12 fantasztikusan hasznos Siri parancsikon az iPhone készülékéhez

Tavaly az Apple bemutatta a Shortcuts nevű új és hatékony alkalmazást. Lényegében ez egy olyan platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan munkafolyamatokat hozzanak létre, amelyek mindenféle feladatot kombinálhatnak és automatizálhatnak. Az alkalmazás rengeteg lehetősége meglehetősen megdöbbentő, és nehéz lehet tudni, hol kezdjem.

Bár megpróbálhatja létrehozni saját Siri parancsikonját, ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik!

Szerencsére rengeteg felhasználó által létrehozott és az Apple által készített hivatkozás érhető el mind a hivatalos, mind a harmadik féltől származó Shortcuts galériákban.

Íme 12 jól értékelt és hasznos hivatkozás, amelyeket kiválasztottunk az induláshoz.

12. Apple Notes Clipper

Az Apple Notes egy nagyszerű alkalmazás, amely néhány hatalmas natív képességgel rendelkezik. De hiányzik belőle valami, ami más opcióknál, például az Evernote-nál és a OneNote-nál volna: egy egyszerűen használható webklipper. Ez arra ösztönözte a MacObserver Andrew Orr-t, hogy létrehozza ezt az egyszerű szövegvágót.

Alapvetően URL-t másol a vágólapra, és futtatja a parancsikont. Miután ezt megtette, automatikusan megkísérli az adott cikk szövegének „klipelését” és új jegyzethez adását. Ezenkívül beolvassa és beviszi az információkat, például a címet, a szerzőt, az írott dátumot és a forrás URL-t is.

Szerezd meg itt.

11. Videó konvertálása GIF formátumra

Az internet egyik legvitathatatlanabb ténye, hogy a GIF-ek fantasztikusak (függetlenül attól, hogy ejted ki). De meglepően nehéz lehet GIF-et készíteni saját és mások számára, hogy élvezhessék. Itt jön ez a praktikus, de egyértelmű parancsikon.

A Videó konvertálása GIF-be parancsikonokra azt teszi, amit az ónon ír. Miután meghívta, a Videók panelre kerül. Válasszon egy videót, amely végigvezet a klip kivágásának folyamatán. Koppintson a Mentés elemre, és GIF-et kapott magának. Ne felejtse el elmenteni a GIF-et a Megosztás lap segítségével.

Szerezd meg itt.

10. Ne zavarja az időzítőt

A Ne zavarjanak funkciót könnyen lehet aktiválni, és elég könnyű kikapcsolni. A legnehezebb rész a deaktiválás, ha bekapcsolja. Ha elfelejtette bekapcsolni, miután filmet látott egy moziban vagy munkahelyi találkozón, akkor nem vagy egyedül.

Amikor a Parancsikonok alkalmazáson keresztül használja a parancsikont, a rendszer megkéri, hogy adjon meg egy megadott időt. Ennyi ideig szeretné aktiválni a Ne zavarjanak funkciót. Csak koppintson a Kész gombra, amikor beírta, és az idő leteltével automatikusan letiltja a Ne zavarjanak lehetőséget.

Szerezd meg itt.

9. Emlékeztessen a munkahelyemen

Ha valaha is emlékeztetni kellett valamire a munkahelyen, akkor az Remind me at work gyorsbillentyűt ajánlottuk. Ez egy Apple által létrehozott ajánlat, amely olyan egyszerű és hasznos, mint amilyennek hangzik.

A parancsikon széllel teszi a helyalapú emlékeztetőket. Csak annyit kell tennie, hogy beírja az otthoni vagy munkahelyi címét, és hozzáférést biztosít az Emlékeztetőkhöz. Miután ezt megtette, a parancsikon automatikusan emlékeztetőt vált ki, amikor a megadott helyen tartózkodik.

Szerezd meg itt.

8. Hálózati eszközök

A Wi-Fi hálózatok titkokat tárolhatnak, valószínűleg ezért találták ki ezt a hálózati eszköz parancsikont. Számos különböző hálózati tesztelési és megtekintési képességet egyesít egy egyszerűen használható csomagban. Csak töltse le a hivatkozások alkalmazásba, és mindezen eszközök könnyen elérhetőek lesznek.

Tesztelhet egy pinget a Google.com-on, információkat jeleníthet meg a Wi-Fi hálózatáról, futtathat sebességtesztet, megtekintheti fizikai IP-címét, megnézheti a speciális Wi-Fi-információkat, és akár megoszthatja Wi-Fi-hálózatát QR-n keresztül kód.

Szerezd meg itt.

7. Tételkeresés

Ez a forgatókönyv: megtalálja a tökéletes terméket egy boltban, de szeretné tudni, hogy valóban a legjobb ajánlatot kapja-e róla. Kereshet az elemre más bolti webhelyeken, vagy egyszerűen futtathatja ezt a felhasználó által létrehozott parancsikont.

