Hibákat tapasztal az AirPlay Disney Plus használata közben? Hogyan lehet javítani

Izgatott a Csillagok háborúja filmek és televíziós műsorok katalógusának egyszerű elérése miatt? Mi a helyzet az új Mandalorian tévésorozat megjelenésével? Nos, ebben reménykedik a Disney +, valamint az összes többi Disney tartalom kimerítő gyűjteménye az új streaming sorozatához. Ezt még hihetetlenebbé teszi, hogy „állítólag” támogatták az AirPlay használatát iOS és macOS felhasználók számára.

Az AirPlay és a Disney + együttes használatához azonban nem minden rózsát és százszorszépet jelentett, annak ellenére, hogy azt állították volna, hogy működni fog. Vannak, akik azt állítják, hogy az AirPlay soha nem működött, mások pedig azt állítják, hogy bár korábban jól működött, a közelmúltban voltak komplikációk.

Milyen követelményeket támaszt a Disney Plus és az AirPlay együttes használata?

Mielőtt még elkezdené, fontos figyelembe venni az AirPlay (vagy az AirPlay 2) Disney + -val való használatának követelményeit. Szerencsére a vállalat támogatási oldala megadja nekünk a kedvenc műsorai és filmjei streamingjének követelményeit.

 • Apple TV (tvOS 11.0 vagy újabb verzió fut)
 • 4. generációs Apple TV vagy újabb (az AirPlay a 3. generációs Apple TV-ken működik)
 • Az AirPlay 2-vel kompatibilis tévék

Tehát mielőtt bárhová máshová utazna, győződjön meg arról, hogy Apple TV-je legalább a 3. generáció, és naprakész. A frissítés ellenőrzése elég egyszerű, mivel csak be kell lépnie a Beállítások alkalmazásba, görgessen a Rendszer elemre, válassza a Szoftverfrissítések lehetőséget, majd érintse meg a Frissítések keresése elemet. Ha elérhető egy frissítés, hagyja, hogy letöltődjön, majd próbálkozzon újra.

Milyen hibák fordulnak elő?

Elég sok különböző hibakód létezhet a Disney Plus használatában, függetlenül az AirPlay használatától. Azonban a leggyakoribbak, amelyek folyamatosan jelennek meg, a 39, 41, 42 és 76 hibakódok. És még ennél is a legnépszerűbb a 83-as hibakód, amely a felhasználóknak nem tud kapcsolódni.

Vizsgáljuk meg, mit jelentenek ezek a közös Dinsey + hibakódok:

 • 39 - "Ez azt jelenti, hogy a megtekinteni kívánt videót jelenleg nem lehet megnézni." Sokszor ez érinti azokat a felhasználókat, akik a Disney + Xbox One alkalmazásból streamelnek.
 • 41 - „Sajnáljuk, de nem tudjuk lejátszani a kért videót.” Sok esetben ez olyan tévéműsorok új kiadásaival történik, mint a The Mandalorian, mivel lehet, hogy túl sokan próbálják ugyanezt az epizódot egyszerre megnézni, és a Disney szerverei stresszesek.
 • 42 - "Ellenőrizze, hogy továbbra is csatlakozik-e az internethez, és próbálja újra." Feltételezhetjük, hogy az otthoni hálózaton vagy az eszközön hálózati problémák léphetnek fel.
 • 76 - "Jelenleg lassú az internetkapcsolat sebessége." Ez valószínűtlen az otthoni problémák miatt, hanem a 41-es hibához kapcsolódik, ahol a Disney + szerverek túlterheltek.
 • 83 - "Valami elromlott. Kérlek próbáld újra. Ha a probléma továbbra is fennáll, keresse fel a Disney Plus Súgót ”. Ez a leginkább frusztráló kérdés, mivel nincs valódi magyarázat arra, hogy mi okozhatja a hibát.

Mint fentebb említettük, sokkal több hibakód fordulhat elő, de a Disney + megjelenése óta eltelt idő alatt ezek a leggyakoribbak. Szerencsére (egyesek számára) vannak olyan javítások, amelyeket kipróbálhat, amikor megpróbálja újból megfelelően működtetni az adatfolyamot.

