Hogyan engedélyezheti vagy letilthatja a Ne zavarjanak módot iPhone vezetés közben

Az egyik nagyon hasznos iOS funkció (iOS 11 és újabb verziók esetében) a Ne zavarjanak vezetés közben (DNDWD.) Engedélyezésével az Apple azt reméli, hogy biztonságosabbá teszi az iPhone-okat használó illesztőprogramokat, és csökkenti az iPhone zavaró illesztőprogramjait. De természetesen nem mindenki akarja (vagy szüksége van rá) ezt a funkciót! Bár nagyszerű ötlet, nagyon idegesítő tud lenni egy üzenet, amely bekapcsolja azt minden alkalommal, amikor járműbe lép, akár utasként is. Emiatt sok olvasónk megkérdezte, hogyan kapcsolhatjuk ki a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót, vagy módosítsuk a beállításait manuálisra. És rengeteg a zavar, hogy hogyan kell bekapcsolni, ne zavarjanak vezetés közben sem!

DNDWD Megmagyarázva

A Ne zavarjanak vezetés közben (DNDWD) funkció automatikusan elrejti az összes értesítést, és elnémítja a bejövő hívásokat, bizonyos figyelmeztetéseket és szövegeket vezetés közben (vagy bármilyen mozgó járműben). Így a vezetőket nem zavarják el a szövegek, e-mailek, és telefonhívások, amikor útra kelnek.

Tehát íme, hogyan működik a DNDWD, és mit gondolunk. Még tippeket is megtudhat arról, hogyan kapcsolhatja ki a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót, ha egyszerűen nem tetszik ez az iOS 11 funkció.

Ne zavarjon vezetés közben (DNDWD)

Míg az Apple alapértelmezés szerint kikapcsolja a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót, a telefon automatikusan értesíti Önt, amikor úgy gondolja, hogy vezet, és kéri, hogy kapcsolja be. Ön is bekapcsolhatja (manuálisan) a Beállítások alkalmazásban a Ne zavarjanak részben. A DNDWD bekapcsolásakor az iPhone néma, és a képernyője sötét marad. Nem kap szöveges üzeneteket vagy egyéb értesítéseket, de MINDEN Apple Maps alkalmazás-navigációt kap, beleértve a részletes utasításokat, MINDEN sürgősségi riasztást és minden korábban beállított időzítőt vagy riasztást.

A telefonhívásai pedig ugyanazokat a szabályokat követik, mint a szokásos Ne zavarj. Ez azt jelenti, hogy hívásokat fogad a kijelölt Kedvencektől. És ha ugyanaz a személy egymás után kétszer hív, akkor Ön is megkapja ezt a hívást.

Hogyan működik

A DNDWD úgy működik, hogy érzékeli az autó mozgását, különösen a gyorsulást.

Mivel nem képes megkülönböztetni a szállítási módokat vagy a sofőrt az utastól, a Ne zavarjanak vezetés közben mindenki iPhone-ján megjelenik akkor is, ha nem vezet.

A bekapcsolás után nem kap értesítéseket vezetés közben

Ehelyett minden el van némítva, kivéve a legutóbbi vagy kedvenc névjegyeit, ha a beállításokban választja őket. Ha a DNDWD be van kapcsolva, ha valaki SMS-t küld Önnek vezetés közben, akkor egy automatikus választ kap, hogy „a Ne zavarjanak funkciót használjam. Meglátom az üzenetét, amikor odaérek. ”

Ez egy vészhelyzet

Reméljük, hogy soha nem ez a helyzet, de történnek dolgok, és vannak esetek, amikor a szövegeknek és az értesítéseknek be kell érkezniük, függetlenül attól, hogy vezetsz-e vagy sem.Ha vészhelyzetről van szó, az Apple lehetőséget nyújt arra, hogy az üzenet küldője átjuthasson a Ne zavarjanak szolgáltatáson, azzal, hogy vészhelyzet esetén „sürgősen” válaszol.

Amikor a feladó sürgősen gépel, az értesítés annak ellenére megy végbe, hogy a Ne zavarjanak vezetés közben állapotban legyen. Ekkor kérje meg a Sirit, olvassa el neked, vagy húzza át és olvassa el azt a fontos üzenetet.

