Az iPad dokkolójának használata iOS 11 és újabb verziókban

Az Apple optimalizálta az iOS 11+ rendszert mindannyian iPad emberek számára! Ezúttal az Apple úgy döntött, hogy energiáját és erőfeszítéseit egy kiváló iPad felhasználói élmény megteremtésére fordítja. Ez azt jelenti, hogy az iOS 11+ sok egyedi „csak iPad-hez” funkciót tartalmaz. Az Apple ezért címkézte az iOS 11-et „Óriási lépés iPhone-hoz. Hatalmas ugrás az iPad számára. ”

Ezeknek a csak iPad-frissítéseknek az alapja az iPad dokkoló

Ez az új Dock átalakítja iPadjét sokkal produktívabbá és egy csomó felhasználóbarátabbá. A Mac-felhasználók számára ez a dokk nagyon ismerősnek tűnik - ez a Mac központi állomása, amely gyors hozzáférést biztosít kedvenc és gyakran használt Mac-alkalmazásaihoz. Most pedig bármilyen képernyőről elérhető iPad-en, álló és fekvő módban egyaránt. A dokkja követ téged!

Gyorsan pöccintsen felfelé a képernyő aljáról, hogy felfedje a dokkot, vagy csúsztasson többet felfelé alulról, hogy felfedje az Alkalmazásváltót. Vagy nyomja meg kétszer a Home gombot az App Switcher megjelenítéséhez.

Gyors koppintással azonnal megnyithatja és átválthatja kedvenc alkalmazásait

Kedvenc alkalmazásainak hozzáadása egyszerű - egyszerűen érintse meg az alkalmazást, és húzza a Dockba. Akár mappákat is hozzáadhat a Dockhoz - csak húzza lefelé a mappákat ugyanúgy, mint egy alkalmazást. A mappákkal egy csomó alkalmazáshoz férhet hozzá, a Dockon keresztül, anélkül, hogy túl sok Dock-ingatlant venne magához!

Szeretne eltávolítani egy alkalmazást a Dockról?Ez is könnyű! Csak érintse meg, húzza át és dobja be az új helyre vagy mappába.

Kész, Beállítva, Menjen az iCloud-szal és a Handoff szolgáltatással

Ha engedélyezve van az iCloud és a Handoff, az iPad Dock az összes eszközön működik, és megmutatja az iPhone-on, Mac-en vagy bármely más, egyedi Apple ID-vel bejelentkezett eszközön utoljára használt alkalmazásokat.

Az Apple intelligenciával tervezte az iPad dokkolót, így még olyan alkalmazásokat is javasol, mint amilyeneket nemrégiben használt az iPad készülékén. Mindezek az ajánlott alkalmazások a Dock jobb oldalán jelennek meg, közvetlenül az összes kedvenc alkalmazás mellett.

Nem látja a dokkját?

Megnyitott egy alkalmazást, és most nem jelenik meg a dokk? Gyorsan csúsztassa vagy pöccintsen a képernyő aljáról a képernyő közepe felé, hogy a dokk látható legyen.

Néhány felhasználó észrevette, hogy iPad-dokkolójuk egyszerűen eltűnik a főképernyőről. Ha az iOS 11-re történő frissítés után ezt a problémát tapasztalja iPad / iPad Pro készülékén, van egy ideiglenes megoldás, amely addig segíthet, amíg az Apple meg nem oldja a problémát.

Érintse meg Beállítások> Általános> Multitasking & Dock. Az alábbi Dock szakaszban tiltsa le a „Javasolt és legújabb alkalmazások megjelenítése” lehetőséget. Ez megoldja a problémát, de akkor elveszíti a dokk fontos funkcióit.

Nem akarja látni a dokkját?

És ha a Dock akadályozza az alkalmazásélményt, egy gyors lefelé húzás a Dockon ideiglenesen elrejti, így a lehető legtöbbet hozhatja ki alkalmazásából és iPadjéből. A dokknak el kell rejtőznie, ha bármely alkalmazás nyitva van, kivéve, ha felfelé csúsztat alulról.

