Az Apple gyorsindítási automatikus beállításának használata iOS és iPadOS rendszerekhez

Az Apple az egyszerűségéről ismert, és ez a második, amikor kiveszi a készüléket a dobozból. Új iOS-eszköz beállításához mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik az iCloudba, és bejelentkezik a WiFi-jére. De az iOS11-től kezdve és az iOS 12-es és újabb verzióin folytatva az Apple úgy gondolja, hogy még ez is egyszerűbb lehet.

És csak a régi Apple-eszközre (vagy egy másik Apple-eszközre) és az iOS 11-es vagy újabb verzióra van szüksége!

Nem emlékszik például a jelszavakra? Nincs mit!

Mi van, ha nem ismeri az iCloud jelszavát, és elmenti egy jelszókezelőbe? Mi van, ha nem emlékszik kéznél a Wi-Fi jelszavára? És nem lenne jó, ha az összes alapvető beállításod automatikusan átkerülne?

Az iOS 11+ alkalmazással az Apple megkönnyíti az eszköz beállítását, és egyszerűbbé teszi a beállítások, az Apple ID és a WiFi információk, az előnyben részesített beállítások és az iCloud kulcstartó jelszavak átvitelét egy régi eszközről egy új eszközre az automatikus beállítással!

Mit csinál a Quick Start használatával történő átvitel?

Ha van egy másik iOS készüléke, amely iOS 11+ rendszert futtat, a Gyors indítás segítségével automatikusan beállíthatja új iOS eszközét. Mindössze annyit kell tennie, hogy biztonsági másolatot készít a régi eszközről az iCloud-ra (az iOS 12.4-es vagy újabb verzióval az adatokat a helyi iDevice-tároló segítségével is átviheti), majd közel hozza egymáshoz a két iOS-eszközt.

A Gyors indítás automatizálja az új iDevice beállításának néhány lépését az iCloud biztonsági másolatának használatával, mind Bluetooth, mind WiFi segítségével, hogy folytonos kapcsolatot létesítsen az eszközök között az adatok megosztása érdekében.

A Gyors indítással kihagyhatja az új iOS-eszköz beállításának néhány időigényesebb részét, például

 • WiFi hálózatok kiválasztása
 • A WiFi jelszavak megadása
 • Csatlakoztassa Apple ID-jét az iCloud, az iTunes és az App Stores, valamint az Apple egyéb szolgáltatásaihoz

Új lehetőség az iOS 12.4+ vagy újabb verziókban: Az adatok átvitele révén migrálja a helyi adatait az új iDevice-be

Az iOS 12.4+ rendszert használó embereknek (a régi és az új eszközön egyaránt) van egy másik lehetőség.

Az iCloud vagy az iTunes használata nélkül áthelyezheti adatait régi eszközéről egy új eszközre.

Ehelyett az iOS 12.4+ felajánlja a régi eszköz adatainak vezeték nélküli áttelepítését, vagy az eszközök kábelre (villámkábel, fényképezőgép-adapter vagy USB-C kábel) történő összekapcsolására.

Nagyszerű lehetőség azoknak az embereknek, akiknek csökkent vagy korlátozott a WiFi sebessége, vagy olyan esetekre, amikor az Apple szerverek nagy forgalmat bonyolítanak és lassan futnak.

Az Apple Gyors indítás automatikus telepítése iOS (11+) rendszeren

Az automatikus beállítás működéséhez mindkét eszközének legalább iOS 11 rendszeren kell lennie

 • Amikor először kapcsolja be új eszközét, a rendszer felkéri, hogy válassza ki a nyelvet és a régiót
 • Miután látta a „Hello” képernyőt és kiválasztotta a nyelvét, van egy Gyors indítás lehetőség a beállítások átvitelére egy meglévő eszközről az új eszközre
 • Ezután az iOS arra utasítja, hogy „hozza közel a másik iOS-eszközt.” Tartsa két iDevice készülékét közel egymáshoz, és ha kellően a közelben van, útmutatást kap arról, hogy párosítsa őket

A párosítás a régi készülék kamerájával vizsgálja az új eszközt - azok számára, akiknek párosított Apple Watchjuk van - ez az egész folyamat nagyon ismerősnek tűnik.

