Hol van a Dark Mode iOS rendszerhez?

Hagyd abba a sajtókat! Végre hivatalosan megérkezett az iOS és az iPadOS sötét üzemmódja! És sokak számára megérte várni. Miért? Mert az iOS / iPadOS Dark Mode látványos. Gyönyörű, sőt drámai sötét színvilágot ad nekünk, amely fantasztikusan néz ki az alkalmazásokban és a környezetekben. Ráadásul így könnyebben elérhető a szem gyenge fényviszonyok mellett és éjszakai böngészés közben.

Az OLED képernyős emberek számára, mint például az iPhone XS, az iPhone X, a Dark Mode további előnnyel jár: megtakaríthatja értékes akkumulátorának egy részét. Ez azért van, mert valahányszor a képernyőn valódi feketék jelennek meg, az iPhone OLED képpontjai kikapcsolnak, következésképpen nem fogyasztanak sok akkumulátort.

Sokáig vártunk az iOS Dark Mode-ra

A Dark Mode bevezetése kétségtelenül sok mosolyt csalt az Apple rajongói arcára! Mi, iPhone, iPad és iPod felhasználók évek óta könyörögünk a funkcióért! Jó hír számunkra iPhone és iPad embereknek az, hogy a sötét mód végre kivágta az iOS 13 és iPadOS operációs rendszereket!

Csak idő kérdése volt, hogy az Apple kiadjon egy hivatalos sötét módot az iOS-hez

De nagyon meglepő, hogy egy ilyen áhított funkció előbb a Mac-be került. Manapság az Apple arra törekszik, hogy új funkciókat adjon az iOS-hez bármely más Apple termék előtt. Az elmúlt években a Mac számos új funkciója először az iPhone-on jelent meg. De bármi, a sötét mód mindannyiunk számára itt van!

A harmadik féltől származó alkalmazások sötét módban is megjelennek?

Sajnos az alkalmazásfejlesztőknek engedélyezniük kell a sötét módú támogatást. A sötét mód nem az összes alkalmazás alapértelmezett megjelenése - csak az Apple alkalmazásai számára, ha engedélyezi azt.

A legtöbb alkalmazásfejlesztő azonban engedélyezi a sötét módot az alkalmazásaiban, ezért nem kell túl sokáig várnia, mielőtt a sötét mód elérhetővé válna szinte minden kívánt alkalmazásban!

Sötét módot szeretne a korábbi iOS verziókhoz?

Ha továbbra is az iOS 12-t és korábbi verzióit használja, ma is vannak módok félsötét mód elérésére iPhone-ján (iOS 12/11 és bizonyos fokig 10-es felhasználók számára).

A Sötét mód engedélyezése túl egyszerű az iOS 13+ és az iPadOS rendszerekben!

 • Menj Beállítások> Kijelző és fényerő elemet
 • Koppintson aSötét sötét módra váltani - ennyi!

Állítson be ütemezést a Sötét mód számára

 • Ha be akarja kapcsolni a sötét módot, ha kevés a fény (például naplemente), kapcsolja beAutomatikus hogy automatikusan bekapcsolja a Sötét módot naplementekor és a Fény módot napkeltekor
 • Létrehozhat egy egyéni ütemtervet is, amikor engedélyezi a Sötét mód lehetőséget

Válasszon egy érzékeny háttérképet világos vagy sötét módra

Az iOS 13 és az iPadOS kiegészítő funkciója a képernyő háttérképének fényerejét módosíthatja a környezeti fényviszonyoktól és attól függően, hogy sötét vagy világos módot használ-e. Ezt hívják Sötét Megjelenés Tompítja Háttérképet

Hogyan lehet elhomályosítani iPad, iPhone és iPod háttérképét

 • MenjBeállítások> Háttérkép
 • Váltás Sötét Megjelenés Tompítja Háttérképet-ez az!
 • Ez a funkció nem működik, ha az alacsony fogyasztású üzemmód bekapcsol

Mi a célja a sötét módnak, és miért olyan különleges?

Sok ember megszállottja a sötét mód az iOS-hez!

De miért?

A sötét mód eltávolítja mindazokat a fehér és világos háttereket, amelyek eddig a mobil képernyők és alkalmazások szokásos megjelenését jelentették, és ezt sötét és fekete háttérrel helyettesíti.

