Hogyan lehet kijavítani a sérült felhasználói fiókokat a macOS-ban

Néha a Mac gépeink furcsán viselkednek. Úgy gondolkodunk és használjuk az Apple Computers-t, mintha stabilak és tökéletesek lennének, amíg meg nem buknak. Aztán elszabadul minden pokol. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a gép visszaálljon a normális állapotába?

Nemrégiben komoly problémáim voltak a Mac-mel. Annak ellenére, hogy tudok bejelentkezni, egyik alkalmazásom sem indul el. Ráadásul a számítógép lassú és nem használható. Időnként kapom a forgó strandröplabdát, ami látszik örökké. Te viszonyulsz?

Ha baj lép fel, gyakran a felhasználói fiók beállításai okozzák a problémát. Esetemben kiderült, hogy a problémáim valóban a felhasználói fiókommal kapcsolatosak. Valahogy elrontotta. És nem, nem csináltam semmit - tényleg nem.

Ezek a válságos idők a valóság ellenőrzését jelentik. Semmi, még az Apple termékek is tökéletesek.

Tehát, ha valami történik, ne essen pánikba. A probléma megoldásához néhány dolgot megtehetünk. Próbáld ki őket, és tudasd velünk, ha valami működik, vagy van más ötleted. A segítséget MINDIG szívesen látjuk itt az Apple Eszköztárban.

Térjünk rá!

Egy szó a felhasználói fiókokról

Gondoljon a Mac felhasználói fiókjára, mint az információ szívére, arra a helyre, ahová az adatok mindig visszatérnek. A felhasználói fiók HOME FOLDER tárolja a legtöbbet, beleértve az alkalmazás beállításain végzett módosításokat és számos egyéb dolgot is:

 • Fájlok az asztalon
 • Az asztali képpreferencia
 • A Safari gyorsítótárai, előzményei és webhelyadatai
 • Az Ön e-mail címe, névjegyei és naptári találkozói
 • iTunes zene és videók, valamint képek a Fotókból, a Photo Booth-ból és más alkalmazásokból
 • Létrehozott egyéni beállítások olyan alkalmazásokhoz, mint a Mail, Safari, Messages, Facetime, Notes, Contacts, Calendar, Finder, valamint harmadik féltől származó alkalmazásbeállítások
 • Fájlok a Kezdőlap mappában található Dokumentumok, Letöltések, Filmek, Zene, Képek, Nyilvános és Webhelyek mappákban

Megváltoztatta az otthoni mappában lévő elemek engedélyeit?

Néha, amikor megváltoztatja az otthoni mappában lévő elemek olvasási vagy írási engedélyét, vissza kell állítania az engedélyeket is.

Ez a helyzet különösen akkor áll fenn, ha a Command + I billentyűkombinációt (vagy bármely más módszert használ az információk megszerzésére) az engedélyek megváltoztatásához.

Ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja, akkor problémája lehet az otthoni mappa engedélyeinek megváltoztatása miatt

A jelentett tünetek a következők:

 • Amikor megpróbálja menteni a változásokat, megjelenik egy üzenet, hogy a fájl zárolva van, vagy hogy nincs mentési engedélye
 • Gyakran (és többször) látja azt az üzenetet, hogy a macOS-nak meg kell javítania a Könyvtárát az alkalmazások futtatásához
 • A Fotók alkalmazásban megjelenik egy üzenet, amely szerint a könyvtárat minden alkalommal meg kell frissíteni vagy újra ki kell választani, amikor megnyitja a Fotókat
 • A rendszerbeállítások módosításait a rendszerbeállítások kilépése után nem menti
 • Megjelenik egy üzenet, amely szerint az indítólemezen nincs több hely az alkalmazás memóriájához
 • A Dock frissítését a rendszer nem menti, miután kijelentkezett a felhasználói fiókból
 • Azok a Windows, amelyek legutóbb nyitottak meg, amikor kiléptél vagy kiléptél egy alkalmazást (mielőtt módosítottad volna az engedélyeket) újra megnyíltak a bejelentkezés vagy az alkalmazás megnyitása után
 • Amikor az elemeket áthelyezi a saját mappába, a Mac rendszergazdai nevet és jelszó szót kér
 • Az Előnézet, a TextEdit és a hasonló alkalmazások váratlanul kilépnek, amikor megpróbálja megnyitni őket
 • Az Activity Monitor azt mutatja, hogy a Safari vagy a SafariDAVClient sok rendszererőforrást használ
 • Észrevette, hogy a Mac teljesítménye jelentősen csökkent
 • Az iTunes azt az üzenetet jeleníti meg, hogy az eszköz nem szinkronizálható
 • A Fotók alkalmazásba importált fotók (vagy videók) nem jelennek meg az alkalmazásban, de a Finderben