Miután aktiválta, az iPhone kameráját használja vonalkód beolvasására. Ezután megjeleníti az adott tétel felsorolását az Amazon, a Walmart vagy a Target webhelyen. Ha a parancsikonnak van hátránya, akkor nem lehet egyszerre összehasonlítani mind a három üzlet árát. De sokkal jobb, mint megpróbálni manuálisan megkeresni az elemeket.

Szerezd meg itt.

6. Social Media Downloader

A legtöbb közösségi média platform nem teszi könnyűvé a tartalom letöltését a webhelyéről az eszközére. Az Apple eszközpolitikája sem segít. De ez az egyszerű, felhasználó által készített parancsikon segít megkerülni ezeket a korlátozásokat, és olyasmit tehet, mint például egy YouTube-videó letöltése iOS-eszközére.

Ez egy egyszerű parancsikon, amelyet a Safari Megosztás lapján aktiválhat. Ha megtette, letöltheti a képeket és videókat különféle minőségben. Támogatja a YouTube, a Facebook, a Twitter, a Dailymotion és az Instagram tartalmát, és automatikusan elmenti az említett tartalmat a Fotók alkalmazásba.

Szerezd meg itt.

5. Dark Mode V2 (webböngészéshez)

Az iOS rendszerben jelenleg nincs rendszerszintű Dark Mode. Sőt, sok weboldalt sem kell megtenni. De mint az iOS Smart Invert funkciója, ez a Sötét mód parancsikon is megkönnyítheti a fényes weboldalak késő esti olvasását a szemében.

Csak érintse meg a Megosztás lapot, és válassza a Sötét mód 2. verzióját a Parancsikon ikonon keresztül. A parancsikon ezután a weboldalt fehér háttérrel ellátott fekete háttérre takarja. Figyelmeztetni kell, hogy a képek színeit is megfordítja, ezért leginkább szöveges böngészéshez hasznos.

Szerezd meg itt.

4. „Áthúzódom”

A rutinszerű rendőri megállás csak rutinszerű rendőri megállás, amíg nem az. Bármilyen érzései is vannak az ügyben, valóban hasznos, ha nyilvántartást készíthetünk a helyzetről. Ez a parancsikon ezt teszi, valamint számos más praktikus feladat.

Csak annyit teszel, hogy "Hé Siri, át vagyok húzva". Ezután a parancsikon szünetelteti a zenét, lecsökkenti a fényerőt, aktiválja a Ne zavarjanak funkciót, és elölről néző kamerával kezdje el a videofelvételt. Beállíthatja azt is, hogy elküldje a videót egy előre kijelölt kapcsolattartónak.

Szerezd meg itt.

3. Google Translate

A Google Fordító egy praktikus eszköz, amely segít megérteni vagy átadni az idegen nyelvű egyszerű kifejezéseket nagyon gyorsan. De ha inkább nem kellene a Google-hez mennie a használatához, akkor inkább letöltheti ezt a Siri parancsikont.

Feltűnően egyszerű, ami a szépsége. Veszel egy kis szöveget, és kiválasztod azt a nyelvet, amelyre lefordítanád. Ezután a parancsikon bemutatja a lefordított szöveget, és lehetőséget ad arra, hogy megossza vagy átmásolja a vágólapra.

Szerezd meg itt.

2. Képkeresés

A fordított képkeresés Mac-en vagy PC-n elég egyszerű, de iOS-en kissé trükkös. Ha például a Google Chrome-ot használja, akkor meg kell kérnie a Google asztali verzióját, mivel a webhely nem támogatja a képkeresést a mobil verzióban.

Ezzel a hivatkozással könnyebb. Csak annyit tesz, hogy futtatja a parancsikont, és kiválasztja a keresni kívánt képet. Innen a parancsikon eljut az eredményekhez. Alapértelmezés szerint a Google keresést használja, de testreszabhatja, ha el szeretné mélyíteni a parancsikon tényleges lépéseit.

Szerezd meg itt.

1. Adó kalkulátor

Legtöbbször csak akkor tudja meg, hogy mekkora forgalmi adó növekszik a teljes számláján, amíg ki nem fizeti. Ennek a Siri parancsikonnak már nem kell lennie. Elég hasznos és sokoldalú az élelmiszer-kirándulásokhoz és a vásárlásokhoz egyaránt.

Csak adja össze az egyes termékek árát egy számológépben. Ezután adja hozzá a teljes összeget a parancsikonokhoz. Ezután a parancsikon megadja az adó összegét és az adózás utáni teljes számlát. Csak győződjön meg arról, hogy testreszabja a parancsikont, és beírja a helyi adót, bárhol is legyen.

Szerezd meg itt.

Legutóbbi hozzászólások