A helyi FM és AM rádióállomások hallgatása iPhone, iPad vagy iPod készüléken

Van egy FM chip az iPhone készülékén, de nem használhatja élő rádióállomások hallgatására. Másrészt valóban hallgathat élő rádiót a Zene alkalmazáson és más harmadik féltől származó alkalmazásokon keresztül.

Ez valójában kevéssé ismert tény az Apple felhasználói körében, de ez egy örvendetes és fantasztikus funkció, amelyet mindenképpen ki kell használnia.

Mi az élő rádió az iOS 13 rendszerben?

Az iOS 13-tól kezdve több tízezer élő rádióállomást hallgathat közvetlenül iOS-eszközén.

Az Apple valóban bevezette az élő rádióállomások hallgatásának képességét az iOS 12 rendszerben, bár ez csak bizonyos országokban került bevezetésre. Mostantól az iOS 13 és iPadOS régiók jóval szélesebb körében érhető el - ez valószínűleg azt jelenti, hogy használhatja.

A szolgáltatás nem használja az étert. Ehelyett élő rádiókat sugároz olyan harmadik féltől származó forrásokból, mint a TuneIn, az iHeartRadio és a Radio.com.

Ez azt jelenti, hogy lemondhat olyan harmadik féltől származó alkalmazásokról, mint a TuneIn vagy az iHeartRadio, és csak használhatja a natív Apple Music alkalmazást az iOS rendszerben. (Ez azt is jelenti, hogy a Siri hangparancsok támogatják az élő rádiót, de erre egy kicsit ráérünk.)

Az élő rádió vitathatatlanul az a legjobb, hogy valójában nem kell fizetnie az Apple Music előfizetéséért a hozzáféréshez. Úgy van. Amíg van iPhone vagy iPad készüléke, a Music alkalmazáson keresztül ingyen hallgathat rádióállomásokat - még akkor is, ha mondjuk Spotify-felhasználó.

Ez vonatkozik a Beats 1-re is, az Apple saját zenecsatornájára, amelyet mindenképp érdemes meghallgatni a kedvenc helyállomásai mellett.

Néhány megjegyzendő dolog

Élő rádióállomások hallgatása iOS-eszközön valójában hihetetlenül egyszerű, de néhány dolgot szem előtt kell tartania.

  • Mint korábban mondtuk, a Beats 1 vagy a Live Radio hallgatásához nincs szüksége Apple Music előfizetésre. De lehet, hogy be kell jelentkeznie az Apple ID-jével.
  • A funkció aktiválásához meg kell győződnie arról, hogy az Apple Music megjelenítése engedélyezve van-e a Beállítások -> Zene menüpontban.
  • A szolgáltatás az élő rádiót az interneten keresztül sugározza, nem az FM chipen keresztül. Ez azt jelenti, hogy Wi-Fi-re vagy mobilkapcsolatra van szükség a hozzáféréshez.

Hogyan kell rádiót játszani a Zene alkalmazásból

Az élő rádióállomások lejátszása a Zene alkalmazásból nem lehet egyszerűbb. Így teheti meg.

  • Nyissa meg a Zene alkalmazás iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken.
  • Kattintson a Rádió ikonra az alsó menüsorban.
  • Innen látnia kell néhány lehetőséget a Beats 1 és más állomások számára.

Ezen a ponton valószínűleg észreveszi, hogy kedvenc rádióállomásai valószínűleg nem jelennek meg a Rádió kezdőlapján.

A helyi állomások tényleges hallgatásához meg kell keresnie őket. Az állomások keresése azonban nem a Rádió fülön keresztül történik, hanem a Keresés fülön keresztül.

Tehát csak kattintson a gombra Keresés fül és írja be a helyi rádióállomás nevét. Ha elérhető az Apple Music alkalmazásban, látnia kell, hogy megjelenjen.

Hogyan lehet megkérni Sirit, hogy játsszon rádiót

Megkérheti Sirit is, hogy játssza le kedvenc helyi rádióállomásait. És nagyjából ilyen egyszerű.

Csak mondd: "Hé Siri, játssz a KTLA rádióállomáson." A rádió pedig élőben kezd játszani az Apple Music-tól.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy egyes felhasználóknak problémái vannak annak elérésével, hogy a digitális asszisztens valóban játssza le a választott állomást. Tehát itt van néhány tipp a működéshez.

  • Úgy tűnik, hogy az állomás hívójele vagy neve után a „rádió” szót kell mondania, hogy működjön.
  • Próbálkozzon lassan a hívójellel - például: „Itt Siri, játszd a KTLA-t”.
  • Lehet, hogy hozzá kell adnia a tényleges állomás számát és nevét is. Példa: "Hé Siri, játssz 101,5 KGB-t."

További szempontok

Nagyjából ez a lényege az élő rádió hallgatásának iOS-eszközén. De ha problémái vannak a működésével, íme néhány dolog, amit érdemes megjegyezni.

Ellenőrizze még egyszer, hogy az állomása támogatott-e

Míg a TuneIn, az iHeartRadio és a Radio.com a rádióállomások meglehetősen nagy választékát támogatja, nincs minden egyes állomásuk.

Javasoljuk, hogy nézze meg az egyes szolgáltatásokat, hogy megnézze, milyen állomásokat támogat a környéken. Ha nincsenek a listán, akkor nem hallgathatja meg őket iOS-eszközéről.

Keresse meg a helyi rádióállomásokat

Mint említettük, hasznos tudni a hallgatni kívánt rádióállomás hívójelét és állomásszámát.

Nagyszerű forrás helyi rádióállomások megtalálásához az Ön területén (vagy más területeken) a radio-locater.com. Láthatja az egyes állomások nevét, műfaját, hívószámát és egyéb információkat.

Győződjön meg arról, hogy az Ön országában támogatott

Sajnos az iOS 13 Live Radio funkciója jelenleg nem érhető el minden régióban.

Az Apple honlapján fenntart egy támogatási dokumentumot, amely tartalmazza az összes jelenleg elérhető Apple Music szolgáltatás listáját - beleértve a Rádiót is.

Legutóbbi hozzászólások