A Gmail használatának legjobb módjai Mac-en

A Gmail az egyik legnépszerűbb e-mail termék a világon. Mac számítógépen a szoftvert az eredetileg tervezett böngészőben vagy a natív Mail alkalmazáson keresztül használhatja. Egy másik alternatíva az, hogy a webalapú Gmail megjelenését és hangulatát egy harmadik féltől származó alkalmazáson keresztül az asztalra hozza.

Az, hogy melyik megoldás a legjobb az Ön számára, végül választott kérdés. Íme egy áttekintés a Gmail használatának legjobb módjairól Mac-en.

Webböngészőn keresztül

Először 2004-ben béta kiadásként mutatták be, a Gmail az interneten pedig öt évvel később hivatalosan is elindította a tömegeket. A Google által kifejlesztett ingyenes e-mail szolgáltatás ma már több mint 100 nyelven érhető el, és világszerte több mint 1,4 milliárd felhasználó használja.

A Gmail alapvető HTML verziót kínál, amely minden böngészőben működik, míg az AJAX verziót a Mac főbb böngészői támogatják, többek között a Google Chrome, a Mozilla Firefox, az Apple Safari.

2018-ban története során harmadik alkalommal kapott jelentős fejlesztést a Gmail. Az újratervezés a Google Material Design és a vállalat Product Sans betűtípusát használja. A tervmódosítás mellett a frissítés egy Bizalmas módot is tartalmaz, amely lehetővé teszi az érzékeny üzenetek, az integrált jogkezelés és a kéttényezős hitelesítés lejárati dátumának beállítását.

A Gmail internetes verziójának okai

Ha Ön nehéz Google Chrome-felhasználó, akkor a legjobb, ha marad az interneten a Gmail. Ezen a felületen keresztül hozzáférhet az összes hivatalos Gmail-eszközhöz. A Gmail webes élményének testreszabásához látogasson el a Google Chrome Store-ba, ahol több száz Gmail-bővítményt talál.

Ajánlott:

  • Kedvenc hangulatjelek és szimbólumok hozzáadása és használata a Mac Mail alkalmazásban
  • Van új Mac-je? Itt található az Apple migrációs segédjének használata
  • A ToothFairy kötelező Mac vagy MacBook tulajdonosok számára, akik AirPod-okat használnak

A Native Mail alkalmazás használata

Mac számítógépén az összes e-mail fiókot beállíthatja a hivatalos Mail alkalmazáson keresztül. Amikor ezt megteszi, az e-mail eszközei azokra korlátozódnak, amelyeket az Apple a macOS-on keresztül kínál.

Miért érdemes a natív Mail alkalmazást használni?

A Mail alkalmazás használata ideális, ha több e-mail fiókja van, köztük több is, amelyet a Google tárol. Ennek során minden e-mail igényét korszerűsítheti.

Harmadik féltől származó alkalmazások

Ezek a harmadik féltől származó alkalmazások a legjobban elvégzik a Gmail webdesignjának sokszorosítását Mac-en. Mindegyik megoldás a maga egyedi tulajdonságait kínálja.

Nyissa meg a Gmailt

Az ingyenes Go for Gmail alkalmazással közvetlenül a Mac eszköztáráról láthatja, hogy van-e új e-mail címe. Ennek során nem kell belépnie az alkalmazásba az ellenőrzéshez. Ezen túl nagyszerű munkát végez, amikor a Gmail élményt egy alkalmazáshoz hozza.

Az extra funkciók közé tartozik az Asztali és a Mobil mód futtatásának lehetősége. Az utóbbi kiválasztásakor felfedezi a Google Naptár, a Google Keep és a Google Tasks mini verzióit.

Az egyszerűség az egyik oka annak, hogy a Go for Gmail lehetőséget választja. Amellett, hogy kissé megváltoztathatja az alkalmazás megjelenését és testre szabhatja az értesítéseket, a Go for Gmail pontosan úgy működik, mint a hivatalos webes verzió. Több Gmail-fiókot is támogat.

Letöltheti a Go for Gmail alkalmazást a Mac App Store-ból.

