Mi a teendő, ha az iOS-eszköz arra kéri, hogy jelentkezzen be valaki más Apple ID-jébe

Ha iOS vagy Mac készüléke folyamatosan arra kéri Önt, hogy jelentkezzen be egy másik Apple ID-be, akkor valószínűleg tudja, milyen frusztráló lehet.

Ez különösen igaz, mivel a mögöttes ok nem teljesen egyértelmű (feltételezve, hogy a kérdéses eszközt valóban bejelentkezték a saját Apple ID és iCloud-fiókjába).

Ennek a cikknek a szerzője (én) személyesen találkozott ezzel a problémával, és hihetetlenül idegesítő tud lenni. Szerencsére a szerző kitalálta azt is, hogy miért történik ez a legtöbb esetben, és hogyan lehet ezt kijavítani. Itt van, amit tudnia kell.

A kérdés

Az esetek túlnyomó többségében ez a probléma az eszközén lévő alkalmazásokhoz kapcsolódik. Alapvetően, amikor Apple ID azonosítóval rendelkező alkalmazást tölt le, az Apple ezt vásárlásnak tekinti - még akkor is, ha ingyenes alkalmazásról van szó. Ez a „vásárlás” társul az azt létrehozó Apple ID-vel is.

Mint ilyen, ha vannak olyan alkalmazásai, amelyeket valaki más Apple ID-jével „vásároltak”, akkor be kell jelentkeznie a fiókjába, hogy bármit megtehessen az alkalmazással, kivéve a megnyitást és a használatát.

Általában ez azt jelenti, hogy ez a probléma akkor jelenik meg, amikor az iOS / iPadOS vagy a macOS megpróbál letölteni egy frissítést az alkalmazáshoz - legyen az automatikus, vagy manuálisan kezdeményezte. Mielőtt a frissítés letölthető lenne, az Apple-nek be kell jelentkeznie azzal az Apple ID-vel, amely az alkalmazást „megvásárolta” (letöltötte).

Még akkor is, ha könnyen elérheti, hogy az illető bejelentkezzen, kényelmetlen másra támaszkodni, amikor frissítést szeretne letölteni. Ha te nem lehet kérje őket, hogy jelentkezzenek be, akkor valahogy elakadtok. Ez az, hacsak nem érti a problémát és nem tudja, hogyan lehet megoldani.

ÖSSZEFÜGGŐ

    Miért történik ez

    Ez akkor fordulhat elő, ha olyan Mac vagy iOS / iPadOS eszközt használ, amelynek előző tulajdonosa volt, és az eszközt nem állították vissza gyárilag, vagy más módon törölte megfelelően. Ezek az alkalmazások, még az ingyenesek is, továbbra is társulnak az eredeti Apple ID-vel.

    Akkor is belefuthat ebbe a problémába, ha egy Apple ID-hez társított iTunes vagy Finder szolgáltatást használ egy másik Apple ID-fiókba bejelentkezett eszköz biztonsági mentéséhez és visszaállításához.

    Például, ha az iTunes vagy a Finder segítségével segít egy barátjának biztonsági másolatot készíteni és visszaállítani az eszközét, előfordulhat, hogy a számítógépén tárolt adatok egy része átkerül. Természetesen ez fordítva is működik: például ha valaki más iTunes vagy Finder alkalmazásának biztonsági másolatából állít vissza Mac vagy PC-n.

    Úgy tűnik, hogy ez csak azokra az alkalmazásokra vonatkozik, amelyek már vannak a kérdéses iOS-eszközön, de az Ön által használt számítógépen is vannak tárolva. A gyakori bűnösök közé tartoznak a legfontosabb közösségi média platformok és más népszerű alkalmazások.

    Ennek oka, hogy az iTunes / Finder igyekszik minél több adatot megszerezni helyben. Az információk letöltése helyett egyszerűen a számítógépen lévő adatokat használja a szinkronizáláshoz.

    A javítás arra az esetre, amikor a készülék más Apple ID-t kér

    Sajnos, ha van egy másik Apple ID által „megvásárolt” alkalmazásod, akkor valahogy nincs szerencséd.

    Ez azt jelenti, hogy a probléma megoldásának egyetlen módja az a másik fiók által vásárolt alkalmazások törlése. Innen újra letöltheti és telepítheti saját Apple ID-jével.

    Másrészt, ha sok alkalmazásod van, néha bonyolult lehet megmondani, hogy melyik konkrét tettes. Az App Store nem közli könnyen, hogy mely alkalmazások társulnak az Apple ID-hez, és mely alkalmazások társulnak valaki más Apple ID-jéhez.

