Az App Store nem működik a macOS Catalina alkalmazásban, a How-To Fix

Nemrég frissítette a Mac-et macOS Catalina-ra, de nem tud bejelentkezni az App Store-ba? Az App Store egyszerűen üres képernyőt mutat? Íme néhány tipp, amelyek segítséget nyújtanak Önnek, ha az alkalmazásboltja nem működik a macOS Catalina rendszeren.

Mielőtt megkísérelné a hibaelhárítást, feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a Mac-ről.

 • Nyissa meg a FaceTime vagy iMessage alkalmazást, és jelentkezzen be az Apple ID használatával (vagy jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra) - ez gyakran elindítja az Apple Service alkalmazásokat, beleértve az App Store-t is
 • Lépjen ki az App Store-ból, és nyissa meg újra a billentyűzet bal oldalán található Shift billentyűt. Miután megnyílt az alkalmazásbolt, próbálja meg frissíteni az alkalmazásokat
 • Ha VPN-t használ, kapcsolja ki
 • Állítsa le, majd kapcsolja be (NE HASZNÁLJA AZ ÚJRAINDÍTÁST - végezzen teljes kikapcsolást)
 • Módosítsa a dátum- és időbeállításokat másra, mint az aktuális időzónára és régióra
 • Kijelentkezés és visszalépés a Mac App Store-ba. És ellenőrizze, hogy a kiválasztott ország helyes-e
 • Távolítsa el az App Store gyorsítótár mappáit a felhasználói könyvtár gyorsítótárából
 • Állítsa vissza az elfogadott tanúsítványok gyorsítótárát
 • Frissítés egy kombinált macOS-frissítés használatával, nem pedig az alkalmazásbolt frissítésével
 • Hozzon létre egy új rendszergazdai felhasználót, és ellenőrizze, hogy az új felhasználói fiók használatával megnyithatja-e a Mac App Store-ot

Miért nem működik az App Store a macOS Catalinán?

Vizsgáljuk meg az alapokat, mielőtt továbblépnénk az App Store speciális kérdéseire a macOS Catalinán. A leggyakoribb okok, amelyek miatt előfordulhat, hogy az alkalmazásbolt nem működik a Mac számítógépén, a gyenge Wi-Fi kapcsolat, a különböző Apple ID, a proxy beállítása a hálózaton, a VPN beállítása a fokozott biztonsági beállításokkal vagy az Apple rendszerek nem működnek.

Ebben a szakaszban ezeket az alapokat szeretnénk kizárni, mielőtt néhány konkrét App Store-problémát feltárnánk.

Ellenőrizze a kapcsolatot Mac-en

Képes csatlakozni a Wi-Fi-hez, és erős a jele a hálózaton keresztül? Képesek-e más Apple-eszközök csatlakozni ehhez a Wi-Fi-hez és elérni az alkalmazásboltot? Ellenőrizze iPhone vagy iPad készülékét.

Ha problémamentesen tud csatlakozni egy erős Wi-Fi-hez és hozzáférhet az internethez, lépjünk előre. Másrészt, ha a macOS Catalina frissítése után problémái vannak a Wi-Fi-vel, nézze meg az itt javasolt ötleteket. (különösen a 2,5ghz és 5 GHz router beállításainak környékén).

Néhány olvasó ezt javasolta:

 1. Amikor megjelenik egy „Bejelentkezés a FaceTime-be” ​​értesítés, bejelentkeztem az Apple ID-fiókba, amelyet AppStore és macOS frissítésekhez stb. Használunk. Ezt követően az App Store alkalmazás a szokásos módon megnyíltA rövid megoldás a FaceTime elindítása és bejelentkezés
 2. Azt hiszem, a problémámnak köze volt a Mac hálózati beállításaihoz. Megnyitottam a hálózati beállításokat, kiválasztottam a hálózati adaptert, rákattintottam az Advanced gombra, a Proxies fülre mentem, és nem jelöltem be az Automatic Proxy Configuration lehetőséget. Ez mindent rendbe hozott.
 3. Válassza az „összes alkalmazás használja a VPN-t” lehetőséget a Beállítások menüben, válassza le vagy kapcsolja ki a VPN-t, majd az App Store normálisan működött.

Ellenőrizze az Apple Server rendszer állapotát a Mac App Store-ban

Gyakran előfordul, hogy az Apple karbantartási tevékenységeket végez a Mac alkalmazásboltban és más kapcsolódó kiszolgálókon. Mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana a MacBook beállításain az alkalmazásbolt problémáinak kezelése érdekében, ellenőrizze az Apple rendszer állapotát. Itt keres, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a „Mac App Store” mellett zöld ikon látható.

Ellenőrizze az Apple rendszer állapotát

Megfelelő Apple ID hitelesítő adatokat használ?

Megfelelő Apple ID-t használ az alkalmazásbolt eléréséhez? Ez egy ellenőrző elem azoknak az olvasóknak, akik hajlamosak több Apple ID-t használni. Az egyik azonosító az iCloudhoz, a másik pedig az App Store és mtsai. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő Apple ID-t használja.