A fekete szöveg fehér vagy világos színűre változik.

A legfontosabb, hogy a sötét mód jobb a szemednek!

Legtöbbünk számára könnyebb a tartalom elolvasása és megtekintése sötét módban, különösen éjszaka és gyenge fényviszonyok mellett.

Az OLED képernyős iPhone legújabb sorozatához a sötét üzemmód is növeli az akkumulátor élettartamát - amire mindig vágyunk!

Sötét mód MacOS-hoz?

Biztos vagyok benne, hogy nem csak én lepődtem meg, amikor az Apple bemutatta a Dark Mode-ot a 2018-as WWDC Keynote során a Mac-en iOS helyett macOS Mojave-val.

Ez az új, dinamikus sötét módú funkció lehetővé teszi, hogy a Mac asztali képe dinamikusan állítsa be a fényerőt és a színtónusokat, a nappali fényváltozással a szobában vagy a környezetben.

Nézze meg ezt az új, dinamikus sötét módot a macOS Mojave és a Catalina számára! Ez egyszerűen fantasztikus.

Az iPhone X sorozatú telefonok sötét üzemmódra készek!

Az iPhone X és XS megjelenésekor a Dark Mode adottnak tűnt az iOS 12-hez, mivel mindkettő OLED képernyőt használ, a feketék pedig hihetetlenül néznek ki a kijelzőn.

A régebbi modellek LCD-képernyőivel és az iPhone XR-vel ellentétben, az OLED képernyőkkel a fekete pixelek egyáltalán nem világítanak, így nincs olyan akkumulátor lemerülés, amelyet a sötét mód a korábbi képernyőtípusokhoz kötne!

Most, hogy megvannak az iPhone X sorozatú telefonjaink, mint az XS és az XR, valóban egy sötét módú megjelenésre számítottunk hamarabb, mint az iOS13 - és őszintén szólva meglepődünk, hogy az Apple nem dobta piacra ezeket az új telefonokat.

Az XS és az XS Max-t nézve ezek a telefonok csak sötét módot kérnek! Úgy tűnik, arra épültek.

Az iOS 12 sötét üzemmódban tippelt a jövőbeli frissítésekhez

Kiderül; nem minden reményt veszített el a Dark Mode az iOS-ben. A fejlesztők felfedeztek néhány részletet az iOS 12 bétaverziójában, amelyek arra utalnak, hogy a Dark Mode az év későbbi részében megjelenhet az iOS 13-ban.

Az iOS 12 már tartalmaz néhány sötét elemet. Például a média vezérlők a zár képernyőn fehér helyett áttetsző fekete színűek.

És ha odafigyel, akkor azt veszi észre, hogy ugyanaz a fekete áttetsző háttér jelenik meg az iOS 11 Vezérlőközpontjában. Úgy tűnik, az Apple lassú lépéseket tett a teljes értékű sötét mód felé.

És egyszer ezek a pletykák igaznak bizonyultak: az Apple kiadta a Dark Mode-ot az iOS 13-ban és az iPadOS-ban. Arra számítunk, hogy az elkövetkező hónapokban fantasztikusan új OLED iPhone sorozatunk lesz.

Továbbra is ragaszkodik a régebbi iOS 12-hez vagy korábbi?

Ha régebbi iOS-verziót használ, ismerje meg, hogyan hozhat létre kvázi sötét módot (az úgynevezett Smart Invert) iPhone vagy iPad készülékén a cikkben ismertetett technikák segítségével.

Kicsit az intelligens invertálásról

Ne feledje, hogy a Smart Invert nem igazi sötét mód. Megmutatja iPhone jelenlegi színeinek kontrasztjait.

Ahelyett, hogy fehér hátteret mutatna, a Smart Invert a fehéreket feketére, néhány más szín pedig az ellenkezőjére változtatja a színkeréken. A Smart Invert azonban még mindig néhány képet, nevezetesen sok videót színes negatívumként mutat.

Az intelligens invertálás bekapcsolásához lépjen a következőre:Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Szálláshelyek megjelenítése> Színek megfordítása> Intelligens invertálás.