Azt tapasztaltuk azonban, hogy ha olyan alkalmazást használ (mint sok játékalkalmazás), amelyhez a képernyő alja közelében bárhonnan el kell csúsztatnia, gyakran akaratlanul is előhozza a dokkot!

A Wes olvasónak ez a kiegészítő tippje volt azoknak az embereknek, akik nem akarják látni a dokkot a kezdőképernyőn (ez egyesek számára működik, mások számára nem)

 • Először távolítsa el az összes alkalmazást a dokkolóból úgy, hogy néhány másodpercig rajta tartja és húzza a képernyőre
 • Húzza ujját jobbra, amíg meg nem jelenik a kütyü képernyő
 • Nyomja meg a kezdőlap gombot és a képernyőt indul balra csúsztatáshoz a kezdőlapra csúsztassa ujját jobbról balra
  • Lehet, hogy több próbálkozásba kerül, hogy ezt helyrehozzuk
  • Ha jól érted, a dokk nem jelenhet meg a kezdőképernyőn

Szeretné a Dock letiltását az alkalmazásokban? Fontolja meg a Visszajelzés beküldését

Ha nagyon nem kedveli az iPad dokkolót, és úgy találja, hogy ez akadályozza a játékot, kérjük, gondoljon arra, hogy értesítse az Apple-t. A felhasználói élmény és visszajelzés legjobb módja az Apple számára a visszajelzési webhelyen keresztül.

Szóval fontolja meg, hogy az Apple értesüljön az iOS 11 dokkolóval kapcsolatos problémáiról.

Megmozdult az iPad dokkolója?

Néhány olvasónk úgy találja, hogy iPad-dokkjaik a képernyőn más helyre költöznek, általában a képernyő közepén, de időnként a képernyő felső vagy alsó harmadában. És ez valódi fájdalommá teszi az iPad használatát (és az ezzel való munkát)!

Olvasóink felfedezték, hogy iPad dokkolójuk gyakran mozog beágyazott videókat játszó alkalmazások és játékok lejátszásakor VAGY ha csak iPhone-os (vagyis iPad nem érhető el) alkalmazásokat és játékokat játszik fekvő módban. Ami itt történik, hogy ezek az alkalmazások és játékok megváltoztatják az iPad képernyőfelbontását, ami megjelenítési problémákat okoz

Ha az iPad dokkolója mozgott vagy lebeg, próbálja ki ezeket a tippeket (egyenként)

 • Fordítsa meg iPad képernyőjének tájolását - tehát ha fekvő módban néz, próbálja portré vagy fordítva
 • Indítsa újra az iPadet, vagy kényszerítetten indítsa újra (tartsa lenyomva mind az otthoni, mind a bekapcsológombot, amíg az Apple logó megjelenik a képernyőn)
 • Állítsa vissza a kezdőképernyő elrendezését. MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás> A kezdőképernyő elrendezésének visszaállítása.Ez a művelet visszaállítja a kezdőképernyőt az alapértelmezettre, így eltávolítja az összes testreszabást
 • Bemenni Beállítások> Általános> Multitasking & Dock és kapcsolja ki a gesztusokat, majd indítsa újra
 • Az iOS frissítése a legfrissebb verzióra segített néhány felhasználónak megoldani az iPad dokkoló problémáit
 • Alaphelyzetbe állíthatja iPad beállításaitBeállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása.A művelet végrehajtása visszaállítja az alapértelmezett beállításokat, például a kisegítő lehetőségeket, a háttérképeket és a WiFi jelszavakat
 • Távolítson el minden olyan alkalmazást a Dockról, amely beágyazott videókat játszik le. Ehelyett helyezze ezeket az alkalmazásokat a kezdőképernyő mappájába, és indítsa el onnan (ne a Dockot)
  • Ne felejtse el kikapcsolni a „Legutóbbi alkalmazások megjelenítése” funkciót isBeállítások> Általános> Multitasking & Dock
 • Kerülje a csak iPhone alkalmazásainak használatát az iPad készülékén
 • Határozza meg és különítse el a problémákat okozó alkalmazást (alkalmazásokat), és ellenőrizze, hogy van-e hozzá iPad verzió. Ha nem, vagy ha már használja az iPad verziót, vegye fel a kapcsolatot az alkalmazás fejlesztőjével, és tájékoztassa őket a problémáról

