Az újabb iPhone-ok támogatják a gyors töltést - így érheti el

Lehet, hogy ezt nem tudja, de az újabb iPhone készülékeken az Ön által használt töltő és töltőkábel valóban változtat. Az iPhone gyors töltése az iOS 11.2 óta létezik ilyen vagy olyan formában.

Ami az Apple kézibeszélő bekapcsolását illeti, az iPhone 8, 8 Plus és X legnagyobb híre a vezeték nélküli töltés hozzáadása volt. Ez hasznos funkció, de valójában nem ez volt a teljes történet.

Az Apple legújabb iPhone készülékei valóban támogatják a gyors töltést. A vállalat meghatározása szerint ez azt jelenti, hogy mindössze 30 perc alatt akár 50 százalékos töltést is elérhet.

Sajnos van figyelmeztetés a technológia kiegészítésére. Itt van, amit tudnia kell a lehető leggyorsabb töltéshez.st cha

Gyors töltés Nem Műszaki szempontból

Az iPhone 8, 8 Plus és X az Apple mindenütt jelen lévő 5 W-os hálózati adapterével és egy szabványos USB Type-A - Lightning kábellel érkezik.

Ezen kiegészítők egyike sem teszi lehetővé az iPhone gyors töltését. Ez azért van, mert a gyors töltési képesség az USB-C Power Delivery specifikáció eredménye. És bár az újabb MacBook-eszközök átálltak a Thunderbolt 3-ra (amely a C típusú USB-n alapul), az Apple iPhone készülékeinek sora nem.

Más szavakkal, hasonlóan a vezeték nélküli töltéshez, a szolgáltatás eléréséhez külön kell megvásárolni a tartozékokat.

Hogyan lehet gyorsan tölteni

A gyors töltés funkció új iPhone-jának két összetevője van: a kábel és a hálózati adapter.

A kábel

Ha gyors töltést szeretne használni, vásárolnia kell egy USB-C - Lightning kábelt.

Jelenleg ezek a kiskereskedelem kb. 25 dollárért 1 méteres változatért és 35 dollárért 2 méteres változatért.

 • Apple USB-C - villámkábel (1 méter)
 • Apple USB-C - villámkábel (2 méter)

És mielőtt elkezdené fontolóra venni egy harmadik fél kábelét, vegye figyelembe, hogy erősen javasoljuk egy első gyártmányú Apple kábel vásárlását.

Az USB-C nyílt forráskódú szabvány, de az Apple szorosan ellenőrzi a port másik végét: a Lightning szabványt. Nem engedi, hogy harmadik fél gyártói hivatalosan gyártják a Villámkábeleket, így minden felvett kábel valószínűleg kiütés lesz.

Olyan technológiáról beszélünk, amely nagyon sok idő alatt sok töltöttséget biztosít. Tényleg nem akarja kockáztatni a drága iPhone-ját, csak néhány dollár megtakarítása érdekében.

Az adapter

Szüksége lesz a szokásos 5 W-nál erősebb hálózati adapterre (vagy „hálózati téglára”) is a gyors töltés eléréséhez.

Szerencsére a kábellel ellentétben itt van egy kicsit nagyobb rugalmasság.

A legolcsóbb Apple-töltő, amely lehetővé teszi a gyors töltést, a 29 W-os USB-C töltő. Alapvetően ez egy MacBook töltő. Választhat egyet 49 dollárért az Apple weboldaláról. Vagy lehet, hogy már van ilyen.

 • Apple 29W-os USB-C tápegység

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy igénybe vehetne egy harmadik féltől származó töltőt (de nem kábelt). Ismételten nem javasolnánk első választásként, de ha meg akar spórolni néhány dollárt, akkor ez egy lehetőség.

De megint nem érdemes megkockáztatni iPhone-ját, hogy spóroljon néhány dollárt. Ha harmadik féltől származó töltőt választ, ellenőrizze az értékeléseket, és válasszon egy nagyobb márkát, amelyben megbízik.

 • USB-C tápegységek az Amazon-on

A legfontosabb, hogy ne felejtsen el egy olyan töltőt beszerezni, amely legalább a 27 W + tartományba esik, vagy olyan, amely kifejezetten azt állítja, hogy támogatja az USB-C gyors töltést.

Egy (lassabb, de olcsóbb) alternatíva

Természetesen, ha nem hajlandó 74 dollár körüli pénzt költeni iPhone gyors töltési képességének feloldására, van említésre méltó alternatíva.

Ez nem olyan gyors, és nem igazán használja ki az iPhone 8 és X gyors töltési specifikációit, de gyorsabban tölt, mint a dobozon kívüli 5 W-os tégla.

Az új iPad modellekhez tartozó normál 12 W-os hálózati adapter még mindig meglehetősen gyors. Egyes tesztelési eredmények szerint csak körülbelül 15 perces különbség van a 74 dolláros opció között.

A bónusz az, hogy előfordulhat, hogy ezek egyike már fekszik. Ha nem, akkor csak 19 dollárt keresnek az Apple-től - és használhatja az iPhone készülékéhez kapott szabványos USB-A kábelt. Ez jó 55 dollárt spórol meg a valódi gyors töltési módtól.

