Az iOS parkoló autó funkciója nem működik, útmutató

Ezt a szép Apple Maps funkciót az iOS 10-es rendszerrel vezették be, és valóban nagyon örvendetes és szeretett funkció. Hányszor járt már bevásárlóközpontban vagy irodakomplexumban, vagy orvosi rendelőben, és elfelejtette, hol parkolta le autóját? Nagy parkolókat fedeztem le, fáradhatatlanul megnyomva az autó távvezérlő gombját, hogy kiderítsem, pontosan hol parkoltam le. Általában lefényképeztem a helyet (Emelet / Hely # helyek), és visszataláltam. A Maps Parked funkció sokkal jobb, ha működik.

Állítsa be az iOS parkolt autó funkcióját

Alapértelmezés szerint ez a funkció néhány egyszerű beállítással az iPhone készüléken kívül működik. Ennek a funkciónak a működéséhez be kell tartania ezeket az egyszerű beállításokat az iPhone-on, amely legalább iOS 10-et futtat.

A szolgáltatás kihasználja a Bluetooth párosítását a járművével, ha autójában nincs lehetőség az autó lejátszására. Ha problémái adódnak a Bluetooth és az autó párosításával, először javítsa ki. A legjobb megoldás az, ha kényszeríti az iPhone összes nyitott alkalmazásának bezárását, újraindítja a telefont, majd kövesse az alábbi lépéseket.

A parkoló autó funkció engedélyezésének lépései

 1. Győződjön meg arról, hogy iPhone-ját úgy állította be, hogy csatlakozzon az autó Bluetooth-jához. Javasoljuk, hogy szüntesse meg az iPhone leválasztását, és az iOS 10 frissítéseket követően frissítse újra a párosítási folyamatot. Érintse meg az iPhone-on Beállítások> Általános> Névjegy> Név és változtassa meg az eszköz nevét iPhone-ról valami újra. Miután átnevezte az eszközt, próbálja meg párosítani autója Bluetooth-jával.
 2. Kapcsolja be a Helyszolgáltatás funkciót. Menj Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások
 3. A Jelentős helyek (más néven Gyakori helyek) beállítást be kell kapcsolni Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Rendszerszolgáltatások> Jelentős helyek (a Gyakori helyekként is fel vannak sorolva)
 4. Ennek a funkciónak az eléréséhez az Apple Maps alkalmazást kell használnia, mivel csak a parkoló autó helyét látja az Apple Map-on. Kérjük, győződjön meg róla, hogy bekapcsolta a Maps értesítési beállításait. Érintse meg Beállítások> Értesítések> Térképek és ellenőrizze, hogy engedélyezte-e a beállítást
 5. Kapcsolja be a Parkolt hely megjelenítése lehetőséget. Menj Beállítások> Térképek> Parkolt hely megjelenítése.Görgessen lefelé, hogy megtalálja és engedélyezze a „Parkolt hely megjelenítése” lehetőséget az autója alatt

A harmadik és a negyedik lépés kritikus a funkció működéséhez. Ha továbbra is problémái vannak ennek a funkciónak a működésével, próbálja meg visszaállítani az összes beállítás visszaállítását iPhone-ján, majd próbálja meg újra elvégezni a fenti lépéseket a funkció működéséhez.

Figyelembe véve az akkumulátort

Mivel a funkcionalitás függ a helyszolgáltatások beállításának bekapcsolásától, lemerítheti az akkumulátort. Ez különösen fontos, ha régebbi iPhone 6-ot használ.

Ha használja a funkciót, ügyeljen a helyszolgáltatások állapotikonjára is. Ez befolyásolhatja az akkumulátor élettartamát és a mobiladatokat. Fontolja meg az állapotikon kikapcsolását a következővel:

Menj beállítások> adatvédelem> rendszerszolgáltatások és görgessen jobbra az aljára. Itt kapcsolja ki a beállítást az állapotsor ikonjára.

Az iDevice akkumulátorának optimális teljesítménye érdekében az Apple javasolja

 • Optimalizálhatja az akkumulátor élettartamát, ha kikapcsolja a Helyszolgáltatásokat az alkalmazáshoz. Kapcsolja be Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások
 • A Helyszolgáltatásokban láthatja az egyes alkalmazásokat az engedélyezési beállításokkal együtt. A közelmúltban használt helyszolgáltatásokat használó alkalmazások mutatója a be- / kikapcsoló mellett található

A parkoló autó funkció nem működik?

A bejegyzés megírásakor sok felhasználó panaszkodott arra, hogy a funkció nem működik az iPhone 5S készülékeikkel. Úgy tűnik, hogy az Apple támogatása a régebbi autós sztereó berendezésekhez kapcsolódik, de néhány újabb autóban is tapasztalhattunk problémákat. Mivel további információk érkeznek, frissíteni fogjuk a cikket. Ezenkívül nem sikerült a funkciót működtetni az iPhone 5 vagy az iPhone 5C modelleken. Ezt teszteltük az 5S, 6S, 7 és az iPhone X modelleken egy 2006-os Lexus problémamentesen. Van néhány ismert probléma azzal kapcsolatban, hogy a Bluetooth-kapcsolati problémák miatt a funkció nem működik a BMW járműveivel.

Tippek a parkoló autó működéséhez

 • Ideiglenesen válassza le a Bluetooth autós tartozékot, menjen a következő helyre: Beállítások> Bluetooth lehetőséget, és érintse meg az „i” -t a Bluetooth-kiegészítő mellett. Ezután koppintson a Bontás elemre. Várjon 10-20 másodpercet, majd csatlakozzon újra. Nézze meg, hogy működik-e
 • Kapcsolja be és ki a Helyszolgáltatásokat. Menj Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások
 • Zárja be a Maps alkalmazást a párosított iDevice alkalmazásban a Home gomb kétszeri megnyomásával, és a bezáráshoz csúsztassa felfelé az alkalmazás előnézetét. Indítsa újra az iDevice alkalmazást, majd nyissa meg újra a Maps alkalmazást
 • Engedélyezze a Helyszolgáltatásokat, és párosítsa újra a telefont az autóval, és tesztelje

Reméljük, hogy képes csatlakozni autójához és kihasználni ezt a remek funkciót.

Legutóbbi hozzászólások