Ha a problémák továbbra is fennállnak, kérjük, jelezze az Apple-nek, ide küldve visszajelzést - ipad - apple.

Nem található az alkalmazásváltó?

Húzza felfelé a dokk mellett, és megtalálja az Alkalmazásváltót, az iPad multitasking felületének PLUS vezérlőközpontját. Ha a felcsúsztatás nem a te játékod, duplán nyomd meg a kezdőlap gombot.

Az iPad dokkoló funkciói

Letiltja a Dockot, amely a legutóbb használt alkalmazásokat jeleníti meg?

Nézze meg a lehetőséget Általános> Multitasking és tiltsa le a Legutóbbi megjelenítése lehetőséget. Ha le van tiltva, csak azok az alkalmazások jelennek meg, amelyek hozzáadódnak a dokkolóhoz.

Alkalmazásikonok hozzáadása és eltávolítása a dokkolóból

Amikor különböző alkalmazásokkal dolgozik, a dokkoló megfelelő alkalmazásikonokkal kerül feltöltésre. Mivel csak annyi ingatlan áll az Ön rendelkezésére az új dokkolón, Ön kezelheti, hogy mely alkalmazásikonokat szeretné megtartani a dokkolón, és melyeket szeretné eltávolítani.

A dokkoló ikon eltávolításához nyomja meg és tartsa lenyomva az alkalmazás ikont a dokkolón egy rövid másodpercig, és húzza ki a dokkból az iPad főképernyőjére.

Az alkalmazásikonok felvétele a dokkolóba ugyanúgy működik. Húzza az alkalmazás ikont, és dobja a dokkra, hogy hozzá lehessen adni. Ha az alkalmazás ikonja a főképernyőn egy mappában található, ez a funkció nem működik. Az alkalmazás ikonjának külön kell lennie a főképernyőn, hogy hozzá lehessen adni a dokkolóhoz.

Hasonlóképpen húzhatja az alkalmazásikonokat a dokkra, hogy átrendezze azt a kívánt sorrendben. Ne feledje, hogy ha túl sokáig nyomja meg, az alkalmazás funkcionálisan töröl, az alkalmazás ikonja melletti „x” jelzéssel. A kilépéshez meg kell nyomnia a Kezdőlap gombot.

Ez az új drag and drop funkció az iPaden nagyon frissítő!

Az alkalmazások számítanak az iPad-en!

Egy alkalmazás új helyre vagy a Dockra való áthelyezéséhez koppintson az alkalmazás ikonjára, amíg az lüktet, majd húzza át egy új helyre, beleértve a dokkot is.

Ha túl sokáig nyomja meg, alkalmazásai törlési módba lépnek. Másodszor, az alkalmazások remegéséhez hosszabb ideig kell megérintenie / lenyomnia az egyiket.

Gyors pillantás a legfrissebb fájlokra az iPad dokkolóból.

Az új Files alkalmazás segítségével különböző típusú fájlokkal dolgozhat iPad-jén. Miután megnyitotta a Fájlok alkalmazást, az megjelenik az iPad dokkolóján a képernyő alján.

Tegyük fel, hogy egy másik alkalmazáshoz, például a Noteshoz lépett át szerkesztésre, itt van egy egyszerű mód a Dock használatára, hogy visszatérjen azokhoz a fájlokhoz, amelyeken a Fájlok alkalmazás használatával dolgozott.