    Szerencsére enyhítheti ezt a problémát, ha egyszerűen biztonsági másolatot készít az iCloudról, majd visszaállítja azt a biztonsági másolatból.

    Ha ezt megteszi, általában a jogsértő alkalmazásokat a megfelelő Apple ID alatt tölti le újra az App Store.

    Készítsen biztonsági másolatot az iCloud használatával

    1. Csatlakoztassa eszközét egy Wi-Fi hálózathoz
    2. Menj Beállítások> Apple ID> iCloud

      Látogassa meg az Apple ID beállításait minden eszközön az általa használt iCloud-fiókhoz.

    3. Koppintson a iCloud biztonsági mentés
    4. Toggle Az iCloud biztonsági mentése be van kapcsolva.Ez bekapcsolja az automatikus biztonsági mentéseket
    5. nyomja megKészítsen biztonsági másolatot most

      Remélhetőleg már készített egy iCloud biztonsági másolatot.

    6. Maradjon kapcsolatban a WiFi-hálózattal, amíg a mentés befejeződik
    7. Ellenőrizze az előrehaladást és erősítse meg a biztonsági mentést a következővel: Beállítások> Apple ID> iCloud> iCloud biztonsági mentés. A Back Up Now részben keresse meg az utolsó biztonsági másolat dátumát és idejét

    Ezután állítson vissza egy iCloud biztonsági mentésből

    Először törölnie kell készüléke összes jelenlegi tartalmát - ezért ellenőrizze még egyszer és háromszor, hogy rendelkezésre áll-e iCloud biztonsági másolat a fenti lépések végrehajtásával. Azt is javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot a Finder vagy az iTunes segítségével az extra biztonság és elővigyázatosság érdekében.

    1. Miután megerősítette, hogy rendelkezik iCloud biztonsági másolattal, lépjen a következőre:Beállítások> Általános> Visszaállítás> elemreAz összes tartalom és beállítás törlése

      A törlés előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról.

    2. A megerősítéshez adja meg Apple azonosítóját
    3. Várja meg, amíg a készülék törli és újraindítja
    4. Az újraindításkor látnia kell a Hello üdvözlő képernyőt
    5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, amíg el nem éri az Alkalmazások és adatok lehetőséget
    6. Választ Visszaállítás az iCloud biztonsági mentésből
    7. Jelentkezz be vele az Apple azonosítót
    8. Válassza ki a legutóbbi biztonsági másolatot, vagy ha szükséges, készítsen más biztonsági másolatot (nézze meg a rendelkezésre álló dátumokat)
    9. A bejelentkezéshez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
    10. Várja meg, amíg a folyamatjelző sáv elkészül. NE válassza le a WiFi-t. Ha lehetséges, tartsa fenn a WiFi kapcsolatot, és csatlakoztassa az eszközt az áramellátáshoz, hogy a folyamat befejezze az összes adatletöltést

    Ne feledje, hogy az alkalmazásai, fotói, zenéi és egyéb információk, például az adatok mennyiségétől függően, több órán át vagy napig folyamatosan visszaállnak a háttérben.

    Alternatív megoldásként használhatja a Findert vagy az iTunes-ot a saját számítógépén.

    Amikor megkísérli a szinkronizálást vagy a biztonsági mentést, a Finder / iTunes figyelmezteti Önt, hogy egyes vásárlásokat nem tud átvinni. Ha ezen a számítógépen biztonsági mentésből áll vissza, annak megoldania kell a problémát.

    Mint mindig, egy uncia megelőzés is megegyezik egy font gyógyítással. Úgy tűnik, hogy ez különösen igaz erre az esetre. A probléma megoldásának legjobb módja az elkerülése.

    • Az iTunes és a Finder biztonsági mentései nagyszerűek, de ha az iCloud-ot használja elsődleges biztonsági mentési módszerként, nem fog belefutni ebbe a kérdésbe.
    • Amikor csak lehetséges, kerülje az Apple alkalmazás (például az Üzenetek, a FaceTime, az iTunes és az App Store) használatát, amely más fiókba van bejelentkezve, mint az eszköz, amelyet biztonsági másolattal vagy helyreállít.
    • Ha te van ha valaki más Apple ID-jét szeretné használni, érdemes lehet törölni az adott eszköz és az Ön készüléke által megosztott általános alkalmazásokat. Csak telepítse újra, ha végzett a helyreállítással.
    • Amikor vásárol, örököl vagy más módon kezébe veszi valaki más eszközét, győződjön meg arról, hogy végrehajtja a gyári visszaállítást, hogy teljesen törölje a meglévő adatokról.

    Reméljük, hogy az ebben a rövid cikkben szereplő tippek hasznosak voltak az Ön számára. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

    Legutóbbi hozzászólások