Hogyan lehet engedélyezni a Ne zavarjanak vezetés közben lehetőséget

 1. Menj Beállítások> Ne zavarjanak lehetőséget
 2. Görgessen le a Ne zavarjanak vezetés közben részhez
 3. Koppintson az Aktiválás elemre, és válassza ki, hogyan szeretné bekapcsolni
  1. Válassza az Automatikus lehetőséget, hogy az iPhone megértse, mikor vezet, és kapcsolja be az Ön számára
  2. Válassza a Amikor a Bluetooth-hoz csatlakozik az autó Bluetooth-hoz lehetőséget, és a DNDWD bekapcsol, amikor a telefon csatlakozik az autó kihangosító rendszeréhez
  3. Koppintson a Manuálisan elemre, ha azt szeretné, hogy a Vezérlőközpont segítségével ellenőrizhesse, hogy be vagy ki van-e kapcsolva
   1. Ha nem akarja használni a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót, állítsa manuálisra
 4. Válassza ki az Automatikus válasz opciókat, ha azt szeretné, hogy a névjegyek (az összes, a kedvencek vagy a legutóbbi) megjelenítsenek egy üzenetet, amelyen be van kapcsolva a DNDW
  1. Ha nem szeretne automatikus választ küldeni, válassza a Senki lehetőséget a letiltásához

Ha nem szeretné beállítani a Ne zavarjanak vezetés közben lehetőséget, hogy automatikusan bekapcsoljon, vegye fel a Vezérlőközpontba a könnyű hozzáférés érdekében.

A Vezérlőközpont használatával kapcsolja be vagy ki a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót

 • Csúsztassa felfelé a Vezérlőközpontot
 • Koppintson a Car ikonra a DNDWD bekapcsolásához
  • Megjelenik egy értesítés, amely megerősíti, hogy a Ne zavarjanak vezetés közben BE van kapcsolva
  • A DND félhold ikon automatikusan bekapcsol

Nem látja az autó ikonját a Vezérlőközpontban?

 1. Menj Beállítások> Vezérlőközpont> Vezérlők testreszabása
 2. Koppintson a zöld pluszjelre (+) a Ne zavarjanak vezetés közben elem mellett
 3. Csúsztassa ujjával a Vezérlőközpontot, és ellenőrizze, hogy ott van-e a DNDWD

Nem akarja, hogy a tizenéves vezetője kapcsolja ki a DNDWD-t?

Ha egy fiatal sofőr szülője vagy gondviselője vagy, akkor a „Ne zavarj vezetés közben” beállítást BE állíthatod, és a Korlátozások használatával lezárhatod.

 1. Tinédzsere iPhone-ján lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Korlátozások
  1. Ha még nem használta a Korlátozásokat, írja be az új jelszót
  2. A módosítások elvégzéséhez vagy letiltásához emlékeznie kell erre a jelszóra
 2. A Változások engedélyezése alatt érintse meg a Ne zavarjanak vezetés közben lehetőséget
  1. Válassza a Ne engedje a változásokat lehetőséget

Hogyan tiltsa le a Ne zavarjanak vezetés közben?

Ha le akarja tiltani ezt a funkciót iPhone-ján (vagy gyermeke iPhone-ján), akkor az nagyon egyszerű. Menj visszaBeállítások> Ne zavarjanak> Ne zavarjanak vezetés közben> Aktiválás> Manuálisan.Jelenleg nincs mód a funkció teljes eltávolítására vagy kikapcsolására. Ennek manuális beállítása azonban az egyetlen módja annak aktiválásának, ha szándékosan bekapcsolja, általában a Vezérlőközponton keresztül. Tehát hozzá kell adnia a Vezérlőközponthoz a következővel:Beállítások> Vezérlőközpont> Vezérlők testreszabása> és adja hozzá a DNDWD-taz INCLUDE lehetőségeihez.

Megszabadulni a Ne zavarjanak vezetés közbeni értesítéstől

Még akkor is, ha a DNDWD-t manuálisan állítja be, a funkció bekapcsolására vonatkozó értesítés továbbra is fennáll! És ez nagyon hamar megöregszik. Vegyes beszámolóink ​​voltak arról, hogy megszabadultunk ettől a DNDWD-től. Néhány olvasó úgy találja, hogy a Helyalapú figyelmeztetések kikapcsolása (in Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Rendszerszolgáltatások> Helyalapú riasztások) nekik működik, és már nem kapják meg többé azt a bosszantó DNDWD üzenetet a képernyőkön! Néhány olvasó azonban azt mondja nekünk, hogy a helyalapú figyelmeztetések letiltása nem működött náluk.

Ne zavarjon vezetés közben, ha nem működik?

Próbálja bekapcsolni a Mozgás- és fitneszkövetést. Lépjen a Beállítások> Adatvédelem, mozgás és fitnesz lehetőségre, és kapcsolja be. Sok olvasó beszámol arról, hogy miután bekapcsolta ezt a Motion & Fitness funkciót, a DNDWD elkezdett dolgozni!