Nem tökéletes, de amíg nem frissít iOS13 vagy iPadOS rendszerre, a régebbi iOS verziók számára a valós mód módja ez a megoldás, és meg kell tennie! Bocs emberek!

P.S. Ha még nem próbált olyan alkalmazást, amely már támogatja a valódi sötét témát, akkor kihagyja.

Ne felejtsd el megtekinteni a sötét módot a Facebook Messengerben!

Lehet, hogy az iOS12 és korábbi verziók nem rendelkeznek sötét üzemmóddal az iOS rendszerhez, de van néhány olyan alkalmazás, amely sötét módot kínál, beleértve a nemrégiben megjelent Facebook Messenger-t.

Az FB Messenger sötét módja fehér-szöveg-fekete-háttérrel rendelkezik - kiválóan használható éjszakai és gyenge fényviszonyok mellett!

De valójában a sötét üzemmód aktívvá válása a Messengerben egy kis folyamat (vagy trükk - attól függően, hogy nézel rá).

Hogyan lehet sötét módot kapni a Facebook Messengerben

 1. Keresse meg az App Store áruházban a Facebook Messenger frissítését, és frissítse, ha elérhető
 2. Nyissa meg a Messengert
 3. Válasszon egy barátot, akinek üzenetet szeretne küldeni VAGY küldje el magának (ez is működik!)
 4. Koppintson az emoji elemre
 5. Görgessen és keresse meg a félhold holdhangulatjelét
 6. Küldje el annak a félholdas hangulatjelnek annak a barátjának, csak önmagában
 7. A küldés után érintse meg a holdhangulatjelet a csevegésben
 8. Ha aktív a fiókjában, akkor néhány holdat hullanak le a képernyő tetejéről, majd egy gyors mondás követi Megtalálta a Sötét módot
 9. A parancssorban érintse meg a elemet Próbálja ki a Beállításokban
 10. Koppintson a Sötét mód be
 11. Koppintson a Kész gombra a megerősítéshez

Nem kap sötét üzemmódot a Facebook Messengerben?

 1. Győződjön meg arról, hogy a félhold holdi emojit nem adta meg más szöveggel, önmagában kell elküldenie!
 2. Ha nem működik, zárja be a Messenger alkalmazást
  1. A Kezdőlap gomb nélküli készülékeken csúsztassa felfelé a képernyő alját, és kissé szünetet tartson a képernyő közepén
  2. A Home gombbal rendelkező készülékek esetében kattintson duplán a Home gombra a legutóbb használt alkalmazások megjelenítéséhez
  3. Csúsztassa jobbra vagy balra a Messenger alkalmazást
  4. Az alkalmazás bezárásához csúsztassa az ujját felfelé a képernyő teteje felé az alkalmazás előnézetében
 3. Indítsa újra az eszközt
 4. Nyissa meg újra az FB Messengert
 5. Érintse meg ismét a félholdat, vagy kövesse ismét a fenti lépéseket

Néhány embernek ki kellett jelentkeznie a Messengerből, majd vissza kell lépnie, hogy ez működjön, ezért próbálja meg, ha még mindig nem tudja elérni, hogy a Dark Mode megjelenjen.

Nem tetszik a Dark Mode a Facebook Messengeren? Cserélje vissza!

 1. Nyissa meg az FB Messengert
 2. Koppintson a profilképére vagy ikonjára a bal felső sarokban
 3. Kapcsolja ki a Sötét módot
 4. Koppintson a Kész gombra!

A Sötét mód mindenhol jelen volt ... de az iOS!

Igen, a sötét mód a legtöbb Apple eszközünk része. Az iOS 13 és az iPadOS esetében ez valóság!

Ez az Apple Watch szabványa. macOS Catalina és Mojave's megkapta. Még az Apple TV-nek is sötét üzemmódja van.

Ráadásul a sötét mód már a Safari, az Apple Books, a Siri, az Apple Music és a Stocks funkciója. És a sötét mód a harmadik féltől származó alkalmazások növekvő listáján is elérhető!

A sötét módot támogató alkalmazás megtalálásához nyissa meg az App Store-t, és tegye fel ezt a kérdést:Ez az alkalmazás fekete színű?

Legutóbbi hozzászólások