Levelezési problémák az iOS 9.3.1-re történő frissítés után, Kérdések és válaszok

Néhány felhasználó arról számolt be, hogy problémái vannak az e-mailjeikkel az iPhone és iPad készülékeiken, miután frissítettek az iOS 9.3-ra és az iOS 9.3.1-re. Ha iOS 9.3 rendszert használ, és problémákat tapasztal a Safari e-mail linkjeire kattintva, kérjük, vegye figyelembe, hogy a problémát a 9.3.1 frissítéssel oldották meg. Van néhány egyéb probléma, amelyet egyes felhasználók észrevettek, például az, hogy nem tudnak e-maileket küldeni vagy e-maileket fogadni, az e-mail alkalmazás időnként lefagy, és furcsa az e-mailek saját törlésével kapcsolatban. Megpróbálunk néhány tippet adni ezen a poszton keresztül, amelyek megvizsgálják e kérdések egy részét.

A frissítés után már nem található a postaládám az iPhone 6-on.

Bár a problémákat az iphone 6 és 6 plusz felhasználók egy része jelentette, ha problémája merül fel, akkor könnyen megoldható a készülék néhány beállításával. Ha nem találja meg egy vagy több postafiókját, érintse meg a Kezdőképernyőn a Mail elemet, majd a Szerkesztés lehetőséget az alábbi képen látható módon. A beállításoknak meg kell egyezniük az iPad készülékén is.

A Következő képernyőn kérjük, győződjön meg arról, hogy engedélyezte az Összes beérkező mappa megjelenítése elemet a következő képen látható módon. Miután engedélyezte ezt, képesnek kell lennie megtalálni az eszközéhez társított összes postafiókot. Nem vagyunk biztosak abban, hogy egyes felhasználók beállításai miért nem működnek a frissítés után. A jó hír az, hogy ezt viszonylag könnyű kijavítani.

E-maileket tudok fogadni, de nem küldhetek el semmit

Valószínű, hogy ez a probléma valószínűleg nem kapcsolódik a frissítéshez, de előfordulhat, ha éppen e-mail fiókokat adott hozzá eszközéhez. Mindenesetre, ha ez a probléma merül fel, érintse meg a Beállítások> Mail, Névjegyek, Naptárak elemet, majd válassza ki azt az e-mail fiókot, amellyel az alábbiakban látható.

A következő képernyőn érintse meg a Fiók elemet, majd írja be újra a jelszavát az alábbi képen látható módon. Ez gondoskodik a problémáról, ha a bejövő levelező szerver jelszava megegyezik a kimenő levelező szerverével. Ez akkor is segíthet, ha olyan problémákat tapasztal, mint az átküldési hiba, amikor e-mailt akar küldeni.

A My Mail alkalmazás lefagy az iOS 9.3.1-re történő frissítés után

Sajnos a problémával kapcsolatban nincsenek beállítással kapcsolatos kérdések. A probléma megoldásának legjobb módja az, ha a készüléken alapértelmezett visszaállítást hajt végre. Tartsa lenyomva az Alvás és a Kezdőlap gombokat 10-15 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó com a képernyőn. Hagyja, hogy a készülék újrainduljon. Most ellenőrizze, hogy továbbra is vannak-e problémák a Mail lefagyásával.

A Saját eszköz automatikusan törli az e-mailjeimet. Mit tehetek

Valószínű, hogy ez nem kapcsolódik a frissítéshez, hanem egy olyan beállítási probléma, amelyet véletlenül beállítottak, és elfelejtette.

Érintse meg a Beállítások> Levelezés, Névjegyek, Naptárak lehetőséget, koppintson az e-mail fiók neve> Szinkronizálási napok elemre, majd növelje az időkorlátot. Felhívjuk figyelmét, hogy e-mailjei továbbra is elérhetők a levelező szerveren, és a készülék az e-maileket az itt beállított opció alapján jeleníti meg.

A Saját eszközön olvashatatlan e-mailek jelennek meg, ha nincsenek.

Ez egy régi probléma, és nem kapcsolódik közvetlenül a frissítéshez. Ha problémája merül fel, kérjük, olvassa el erről szóló cikkünket, és javítania kell ezt a problémát.

A törölt e-mailek újra és újra megjelennek

Ez nagyon idegesítő kérdés lehet. Törli az e-maileket a beérkező levelek mappájából, de amikor újra bekapcsolja iPhone-ját, látja, hogy beugranak vissza. Ezt néhány korábbi felhasználó az iOS korábbi verzióiban is megjegyezte. A probléma megoldása érdekében törölheti eszközén az e-mail fiókot, majd hozzáadhatja azt. A fiók törléséhez érintse meg a Beállítások> Mail, Névjegyek, Naptárak> Válassza ki azt az e-mail fiókot, amellyel problémákat tapasztal és töröl. Miután törölte a fiókot, indítsa újra iPhone-ját vagy iPadjét, majd adja hozzá az e-mail fiókot. Ez nem törli az e-maileket. Kérjük, kérdezze meg e-mail szolgáltatóját. Ezt ellenőriztük a Gmail-fiók beállításainál, és nem vesztettük el az e-maileket.

Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha a frissítés után bármilyen más problémája van az iPhone-on vagy az iPad készüléken. Ha tetszett a bejegyzés, akkor ossza meg bátran másokkal a megosztás gombokra kattintva. Sok szerencsét!

Legutóbbi hozzászólások