Hogyan lehet törölni az e-maileket az iPhone készülékről, de a szerverről vagy a számítógépről nem

Tudja, néha nem akarjuk, hogy szinkronban legyenek az eszközeink. Ez különösen igaz, ha sok iPhone-tárhelyet veszít az e-mail postaládájába. Ha törli ezeket az e-maileket, hogy helyet takarítson meg iPhone-ján, akkor is meg akarja tartani őket a szerveren, és később olvassa el a számítógépéről.

Tehát hogyan tehetnénk ezt lehetővé?

Hadd tegyem ezt el az utamból: Ezt valójában nem lehet megtenni egy iCloud e-mail címnél. De a legtöbb más e-mail cím rendben van.

Minden a protokollról szól

Minden e-mail, amelyet iPhone-on küld vagy fogad, az e-mail szerveren mozog: például a Gmail, a Yahoo, az Outlook, az iCloud. Meg kell változtatnunk az iPhone és a szerver közötti interakció módját. Meg kell változtatnunk az e-mail protokollját.

Normális esetben egy e-mail törlése az iPhone készülékén azt mondja a szervernek, hogy törölje azt is.

A legtöbb e-mail beállítással minden eszközöd folyamatosan szinkronizálja a szerverrel mindent, amit csinál. Gondolhat iPhone-jára, Mac-jére vagy akár Apple Watchjára is, amely tükrözi az online e-mailjeivel kapcsolatos eseményeket.

Ezzel a beállítással, amikor e-mailt kap, az megjelenik a szerveren, és szinkronizál minden eszközével. Amikor egy eszközről válaszol az e-mailre, az üzenete szinkronizálódik a szerverrel, és az összes többi eszközén az Elküldött mezőben jelenik meg. És amikor törli az üzenetet az iPhone készülékéről, az a szerverről is törlődik, és mindenhol máshol eltűnik.

Ez történik az Internet Messaging Access Protocol (IMAP) protokollal. De inkább a Post Office Protocol (POP) protokollt akarjuk használni.

Mi a különbség az IMAP és a POP között?

Az IMAP segítségével minden, amit csinál, visszaszinkronizálódik a szerverre. De a POP használatával az e-maileket helyben tárolják. Az iPhone-on POP e-mail fiókkal végrehajtott változtatások nem befolyásolják másutt az e-maileket.

Tehát törölhet egy e-mailt az iPhone készülékén, de továbbra is maradhat a szerveren, és továbbra is elérhető lesz a számítógépén. Az alábbiakban egy hasznos diagramot találtunk a WebFuel-től.

A POP letölti az e-maileket a szerverről, de ezt követően nem lép kapcsolatba velük. Kép a WebFuel-től.

Természetesen a POP-nak is vannak hátrányai:

 • folyamatosan újra kell olvasni az üzeneteket a különböző eszközökön
 • amikor fontosként jelöli meg az e-maileket, azok nem jelennek meg más eszközökön
 • és ha rosszul állította be, az e-mailek fogadása az iPhone készülékén törli őket a szerverről, és soha nem jelennek meg máshol.

A POP e-mail beállítása nem mindenkinek való. A legtöbb ember inkább tökéletesen szinkronban tartja e-mailjeit minden eszközön az IMAP segítségével. De ha tudod, hogy váltani akarsz, akkor az alábbiakban elmagyaráztuk, hogyan válthat POP e-mail beállításra.

Hogyan állíthatok be e-maileket a POP használatához iPhone-on?

Alapértelmezés szerint az iPhone-on lévő e-mail fiókok megpróbálják az IMAP-ot használni, amikor csak tudják. Az egyetlen módja annak, hogy a fiókját a POP használatára módosítsa, az, ha eltávolítja azt az eszközről, és manuálisan újból hozzáadja a POP-beállításokkal.

Ha már használ POP-e-maileket iPhone-ján, de az üzenetek továbbra is törlődnek az összes eszközéről egyszerre, akkor rossz beállításai lehetnek. Nézze meg ezt a szakaszt kicsit lejjebb, hogy ellenőrizze.

1. lépés: Távolítsa el az e-mail fiókját

Az első lépés az aktuális e-mail fiók eltávolítása az iPhone készülékről. Ha a Kimenő mappában várakozó üzenetek, akkor a folytatás előtt várja meg, amíg elküldi őket.

Hacsak még nem használ POP-fiókot, ne veszítsen el adatokat, ha eltávolít egy e-mail fiókot iPhone-járól, mivel minden a szerveren van.

Hogyan távolíthatom el az e-mail fiókot az iPhone-ról?

 1. IPhone-on válassza a Beállítások> Jelszavak és fiókok lehetőséget.
 2. Érintse meg az eltávolítani kívánt e-mail fiók nevét.
 3. Ha a kapcsolatok, naptárak és jegyzetek bekapcsolásának lehetőségeit látja:
  1. Jelenleg IMAP-ot használ, koppintson a „Fiók törlése” elemre.
 4. Ha megjelenik egy POP-fiókadatok ablak:
  1. Már használja a POP-ot, kattintson ide a beállítások ellenőrzéséhez.

