Hogyan lehet megnézni a teljes napfogyatkozást az Apple készülékein augusztus 21-én

Ma, 2017. augusztus 21-én a teljes napfogyatkozás áthalad az Egyesült Államok teljes kontinentális részén. Ez az esemény az életben egyszeri élmény. Az utolsó teljes napfogyatkozás, amely az egész kontinentális Egyesült Államokon áthaladt, még 1918-ban történt. Ezúttal 14 államon halad át, a nyugati parttól kezdve és az Egyesült Államok kontinentális részén, Közép-Nyugaton át Dél-Karolináig.

A parttól a partig a Hold elzárja a napot, és az amerikaiak többsége életében egyszeri esélyt kap arra, hogy elkapja!

És mi a jobb módja a 2017-es napfogyatkozás megtekintésének, mint iPhone, iPad vagy más eszköz használata.Ez a cikk elmagyarázza, hogyan tekintheti meg ezt a Napfogyatkozást az Apple készülékein!

Egy csodálatos ösvény

Bár megfigyelheti és láthatja a részleges fogyatkozást (kb. 75%) az ország legnagyobb részéből, a teljes napfogyatkozás megtekintése korlátozott.

TA teljesség útja egy keskeny, 70 mérföld széles ösvényre korlátozódik Oregontól Dél-Karolináig.

Az első kapcsolattartó pont az oregoni Lincoln Beach-en lesz, PDT 9: 05-kor. A totálság ott kezdődik 10: 16-kor, PDT.

A következő másfél órában áthalad Oregon, Idaho, Wyoming, Montana, Nebraska, Iowa, Kansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Tennessee, Georgia és Észak- és Dél-Karolina között.

A teljes napfogyatkozás 14 óra 48 perc körül ér véget a dél-karolinai Charleston közelében. EDT. Ismerje meg az utazási útvonalat a NASA által elérhető interaktív térképen keresztül.

Ne feledje azonban, hogy az időjárás megváltoztatja. A felhők, az eső és a viharok csak elronthatják a kilátást (és a szórakozást) egyesek számára ezen az úton.

Sok heves űrrajongó már hónapokkal azelőtt előre elkészítette utazási lehetőségeit. A legtöbb szálloda ezen a keskeny úton egy ideje már elkelt.

Ha Ön egyike azoknak a rajongóknak, akik utazásszervezéssel foglalkoztak, erősítse meg foglalásait Ellen Rosenbaum oregoni főügyész tanácsának megfelelően.

Ez nem csak szórakozásból való!

Oké, a legtöbben csak azt akarjuk látni, hogy elhaladjon. De a tudósok számára ez egy tanulási lehetőség. A kutatók azt remélik, hogy a napfogyatkozás értékes betekintést nyújt napkoronánkba, ez a nap körüli fény glóriája, amelyet a teljes napfogyatkozás során láthat.

A korona csak a teljes napfogyatkozás alatt látható a Földről. Ez a korona valójában több mint egymillió fokkal melegebben ég, mint a nap felszíne - és ezért a tudósokat különösen érdekli ez az esemény!

A teljes napfogyatkozás megtekintése Apple-eszközein

Még mindig megtapasztalhatja ennek megtekintését egy életen át tartó esemény során otthonából az Apple készülék és a NASA alkalmazás segítségével. A NASA azt tervezi, hogy közvetíti ezt az eseményt.

Azok számára, akik szeretnének látni egy szimulációt a tényleges esemény előtt, letölthetik a NASA Eyes alkalmazást a MacBook-ra. A Mac alkalmazás nagyjából 30 MB.

A 2017. augusztus 21-i teljes napfogyatkozás ebben az interaktív, 3D-s szimulációjában a napfogyatkozás nézete látható a bolygó bármely pontjáról.

Miután letöltötte és telepítette a programot, kattintson a „Launch” gombra. Miután betöltődött, kattintson a képernyő alján található „Felfedezés” gombra, és megjelenik egy osztott képernyős nézet, amely a bal oldali Föld nézetét, valamint a kiválasztott helyről a Nap nézetét mutatja a képernyőn. jobb oldal. Megadhatja tartózkodási helyét hosszúsági és szélességi fokokban tizedes fokokban.

Miután kiválasztott egy helyet, akkor megnézheti egy szimulációt arról, hogy a napfogyatkozás hogyan néz ki az adott területről az elejétől a végéig! Ez képet ad arról, hogy hogyan nézhet ki az esemény onnan, ahol tartózkodik.

Az élő közvetítés látványos élménye érdekében a legjobb megoldás a NASA alkalmazás és élő közvetítési csatornájuk.

A NASA legalább három NASA repülőgépet és több mint 50 nagy magasságú léggömböt fog használni, amely egyedülálló kilátópontot jelent az égi esemény számára.

Ha rendelkezik Apple TV-vel, letöltheti a NASA alkalmazást a tvOS App Store-ból. Tavaly nyáron a NASA frissítette az Apple TV alkalmazását, és élő közvetítést adott hozzá az ISS-től, valamint rengeteg egyéb igény szerinti videofunkciót.

Ezt az égi eseményt iPhone-ján és iPadjén is megnézheti, ha a NASA élő streaming csatornájává alakítja. Ide kattintva juthat el a NASA valós idejű streaming oldalára. Az élő közvetítés a napfogyatkozást követi, amint az Amerika-szerte mozog.

Nem tudom csak rögzíteni magam iPhone vagy iPad eszközön?

A rövid válasz: NEM! Az iPad kamerák elegendő fényt vesznek fel, így közvetlenül a nap felé mutatva károsíthatja az iPad érzékelőjét.