Ha ezek közül bármelyik hibát látja, a házimapi engedélyek visszaállítása gyakran megoldja a problémát. Az olvasók szerint ez az összes macOS verzióra (beleértve a Mojave & High Sierra / Sierra) és a legtöbb Mac OS X verzióra is érvényes.

Csak ne feledje ALKALMAZZA A HÁZTARTÓ MEGOLDÁSÁT.

Készüljön fel egy másik rendszergazdai fiókkal

Oké, ezt meg kellett volna tennem, de nem tettem. Megtanulta a leckét. Tehát mindenki számára, aki kiváló iFolks, ez az Ön számára.

Mielőtt bármi megtörténne, hozzon létre egy másik fiókot rendszergazdai hozzáféréssel. Készüljön fel egy másik módszerrel a Mac-be történő belépéshez, amely nem jár a merevlemez formázásával és minden elvesztésével.

Ezzel a másik rendszergazdai fiókkal visszaállíthatja a jelszavakat, törölheti a fiókokat és elháríthatja a problémákat. Tehát a problémák megoldása anélkül, hogy drasztikus lépéseket kellene tennie, például meg kell törölnie a meghajtót.

Ha problémája (i) nem egy másik felhasználói fiókban fordulnak elő, akkor valószínűleg mind a macOS, mind a telepített alkalmazások megfelelően működnek.

Tehát amikor be van jelentkezve a szokásos felhasználói fiókotaz alkalmazások váratlan viselkedést mutatnak, például nem indul el, helytelenül hajt végre parancsokat, hibákat ad vissza, vagy váratlanul kilép.

DE, amikor bejelentkezik a másik felhasználói fiókot, látja, hogy ezek a problémák nem merülnek fel.

Az ítélet: A probléma (ok) következésképpen az Ön felhasználói beállításaihoz vagy fájljaihoz kapcsolódnak. Itt az ideje, hogy tegyünk néhány próbát és hibát, hogy kiderítsük, mi történik a felhasználói fiókkal.

Engedély a visszaállításhoz

Talán csak arra van szükségünk, hogy kijavítsunk egy felhasználói fájl engedélyt (ujjaival keresztbe tettük), ezért próbáljuk meg először kijavítani. Újra kell indulnunk helyreállítási módban

Yosemite-re és az alá

 1. Állítsa le a számítógépet
 2. Nyomja meg a Command + R billentyűkombinációt
 3. Nyomja meg a bekapcsológombot
 4. Tartsa lenyomva a Command + R billentyűkombinációt, amíg meg nem hallja az indítási csengőhangot, vagy meg nem jelenik az alma logója és a folyamatjelző sáv
 5. Válassza a Lemez segédprogram lehetőséget
 6. Válassza a Lemez ellenőrzése engedélyeket lehetőséget
 7. Az ellenőrzés után válassza a Lemezengedély javítása lehetőséget

Az El Capitan kezdettel az Apple eltávolította a Lemez segédprogramból az engedélyek gombjainak ellenőrzését és javítását.

Az Apple azt állítja, hogy a rendszerfájlok minden engedélyét automatikusan védik és frissítik a szoftverfrissítés során. De természetesen mindig van eszköz a cél elérésére.

