelmét, hogy az Apple korlátozott időtartamot engedélyez az iPhone korábbi verziókra való visszaminősítésére.

Tippek az iPhone felgyorsításához az iOS 10 rendszeren

Ha frissítette iPhone-ját iOS 10-tel, és a legtöbb funkció működni látszik, de az iPhone felületén lassúság tapasztalható, érdemes ellenőrizni ezeket a beállításokat:

Érintse meg a Beállítások> Kisegítő lehetőségek> elemet, és kapcsolja a Mozgás csökkentése funkciót Ki értékre. Az Kisegítő lehetőségeknél kikapcsolhatja az Átlátszóság csökkentése és a kontraszt növelését is. Érintse meg a Beállítások> Általános> Spotlight keresés> Siri javaslatok elemet. Ezt a beállítást kikapcsolhatja. Végül végezzen kényszerű újraindítást az eszközön. Kényszer újraindítást végezhet úgy, hogy lenyomva tartja a Kezdőlap gombot és az alvás / ébresztés gombot, amíg a készülék újraindul, és meg nem jelenik az Apple logó.

Tekintettel a nagy iOS-frissítés után tapasztalt problémákra, azt javasoljuk, hogy ne frissítse iPhone 5-ét, és várja meg, amíg a por kissé le nem ül. Várjon az első iOS 10.1-re, mielőtt az iPhone-ját az iOS 10 világába viszi. legalább néhány hét, miután a nyilvános verzió szeptemberben elérhetővé válik. Jobb biztonságban, mint sajnálom!

És ha meg kell tapasztalnia az új iOS 10 funkciókat, vagy azt az új klasszikus játékot, amely csak az iOS 10-en és egy újabb iPhone-on működik hatékonyan, fontolja meg eszközének frissítését. Még mindig vannak jó ajánlatok az új iPhone SE és az iPhone 6 modellek számára, ami meglehetősen tisztességes eszköz azok számára, akik még mindig az iPhone 4S és az iPhone 5 modelljeikkel sportolnak.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk az iOS 10 néhány új funkcióját, és mit jelentenek egy régebbi iPhone esetében. Ide kattintva elolvashatja az iOS 10 részletesebb előnyeit és hátrányait is. Ez az iOS Beta kiadásának tesztelésén alapult.

Frissítsek?

Mit jelentenek az új iOS 10 funkciók annak, aki régebbi iPhone modellt használ?

Emelje fel, hogy felébredjen egy egyszerű és elegáns mód a telefon feloldásához. Ez a hasznosság szempontjából túlmutat a Touch ID szolgáltatáson. Nem biztos abban, hogy az Apple miért nem tette elérhetővé az új iPad-ek számára. ->Ez a régebbi iPhone-okon, például az iPhone 5-ben nem fog működni, és csak az M9 mozgásprocesszort sportoló eszközökre korlátozódik.

Hűvös értesítések: Valószínűleg ez a legnagyobb változás (vizuálisan) az iOS 10-ben. Bár az Apple itt nem hoz létre újat, hanem olyan változást, amelyet nagyon vártak. Az iOS összes korábbi verziójában az értesítésekkel csak annyit tehet, hogy vagy megnyitja a fő alkalmazást, vagy elveti őket. Az iOS 10 és a 3-d touch segítségével most sokkal többet tehet az iPhone értesítéseivel. ->A „hűvösséghez” többnyire 3D érintésre van szükségiPhone

Új stílusú hivatkozások

Az iOS 10-ben csúsztasson jobbra, és különféle widgeteket fog látni, csúsztassa balra, és meglesz a kamera. A lefelé csúsztatással megjelenik az értesítési központ, míg a felfelé csúsztatással a vezérlőközpont jelenik meg. A vezérlőközpontban egy új zenevezérlő látható, amely varázslatként működik nemcsak az iPhone saját zenelejátszójánál, hanem bármely másnál is. ->Az iOS 10 ezen funkciója iPhone 5 modelljeivel használható. Nem találtunk lassúságot, fagyasztási problémákat stb., Amikor ezt kipróbáltuk a Beta verziókban. Tetszett ez a kényelmes szolgáltatás mind az iPhone-on, mind az iPad-en.

Búcsúzzon a feloldáshoz

A „csúsztatás a feloldáshoz” évek óta aláírás az Apple számára, és mindannyian tudjuk, hogy az Apple kissé lassú, amikor elengedi funkcióit. De úgy tűnik, sokat láttunk erről. Az iOS 10-ben már nem fogjuk látni a „slide to unlock” funkciót. A felhasználók vagy feloldhatják eszközeiket a Touch ID segítségével, vagy egy jelszó megadásával (ez lesz az egyetlen lehetőség az iPhone 5 vagy korábbi verzió esetén). ->Nem sok ajánlat, ha iPhone 5 modelleket használ

Apple Music

Az Apple Music iránti harag nem új keletű, valójában ez volt a legutóbbi WWDC. Úgy tűnik, hogy a hype minden hype volt, mivel az alkalmazás nem mutatott be újat, csak egy maroknyi kaotikus funkciót. Ezúttal a technológiai óriás hozta egy kis józan észre az alkalmazást, egyszerűbb dizájnnal, hűvös színekkel és sok új funkcióval. E funkciók egyike az a képesség, hogy a képernyőn jelen legyen a jelenleg lejátszott dal szövege. ->Ideje leporolni a régi Karaoke Machine-t. Teljes komolysággal az Apple meglehetősen tisztességes változtatásokat hajtott végre az Apple Music alkalmazásban, és érdemes lehet megpróbálni az iOS 10 használatát.

