Hogyan érhető el a MacBook asztali számítógép bármely eszközről

A MacBook távoli elérésének lehetősége nem új keletű. Mindig távolról bejelentkezhet, és a Secure shell segítségével férhet hozzá a Mac-hez. A használat lehetősége is megvolt Vissza a Mac-hez szolgáltatás a felhőben. A macOS Sierra segítségével az Apple még egyszerűbbé tette a dolgokat. Most néhány eszközzel könnyedén elérheti MacBook Desktopját bármilyen eszközről.

Ez nagyon hasznos, ha távolról kell hozzáférnie a Macbookhoz. Mostantól nemcsak az asztalra, hanem a Dokumentumok mappába is beléphet. Nyissa meg iPhone vagy iPad készülékét, és pillanatok alatt hozzáférhet fájljaihoz!

Ahhoz, hogy ezek a lépések működhessenek, szükséged lesz MacOS Sierrán futó Mac / MacBook-ra, valamint iCloud-fiókra. A fájlok iPhone vagy iPad eszközön keresztüli eléréséhez meg kell győződnie arról, hogy azok iOS 10 vagy újabb rendszert futtatnak.

A rendetlen asztal vagy egy hatalmas fájlmennyiségű dokumentum mappa feltöltése eltarthat egy ideig. Javasoljuk, hogy szánjon egy kis időt az asztal és mappák egyszerűsítésére annak érdekében, hogy ez a funkció hatékony és eredményes legyen.

3 egyszerű lépés a MacBook asztali számítógép távoli elérésére

1. lépés Engedélyezze az iCloud alkalmazást a MacBookon, ha még nem tette meg. Kattintson a > Rendszerbeállítások> iCloud elemre. Feltétlenül jelentkezzen be és engedélyezze az iCloud szolgáltatást. Kattintson az iCloud Drive beállításaira.

2. lépés Ezen a képernyőn engedélyezze az „Asztal és dokumentumok mappa” elemet a mellette lévő pipára kattintva. Az iCloud elkezdi szinkronizálni ezeket a fájlokat, és a fájlok számától és méretétől függően eltarthat egy ideig.

3. lépés Érintse meg az iCloud Drive ikont a kezdőképernyőn. Láthatja az Asztalot, valamint a Dokumentumok mappát. Érintse meg a mappa megnyitásához, majd kattintson a lista ikonra (3 vízszintes sáv), hogy az összes fájl listanézetben jelenjen meg.

Állítsa be a Mac asztali hozzáférési szabályait az iCloud.com oldalon keresztül

Mi lenne, ha nem lenne kéznél az eszköz, és egy másik számítógépen keresztül szeretné elérni? Semmi gond. Bármely számítógépen nyisson meg egy böngészőt, és keresse fel a www.icloud.com webhelyet, írja be hitelesítő adatait, majd kattintson az iCloud meghajtó ikonjára a fájlok eléréséhez. Így állíthatja be ezt a funkciót az iCloud.com webhelyről

Az iCloud meghajtó a módja ennek, de a fájlok számától és a fájl méretétől függően szükség lehet többre, mint az alapértelmezett 5 GB felhőtárhely. o Látogasson el az icloud.com oldalra, kattintson a levelezésre, kattintson a bal alsó sarokban található eszköz ikonra, és válassza a menü „Szabályok” parancsát A MacOS asztali számítógépén most az 'Asztal' nevű mappába kerül. o A folyamatjelző sáv megjelenik az icloud meghajtó oldalsávjának ikonja a keresőben o Nyissa meg a Fájlok alkalmazást az iOS rendszerben. Érintse meg az icloud drive> elemet, és megkeresheti a MacBook asztali fájljait és mappáit

Az egyik fontos figyelmeztetés, hogy ne felejtsen el helyet az iCloud havi terve. Körültekintő kezelni az asztal és a dokumentummappák méretét, ha ezt a funkciót tervezi használni.

Ha olyan problémákba ütközik, mint például a fájlok vagy mappák áttekintése a távoli eszközön, egyszerűen jelentkezzen ki és jelentkezzen be újra az iCloud-fiókjával.

Most nem kell ide-oda elküldenie egy sor dokumentumot a MacBook és az iPhone között.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a gyors tippet! Kérjük, ossza meg bátran egyéb tippjeit és trükkjeit, amelyek az Ön számára megfelelőek, amikor a MacBookról távolról hozzáférünk.

Legutóbbi hozzászólások