   Ha már POP-fiókot használ, akkor rossz beállításai lehetnek.

2. lépés: Újra adja hozzá e-mailjét POP-fiókként

Az e-mail fiók újbóli hozzáadásakor meg kell győződnie arról, hogy iPhone-ja nem adja hozzá automatikusan újra IMAP-fiókként. Ehhez hozzá kell adnia ‘Egyéb’ e-mail fióknak, és kézzel kell megadnia a szerver adatait.

Mielőtt elkezdené, nézze meg az e-mail szolgáltató webhelyét, hogy megtalálja a POP szerver beállításait. Időmegtakarítás érdekében már megtaláltuk ezeket a beállításokat a három legnépszerűbb e-mail fiókhoz:

 • és az Outlook.

Ezenkívül, ha kétfaktoros hitelesítést használ az e-mail fiókja biztonságának javításához, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy alkalmazásspecifikus jelszót az iPhone-on történő használatra.

Hozzon létre alkalmazásfüggő jelszavakat a biztonsági beállításokból az e-mail szolgáltatóval. Kép a Google-tól.

Ezt az e-mail fiók biztonsági beállításaiból teheti meg, az e-mail szolgáltató webhelyén. Az alábbi lépésekhez az e-mail jelszó helyett létrehozott alkalmazás-specifikus jelszót kell használnia.

Hogyan adhatok hozzá POP e-mail fiókot az iPhone-hoz?

 1. IPhone-ján válassza a Beállítások> Jelszó és fiókok> Fiók hozzáadása lehetőséget.
 2. Válassza az „Egyéb” lehetőséget, majd az „E-mail fiók hozzáadása” lehetőséget.
 3. Adja meg e-mail fiókjának adatait:
  1. a neved
  2. a hozzáadni kívánt e-mail címet
  3. e-mail jelszavát vagy alkalmazás-specifikus jelszavát
  4. és rövid leírást a számláról.
 4. Koppintson a Tovább gombra.
 5. Az „Új fiók” képernyő tetején válassza a POP lehetőséget.
 6. Adja meg a bejövő adatok pontos adatait és Kimenő e-mail szerverek:
  1. szerezze be a Gazdanevet az e-mail szolgáltató webhelyéről.
  2. használja az e-mail címét felhasználónévként.
  3. és írja be e-mail jelszavát vagy alkalmazás-specifikus jelszavát.
 7. Ha akarod Küld e-maileket az iPhone készülékéről, meg kell adnia a kimenő levelek kiszolgálójának felhasználónevét és jelszavát is.  

3. lépés: Ellenőrizze, hogy a POP beállításai helyesek-e

Remélhetőleg ekkor POP e-mail fiókot ad hozzá az iPhone készülékéhez. De ha a beállítások nem megfelelőek, akkor is előfordulhat, hogy nem úgy működnek, ahogy szeretné.

Ellenőrizze az egyes beállításokat iPhone-ján vagy az e-mail szolgáltatónál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az üzenetek törlése iPhone-ról nem törli őket sehonnan.

Milyen beállításokat kell módosítanom az iPhone készülékemen?

 1. IPhone-on válassza a Beállítások> Jelszavak és fiókok lehetőséget.
 2. Érintse meg az e-mail fiókját.
 3. Görgessen az aljára, és koppintson a „Haladó” elemre.
 4. Koppintson a „Törlés a szerverről” lehetőségre, és válassza a „Soha” lehetőséget. Ez azt jelenti, hogy e-maileket fogadhat iPhone-ján, de ez nem törli őket a szerverről.
 5. Tekintse át e-mail szolgáltatója POP-beállításait, és használja őket a megfelelő kiszolgálóport beállításához, vagy kapcsolja be az SSL-t, ha szükséges.

  Szerkessze az SSL, a Törlés a szerverről és a Kiszolgáló port beállításait.

Milyen beállításokat kell módosítanom az e-mail szolgáltatómnál?

 1. Jelentkezzen be az e-mail szolgáltató webhelyére, és tekintse meg az e-mail fiók beállításait.
 2. Győződjön meg arról, hogy a POP e-mailek be vannak kapcsolva.
 3. Válassza ki, mely POP e-maileket töltse le: minden e-mailt, vagy csak az újakat.

  Győződjön meg arról, hogy e-mail fiókja be van állítva a POP e-mail kliensekkel való együttműködésre.

Most már képesnek kell lennie arra, hogy törölje az e-maileket az iPhone készülékről anélkül, hogy törölné őket a szerverről vagy a számítógépéről. Ha ezek bármelyike ​​nem úgy működik, mint várná, forduljon közvetlenül az e-mail szolgáltatójához.

Mondja meg nekünk, hogyan jár a kommentekben, és feltétlenül mondja el nekünk, mi tetszik a POP e-mailek használatában!

Legutóbbi hozzászólások