Az iPhone képernyője fekete vagy nem válaszol hívás közben, hogyan javítható

Több felhasználó azt tapasztalta, hogy az iOS frissítése után néha furcsa problémát tapasztalnak, miközben hívást folytatnak vagy a Facetime-ot használják.

Míg egy FaceTime vagy Telefon alkalmazás hívás közben nem tudja elérni, hogy a képernyő reagáljon az érintési gesztusokra, vagy amikor más alkalmazásokat nyitnak meg, az új alkalmazás képernyője részben (csak a képernyő egy részének) nyílik meg, és nem reagál semmilyen koppintásra.

Úgy tűnik, hogy ez gyakrabban fordul elő régebbi iPhone modelleken, beleértve az iPhone 6 / 6S / 7 modelleket, de van néhány jelentés erről a viselkedésről az iPhone XS modelleken is.

Érdekes módon úgy tűnik, hogy ez a bizonyos probléma nem jelenik meg, ha harmadik féltől származó kommunikációs alkalmazásokat, például Whatsapp, Skype vagy hasonló videohívó alkalmazásokat használ.

Kövesse ezeket a gyors tippeket azoknak az időknek a javításához, amikor az iPhone képernyője nem reagál az érintésre hívás közben

 • Nyomja meg az Side / Top / Home gombot egyszer vagy kétszer a képernyő felébresztéséhez
 • Távolítson el minden esetet vagy képernyővédőt
 • Indítsa újra az iPhone készülékét
 • Kényszer újraindítás
 • Győződjön meg arról, hogy a Csökkentse a mozgáskorlátozást ki van kapcsolva
 • Távolítsa el (és telepítse újra) a Compass alkalmazást
 • Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Az iPhone nem ébred fel hívás közben? Amit most megtehetsz

Nyomja meg a bekapcsológombot

Néha csak annyit kell tennie, hogy a képernyő felébredjen: nyomja meg az oldalsó / felső / bekapcsológombot vagy a kezdőlap gombot (a megfelelő modelleknél).

Nyomja meg egyszer vagy kétszer a képernyő felébresztését.

Tartsa lenyomva ezt a gombot az iPhone bekapcsolásához. Kép az Apple ügyfélszolgálatától.

Távolítson el minden iPhone tokot vagy képernyővédőt

Fontos megbizonyosodni arról, hogy semmi sem akadályozza az eszközt és annak közelségérzékelőjét, például egy tok vagy film.

Ha egy másik iPhone-modellhez vagy más típusú telefonhoz tervezett tokot használ, akkor az Ön esete jelentheti a problémát!

Az iPhone közelségérzékelője meghatározza, hogy az iPhone képernyője milyen közel van a testéhez. Amikor az érzékelő észleli, hogy az iPhone a füled vagy egy másik testrész mellett van, az akkumulátor kímélése érdekében ideiglenesen kikapcsolja a kijelzőjét.

A közelségérzékelő takarása akár tiszta képernyővédővel is problémát okozhat. Számos képernyővédő akaratlanul visszaviszi a fényt az érzékelőbe. Következésképpen az érzékelő úgy gondolja, hogy a tested elzárja a fényt, és elsötétíti a képernyőt.

Olyan hosszú és rövid, vegye le a tokját és különösen a képernyővédőt.

Miután eltávolította a tokot és / vagy a képernyővédőt, tesztelje készülékét úgy, hogy hívást vagy FaceTime-t kezdeményez valakivel, hogy lássa, megoldódik-e a probléma.

Indítsa újra az eszközt

 • Otthoni gomb nélküli iPad-en és iPhone X vagy újabb rendszeren: tartsa lenyomva az Oldalsó / felső / bekapcsológombot és bármelyik hangerő gombot, amíg a csúszka meg nem jelenik
 • Home vagy otthoni gombbal és iPod Touch készülékkel ellátott iPad vagy iPhone készüléken: tartsa lenyomva az Oldalsó / Felső / Bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik a csúszka
 • Húzza a csúszkát az eszköz kikapcsolásához, és miután a készülék kikapcsol, nyomja meg és tartsa lenyomva az adott Oldalsó / Felső / Bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
 • Az iOS 11 és újabb rendszereken indítsa újra a (z) használatát Beállítások> Általános> Leállítás

Kényszer újraindítás

 • Otthoni gomb nélküli iPad-en és iPhone 8 vagy újabb verzión: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső / bekapcsológombot, amíg a készülék újraindul
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 6s és régebbi készülékeken, iPad Home gomb vagy iPod touch esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Kapcsolja ki a Csökkentse a mozgást beállítást

Ha már újraindította eszközét, vagy visszaállította, és továbbra is tapasztalja ezt a problémát, akkor érdemes megnéznie a Reduce Motion beállításokat, és ki kell kapcsolnia.

Érintse meg Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Csökkentse a mozgást. Kapcsolja ezt KI állásba.

Ez a megoldás különösen jól működik régebbi iPhone modelleknél, mint például az iPhone 6 / 6S és az iPhone 7/8.

Mi az a Reduce Motion egy iPhone-on?

A Csökkentse a mozgást akár iPhone-ját vagy iPadjét is gyorsabban érezheti, különösen, ha véletlenül régebbi eszköz van a kezében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Reduce Motion funkció szorosan kapcsolódik bizonyos iMessage effektusokhoz. Ha nem rajong az üzenetekben szereplő iMessage animációkért, fontolja meg a kikapcsolást AutoPlay Message Effects beállítás is.

Távolítsa el a Compass alkalmazást

Több olvasó felfedezte, hogy amikor eltávolították a natív Apple Compass alkalmazást, telefonjaik telefonhívásokra ébredtek!

Tehát próbálja ki ezt, és távolítsa el az iránytű alkalmazást, majd indítsa újra a telefont. Nézze meg, hogy ez az Ön számára működik-e.

Ha igen, újratelepítheti az iránytű alkalmazást az App Store-ból, és megnézheti, hogy az iPhone továbbra is a várt módon működik-e.

Lépjen kapcsolatba az Apple céggel

Ha semmi sem segít, lehetséges, hogy probléma van az iPhone hardverével, valószínűleg annak közelségérzékelőjével.

Rendezzen időpontot az Apple-nél, vagy vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, és kérje meg őket, hogy végezzenek egy teljes diagnosztikai vizsgálatot az eszközön.

Olvasói tippek

 • Ami Soninak bevált, az az volt, hogy kivette az iPhone SIM-kártyáját, majd lemerítette az iPhone akkumulátorát. Miután az akkumulátor lemerült, 100% -ig töltötte, és csak azután helyezte vissza a SIM-kártyát. A megőrzés érdekében a SIM-kártyát egy másik telefonba helyezte

Legutóbbi hozzászólások