Hogyan lehet leiratkozni egy alkalmazásról iPhone vagy iPad készülékén

Elmúltak azok a napok, amikor csak egyszeri díjat kellett fizetnie egy alkalmazásért, és mindenhez hozzáférést kap a következő nagyobb frissítésig. Manapság azonban minden előfizetésen alapszik, és jó okkal, mivel ez rendszeres bevételi forrást biztosít a fejlesztőknek.

Ráadásul a havi fizetés további előnyével a fejlesztők gyorsan kiadnak jelentős frissítéseket. Régen a fejlesztők szinte minden „jelentős” új funkciót birtokoltak a következő „.0” verzió megjelenéséig.

A probléma azonban az, hogy sokan ettől függetlenül tudatosan vagy nem, előfizetünk alkalmazásokra, és havonta meglepő díjakat kapunk. Szerencsére az Apple végül megkönnyítette az összes előfizetés kezelését.

Visszatérítést is kérhet az alkalmazásbolton keresztül vásárolt alkalmazásokért vagy tartalmakért, követve az Apple utasításait.

Hogyan lehet leiratkozni a Beállítások alkalmazás segítségével

Két különböző módszer létezik az előfizetések iPhone és iPad eszközről történő elérésére. Az első magában foglalja az Apple ID panelbe való belépést, amely magában a Beállítások alkalmazásban található. Az alábbiakban leiratkozhat az alkalmazásokról és a szolgáltatásokról a Beállítások alkalmazásban:

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone vagy iPad eszközön.
 2. Koppintson a nevére az oldal tetején.
 3. Válaszd a profilod alattElőfizetések
 4. Koppintson a kezelni kívánt előfizetésre.
 5. Érintse meg a gombotFeliratkozás visszavonása
 6. Válassza a lehetőségetmegerősít

Miután megerősítette, hogy le szeretne iratkozni, e-mailt küldünk az Apple azonosítójára, amely megerősíti az előfizetés végét. Ez lehetőséget nyújt arra is, hogy a nyomon követés érdekében áttekinthesse az előfizetés utolsó aktív napját.

Hogyan lehet leiratkozni az App Store használatával

Az alkalmazások és szolgáltatások leiratkozásának második módszere az App Store-ba való áttérés. Észre fogja venni, hogy a kezelőfelületek kissé eltérnek, és ez azért van, mert az App Store megmutatja a legfrissebb előfizetéseket. Mindazonáltal az alábbiakban leiratkozhat az App Store használatával:

 1. Nyissa meg az App Store-t iPhone vagy iPad eszközén.
 2. Koppintson az iCloud profilképére a jobb felső sarokban
 3. Válassza az Előfizetések lehetőséget
 4. Koppintson a kezelni kívánt előfizetésre.
 5. Érintse meg a gombotFeliratkozás visszavonása
 6. Válassza a lehetőségetmegerősít

Ahogyan a Beállítások alkalmazás használatával is leiratkozhat, a megerősítést követően e-mailt küldünk az Apple ID-jére. Ez az e-mail tartalmazza a lemondás megerősítését, valamint az előfizetés aktiválásának végső dátumát.

Pro-Tip a legolcsóbb alkalmazásár-előfizetéshez

A reddit felhasználó által megosztott profi tipp:

Ha valaha vett ingyenes alkalmazás-előfizetést, akkor az előfizetés újraaktiválásához lépjen a fiókbeállításokhoz, koppintson az előfizetésekre és keresse meg az alkalmazást.

Mindaddig, amíg az előfizetési árat az Apple-n keresztül terhelik, minden rendelkezésre álló ár megvan, még az ideiglenes kedvezmények is, és feliratkozhat erre az árra. Ez különösen hasznos a flash akció vagy a fekete péntek után, mert néha jelentősen leállnak.

Ne kapjon megújítási emlékeztetőket az Apple-től

Az Apple megváltoztatta a felhasználók interakcióinak módját. Most leállíthatja a megújító e-mailek érkezését az Apple-től, ha leiratkozik.

Új váltó került az Előfizetések oldal tetejére iPhone és iPad készülékeken. Ennek használatával a felhasználók dönthetnek úgy, hogy nem kapnak e-mailes értesítéseket minden alkalommal, amikor ismétlődő alkalmazáson belüli vásárlást számláznak. A szokásos rutin az, hogy minden alkalommal kap egy e-mailt, amikor ismétlődő alkalmazáson belüli vásárlás történik. Most egyszerűen leiratkozhat.

Az Apple előfizetés-megújítási riasztások leállítása

Ha szeretné csökkenteni a beérkező levelek e-mailjeit, amelyek ezekre az előfizetési értesítésekre vonatkoznak, megteheti

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást
 2. Koppintson az Apple ID-fiókjára
 3. Koppintson az Előfizetések elemre.

  Ne kapjon előfizetés-megújítási e-maileket

 4. Toggle Megújítási nyugták be- és kikapcsolása.

Következtetés

Az Apple valóban arra törekedett, hogy sokkal könnyebbé tegye az iOS-kel való interakciót, ideértve a kevésbé ismert funkciókhoz való jobb hozzáférést is. Régebben sokkal megerőltetőbb és frusztrálóbb törekvés volt az, hogy leiratkozhasson iPhone-ról az alkalmazásokról és szolgáltatásokról. A legújabb frissítésekkel ez már nem kérdés, és mindent és bármit kezelhet.

Ha bármilyen kérdése van az előfizetéssel és annak működésével kapcsolatban az iPhone, iPad vagy Apple ID azonosítóval, ossza meg velünk a megjegyzéseket. De azt is szeretnénk tudni, hogy rajongsz-e az előfizetésért, vagy ha azt szeretnéd, hogy kedvenc alkalmazásai visszatérjenek az egyszeri befizetések régi módszertanához, amikor egy nagyobb kiadás bemutatásra került.

Legutóbbi hozzászólások