Javítsa ki a 39 hibakódot

A hibakód kijavításának talán legegyszerűbb módja, ha egyszerűen megpróbálja csatlakoztatni az eszközt egy másik HDMI bemenethez. Ha régebbi tévéje csak egyetlen HDMI-csatlakozóval rendelkezik, akkor próbálja meg teljesen kicserélni a kábelt, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

Javítsa ki a 41-es hibakódot

A listán szereplő egyik idegesítőbb kód csak egy kis türelmet igényel. Mivel a felhasználóknak nincs igazi módja a Disney szervereinek megfelelő működésre kényszerítésére, előfordulhat, hogy csak 15-30 percet kell várnia, mielőtt újra megpróbálná. Az egyik lehetséges megoldás az, hogy újraindítja a streaming eszközt, vagy kijelentkezik, majd visszalép a Disney Plus alkalmazásba.

Javítsa ki a 42-es hibakódot

Ez a hiba a dolgok felhasználói oldalán jelentkezik, és valószínűleg köze van a hálózati kapcsolatához. Ha otthon streamel, és megpróbálja az AirPlay-t, akkor indítsa újra az útválasztót, vagy próbálkozzon vezetékes kapcsolattal. Abban az esetben, ha továbbra is probléma merülne fel, érdemes közvetlenül a Disney Pluszhoz fordulni.

Javítsa ki a 76 hibakódot

Mint korábban említettük, ezt a hibakódot a 41-es hiba továbbítja, ahol a Disney-kiszolgálók szűk keresztmetszetet szenvedhetnek egy nemrégiben kiadott verzió után. Nem ártana azonban kipróbálni néhány alapvető javítást:

 • Távolítsa el az alkalmazást az eszközéről, majd telepítse újra
 • Jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra
 • Indítsa újra az útválasztót
 • Csatlakoztassa vezetékes hálózati kapcsolathoz (Ethernet)

De még egyszer, ha a baj még mindig jár, nem árt közvetlenül a Disney + -hez fordulni.

Javítsa ki a 83. hibakódot

Ez a „mac-daddy” hibakód a Disney + előfizetők számára, mivel rendkívül homályos és a legtöbb fejtörést okozza.

Íme néhány lépés, amelyet gyorsan megtehet:

 • Körülbelül egy percre kapcsolja ki az iOS-eszközt, az Apple TV-t vagy a tényleges TV-t, majd kapcsolja be őket újra.
 • Ellenőrizze egy olyan webhelyet, mint a DownDetector, és nézze meg, vannak-e szélesebb körű problémák a Disney + kapcsán.
 • Ha bármilyen tartalmat letöltött közvetlenül iPhone készülékére offline lejátszás céljából, próbálja meg törölni a tartalmat, majd próbálja meg újra streamelni.
  • Ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja a Disney + alkalmazást, és megérinti a Letöltés alján koppintson a ikonraSzerkesztés gombot a jobb felső sarokban koppintson a ikonraMindet kiválaszt majd nyomja meg az alján lévő kuka ikont.
 • Zárjon be minden alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén, kapcsolja ki, majd újra be az eszközt, majd csak próbálja meg megnyitni a Disney + és az AirPlay programokat. Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben nem szabad más alkalmazásokat megnyitnia.
 • Ha utazik, külföldre vagy az Egyesült Államokba, és új IP-címet használ a fiókjához, lehet, hogy a Disney blokkolta az Ön IP-címét. Abban az esetben, ha ez történik, forduljon a Disney + Súgóhoz, és kérje, hogy oldja fel az Ön jelenlegi IP-címének feloldását.
 • Használjon VPN-t. Ez egy virtuális magánhálózat, amelyet olyan alkalmazásokból hoztak létre, mint például az TunnelBear vagy az ExpressVPN. Egyes felhasználók sikert jelentettek a VPN aktiválásakor, majd az újrapróbálkozáskor.
Törölje a korábban letöltött tartalmat

Mivel a Disney + előfizetők számára a 83-as hibakód a leggyakoribb probléma, további „javításokra” számítunk. De a legfőbb remény az, hogy a Disney összeszedi és megoldást ad a problémákra.

Alapvető AirPlay hibaelhárítási tippek

A hibaelhárítási tippek alapvető részhalmazához áttérve néhány probléma felvetődött magában az AirPlay-ben. Ez különösen igaz az AirPlay 2 (végül) kiadására, amely sokak számára problémákat okozott.

Ellenőrizze még egyszer, hogy az Apple TV csatlakoztatva van-e a tévéhez

Ez eléggé magától értetődő. Győződjön meg arról, hogy az Apple TV HDMI-n keresztül csatlakozik-e a tévéhez. Kipróbálhat különböző kábeleket vagy különböző HDMI bemeneteket a probléma elkülönítésére.