Miután bezárta az iDevices programot, megjelenik egy előugró ablak, hasonlóan az AirPods-hoz, és megkérdezi, hogy be szeretné-e állítani ezt az eszközt a fiókjában.

Csak kattintson a "beállítás" gombra, majd a két eszköz gyorsan együttműködik az összes alapvető beállítás megosztása érdekében. Nagyon szép!

Várjon, amíg az automatikus beállítás befejeződik

 • Tartsa a régi és az új eszközöket közel egymáshoz, hogy minden információt, beállítást és jelszót továbbítson
  • Adja meg a régi készülék jelszavát, ha erre kéri, és kövesse az utasításokat az Arcazonosító vagy a Touch ID beállításához az új eszközön, ha arra kérik
  • Lehet, hogy meg kell adnia Apple azonosítóját
 • Ha párosít egy Apple Watch-ot, válassza ki, hogy át szeretné-e vinni az Apple Watch-adatokat és -beállításokat
 • Az összes tartalom új eszközre való letöltéséhez tartsa csatlakoztatva a WiFi-hez és a töltőn, miután az automatikus beállítás befejeződött. Az olyan dolgok, mint a fényképek, a zene és az alkalmazások, időt töltenek le az új iDevice eszközre

Nincs iCloud biztonsági mentés? Nincs mit

Az automatikus beállítás mindazoknak az embereknek is segítséget nyújt, akiknek nincs iCloud biztonsági mentése - nemet mondtak rá a telepítési folyamat során, vagy akiknek az iCloud biztonsági mentései nem illenek az ingyenes 5 GB-os iCloud-fiókba, és nem akarják fizetni a további tárolásért.

Jelszó nem szükséges - ez automatikus!

Ezenkívül korábban új jelszót kellett beállítania az új eszközével. Ezzel a funkcióval automatikusan továbbítja a kódot.

Miután ez a beállítás befejeződött, az összes alapbeállítás átkerül, és készen áll az új iDevice használatára.

Az iOS és iPadOS használata Az adatok migrációjának átvitele

Az iOS 12.4-es vagy újabb verziójú új lehetőség az adatok csak helyi eszközadatok felhasználásával történő továbbítására nagyon hasonló a Gyorsindításhoz.

Először ellenőrizze, hogy eszközei (új és régiek) megfelelnek-e a következő követelményeknek:

 • Mindkét eszköz iOS 12.4 vagy újabb rendszert futtat
 • Kapcsolja be a Bluetooth funkciót
 • Az adatok vezeték nélküli migrálásához tartsa korábbi iDevice készülékét az új közelében, és mindkét eszközt csatlakoztassa az áramellátáshoz. Győződjön meg arról, hogy az eszközök az egész folyamat során egymás közelében vannak-e és csatlakoznak-e az áramforráshoz
 • Az adatok vezetékes kapcsolaton keresztül történő migrálásához töltse fel mindkét eszközt 100% -ra, majd kösse össze az eszközöket kábellel, vagy Lightning - USB 3 kameraadapterrel, Lightning - USB kábellel vagy USB-C kábellel. Tartsa az eszközöket ezen a kábelen keresztül csatlakoztatva az egész folyamat során.