El Capitan számára

 1. Állítsa le a számítógépet
 2. Nyomja meg a Command + R billentyűkombinációt
 3. Nyomja meg a bekapcsológombot
 4. Tartsa lenyomva a Command + R billentyűkombinációt, amíg meg nem hallja az indítási csengőhangot, vagy meg nem jelenik az alma logója és a folyamatjelző sáv
 5. Válassza a Utilities menü lehetőséget a képernyő tetején
 6. Válassza a Terminál lehetőséget
 7. A terminál ablakában írja be a resetpassword parancsot
 8. Nyomja meg a Return gombot
 9. Megnyílik a Jelszó visszaállítása ablak
  1.  NEM MEGÁLLAPÍTJUK A JELSZÓT
 10. Válassza ki az indítólemezt (Macintosh HD, ha nincs átnevezve)
 11. Válassza ki felhasználói fiókját
 12. A Saját könyvtárengedélyek és ACL-ek visszaállítása alatt kattintson a Visszaállítás gombra
 13. A menüsoron válassza az Újraindítás lehetőséget

MacOS Sierra, High Sierra, Mojave és Catalina esetén

Sajnos a lemezengedélyek és az ACL-ek javításának megoldása már nem működik a macOS Sierra és újabb verzióiban.

Az Apple szerint a lemezengedélyek kézi javítása már nem szükséges. A macOS Catalina, Mojave, High Sierra és Sierra (és Mac OS X El Capitan) a szoftverfrissítések során automatikusan javítja a fájljogosultságokat.

Az El Capitan kezdetű és a macOS Sierra-ban kibővített fájlintegritás nyilvánvalóan elavulttá teszi a kézi lemezengedélyeket.

Ha úgy gondolja, hogy felhasználói fiókjával kapcsolatos problémák valóban a lemezengedélyezési problémákból erednek, a MacOS Mojave, a High Sierra vagy a Sierra számára jelenleg elérhető legjobb megoldás az operációs rendszer frissítése, ha rendelkezésre áll egy frissítés.

Ha nem áll rendelkezésre frissítés, próbálkozzon az alább felsorolt ​​tippekkel.

A mappamegoldások visszaállítása

Ha a probléma az otthoni mappában lévő elemek engedélyeinek megváltoztatása után kezdődött, állítsa vissza az engedélyeket:

 1. A Finder menüsoron érintse meg a Go> Home (vagy a Shift + Command + H) elemet
 2. Válassza a Fájl> Információ kérése (vagy a Command + I parancsot)
 3. Nyissa meg a Megosztás és engedélyek területet (ha nem lát semmilyen információt, kattintson a mellette lévő háromszögre)
 4. Ellenőrizze, hogy az otthoni mappa engedélyei fel vannak-e oldva (nézze meg a jobb alsó sarokban található zár ikonját)
  1. Ha zárt zárat lát, érintse meg egyszer a zárat, és a feloldáshoz írja be a rendszergazda nevét és jelszavát
 5. A zárolás feloldása után válassza az ablak bal alsó sarkában található Művelet menüt, és válassza az Alkalmazás a zárt elemekre lehetőséget
  1. A művelet megerősítéséhez kattintson az OK gombra
  2. A művelet befejezésekor az ablak tetején megjelenik egy folyamatjelző sáv
 6. Miután a folyamatjelző sáv befejeződött, nyissa meg a Terminált az Alkalmazások mappa Segédprogramok mappájából (vagy nyomja meg a CMD + szóköz billentyűt a spotlight keresés megnyitásához, és írja be a Terminál parancsot, és nyomja meg a Return gombot)
 7. Illessze be vagy írja be ezt a parancsot a Terminálba, majd nyomja meg a Return gombot: diskutil resetUserPermissions / `id -u`
  1. Amerikai billentyűzeteknél a `karakter éppen a Tab billentyű felett van
  2. A diskutil parancs megadása után, ha a Terminál azt mondja, hogy a felhasználói otthoni könyvtár engedélyeinek visszaállítása nem sikerült (-69841 hiba), írja bechflags -R nouchg ~, majd írja be újra a diskutil parancsot: diskutil resetUserPermissions / `id -u`
 8. Ha elkészült, lépjen ki a Terminálból

A macOS esetében ez a terminálparancs, amely javítja a felhasználói engedélyeket, az Apple támogatási megjegyzésekben leírtak szerint arról, hogyan lehet megoldani az otthoni mappában lévő elemek engedélyeinek megváltoztatásával okozott problémákat.

A terminálparancsok nem működnek a macOS Mojave + alkalmazásban? Látja, hogy a művelet nem engedélyezett?

Ha a terminál nem fogadja el a parancsokat, amikor a macOS Mojave, Catalina vagy újabb verzióval dolgozik, akkor valószínűleg teljes terminál hozzáférést kell adnia a terminálnak.

