A régebbi, archivált iPhone biztonsági mentések visszaállítása az iTunes vagy a Finder alkalmazásból

Ha béta szoftver tesztelését tervezi, bölcs dolog archivált biztonsági másolatot készíteni iOS vagy iPadOS eszközéről. Így, ha valami nem sikerül az iPhone készülékén, helyrehozhatja a régebbi, archivált biztonsági másolatot. Archívumok nélkül az új biztonsági másolatok automatikusan felülírják a régebbi fájlokat.

Ez a bejegyzés elmagyarázza, hogyan állíthatja vissza iPhone, iPad vagy iPod touch archivált biztonsági másolatait. Útmutatást adtunk a Windows és Mac számítógépekhez, függetlenül attól, hogy biztonsági másolatot készít-e az iTunes vagy a Finder használatával.

Miért olyan fontosak az archivált biztonsági mentések?

Normál esetben, amikor új biztonsági másolatot készít iOS vagy iPadOS eszközéről, az felülírja a korábbi biztonsági másolatot, frissítve azt az összes új adattal. Ez lehetetlenné teszi az iPhone, iPad vagy iPod touch régebbi biztonsági mentésének visszaállítását.

Ez katasztrofális, ha része az Apple Beta szoftverprogramnak, mert ha visszatér a normál szoftverhez, nem állíthatja vissza a béta programban készített biztonsági másolatokat.

Szerencsére archiválni lehet iOS vagy iPadOS biztonsági mentéseit Mac vagy Windows PC segítségével. Amikor ezt megteszi, lezárja a biztonsági másolatot, így már nem frissül. Amikor legközelebb biztonsági másolatot készít iPhone, iPad vagy iPod touch készülékéről, az iTunes vagy a Finder egy teljesen új és külön biztonsági másolatot készít.

Archiválja a biztonsági másolatokat a számítógépen található Finder vagy iTunes alkalmazásból.

Már írtunk arról, hogyan hozhatunk létre archivált biztonsági másolatot az eszközökről a Mac felhasználók számára. Tehát most elmagyarázzuk, hogyan állíthatja vissza az archivált biztonsági másolatot, hogy az összes adat visszakerüljön a készülékére.

Az iPhone biztonsági mentéseinek archiválása Windows PC-n

Az iPhone biztonsági mentésének archiválása a Windows rendszerrel más eljárást igényel, mint a Mac használata. Meg kell találnia a biztonsági másolat mappáját a rendszerfájlokban, és át kell neveznie azt. Így az iTunes nem ismeri fel a mappát, és új biztonsági másolatok készítésekor leállítja a frissítést.

Keresse meg az iTunes biztonsági mentéseit a következő címen:

 1. C: Meghajtó> Felhasználók> [Felhasználónév].
 2. App Data> Roaming> Apple> MobileSync> Backup.
 3. Ügyeljen arra, hogy az átnevezett biztonsági másolatot ugyanazon a helyen tárolja.
A File Explorer segítségével keresse meg az iPhone biztonsági mentéseit a Windows rendszerben.

Hogyan állíthatom vissza az iPhone régebbi biztonsági másolatát?

Könnyen visszaállíthatja az archivált iPhone, iPad vagy iPod touch biztonsági mentéseket, amelyeket már a számítógépére mentett. Amióta az Apple megszüntette az iTunes for MacOS Catalina alkalmazást, külön utasításokat írtunk az iTunes és a Finder használatára.

Kattintson a megfelelő linkre, hogy egyenesen a jobb szakaszra ugorjon:

 • Állítsa vissza az archivált biztonsági másolatokat a Finder használatával a macOS Catalina vagy újabb verzióiban.
 • Állítsa vissza az archivált biztonsági másolatokat az iTunes segítségével Mac vagy Windows PC-n.

Ha nem készített archivált biztonsági másolatot egy számítógépre, akkor valószínűleg visszaállíthatja a régebbi iCloud biztonsági mentéseket.

Az archivált biztonsági másolatok helyreállítása a Finder használatával a macOS Catalina vagy újabb verzióiban:

 1. Oldja fel iPhone, iPad vagy iPod touch készülékének zárolását, és csatlakoztassa a Mac számítógépéhez a mellékelt villám-USB kábel segítségével.
 2. Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza az eszközt az oldalsáv alatt Helyek.
 3. Ha a rendszer kéri, írja be a jelszavát, és fogadja el Bízzon ebben a számítógépben.
 4. Válaszd ki a Tábornok fülre a Finderben, majd görgessen le a Biztonsági mentések szakasz.
 5. Kattintson a gombra Biztonsági mentés visszaállítása… és válassza a legördülő menüből az archivált biztonsági másolatot. A dátum és az idő használatával megtudhatja, hogy mikor készített biztonsági másolatot.
 6. Kattintson a gombra visszaállítás.
 7. Várjon, amíg a készülék újraindul, mielőtt leválasztaná.
A legördülő menüből válassza ki az archivált biztonsági másolatokat.

Az archivált biztonsági másolatok visszaállítása az iTunes segítségével Mac vagy Windows PC-n:

 1. Oldja fel iPhone, iPad vagy iPod touch készülékének zárolását, és a mellékelt villám-USB kábel segítségével csatlakoztassa a Mac számítógépéhez.
 2. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza ki az eszközt az ablak bal felső sarkában.
 3. Ha a rendszer kéri, írja be a jelszavát, és fogadja el Bízzon ebben a számítógépben.
 4. Válaszd ki a Összegzés oldalt az oldalsávról.
 5. Kattintson a gombra Biztonsági mentés visszaállítása és válassza ki az archivált biztonsági másolatot a legördülő menüből. A dátum és az idő használatával megtudhatja, hogy mikor készített biztonsági másolatot.
 6. Kattintson a gombra visszaállítás.
 7. Várjon, amíg a készülék újraindul, mielőtt leválasztaná.
Nézze meg az Utolsó biztonsági mentés dátumát a megfelelő biztonsági másolat kiválasztásához.

Archiválja a biztonsági másolatokat a sérült fájlok elkerülése érdekében

Archívum nélkül a későbbi iPhone biztonsági mentések csak a megváltozott adatokat mentik el. Ez azt jelenti, hogy ha egy fájl megsérül egy biztonsági másolatban, akkor az a következő biztonsági másolatokban is sérült.

Időnként archiváljon egy régebbi iPhone biztonsági másolatot a számítógépén, hogy megvédje ezt a lehetőséget. Alternatív megoldásként megtudhatja, mit kell tennie, ha sérült biztonsági másolata van az iTunes vagy a Finder alkalmazásban.

Legutóbbi hozzászólások