A DualShock 4 és a Steam Link csatlakoztatása a tvOS 13-hoz

Míg az iOS és az iPadOS a WWDC ’19 szerelmének nagy részét megkapta, a tvOS nem maradt ki a hurokból. Valójában ez egy hatalmas frissítés azoknak a játékosoknak, akik odakint vannak, mivel Xbox One vagy DualShock 4 vezérlőt használhat majd játékra. Ez hatalmas megkönnyebbülést jelent azoknak az embereknek, akik nem voltak elégedettek a piacon lévő egyéb MFi vezérlő opciókkal.

Kapcsolódó olvasmány

  • A TVOS 13 újdonságai
  • Az Apple TV-n tárolás kezelése
  • Az Apple TV Remote alkalmazás használata iPhone-on
  • Hogyan működjön együtt az Apple TV mappákkal szervezett nézethez

Ami még fantasztikusabbá teszi ezt a felvételt, az a Steam Link nemrégiben megjelent kiadása a tvOS App Store-ban. A Steam Link lehetővé teszi kedvenc Steam-játékainak lejátszását az Apple TV-n vezeték nélkül, csak a Wi-Fi-kapcsolat használatával.

Ma megvizsgáljuk, hogyan lehet párosítani a DualShock 4 vezérlőt az Apple TV-vel. Segítünk abban is, hogy végigvezesse Önt a Steam Link beállításának és párosításának lépésein.

Párosítsa a DualShock 4 vezérlőt az Apple TV-vel

Mielőtt bármit megtehetne, néhány lépést meg kell tennie. Először is, látogasson el az Apple TV App Store-jába, és töltse le a Steam Linket. Amíg ez letöltődik, térjen vissza a kezdőképernyőre, és készüljön fel a DualShock 4 párosítására.

  1. A kezdőképernyőn nyissa meg a Beállítások alkalmazást
  2. Görgessen lefelé, és válassza a Távirányítók és eszközök lehetőséget
  3. Válassza a Bluetooth lehetőséget az „Egyéb eszközök” alatt

Most, hogy elérte ezt a képernyőt, a DualShock 4 készüléket párosítási módba kell állítania. Ez úgy érhető el, hogy egyszerre három másodpercig lenyomva tartja a PlayStation és a Megosztás gombokat. A vezérlő tetején lévő fény gyorsan villogni kezd.

Vissza az Apple TV-re, látnia kell, hogy a „DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller” megjelenik az „Egyéb eszközök” alatt. A Siri távirányítójával csúsztassa lefelé az ujját, és válassza ki azt a vezérlőt a párosításhoz. A párosítás után megjelenik egy értesítés, amely megerősíti, hogy a DS4 mostantól párosítva van az Apple TV-vel.

Állítsa be a DualShock 4 vezérlőt a Steam Link segítségével

Amíg párosította a DS4-et az Apple TV-vel, a Steam Link alkalmazást a háttérben kellett volna letölteni. Menjen vissza a kezdőképernyőre, görgessen lefelé az alkalmazás megkereséséhez, és nyissa meg.

Mielőtt elkezdené, meg kell győződnie arról, hogy a Steam alkalmazás nyitva van-e a számítógépén. Ez megkönnyíti a folyamatot, mivel a folyamat során később meg kell adnia néhány információt.

A Steam Link beállításának lépései:

  1. Nyissa meg a Steam Link alkalmazást az Apple TV-n
  2. Válassza a lehetőségetFogj neki
  3. KattintsonPárosítson más vezérlőket

Ekkor be kell kapcsolnia a DualShock 4-et, ha az kikapcsolt, hogy a Steam Link alkalmazás felismerje. Miután a Steam Link felismerte a vezérlőt, be kell állítania a gombok hozzárendelését, hogy játékaid megfelelően működjenek.

Úgy tűnik, voltak olyanok, akik nem tudták megfelelően beállítani a DualShock 4 leképezését. A tvOS 13 vadonatúj, és még mindig vannak hibák, de van egy megoldás, amely lehetővé teszi.

Az Apple Siri távirányítóval görgessen felfelé, amíg a „?” gomb a jobb felső sarokban ki van emelve. Erre kattintva megjelenik a Tippek képernyő az Apple TV-n. Innen menjen végig, és állítsa be a DualShock 4 gombjainak leképezését és összerendelését.

Amikor elérkezik a „középső” gomb leképezéséhez, vegye be a Siri távirányítót, és görgessen lefelé, amíg az Átugrás lehetőség ki van jelölve. Hagyja ki ezt a feltérképezést, majd menjen vissza, és kattintson a "?" gombot a távirányítóval. Tegye a Start gombot a DS4-re, majd a Steam Link alkalmazás automatikusan újraindul.

Fontos megjegyezni, hogy ne lepődjön meg a látszólag hirtelen újraindítás. Az alkalmazásnak meg kell győződnie arról, hogy a vezérlő megfelelően működik-e, és ez az egyik módszer a „friss kezdetnek” a telepítési folyamat befejezése után.

A Steam Link szinkronizálása a tvOS-szal és a számítógéppel

Most, hogy a DS4-et párosította a Steam Linkkel, és a gombok be vannak állítva, itt az ideje, hogy csatlakozzon a számítógépéhez. A DS4 segítségével válassza a „Csatlakozás a számítógéphez” lehetőséget, és a Steam Link megtalálja az összes kompatibilis számítógépet az otthoni hálózaton.

Válassza ki a megfelelő számítógépet, és az alkalmazás felszólítja a PIN-kód megadására a számítógép Steam alkalmazásában. Írja be ezt a PIN kódot, majd a Steam Link tesztek sorozatán futtatva győződjön meg arról, hogy minden kapcsolatban van-e.

Elnézést kérnénk, ha nem osztanánk meg, hogy ha először állítja be a Steam Linket, van néhány további fájl, amelyet le kell töltenie. Hagyja, hogy azok letöltsék, indítsák újra a számítógépet, majd indítsák újra a Steam Link alkalmazást az Apple TV-n.

Feltéve, hogy minden megfelelően telepítve van, számítógépe gyorsan és egyszerűen csatlakozik a Steam Link alkalmazáshoz. A diagnosztikai tesztek befejezése után a Steam alkalmazás betöltődik az Apple TV-re, és minden játékához hozzáférhet!

Következtetés

Az Apple TV rajongóinak mindenhol örülniük kell, még akkor is, ha nem vagy játékos. Azt kértük, hogy kedvenc Steam játékait a nappali nagy TV-jén játszhassuk. Az Apple végül szállított, és nem kell aggódnia egy kínos külső vezérlő használata miatt. Ehelyett a DualShock 4 és az Xbox One vezérlők használhatók!

Mondja el nekünk, ha bármilyen problémába ütközik, amikor a Steam Linket telepíti a tvOS-szal, vagy amikor beállítja a DualShock 4-et. Addig szóljon, és ossza meg kedvenc Steam-játékainak néhányát, amelyet játszik!

Legutóbbi hozzászólások