Adjon teljes terminál hozzáférést a terminálhoz

Nyissa meg a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> Adatvédelem lapot

 1. Válassza a Teljes lemez hozzáférés lehetőséget a bal oldalsávon
  1. Ha nem tudja módosítani, oldja fel a lemez zárolását, és adja meg az adminisztrátori jelszót, ha szükséges
 2. Koppintson a + szimbólumra
 3. Adja hozzá a terminált a jóváhagyott alkalmazásokhoz teljes hozzáféréssel
 4. Indítsa újra a terminált, és nézze meg, hogy most elfogadja-e a parancsokat

Koppintson a Továbbiak a terminálba elemre

Ha jól érzi magát, próbálja meg használni a parancssort a Terminálban. Egyes olvasók szerint ez számukra működik - különösen a Mac OS X-et még mindig futtató emberek számára.

Nyissa meg a Terminál ablakot

 1. A parancssorba írja be ezt pontosan a szóközöket is beleértve
  1. sudo / usr / libexec / repair_packages -repair –standard-pkgs /
 2. Kérésre adja meg rendszergazdai jelszavát
  1. Várjon egy-két percet
 3. Ha bármilyen hiba van, akkor ezek megjelennek, és a rendszer kijavítja őket, ha lehetséges
 4. Ha nincs hiba, akkor nem jelenít meg semmit

Indítsuk el a helyreállítási partíciót

 • nyomja meg és tartsa Command + R amíg meg nem látja az Apple logót
  • Ha a Mac nem indul, tartsa lenyomva a Opciókulcs indítás közben a beépített Startup Manager megjelenítéséhez, és válassza a Helyreállítási partíció lehetőséget
  • Vagy indítsa el manuálisan az interneten keresztül a macOS Recovery programból, tartsa lenyomva a gombotOpció-Parancs-R vagy Shift-Option-Command-R indításkor
 • Nyissa meg a Terminált és írja be javítás házi engedélyek
  • MacOS esetén próbálkozzondiskutil resetUserPermissions / `id -u`

Ez a parancs egy ablakot nyit meg, hasonlóan a felhasználói fiókok engedélyeinek visszaállításához.

Indítsa el csökkentett módban

Ha nincs tartalék rendszergazdai fiókja, próbáljuk újraindítani a Mac-et csökkentett módban. Ezután eltávolítunk néhány gyorsítótárfájlt, amelyek a probléma forrását jelenthetik.

Csökkentett módban történő indításhoz állítsa le a számítógépet

 1. Nyomja meg a bekapcsológombot
 2. Az indítási hang meghallgatása után nyomja meg és tartsa lenyomva a Shift gombot
 3. Engedje el, amikor megjelenik a szürke Apple ikon és a folyamatjelző sáv
 4. A biztonságos mód betöltése után nyissa meg a Finder ablakot
 5. Nyomja meg a Cmd-Shift-G billentyűkombinációt.
 6. Begépel ~ / Könyvtár / Gyorsítótárak hogy menjen a gyorsítótár mappába

A gyorsítótár teljes eltávolítása nem ajánlott, ezért törölje az összes gyorsítótár fájl biztonsági másolatát. Ha valami történik, a biztonsági másolat segítségével visszaállíthatja a régi fájlokat.

Hozzon létre egy mappát a Shared mappában, és helyezze vissza a gyorsítótárat oda

 1. Ha kap egy biztonsági másolatot, folytassa és törölje a gyorsítótárat
 2. Indítsa újra a számítógépet
 3. Most ellenőrizze, hogy ez megoldotta-e a felhasználói fiókkal kapcsolatos problémákat. Ha nem, folytassa a következő lépésekkel

Elrejtés és keresés: A rossz beállítási fájl megkeresése

Ez halálosan unalmas és időigényes, de még mindig jobb lehetőség, mint egy nem működő számítógép. A sérült preferencia fájl (ok) gyakran okozzák a szokatlan viselkedést a Mac számítógépén, különösen akkor, ha egy alkalmazás nem nyílik meg vagy gyakran összeomlik.

A preferenciafájlok mindenféle alkalmazásspecifikus információt tárolnak, a böngésző kezdőlapjától kezdve a betűtípus-beállításokig, és még olyan dolgokat is, mint a Finder oldalsávjában tartott parancsikonok. Indítsunk először biztonságos módban. Ne feledje, hogy ebben az esetben a türelem a legnagyobb szövetséges (és erény).

