Az iPhone 6 hátsó kamera nem működik - Így javíthatja?

Számos e-mailt kaptunk az iPhone 6S hátsó kamerájával kapcsolatos problémákkal kapcsolatban. Ez a probléma szoftverhiba, vagy az iPhone hardverének hibájának tudható be. Vannak, akik látták a fehér vonalakat a kamerában, és képesek voltak fényképezni, azonban egyes felhasználók számára a kamera egyáltalán nem működik.

Nem csak a kameraalkalmazásban működik; a többi alkalmazásban is megakad, például a Facetime, a Skype, a Snapchat vagy az Instagram. Ez nagy valószínűséggel a hardver hibájának tudható be, és ennek kijavításához el kell mennie az Apple Store-ba. Ha azonban a kamera az összes ilyen alkalmazásban működik, a kameraalkalmazás kivételével, annak oka lehet az iPhone készülékén található szoftverhiba. Itt található a teljes hibaelhárítási útmutató a probléma megoldásához. Mielőtt folytatná, kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a megoldások nem 100% -ban működnek, hanem a legtöbb felhasználó számára.

1. megoldás:

Ez a megoldás mindazok számára, akiknek az összes alkalmazásukban működik a kamera, kivéve az iPhone 6 fényképezőgép alkalmazását.

  • Az összes alkalmazás bezárása: Először is lépjen ki az iPhone összes alkalmazásából, nyomja meg kétszer a kezdőlap gombot a többfeladatos tálca megnyitásához. Most csúsztassa felfelé az alkalmazás bezárásához.
  • Az iPhone kikapcsolása: Nyomja meg és tartsa lenyomva az iPhone bekapcsológombját, amíg a főképernyőn meg nem jelenik a „Slide to power off” felirat. Húzza ujját balról jobbra az iPhone kikapcsolásához.
  • Várjon egy ideig: Miután kikapcsolta iPhone-ját, várjon egy ideig (10-15 másodpercig).
  • Kapcsolja be újra az iPhone-t: Ugyanazon bekapcsológomb segítségével kapcsolja be az iPhone-t, az iPhone hátsó kamerájának most működnie kell.
  • Oldja fel iPhone-ját, és a kamera alkalmazásnak működnie kell most.

2. megoldás:

Ha ugyanaz a problémája van, mint amelyet az első megoldás említett, de nem tudta megoldani a megoldás használatával. A probléma megoldásához kövesse ezeket az utasításokat. Vigyázat: Az iPhone visszaállítása fontos adatok elvesztéséhez vezethet iPhone-ján, ezért kérjük, készítsen biztonsági másolatot az iCloud vagy a számítógép iTunes alkalmazásában.

Kétféleképpen állíthatja vissza iPhone készülékét; használhatja az iTunes alkalmazást vagy az iPhone beállításait.

Az iPhone visszaállítása a beállításokból

  • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján, és érintse meg az „Általános” elemet. Ha a legfrissebb iOS verziót használja, akkor a képernyőn lefelé csúsztatva közvetlenül megkeresheti a „visszaállítást” a beállítások alkalmazásban. Egyébként érintse meg a gombot Tábornok és görgessen le a képernyő aljára, és érintse meg a gombot Visszaállítás
  • A következő képernyőn érintse meg a gombot Minden visszaállítása Tartalom és beállítások.
  • Írja be a jelszót, és arra kéri Önt, hogy erősítse meg az összes adat eltávolítását az iPhone készülékről.

Az iPhone visszaállítása az iTunes alkalmazásban

  • Ha biztonsági másolatot készített a számítógépén, ezzel a módszerrel helyreállíthatja iPhone-ját. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez, és indítsa el az iTunes alkalmazást.
  • Kattintson a visszaállítás gomb közvetlenül a Frissítés gombra az iTunes alkalmazásban.

Miután visszaállította iPhone-ját a legújabb verzióra, a kameraalkalmazásnak most már működnie kell.

Ha a fent említett módszerek egyike sem működött az Ön számára, vagy a fényképezőgép nem működik egyetlen alkalmazásban sem, akkor az utolsó visszaállítás az Apple Store-ba kerül. Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával is, akik segíthetnek az iPhone cseréjében.

Van mit hozzáfűzni ehhez a cikkhez? Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.

Legutóbbi hozzászólások