DNDWD GYIK

Hogyan állapítható meg, hogy a Ne zavarjanak-e vezetés közben BE állásban?

Ha a Ne zavarj, miközben a vezetés be van kapcsolva, egy félhold jelenik meg a képernyő tetején, és tudatja veled, hogy ez a funkció engedélyezve van.

Csak utas vagyok!

Járművel halad, és az iPhone nem tudja, ki vezet. Amikor a DNDWD-t automatikusra állítja, akkor az bekapcsol, amikor iPhone érzékeli a jármű gyorsulását. Ez magában foglalja azokat az eseteket is, amikor a család autójában, sőt a városi vagy távolsági buszon vagy vonaton utas vagy! Tehát igen, a DNDWD nagyon kellemetlen lehet. A legjobb megoldás az, ha kézzel állítja be a DND-beállítások között, adja hozzá a Vezérlőközpont testreszabásához, majd csúsztassa felfelé a Vezérlőközpontot a kikapcsoláshoz. Egy másik lehetőség az, hogy megérintem a Nem vezetem opciót a felugró ablakban, amely akkor jelenik meg, amikor a DNDWD automatikusan engedélyezve van.

Engedélyezte az autójátékot és nem akarja a DNDWD-t?

A CarPlay-vel rendelkező emberek számára a Ne zavarjanak vezetés közben funkció nincs aktiválva, amikor iPhone-ját autójához csatlakoztatja. Tehát ez a szolgáltatás nem zavarhatja az Apple CarPlay élményét.

Problémái vannak a CarPlay-vel?

Ha problémákat tapasztal a CarPlay és a DNDWD használatával, próbálja meg Manuálisan beállítani, és nézze meg, hogy ez megold-e valamilyen problémát.

Mi a helyzet a Bluetooth autós kapcsolatokkal?

Ha iPhone készüléke Bluetooth rendszerrel csatlakozik autójához, akkor az összes telefonhívása a szokásos módon történik. Ne zavarjanak vezetés közben, nem korlátozza az autó gombjainak, mikrofonjainak és hangszóróinak használatát a hívások fogadására. Ha csatlakozik az autó Bluetooth-jához: A Ne zavarjanak menet közben elindul, amikor a telefon csatlakozik az autó kihangosító rendszeréhez.

Be kell azonban állítania a DNDWD-t az autós Bluetooth-hoz való kapcsolódáskor. Így a Ne zavarjanak vezetés közben funkció aktiválódjon, amikor telefonja csatlakozik autója kihangosító rendszeréhez. Győződjön meg róla, hogy engedélyezte-e a fitneszkövetést iPhone-nkon. Menj Beállítások> Adatvédelem> Mozgás és fitnesz> Fitneszkövetés> BE.

Gondjai vannak autója Bluetooth-jával és DNDWD-jével?

Ha problémái vannak a gépkocsi BT rendszerével és a DNDWD-vel, próbálja meg automatikusan beállítani, és nézze meg, hogy ez megold-e valamilyen problémát. Vagy próbálkozzon Manuálisan.

Meg tudja változtatni az automatikus visszajátszási üzenetet?

Biztosan tudsz! Frissítse azt, amire csak szüksége van. MenjBeállítások> Ne zavarjanak> Automatikus válasz(csak akkor látja ezt az opciót, ha az Automatikus visszajátszás címzett, névjegyek, kedvencek vagy legutóbbi elemek közül van kiválasztva.) Érintse meg az Automatikus válasz lehetőséget, majd érintse meg újra az üzenetet. Váltson arra, amire azt szeretné, hogy az ismerősei láthassák, amikor be van kapcsolva a DNDWD.

Nem lehet megváltoztatni a megfogalmazást nak,-nek a sürgősségi sürgősségi üzenet.

Mi a helyzet a Google Maps vagy a Waze szolgáltatással?

Jó hírek! Az iOS lehetővé teszi a harmadik féltől származó navigációs alkalmazások számára, hogy működjenek a DNDWD-vel, mindaddig, amíg megnyitja ezeket az alkalmazásokat, mielőtt a DNDWD beindulna (azaz elindulna.) Tehát, ha engedélyezi a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót, akkor is megkapja a részletes útmutatásokat a Google-tól Térképek, Waze stb. A felhasználók azonban arról számolnak be, hogy nem kapnak értesítést az utazásokról. Tehát a Lyft, az UBER, a taxisofőrök és más autómegosztási szolgáltatások esetében, ha vezetés közben kapcsolja be a Ne zavarjanak funkciót, NEM fog értesítést kapni az utazásairól. Nem jó üzleti szempontból!