Nyomja meg és tartsa lenyomva egy másodpercig az iPad Dock Files App ikont. Automatikusan előhozza azokat a fájlokat, amelyeken dolgozott. Érintse meg, és eljut a dokumentumhoz.

Határozottan úgy gondoljuk, hogy az Apple további csengőket és sípokat fog hozzáadni a „bekukkantás” funkcióhoz, amint az iOS 11 felkészül az általános kiadásra.

Használja az iPad dokkoló ikonjait a multitasking indításához

A funkció használatához engedélyezni kell az iPad készülékét a többfeladatos funkció használatához.

A többfeladatos funkciók be- vagy kikapcsolásához iPaden lépjen a Beállítások> Általános> Többfeladatos menübe, majd tegye a következőket

 • Több alkalmazás engedélyezése: Kapcsolja ki, ha nem szeretné a Diavetítés vagy az Osztott nézetet használni
 • Állandó videófedvény: Kapcsolja ki, ha nem akarja használni a Kép a képben lehetőséget
 • Gesztusok: Kapcsolja ki, ha nem szeretné a Multitasking kézmozdulatokat használni az alkalmazásváltó megtekintéséhez, a kezdőképernyőre való visszatéréshez és egyebekhez

Az iPad dokkoló funkció teszteléséhez nyisson meg egy alkalmazást az iPad készüléken. Ebben a példában megnyitjuk a Fotók alkalmazást úgy, hogy megérintjük a Fotók alkalmazás ikonját a dokkon.

Számos feladat a dokkolóval

Töltse le az iPad dokkolót úgy, hogy felfelé csúsztat a képernyő aljáról.

Húzzon egy másik alkalmazás ikont ebben a példában; fogjuk húzni a Firefox ikont a Fotók főképernyőjére.

Ez a művelet megosztott nézetben nyitja meg az új Firefox-munkamenetet, közvetlenül a Fotók képernyővel. Írhat jegyzetet a Notes alkalmazással, és egyszerűen meghívhatja böngészőjét, hogy az új dokkoló mellett egy témát kutasson.

Felhívjuk figyelmét, hogy az osztott nézet funkciót csak az iPad Pro, az iPad (5. generáció), az iPad Air 2 vagy az iPad mini 4 készülékeken használhatja, és John olvasó szerint ez a mini 3-on is működik! Fantasztikus. Mondja meg nekünk, hogy működik-e más eszközön - annál inkább, annál jobb.

Szüksége van egy másik módra a többfeladatos munkamenet megnyitásához?

Nyomja meg a kezdőlap gombot, és keressen egy alkalmazás ikont a kezdőképernyőn. Hosszan nyomja meg az alkalmazás ikonját, amíg lebeg (nem ingadozik.) Úszó vagy osztott nézet megnyitásához érintse meg egy másik alkalmazás ikont (a Dockban, az App Switcherben vagy máshol) annak elindításához. Engedje el az úszó alkalmazást, és ez átcsúszik vagy elosztott képernyős módra vált.

Összegzés

Az új iPad-dokkoló ezen három funkciója nagyon ígéretesnek bizonyul, ha olyan funkciókról van szó, mint például a drag and drop és a hosszan tartó további információk.

Annak alapján, hogy a Files alkalmazás hosszú nyomása hogyan működik a dokkolón, nagyon valószínű, hogy más alkalmazásokat, ideértve a harmadik féltől származó alkalmazásokat is, ki lehet bővíteni, hogy támogassák ezt a funkciót.

Például, ha hosszan megnyomja a dokkolóján található Mail ikont, az megmutathatja a megérkezett legújabb e-maileket, vagy parancsikont nyújthat egy új e-mail vázlat megnyitásához. Bár az iPad még mindig nem támogatja a 3D Touch koncepcióját, az iOS11 + iPad Dock ezen funkcióinak némelyike ​​azt sugallja, hogy az iPad felhasználók boldogabbá tételéhez még sok minden vár még!

Legutóbbi hozzászólások