DE, ha van napfogyatkozási szemüveged, akkor addig is készíthet képeket iPad készülékével, amíg azokat a fényképezőgép lencséjének fedésére használja..

És csak annyi, hogy tudod, ha megpróbálnád az iPadedet használni a napfogyatkozási szemüveg nélkül, akkor az eredmények valószínűleg nem tűnnek túl jónak (azaz torzak, túl sok vagy túl kevés fény és árnyék stb.)

Míg a holdfogyatkozásokat biztonságos rögzíteni (és szabad szemmel látni) lencsevédelem nélkül, a napfogyatkozások nem.

Tegyen óvintézkedéseket, hogy elkerülje iPhone vagy iPad lencséjének (és természetesen a saját szemének) károsodását. Használjon napfogyatkozási szemüveget, hogy elkerülje a telefon vagy az iPad képérzékelőjének sérülését. Ezek a korrekciót is segítik, így nagyszerű napfogyatkozási felvételeket készíthet!

A legjobb tét a jó képért

 • Kapcsolja ki az automatikus vakut
  • A kamera alkalmazás bal felső sarkában keresse meg a villám szimbólumát. Koppintson rá, hogy kikapcsolja a fényképezőgép vakut (villámcsík, rajta perjel)
 • Helyezze a szemüveget az iPad lencséje fölé, tegye állványra, vagy stabilizálja más módon, majd készítsen időzített felvételt. Így megkapja a felvételt (képsorozatban), és saját maga is megnézheti (egy másik fogyatkozó szemüvegkészlettel)!
  • Fedje le a kamera lencséjét a napszemüvegével a napfogyatkozás összessége előtti és utáni pillanatokban. Ez kiküszöböli a képeken virágzó napot, és a legtisztább képet mutatja a napkorongról
 • Helyezze iPhone vagy iPad készülékét állványra, vagy stabilizálja más módon
 • Filmezzen a kameraalkalmazás time-lapse funkciójával
  • És megkapja a felvételt (képsorozatban) PLUSZ, és saját maga is megnézheti (egy másik fogyatkozó szemüvegkészlettel)!
 • Ha le szeretné tiltani az autofókuszt és az automatikus expozíciót (csökkentse a teljes expozíciót)
  • Indítsa el a Kamera alkalmazást
  • Érintse meg az élő előnézetet, és húzza az ujját lefelé az expozíciógomb (nap ikon) megjelenítéséhez
   • Megjelenik az expozíció csúszka az expozíció beállításához
  • Húzza az ujját teljesen lefelé, hogy kevesebb legyen a fény
   • Vigyen le maximum -8 f-stopot
  • Ha jó helyet talált, nyomja le és tartsa lenyomva a képernyőt 2-3 másodpercig, hogy rögzítse mind a fókuszt, mind az expozíciót

Utasítások az időzített képekről az iPad készüléken

 1. Nyissa meg a kamera alkalmazást, görgessen a LEFT past photo, video és sllo-mo elemhez, amíg meg nem jelenik az időeltolódás
 2. Ha készen áll a filmre, nyomja meg a rögzítés gombot. Ha mindez elmondva és kész, nyomja meg a gombot a leállításhoz. Ez az!
 3. Az iPad automatikusan beállítja az intervallum hosszát körülbelül 30 másodpercre - készen áll a megtekintésre és a megosztásra

Mi a helyzet a reflexiókkal? Vagy Önportrék?

Feltéve, hogy biztonságos a selfie készítése a napfogyatkozással a háttérben, mert nem közvetlenül a napra nézel? Gondolkodj újra!

Még a szelfizés is visszavert ultraibolya fényt eredményez. Bár nem közvetlenül a napra néz, hanem közvetlenül a képernyőjére. És ez a képernyő visszatükrözi az összes fényt (beleértve a veszélyes ultraibolya fényt is).

A legtöbb tudós EGYETÉRT - nem szabad szabad szemmel nézni a napfogyatkozást még tükröződő képen (tükör, víz, üveg, akár egy fényes iPad vagy iPhone, vagy bármilyen típusú fényvisszaverő felület) keresztül.

Ennek oka, hogy a visszavert képek még mindig tartalmazzák a napkoronából a napfogyatkozás során kibocsátott ultraibolya sugarakat.

És ha ezek a visszavert sugarak közvetlenül a szemed felé mutatnak, az napégést okozhat.

Mivel a szemed egy visszavert képet néz (sötétebb felszínről), a pupillák valóban megnagyobbodnak, több káros anyagot engednek be - ÉS TÖBB KOCKÁZATOT jelentenek a szemed egészségével.

Valójában akkor, amikor nem érezhet égő érzést, a nap ultraibolya sugara okozza a legtöbb retina károsodást.

Tehát nem, ne nézze meg a napfogyatkozás visszavert képét. És nincs szelfi sem!

A napfogyatkozás legbiztonságosabb módja az ISO 12312-2 tanúsítvánnyal rendelkező napszemüveg viselése, amelyet a nap káros ultraibolya sugarainak kiszűrésére terveztek. Csak akkor van TOTAL ECLIPSE, ha NEM viselünk védelmet!

forrás: NASA

És ne felejtsd el, hogy ez egy élmény, ezért ne felejtsd el élőben megnézni a saját fogyatkozási szemüvegeddel! Rengeteg hír és más szakmai felvétel forgatja (beleértve a NASA-t is), így rengeteg nagyszerű felvétel készül odakinn, ha valaha is szeretné újra látni, vagy megosztani másokkal a jövőben.

Itt az ideje, hogy blokkoljon egy kis időt, és győződjön meg arról, hogy készen áll-e a streaming eseményre az Apple készülékein!

Legutóbbi hozzászólások