Térképek

Az Apple soha nem volt híres a térképi funkcionalitásáról. A dolgok valószínűleg megváltoznak az iOS 10 hivatalos kiadásával. Az alkalmazás most jobban megtervezett, sima animációkkal rendelkezik, és a különböző pontok keresése egyszerűvé vált. Hogy őszinte legyek, a Google még mindig a legjobb dolog, ami valaha történt a navigációs rendszerrel, de a szakadék biztosan szűkül. ->Úgy gondoljuk, hogy ebben az új verzióban van néhány jó integrációs szolgáltatás. Az iOS 10 térképei az útvonalon forgalmi információkat tartalmaznak, alternatív útvonalak és útvonalak opcióival, amelyek elkerülik az fizetős utakat. Van egy dinamikus nézet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nagyítsanak és kicsinyítsék, hogy megnézzék, milyenek a közlekedési viszonyok, és lehetőség van keresni egy útvonal mentén, hogy útközben benzint, ételt, kávét és egyebeket találjanak.

Ha egy forgalmas parkolóban állítja le autóját, akkor a Maps emlékezhet a parkolóhelyre, így megkönnyíti autójának felkutatását. Megér egy próbát!

Emlékek + Fotók

Az Apple új fotóival a vállalat nagyon szeretné, ha a felhasználók felhagynának a Google Fotók használatával és letöltésével. Egy új és intelligens arc- és képfelismerés segítségével most rendkívül egyszerű csoportosítani fényképeit utazások, alkalmak, emberek stb. Szerint. Ezekkel a képekkel ezután fel lehet használni egy kis klip létrehozását, a háttérben játszódó dalokkal . ->Lassúság várható a régebbi iPhone modellek alacsonyabb feldolgozási teljesítménye miatt

Minden új üzenet

Az üzenetküldő alkalmazás hatalmas átalakítást fog kapni az iOS 10-gyel. Számos olyan új funkcióval készül, mint a szöveges animációk, a kézzel írott jegyzetek, az egész képernyőt lefedő hűvös animációk, a nagyobb hangulatjelek, valamint a képesség, hogy népszerű GIF-eket töltsön be és még sok más. Az iPhone üzenetkezelő alkalmazásának megváltoztatására nagy szükség és várakozás volt, valamint az iOS megjelenésével. ->Ha iMessage rajongó vagy, az iOS 10-es iMessage alkalmazásban sok csengő és síp hallható. Feltétlenül vegye körbe az új hangulatjeleket iPhone 5-ön.

Hűvös 3 d érintéses hivatkozások

Ez igazán érdekes; A háromdimenziós érintéssel most előhívhat alkalmazásspecifikus opciókat és modulokat. Például megérintheti és tarthatja az e-mail alkalmazást a kezdőképernyőn, és kiválaszthatja azt, hogy hozzáadja a widgetekhez. Ez azonban valószínűleg csak az Apple alkalmazásain fog működni - legalábbis egyelőre! ->Nem érhető el iPhone 5 modelleken. Reméljük, hogy az Apple alternatív módot kínál ezekre a parancsikonokra azok számára, akiknek nincs 3D érintésük, amikor szeptemberben kiadják az iOS-t.

Törölhető Apple alkalmazások

Ha azok közé a felhasználók közé tartozik, akik mindig törölni akartak egy adott részvényalkalmazást, akkor imádni fogja az iOS 10-et. A legújabb operációs rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy töröljék a részvényalkalmazások egy részét. -> Ezt problémamentesen meg kell tudnia csinálni régebbi iPhone 5 modelljein.

Összefoglalva,

egyértelmű számunkra, hogy az újabb iOS-kiadásokkal az Apple sok jó funkciót vezet be, de ezek megkövetelik, hogy frissítse iPhone-ját az újabb modellekre, hogy a lehető legjobban kihasználhassa ezeket a funkciókat. Mindenképpen kipróbálhatja az iOS 10-et. Tanácsunk az lesz, hogy várjon néhány hetet, mielőtt kipróbálná régebbi iPhone 5 modelljein. Ha előre megy, és letölti, és valamilyen oknál fogva nem tetszik a látottaknak, mindig visszaválthat egy régebbi iOS 9 verzióra. Mindig választhatja az iPhone frissítését egy újabb modellre. Az idén megjelenő iPhone 7 körüli pletykák miatt az iPhone 6 modellek megfizethetőbbé válhatnak.

Legutóbbi hozzászólások