Indítsa újra csökkentett módba

 1. Nyissa meg a Finder ablakot, és nyomja meg a Cmd-Shift-G billentyűkombinációt
 2. Begépel ~ / Library / Preferences

Helyezze ezeket a preferencia fájlokat egyenként máshova, lehetőleg egy OLD Preferences feliratú mappába. Indítsa újra a számítógépet minden alkalommal, és ellenőrizze, hogy a felhasználói fiók javítva van-e. Igen, figyelmeztettelek a megoldás halálos részére.

Van erre egy alkalmazás!

Igen, természetesen van egy alkalmazás szinte mindenre, beleértve az engedélyek javítását is. Az InsanelyMac egy RepairPermission alkalmazást és egy Lemez segédprogram alkalmazást kínál, amely elvégzi az Ön munkáját. A Kext Utility for Mac hasonló szolgáltatásokat nyújt, beleértve az összes rendszermappához tartozó engedélyek javítását és a rendszer gyorsítótárainak újjáépítését.

Indítania kell azonban a SIP (System Integrity Protection) letiltásával vagy megengedő CSR konfigurációval. Tehát a futtatáshoz engedélyeznie kell a bárhonnan származó alkalmazásokat a Rendszerbeállítások -> Biztonság és adatvédelem menüpont alatt. Ezen opciók végrehajtásának engedélyezése a Terminálban: sudo spctl –master-disable

A rendszerintegritás-védelmet (SIP) El Capitan-ban vezették be, és gyökér nélküli módnak hívják. Nagyobb biztonságot nyújt a Mac számára, és megakadályozza, hogy a rosszindulatú programok módosítsák a rendszerfájlokat és könyvtárakat.

A Mac SIP (System Integrity Protection) letiltása

 1. Indítsa újra a Mac-et
 2. Indítsa el a helyreállítási partíciót
  1. Tartsa lenyomva a Command-R gombot, amíg meg nem jelenik az Apple ikon és a folyamatjelző sáv
 3. A Utilities menüből válassza a Terminal lehetőséget
 4. Írja be a parancssorbapontosan ezt csrutil letiltása
 5. Nyomja meg a Return gombot
 6. A terminál azt az üzenetet jeleníti meg, hogy a SIP le van tiltva
 7. Indítsa újra az Apple menüből (bal felső sarokban)

Engedélyezze újra a SIP-t ugyanazokkal a lépésekkel, beleértve az újraindítást és a gépeléstpontosan ezt csrutil engedélyezése

Látogatás az AppleCare segítségével

Ha számítógépe továbbra is az AppleCare-megállapodás hatálya alá tartozik, eljött az ideje, hogy felhívja vagy elvigye a számítógépet az Apple üzletekbe. Hadd nézzék meg a géniuszok; végül is fizetett ezért!

Általában tudják, mit csinálnak, és sokkal kevesebb idő alatt kell megoldaniuk a problémát, mint neked. Természetesen sokkal több kérdést látnak, mint mi (szerencsére).

Még akkor is, ha a Mac-en nem érvényes a garancia, akkor is képes lesz javítani kevesebbet, mint gondolná. Próbálja ki először, mielőtt fizet:

Ha hitelkártyával fizetett, akkor a kártyatársaság fedezheti azt. Ellenőrizze hitelkártya szabályait, hogy jogosult-e a védelemre.

A visszatérés pontja

A legrosszabb forgatókönyv szerint nem állunk meg. A helyreállítási partíciót fogjuk használni. Csak győződjön meg róla, hogy WiFi vagy Ethernet kábelen keresztül csatlakozik az internethez.

Használja Mac helyreállítási módját a macOS vagy az OS X újratelepítéséhez

 1. Indítsa újra a számítógépet, és indításakor tartsa lenyomva a Cmd-R gombot
 2. Válassza ki a macOS vagy az OS X újratelepítését, és kövesse az utasításokat.

Összegzés

Tanulság - mindig készítsen biztonsági másolatot. Tehát készüljön fel úgy, hogy legalább 2, igen KÉT rendszergazdai fiók van a számítógépén. És mivel az Apple ToolBox azt javasolja, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a fájlokról, lehetőleg a 2X2 szabály betartásával (két felhő, két helyi).

Legutóbbi hozzászólások