Az adatok közvetlen átvitele az új eszközre a helyi tárhely használatával

 1. Kapcsolja be az új eszközt, és helyezze az aktuális eszköz közelébe
 2. Az adatok vezetékes kapcsolaton keresztül történő migrálásához csatlakoztassa az eszközöket a kábelhez és az adapterhez (ha szükséges)
 3. Amikor látja, hogy a Gyors indítás képernyő megjelenik a jelenlegi eszközén, ellenőrizze a felsorolt ​​Apple ID-t, hogy megbizonyosodjon róla, majd koppintson a Folytatás gombra
  1. Ha nem látja a folytatás lehetőségét a jelenlegi eszközén, ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a Bluetooth
 4. Várjon, amíg egy animáció megjelenik az új eszközön
 5. Tartsa a jelenlegi eszközét az új eszköz fölött, és az animációt állítsa középre a keresőben
 6. Várjon egy üzenetet, amely azt mondja, hogy Befejezés az új eszközön
  1. Ha nem tudja használni jelenlegi eszközének kameráját, koppintson a Hitelesítés manuálisan elemre, és kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket
 7. Amikor a rendszer kéri, írja be az aktuális eszköz jelszavát az új eszközre
 8. Kövesse az utasításokat az Face ID vagy a Touch ID beállításához új eszközén
 9. Az adatok vezeték nélküli átvitelének megkezdéséhez koppintson az Átvitel (a régi eszközről) elemre
 10. A vezetékes módszerhez keressen egy átviteli ikont, amely jelzi, hogy a két eszköz csatlakozott
 11. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az olyan beállítások átviteléhez, mint az Apple Pay és a Siri
 12. Az új Apple iPhone-t használó Apple Watches felhasználók számára a Gyors indítás megkérdezi, hogy át kívánja-e adni az Apple Watch adatait és beállításait

Vezeték nélküli kapcsolatok esetén ne felejtse el tartani az eszközöket egymás közelében és áramellátásig, amíg az adatmigrációs folyamat befejeződik.

Az átviteli idők a hálózati sebességtől és stabilitástól, az átvinni kívánt adatmennyiségtől és a kapcsolattípustól (vezetékes vagy vezeték nélküli) függenek.

Biztonságos az Apple gyors üzembe helyezése?

Az egyik aggodalom, amelyet sok olvasó kérdez tőlünk, biztonságos-e az automatikus telepítés az iOS 11+ rendszerben.

A jó hír az, hogy igen, az Apple automatikus beállítása biztonságos módszer az adatok és információk átadására az iDevices között, a megsértés veszélye nélkül.

Mivel az Automatikus beállítás egy közelségen alapuló folyamat az adatok átadására, és ezért attól függ, hogy a két eszköz egymástól néhány hüvelyknyire van-e, annak valószínűsége, hogy valaki feltör az adataiba, szinte semmilyen.

Tartalom átvitele az előző eszközről az új eszközre az iCloud vagy az iTunes használatával

Első mentés!

A tartalom átvitele során a legfontosabb szabály az, hogy először készítsen biztonsági másolatot a régi eszközről, mielőtt megpróbálja áthelyezni a tartalmat az új iDevice-be.

 • Ha iCloud-ot használ, válassza a Biztonsági másolat készítése most lehetőségetBeállítások> Apple ID-profil> iCloud> iCloud biztonsági mentés
 • Ha iTunes-ot használ, készítsen biztonsági másolatot az iTunes megnyitásával, csatlakoztassa és válassza ki a régi eszközt, kattintson az Összegzés elemre, majd válassza a Biztonsági másolat készítése gombra a Kézi biztonsági mentés és visszaállítás alatt.

Miután biztonsági másolatot készített a régi eszközről, válassza a Restore from iCloud Backup vagy a Restore from iTunes Backup lehetőséget

 • Visszaállítás az iCloud biztonsági mentésből
  • Jelentkezzen be az iCloud-ba Apple azonosítójával és jelszavával.
  • Válassza ki a legújabb vagy egy másik biztonsági másolatot, ha szükséges. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az egyes mentések dátumát és méretét
  • Várja meg, amíg a visszaállítás befejeződik, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
 • Visszaállítás az iTunes biztonsági mentésből
  • Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és csatlakoztassa az új eszközt - ugyanazt a számítógépet használja, amely a régi eszközök biztonsági másolatait tárolja
  • Válassza a Biztonsági másolat visszaállítása lehetőséget, és válassza ki a legutóbbi biztonsági másolatot vagy a kívánt biztonsági másolatot. Ellenőrizze a dátumot és a méretet
  • Titkosított biztonsági mentések, írja be jelszavát
  • Várja meg a visszaállítás befejezését, és kövesse az új iDevice képernyőn megjelenő további beállítási lépéseket

Express beállítások

Az iOS-eszközök beállításának egyszerűségét tovább javítva az iOS 11+ funkció az „Express Settings” funkciót tartalmazza.