Most, hogy áttekintettük az alapokat, merüljünk el, és nézzünk meg néhány konkrét App Store-problémát a macOS Catalinán.

Nem lehet frissíteni az alkalmazásokat a macOS Catalina alkalmazásban. Ellenőrizze ezeket a tippeket

Egyes felhasználók azt jelentik, hogy nem tudnak frissítéseket alkalmazni az alkalmazásaikhoz. Az App Store megjeleníti a függőben lévő alkalmazásfrissítésekről szóló értesítést, de amikor rákattint és megpróbálja feldolgozni a frissítéseket, a bejelentkezésre szólít fel, és miután megadta hitelesítő adatait, semmi sem történik.

A probléma kijavításának legjobb módja az, ha kijelentkezik, majd újra bejelentkezik.

  • Kattintson a > Rendszerbeállítások> Apple ID elemre
  • Válassza az Áttekintés lehetőséget a bal oldalon
  • Kattintson a Kijelentkezés gombra.
  • Várjon 30 másodpercet
  • Indítsa újra a Mac-et, és a fenti lépésekkel jelentkezzen be újra

Most próbáljon meg bejelentkezni a Mac App Store-ba.

Ha be van jelentkezve az Apple Music vagy a podcast vagy a TV alkalmazásba, jelentkezzen ki belőle a tetején található „Fiók” menüpont segítségével. Jelentkezzen be újra az alkalmazásba, majd próbálja meg elérni a Mac App Store-ot, és ellenőrizze, hogy képes-e bejelentkezni és alkalmazni az alkalmazásfrissítéseket.

Frissítse az alkalmazásokat a terminálon keresztül

A frissítéshez használja a Terminált! A Terminal manuálisan telepíti a frissítéseket, és miután végzett, indítsa újra és ellenőrizze újra a Mac App Store-ot. Nyissa meg a Terminált (Alkalmazások> Segédprogramok> Terminál), és írja be: szoftverfrissítés -i -aés ellenőrizze, hogy működik-e.

Nem lehet új alkalmazásokat telepíteni a macOS Catalina eszközre, Javítás

Ha problémákat tapasztal az új alkalmazások telepítésével a macOS Catalina rendszeren, akkor valószínűleg ez a macOS Catalina új biztonsági változásainak köszönhető. Írtunk egy részletes bejegyzést, amely foglalkozik ezzel a kérdéssel. Kérjük, ellenőrizze, hogy segít-e a helyzetén. Ez különösen érvényes a harmadik féltől származó alkalmazásokra, amelyeket az internetről próbál letölteni. Lehet, hogy az új macOS Catalina továbbfejlesztett Gatekeeper modulja megakadályozza ezen alkalmazások telepítését.

  A Mac App Store üres képernyőt és egyéb problémákat tárol a MacOS Catalina alkalmazásban

  Ha egy banki alkalmazásbolt képernyőjét látja, vagy az alkalmazásbolt-alkalmazás egyszerűen lefagy, vagy átmenetileg összeomlik a macOS Catalina-on, ellenőrizze az alábbi tippeket.

  Az egyik trükk, amely a múltban működött a Mac App Store furcsa viselkedésének kezelésekor, a Rendszer dátumának / idejének megváltoztatása.

  Módosítsa az időzónát egy másik helyre, indítsa újra a Mac-et, majd térjen vissza ide > Rendszerbeállítások> Dátum és idő és kiválasztotta Az időzóna automatikus beállítása az aktuális hely használatával.

  Módosítsa a rendszer dátumát és idejét

  Törölje az App Store gyorsítótárfájljait a MacBook-ból, és ellenőrizze

  Ha a rendszer dátum / idő módosítása nem működött az Ön számára, megpróbálhatja visszaállítani az alkalmazásbolt gyorsítótárfájljait a MacBookon, újraindítani, majd elindítani az App Store-ot.

   • Zárja be az App Store alkalmazást a Mac számítógépén, ha nyitva van.
   • Indítsa el a Finder alkalmazást
   • Kattintson a Go gombra, majd a Go To..és írja be a következőt: ~ / Library / Cache /

    Húzza ezeket a mappákat az asztalra. Ha működik, áthelyezheti ezeket a kukába

   • Húzza ki a következő fájlokat ebből a mappából az asztalra
     • com.apple.appstore
     • com.apple.appstoreagent
   • Indítsa újra a MacBook-ot, majd nyissa meg az App Store-t és ellenőrizze

  Állítsa vissza az elfogadott tanúsítványok gyorsítótárát, és ellenőrizze

  Néha ezek a régi tanúsítványok megakadályozhatják a Mac App Store elérését. Kövesse a lépéseket a fájlok eltávolításához, majd ellenőrizze, hogy képes-e elérni és használni a MacOS Catalina alkalmazás App Store-ját.

