iOS: A GPS nem működik iPhone / iPad készüléken

Számos felhasználó számolt be arról, hogy a GPS (globális helymeghatározó rendszer) nem működik, vagy pontatlan információkat közöl. Gyakran jelentett probléma, hogy a navigációs alkalmazások nem képesek működni / beolvasni egy GPS-jelet. Megoldás: (Próbálja ki az alábbi lépéseket, amíg meg nem találja az Ön számára megfelelőt)

 • A Beállítások> Általános> Dátum és idő elemre koppintva állítsa a Dátum és idő beállítást „Automatikus beállítás” elemre, és ellenőrizze, hogy van-e mobil- vagy Wi-Fi-kapcsolata. Ezek az opciók növelik a GPS pontosságát.
 • Kapcsolja be a 3G-beállításokat: Beállítások> Általános> Hálózat> Engedélyezze a 3G-t, és kapcsolja az „OFF” beállítást, majd nyissa meg a térképalkalmazást (ellenőrizze, hogy van-e Wi-Fi-kapcsolata), és keresse meg magát; érintse meg a Beállítások> Általános> Hálózat> Engedélyezze a 3G lehetőséget, és kapcsolja be az „ON” beállítást. A Wi-Fi kikapcsolásához koppintson a Beállítások> Wi-Fi elemre.
 • Próbálja meg visszaállítani a hálózati beállításokat: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása.
 • Indítsa újra az eszközt.
 • Ha problémái vannak egy harmadik féltől származó navigációs alkalmazással, győződjön meg arról, hogy az alkalmazás legújabb verzióját használja.

jegyzet: A GPS nem áll rendelkezésre az eredeti iPhone vagy iPad készüléken

GPS problémák az iOS 11, iOS 12 vagy újabb verzióval?

Ha iPhone-ján vagy iPadjén GPS-problémákat tapasztal a legújabb iOS vagy iPadOS használatával, ellenőrizze az alábbi részletes hibaelhárítási útmutatót.

  Ha problémái vannak az Apple Maps szolgáltatással, és egy ideje használja a Google Maps szolgáltatást, olvassa el ezeket a tippeket, hogy működjön együtt a Google map offline funkcióival és más trükkökkel.

   Frissítés: 2019.07.27

   Ha régebbi iPhone-ja van, frissítenie kell iPhone vagy iPad szoftverét, hogy elkerülje a hely, a dátum és az idő problémáit. Az Apple kiadott egy javítást a GPS hibához. Ez érinti a 2012-ben vagy korábban kiadott iPhone-modelleket. Az Apple részletes fehér könyvet tett közzé az új frissítés körül.

   Az Apple szerint:

   „2019. november 3-tól egyes, 2012-ben és korábban bevezetett iPhone- és iPad-modellekhez iOS-frissítésre lesz szükség a pontos GPS-helymegtartás, valamint a helyes dátum és idő megőrzése érdekében. Ez annak a GPS időbeli átfordulásnak tudható be, amely más gyártók GPS-képes termékeit kezdte érinteni 2019. április 6-án. Az érintett Apple-eszközökre csak 2019. november 3-án van hatással.

   Legutóbbi hozzászólások