Ne zavarjon vezetés közben, ha nem működik?

 • Ha a DNDWD beállítás szürkén jelenik meg, ellenőrizze, hogy nincsenek-e engedélyezve a korlátozások
 • Ha a DNDWD nem aktiválódik automatikusan, nyissa meg a Beállítások> Adatvédelem, Mozgás és fitnesz lehetőséget, és kapcsolja be
 • Ha az egyik aktiválási beállítás nem működik, próbálkozzon másikkal
 • A DNDWD problémák megoldásához állítsa vissza az összes beállítást. MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása
  • Ez nem befolyásolja az adatokat, de visszaállítja a gyári alapértékeket, például a tárolt WiFi jelszavakat, az akadálymentességi beállításokat és a háttérképeket

A Ne zavarjanak vezetés közbeni használatának tapasztalatai

Míg a fogalmilag a vezetés közben nem szabad zavarni nagyszerű ötlet, a kivitelezés során azt találtam, hogy az ideálisnál kevesebb. Az Apple ragaszkodik ahhoz, hogy engedélyezze ezt a funkciót, ha telefonjával vezet, még akkor is, ha kikapcsolja. Mivel autószerű mozgást észlel, még az utasok is megkapják az emlékeztetőt a DNDWD bekapcsolásáról. Tehát, ha autója tele van másokkal iPhone-okkal (például telekocsi vagy családi utazás), mindenki azt az üzenetet kapja, hogy kapcsolja be a DNDWD-t - legalább egyszer az iOS 11 telepítése után. És sok tömegközlekedési felhasználónk jelentése szerint iPhone-jaik folyamatosan ugranak akár DNDWD emlékeztetőkkel buszon, vonaton vagy más tömegközlekedési módokon vezetve, ahol Ön biztosan NEM sofőr.

Mi a helyzet a zenével?

Egy másik probléma, amit a DNDWD-vel kapok, mert az összes Értesítést elnémítja, nem tudom használni az iPhone-t zenelejátszóként, amikor Bluetooth-hoz van csatlakoztatva!

És ez is hibás!

Tesztelésünk során viszonylag hibásnak találtuk. Az egyik élmény során különösen az engedélyezett funkcióval vezettem, miközben a Maps segítségével elirányítottam valahova, ahol még nem voltam. Autópályán a Maps alkalmazásom összeomlott, vagyis fogalmam sem volt, honnan szálljak le, és a DNDWD azt követelte tőlem, hogy hajtsak végre egy csomó további lépést, hogy „megerősítsem”, hogy már nem vezetem, annak ellenére, hogy voltam. Amikor megpróbáltam a Sirit használni az irányok újbóli engedélyezéséhez, ez sem engedte meg.

Még akkor is, ha a DNDWD-t céltudatosan Manuálisan állítottam be, akkor is előkerült ez a bosszantó felugró ablak, hogy emlékeztessen arra, hogy a Ne zavarjanak vezetés közben engedélyezhető.

Az Apple-nek meg kell értenie, hogy ha egy illesztőprogram engedélyezi a funkciót, akkor vezetés közben nem használják újra ezt a telefont, hacsak nem muszáj. Következésképpen meglehetősen rosszul lett kialakítva vészhelyzetekre, amikor a sofőrnek (vagy az autóban lévő személynek) az iPhone-t kell használnia segítségkéréshez vagy esemény bejelentéséhez. Végső soron tehát a DNDWD-t folyamatban lévő munkának tekintjük, és várakozással tekintünk rá, hogy az elkövetkező években jellemzővé váljon.

Összegzés

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a zavart vezetés valós probléma, függetlenül attól, hogy melyik országban élsz. A mobileszközök korszakában túl sok balesetet okoznak az SMS-ek és más mobileszközök zavarása. Tapsoljuk az Apple-t, amiért valamit tett az iOS 11 „Ne zavarjanak vezetés közben” funkcióval. Nem tökéletes - talán még korántsem is tökéletes. De a cél még mindig arany és szükséges. A kihívások, a DNDWD felugró ablakok bosszúsága és néhány hiba ellenére ez a funkció továbbra is be van kapcsolva. Azt javasoljuk, hogy próbálja ki, és ha nem hajlandó beállítani, hogy a munkát önnek végezze el, fontolja meg manuális használatát. Ez olyasmi, ami nagyon jól megmentheti az embereket, a végtagokat és még kisebb ütközéseket is az úton.

Legutóbbi hozzászólások