Az iOS-eszköz és az Apple TV ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik?

Az AirPlay működése érdekében mindkét eszközt ugyanahhoz a hálózathoz kell csatlakoztatni. Ez a probléma akkor merül fel, ha több otthoni kapcsolata van. Menjen a Beállítások alkalmazásba, és ellenőrizze a hálózati kapcsolatokat mindkét esetben.

Mennyire gyors az interneted?

SpeedTest.net

A Disney + minimum 25 Mbps sebességet igényel az előnyök kihasználása érdekében. Ezt még egyszer ellenőrizheti, ha futtat egy sebességtesztet a hálózaton. Ha túl sok eszközt csatlakoztat, próbálja meg leválasztani néhányat, és próbálja újra. Vagy indítsa újra az útválasztót, hogy kiküszöbölje a lehetséges pókhálókat.

Ellenőrizze, hogy a HDMI-kábel naprakész-e

A lehető legjobb streaming élmény érdekében meg kell győződnie arról, hogy a kábel naprakész. Ellenőrizze, hogy az Ön által használt kábel megfelel-e az ajánlásnak, és kompatibilis-e a HDCP-vel (High-speed HDMI). 4K-ban történő streaming esetén a HDCP 2.2 kompatibilis kábellel kell rendelkeznie.

Íme az ajánlásunk: Belkin Ultra HD HDMI kábel.

Kapcsolja be és ki a Wi-Fi-t

A végső alapvető megoldás az, hogy egyszerűen be- és kikapcsolja a Wi-Fi-t minden eszközön. Ide tartozik az iOS / macOS eszköz, a televízió vagy az Apple TV. Előfordul, hogy a Wi-Fi kapcsolat palacknyakba kerül az otthonában, és ez sok problémát okoz.

Az AirPlay probléma kijavítása az Apple TV 3. generációjával

Ha egy régebbi Apple Tv-t használ, amely nem támogatja az alkalmazásokat, akkor is AirPlay-t használhat az Apple TV-jére az eszközéről.

Ez a módszer az Apple TV 3. generációján működik, és működhet az Apple TV 2. generációján is

 1. Csatlakoztassa iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét ugyanahhoz a WiFi hálózathoz, mint az Apple TV
 2. Győződjön meg arról, hogy ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve az Apple TV-n és az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken
 3. Nyissa meg az Apple TV-n Beállítások> AirPlay és győződjön meg arról, hogy az AirPlay be van kapcsolva, és állítsa be a hozzáférését (javasoljuk Mindenki használatát)
 4. Indítsa újra az Apple TV-t
 5. Kihúz mindkét a HDMI és tápkábel
 6. Várjon 30 másodpercet
 7. Indítsa el a Firefox vagy más, harmadik féltől származó alkalmazást iPhone-ján, iPad-jén vagy iPod-ján (nem a Safari vagy a Chrome)
 8. Nyissa meg a Disney Plus alkalmazást a Firefoxon (vagy bármely más böngészőn)
 9. Húzza ujját a Vezérlőközpont megnyitásával és az AirPlay megnyitásával (a képernyő tükrözésével válassza ki az Apple TV-t)
 10. Ha PIN-kódot kérnek tőlünk, lépjen a következőre: Beállítások> AirPlay> Biztonság és kapcsolja be Eszközellenőrzés megkövetelése. Ezután állítson be egyszeri képernyőn megjelenő PIN-kódot az összes AirPlay-kompatibilis eszközhöz

Következtetés

Ez csak néhány módszer a lehetséges problémák megoldására, amikor megpróbálja használni az AirPlay-t a Disney + -val. Fontos megjegyezni, hogy bár a Disney hatalmas költségvetéssel rendelkezik, maga a szolgáltatás még mindig gyerekcipőben jár. Biztosan sok frissítés érkezik a következő hónapokban, mivel a vállalat a növekvő fájdalmakon dolgozik.

Ha megoldást talált a fent felsorolt ​​hibakódok bármelyikére, kérjük, hangozzon ki, és tudassa velünk a megjegyzéseket. Teszteljük, majd felvesszük ezeket a megoldásokat a listánkba annak érdekében, hogy ez mindenkinek aktuális maradjon, ha problémába ütközik. Ha új hibakódok jelennek meg, tudassa velünk, hogy megoldást találhassunk arra, hogy a dolgok működjenek az Ön és mindenki számára!

Legutóbbi hozzászólások