iCloud a macOS Catalina programban, a legfontosabb változások áttekintése

A macOS Catalina-tól kezdve az Apple néhány módosítást hajtott végre az iCloudon és a kapcsolódó MacBook-beállításokon. Ebben az áttekintő útmutatóban megvizsgáljuk ezeket a változásokat, és kiértékeljük néhány új funkciót és funkciót.

Először szeretnénk megválaszolni az iOS 13 és a macOS Catalina körüli gyakori felhasználói kérdéseket, mielőtt belemerülnénk a macOS Catalina iCloud-változásainak részleteibe. Igen, az iOS 13 probléma nélkül működik a macOS Mojave vagy a High Sierra esetében. Ha frissíti iPhone-ját vagy iPadjét a legújabb iOS-re, és még hosszabb ideig egy régebbi macOS-on szeretné tartani a Mac-et, dönthet úgy, hogy megteheti.

Merüljünk el a macOS Catalina iCloud-változásaival.

Összefüggő:

  Hol vannak az iCloud-beállítások a macOS Catalina-ban?

  Ez az első és legfontosabb változás, amelyet észrevesz, amikor megnyitja a macOS Catalina alkalmazást a Mac gépén.

  Az iCloud korábbi beállításai a > Rendszerbeállítások menüből érhetők el. A macOS Catalina programtól kezdve iCloud-fiókját integrálták Apple-fiókjába.

  A Rendszerbeállításokban nincs külön „iCloud” ikon

  • Először kattintson a > Rendszerbeállítások elemre, majd kattintson az Apple-fiókjára

   Kattintson az ‘Apple Account’ elemre az iCloud ellenőrzéséhez

  • Kattintson iCloud az ablak bal oldali ablaktábláján

   Az összes iCloud-beállítás mostantól az Apple-fiók része

  • Ez megmutatja az összes iCloud-fiókot használó alkalmazást, valamint az iCloud-tárhely áttekintését

  A Sierrában bevezetett Optimize Mac storage funkció szintén elérhető a képernyő alján, a „Manage” iCloud tárhely és tervek mellett.

  Az iCloud Storage kezelése a macOS Catalinán

  Az elérhető és használt iCloud-tárhelyet közvetlenül a központosított iCloud-beállításokból kezelheti. Ebben a szakaszban a változtatások minimálisak.

  Miután belépett Apple-fiókjába, és a bal oldali ablaktáblán kattintson az iCloud elemre, válassza a képernyő alján a „Kezelés” lehetőséget.

  Kattintson rá, és ellenőrizze, hogy az egyes alkalmazások hogyan használják az iCloud Storage szolgáltatást

  Ez a képernyő tetején megjeleníti a használati összefoglalót, és felsorolja az összes olyan alkalmazást, amely az iCloud-tárhelyet használja. Válasszon innen bármely alkalmazást, és a rendszer felszólítja a hely kezelésére az alkalmazáshoz elérhető iCloud-fájlok „törlésével”.

   Ne feledje, hogy a „Törlés” opció nem teszi lehetővé az adott alkalmazáshoz társított egyes fájlok kiválasztását. Az egyetlen lehetőség az, hogy törölje az adott alkalmazás összes fájlját az iCloud tárhelyéről, ami ritkán hasznos, hacsak egyáltalán nem fogja használni az alkalmazást.

   Néhány kivétel ez a törlési funkció:

   1. Az iCloud-tárhelyet úgy mentheti, hogy törli néhány régebbi eszközről készült biztonsági másolatot, amelyek elérhetők, amikor a Biztonsági mentések gombra kattint. Kiválaszthatja, hogy melyik biztonsági másolatot szeretné törölni.

    Itt érheti el és kezelheti az Apple készülék biztonsági mentéseit.

   2. Szelektíven törölheti a dokumentumokat az „Egyéb dokumentumok” mappából: lépjen az iCloud meghajtóra, majd törölje a régebbi dokumentumokat a hely visszaszerzéséhez.

   A macOS Catalina iCloud-beállításainak használatával frissítheti vagy leminősítheti iCloud-tártervét, ha ezen a képernyőn a „További tárhely vásárlása” elemre kattint.

   A Saját beállításokhoz iCloud-tárolásra van szükség a macOS Catalina alkalmazásban

   A Find my App az új funkció, amelyet az Apple idén bevezetett a „Find my Mac” és a „Find my Friends” helyett.

   A Find My beállítás az iCloudot használja.

   A macOS Catalina rendszeren ezt áttekintheti az iCloud beállításaiból is. Miután frissítette a macOS Catalina verzióra, javasoljuk, hogy nézze meg ezt a beállítást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyesen van-e beállítva.

   Tekintse át a Find My App helyszolgáltatásait

   Ha kikapcsolta a „Location Services” szolgáltatást MacBook-ján, az értesítést itt találja meg ezen a képernyőn. Kattintson a részletekre, és állítsa be a Helyszolgáltatások engedélyeit a Saját szolgáltatás kereséséhez.

   Ellenőrizze a Helybeállításokat Mac számítógépén

   Kattintson az „Biztonság és adatvédelem megnyitása” elemre, és győződjön meg arról, hogy helymeghatározási hozzáférést biztosított a Find My alkalmazáshoz az elveszett vagy ellopott eszköz nyomon követéséhez.

   Az iCloud Backup funkció használata a macOS Catalina alkalmazásban

   Mivel az iTunes eltávolításra került a macOS Catalinából, a visszaállításhoz és a biztonsági mentéshez kapcsolódó régebbi iTunes-funkciók többsége mostantól beépült a Finder alkalmazásba.

   Miután kábelét csatlakoztatta iPhone-jához a MacBook-hoz, készüléke mappaként jelenik meg a Finder alkalmazás „Helyek” alatt.

   Az Általános fülön keresztül elérheti az iCloud biztonsági mentési funkcióit.

   Biztonsági másolat készítése a Finder alkalmazás és a csatlakoztatott iPhone segítségével

   Itt állíthat be automatikus iCloud biztonsági mentést iPhone vagy iPad készülékén a macOS Catalina használatával. A mentéseit a „A biztonsági mentések kezelése’.

   Ez a Finder egy része is, ahol biztonsági másolatot készíthet eszközéről közvetlenül a MacBook-ra.

   Összefoglalva

   A macOS Catalina iCloud-kezelésének fő változásai az iCloud-beállítások elérésére vonatkoznak. A korábbi macOS-verziókban bevezetett egyéb elsődleges funkciók, mint például a „Optimize Mac storage”, túl sok változtatás nélkül továbbra is elérhetők az új verzióban.

   Maradjon velünk és ossza meg velünk, ha kérdése van az alábbi megjegyzések segítségével.

   Legutóbbi hozzászólások