Amikor egy felhasználó először kapcsol be új eszközt, értesítési jelvény jelenik meg a beállítások alkalmazásban. Az alkalmazás első indításakor megkapja az Apple által felállított funkciók felsorolását és a tevékenységük magyarázatát.

Ezek a részletek: az iPhone keresése, iCloud biztonsági mentés, iMessage biztonsági mentés és egyebek.

Tehát az iOS 11+ alkalmazással a legtöbb felhasználó biztonsági másolatot készít eszközéről, és be van kapcsolva a helykövetés, tekintet nélkül a technológiára. Ezek az alapértelmezett beállítások drasztikusan csökkentik a lopások és az elveszett adatok arányát az iOS eszközök világában.

Mi van, ha a régi készülékem az iOS 10 és újabb verziókat használja?

Ha egyik eszközén nem fut az iOS 11 vagy újabb verzió, a Gyors indítás képernyő megjelenésekor a folytatáshoz koppintson a Manuális beállítás elemre.

Megakadt 90% -ban?

Ha úgy tűnik, hogy a szinkronizálás a visszaállítás és a biztonsági mentés során előrehaladási sávja leáll vagy elakad 90% -on, akkor valószínű, hogy az összes adata átment. Ez a hiba ismert probléma, és az Apple ezen dolgozik.

Tehát annak ellenére, hogy az adatai sikeresen szinkronizálódtak, ne aggódjon túl sokat, ha a folyamatjelző sáv nem haladja meg a 90% -ot. Amint eléri ezt a 90% -ot, várjon legalább 5-10 percet, és ha még mindig nem mozdul el, indítsa újra eszközét. Az újraindítás után ellenőrizze, hogy az összes adat átkerült-e.

Az automatikus beállítás vagy a gyorsindítás nem működik?

 • Győződjön meg arról, hogy mindkét eszköz ugyanazt az iOS verziót futtatja
  • Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés
 • Ellenőrizze, hogy a Bluetooth mindkét eszközön be van-e kapcsolva
  • Ha igen, kapcsolja ki és be a Bluetooth funkciót
 • Csatlakoztassa az eszközöket ugyanahhoz a WiFi hálózathoz
 • Indítsa újra mindkét eszközt
  • Ha ez nem működik, próbálkozzon kényszerű újraindítással
 • Kapcsolja ki az összes korlátozást vagy a tartalmi és adatvédelmi korlátozások beállításait
 • Először frissítse iPhone, iPad vagy iPod készülékét az iOS legújabb verziójára
  • Ezután az új eszközön lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése és próbáld újra

Még mindig nem tudja használni az automatikus beállítást?

Ha továbbra is problémái vannak az automatikus beállítással, válassza inkább a Kézi beállítás lehetőséget.

Ez az opció a készülék aktiválásához és beállításához szükséges lépések sorozatát futtatja, beleértve:

 1. Aktiválás és csatlakozás WiFi / Cellular hálózathoz vagy iTunes-hoz
 2. Arcazonosító vagy Touch ID beállítása és eszközjelszó létrehozása
 3. Adatok és információk visszaállítása és továbbítása
  1. Vagy ha nincs biztonsági másolata vagy más iDevice-je, akkor állítsa be újként
 4. Bejelentkezés Apple ID-jével vagy új fiók létrehozása
 5. A Siri és egyéb szolgáltatások, például az Apple Pay, az iCloud kulcstartó, a True Tone (ha rendelkezésre áll) és egyéb szolgáltatások beállítása

Legutóbbi hozzászólások