 • Apple 12 W-os USB tápegység

iPhone gyors töltési módszerek összehasonlítva

Tényleg megéri extra készpénzt költeni a gyors töltéshez? Ez rajtad múlik, de megadhatjuk a tényeket a töltési sebességről.

Számos más műszaki üzlet, köztük a MacRumors és az AppleInsider, saját teszteket hajtott végre az ügyben. Nagyjából ezt találták.

 • USB-C kábel villámhoz és 29 W-os töltőhöz. 30 perc alatt elérte az 50 százalékos töltöttséget. 1 óra 30 perc alatt teljesen feltöltött.
 • Normál USB kábel és 12 W-os töltő. 45 perc alatt elérte az 50 százalékot. 1 óra 45 perc alatt teljesen feltöltődött.
 • Normál USB-kábel és 7,5 W-os vezeték nélküli töltőpad. 1 óra 15 perc körül elérte az 50 százalékot. 2 óra 30 perc alatt teljesen feltöltött.
 • Normál USB-kábel és 5 W-os tégla. 1 óra 15 perc alatt elérte az 50 százalékos töltöttséget. 2 óra 30 perc alatt teljesen feltöltve.
 • USB-C kábel csatlakoztatva egy iMac-hoz. 45 perc alatt elérte az 50 százalékos töltöttséget. Teljesen kb. 1 óra 50 perc alatt töltődik fel.
 • Normál USB-kábel az iMac-hez csatlakoztatva. 1 óra körül elérte az 50 százalékos töltöttséget. Teljesen feltöltött 2 óra 15 perc alatt.

Amint azt fentebb megjegyeztük, a szokásos A típusú USB kábel és a 12 W-os iPad Pro tápegység csak kissé lassabb, mint a C típusú USB-n keresztül történő valódi gyors töltés. Ez jót tesz azoknak a felhasználóknak, akiknek egy 12 W-os adapter fekszik.

De mégis az a tény, hogy az újabb iPhone-ok az igazi gyors töltést támogatják - ez arra utal, hogy valószínűleg csak idő kérdése, hogy az iPhone-okhoz kapott tartozékok ezt felzárkózzák.

Az iPhone gyors töltése nem működik? Nincs kettős csipogás?

Az iOS 11.2 kiadásakor kipróbáltuk a gyors töltést. A leggyakoribb probléma, amelyet arról hallottunk, hogy a gyors töltés nem működik olvasóinknál, a kettős sípolás.

A gyors töltés általában akkor kezdődik, amikor az akkumulátorok lemerültek. Ekkor hallja a kettős dingelést, miközben csatlakoztatja a 29 W-os töltőt és az USB-C / Lightning kábelt. (Általában, ha az akkumulátor alacsonyabb, mint 20 - 25%)

A gyors töltés eddigi legjobb tapasztalata a 29w-os Macbook töltő + USB-C használata villámkábelhez. Az Apple USB-C - Lightning kábel a legjobban működik ebben a forgatókönyvben.

Felhívjuk figyelmét, hogy a gyors töltés automatikusan lelassul, ha a töltési százalék eléri a 80% -ot. Ez nem egy hiba a funkcióval.

Az iOS 12 Beta rendszeren a kettős ding sok felhasználó számára hiányzott, bár a gyors töltés megtörtént. 30 percen belül 50% -ig töltődik minden probléma nélkül. Ha hiányzik a kettős hangjelzés az iOS 12 Beta alkalmazással, akkor ez nem jelenthet problémát.

Íme néhány lépés, amelyet kipróbálhat

 • Húzza ki az USB-C - Lightning kábelt az Apple tápegységéből. Dugja be az elektromos téglát az aljzatba.
 • Várjon 1 percet.
 • Dugja be a C csatlakozót az elektromos téglába. Még ne csatlakoztassa a villámcsatlakozót a telefonhoz. Hagyja bent a kábelt, és várjon 1 percet.
 • Most csatlakoztassa a villámcsatlakozót a telefonjához.

Sok olvasó úgy találta, hogy a fenti lépések eredményeként a dupla ding hang hallható.

A gyors töltési problémák többsége hibás kábelekkel kapcsolatos, szemben a töltővel.

Ellenőrizze a kábelhegyeket, és ellenőrizze, hogy van-e oxidáció. Érdemes cserélnie a kábeleket, ha kopást észlel.

A másik probléma, amely miatt a gyors töltés nem működik, az iPhone-hoz kapcsolódik maga a töltõport.

Lehet, hogy meg kell tisztítania a töltőportot. Az egyik alapszabály, amelyet az Apple használ, amikor valaha is kiad egy jelentős iOS-frissítést, a portok és az eszköz, valamint a nem alapvető alkalmazások tisztítását a kiadással időzítjük. Inkább karbantartási szokássá válik, ha az eszközeit csúcsformában tartja.

Végül, kapcsolja be a Repülő üzemmódot az iPhone készülékén az eszköz töltésekor. Ez valóban segít a gyorsabb feltöltésben.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van.

Legutóbbi hozzászólások