  • Nyissa meg a Finder> Ugrás> Ugrás mappához elemet
  • Az Ugrás a mappához keresősávba írja be a / var / db / crls /
  • Kuka a crlcache.db és az ocspcache.db fájlokat
  • Adja meg a rendszergazda jelszavát, ha a rendszer kéri
  • Indítsa újra a rendszert, és ellenőrizze, hogy működik-e az App Store

  Frissítse vagy telepítse újra a macOS-t egy kombinált frissítéssel

  Sok olvasónk azt javasolja, hogy frissítse Mac-jét a Rendszerbeállítások Szoftverfrissítésen keresztüli frissítése helyett egy kombinált frissítéssel.

  Ha kíváncsi vagy, mi a fene egy kombinált frissítés, és miben különbözik a szokásos frissítéstől?

  • Egy macOS vagy OS X kombinált (kombinált) frissítés tartalmazza az összes változást, amely az adott fő macOS vagy OS X verzió eredeti kiadása óta megtörtént. Kombinált frissítésekkel frissítheti a macOS-t a fő frissítés bármelyik verziójáról.
  • A rendszeres macOS-frissítés delta-frissítés, és csak azokat a fájlokat tartalmazza, amelyek a legutóbbi frissítés óta megváltoztak. A delta frissítésekkel CSAK a macOS előző verzióját frissítheti.

  Ami a kombinált frissítést teszi különlegessé, az az, hogy hajlamos megoldani a korábbi problémák MINDENKINYével a mögöttes problémákat.

  Akár egy kombinált frissítést is telepíthet a Mac-re a problémák megoldásához - még akkor is, ha a Mac már a legfrissebb macOS-verziót futtatja. Mielőtt bármilyen frissítést futtatna - delta vagy kombó, futtasson először biztonsági másolatot!

  Kombinált frissítéseket az Apple Letöltések webhelyén talál - nem a Rendszerbeállítások Szoftverfrissítés funkcióján keresztül.

  Látogasson el az Apple letöltési oldalára, ahol megtalálhatja a macOS és az OS X kombinált frissítéseket

  Hozzon létre új rendszergazdai felhasználót a Mac gépén

  Remek módszer a fiókjával kapcsolatos problémák azonosítására, ha létrehoz egy másik rendszergazdai felhasználót a Mac számítógépén, majd kipróbálja a Mac App Store-ot.

  1. Válassza a Mac számítógépén Apple menü> Rendszerbeállítások> Felhasználók és csoportok

   Mac rendszerbeállítások Felhasználók és csoportok

  2. Kattints a zár ikonra hogy kinyitja
  3. Írja be a rendszergazda nevét és jelszavát a megerősítéshez
  4. Válaszd a Hozzáadás gomb a felhasználók listája alatt
  5. Az Új fiók menüben válassza a lehetőséget Adminisztrátor mint a felhasználó típusa
   1. Az adminisztrátor hozzáadhat és kezelhet más felhasználókat, telepíthet alkalmazásokat és módosíthatja a beállításokat
   2. Írja be az új felhasználó teljes nevét és a fiók nevét
   3. Hozzon létre egy jelszót, majd az ellenőrzéshez írja be újra
   4. Állítson be egy jelszó-tippet, hogy a felhasználó könnyebben megjegyezze
   5. Kattintson a gombra Felhasználó létrehozása
  6. Miután létrehozta az új rendszergazdai felhasználót, jelentkezzen ki a jelenlegi felhasználóból, jelentkezzen be az új felhasználóhoz, és állítsa be
  7. Próbálja meg megnyitni a Mac App Store-ot ezen az új felhasználói fiókon
  8. Ha a Mac App Store továbbra sem működik, próbáljon meg egy másik Apple ID-t használni, vagy hozzon létre egy új Apple ID-t, és tesztelje

  Tekerje be

  Reméljük, hogy a hibaelhárítási útmutató használatával megoldani tudta az App Store néhány problémáját a macOS Catalinán. Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne megosztani egy tippet vagy trükköt, amely bevált.

  Olvasói tippek

  • Terence olvasó javasolja a Mac kulcstartóinak alaphelyzetbe állítását. Lépjen a Kulcstartó hozzáférés oldalra. Válassza ki a beállításokat és állítsa vissza az alapértelmezett kulcstartókat - ez az egyetlen dolog, ami Terence-nél működött
  • Próbáljon létrehozni egy új rendszergazdai felhasználót, és ellenőrizze, hogy az új felhasználót megnyithatja-e az App Store-ban. Ha igen, akkor érdemes áthelyeznie a régi felhasználói mappákat és fájlokat az új felhasználóba, és folytatni kell a munkát az új rendszergazdai felhasználói adatokkal
  • Létrehoztam egy új felhasználót új Apple ID-vel - ez végül nekem dolgozott
  • Leválasztottam / újból csatlakoztam az iMessage-hez és a bam-hoz! Az App Store fehér képernyője eltűnt!

  Legutóbbi hozzászólások