Kiwi a Gmailhez

A Go alkalmazáshoz hasonlóan a Kiwi for Gmail is az asztalra hozza a Gmail webes élményét. A termék használatának azonban nem ez az egyetlen oka. A Kiwi for Gmail segítségével extra funkciókat is használhat, amelyek javítják az e-mail élményt.

Ezek az extrák tartalmazzák az új Focus Filtered Inbox alkalmazást, amelyet úgy terveztek, hogy eltávolítsa az e-mail zajokat, lehetővé téve, hogy a legfontosabbakra koncentráljon. Ezzel korlátozhatja nézetét dátum, fontosság, olvasatlanság, mellékletek és csillagok alapján. Kombinálhatja a szűrőket is, így létrehozhatja a legrelevánsabb e-mailek rövid listáját. További hasznos funkciók a Google webalkalmazásainak ablakos verziói, köztük a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a Kiwi for Gmail támogatja az első számú ütemező plugint, a Boomerang-ot, amely lehetővé teszi az e-mail küldésének ütemezését.

Ha egy all-in-one alkalmazás megoldást keres a Google eszközök számára, akkor nem tévedhet a Kiwi for Gmail, amely a Mac App Store-ban érhető el.

Mailplane

Az ára miatt a Mailplane leginkább a Gmail prémium megoldásaként írható le Mac-en. A 15 napos ingyenes próbaidőszak alatt elérhető alkalmazás néhány egyedi és alapvető funkciót kínál, amelyek miatt érdemes megfontolni a borsos árcédula ellenére.

A Mailplane funkcióinak listájának tetején az üzenet archiválása vagy egy gyors válasz írása közvetlenül egy új e-mail értesítésből áll. A szoftver kompatibilis a macOS Mojave új Dark Mode-jával is, offline módot kínál, megjegyzéseket és alakzatokat adhat az e-mailhez, és még sok mást.

Hosszú ideje a Mailplane felhasználójaként továbbra is a kedvenc funkcióm a harmadik féltől származó kiterjesztések használata, amelyek között most szerepel a Boomerang, a Grammarly, a SalesForce Inbox és még sok más.

Az ingyenes Mailplane próbaverziót letöltheti a vállalat hivatalos webhelyéről.

Egy utolsó alternatíva

A Wavebox segítségével könnyedén navigálhat a különböző webalkalmazások között - beleértve a Gmailt is. Ennek során kevesebb böngészőfüllel foglalkozhat, és kihasználhatja a macOS Notifications rendszer előnyeit. Összességében a Wavebox több mint 1100 webalkalmazással kínál integrációt.

A böngésző lapjaival ellentétben a Wavebox alkalmazás lehetővé teszi, hogy egyetlen webalkalmazás-csomaggal dolgozzon. Ezzel egyetlen kattintással megnyithatja az összes legfontosabb webalkalmazást. A Gmail esetében linkeket is hozzáadhat más Google-alkalmazásokhoz (beleértve a YouTube-ot is), így mindegyiket elérheti a számítógép ugyanazon a helyén. Telepíthet olyan népszerű Gmail-bővítményeket is, mint a Boomerang, a Clearbit Connect és a LastPass.

A MacOS, Windows és Linux rendszerekhez elérhető Wavebox Pro ingyenesen használható 14 napig. Pro-fiókkal korlátlan számú webalkalmazást telepíthet. Az ingyenes verzió legfeljebb két Gmail-fiók telepítését teszi lehetővé. Éves Pro-előfizetést vásárolhat a Wavebox hivatalos weboldalán.

Sokat látni itt

Nehéz Gmail-felhasználóként az évek során oda-vissza átgondoltam, hogyan érhetem el a legjobban a MacBook Pro-n lévő e-mailjeimet. A Kiwi már évek óta a go-to alkalmazásom, a könnyű használat miatt. A többieket is érdemes megfontolni.

Javasoljuk, hogy a választás előtt próbálja ki az egyes alkalmazásokat. A hivatalos Mail alkalmazás használata szintén elfogadható megoldás, ahogy a webes verzióhoz való ragaszkodás is. Döntsön a legfontosabb funkciók és a fizetés ellen.

Hogyan tekintheti meg a Gmailt a Mac-en? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Legutóbbi hozzászólások