11 Google Maps iPhone App tipp, amelyekről nem tud

Lehet, hogy közületek sokan a Google Maps iPhone alkalmazást használják úticélok megtalálásához, de nem biztos, hogy az alkalmazás által kínált összes funkciót használja. Ezen kevésbé ismert funkciók közül sokat érdemes felfedezni a Google Maps élményének növekvő előnyeiért.

A következő cikkben 11 Google Térkép-tippet tanul meg, amelyeket már ma elkezdhet használni iPhone-ján!

2020. január Frissítés a Google Maps-en iOS felhasználók számára.

Mivel a Google a Google Maps 15 éves fennállását ünnepli, itt találhatunk néhányat a Google Maps legújabb szolgáltatásainkról, amelyeket esetleg hiányoltatok. A Google 2019-ben bejelentette az új kiterjesztett valóság alapú navigációt is, de semmilyen jelentős módon nem nyitotta meg az iPhone felhasználók számára.

A forgalom jelentésétől kezdve a rendőrségi csapdák azonosításáig és az offline térképek használatáig a hátsó országúton, itt van a másik 4 cikkünk, amely elolvassa az iPhone-felhasználóknak szóló Google Maps cikkeket.

  1. tipp a Google Maps iPhone alkalmazáshoz: Adja hozzá Munka és Otthon

  Ha gyakran keres útbaigazítást otthonából vagy munkahelyéről máshova, akkor minden alkalommal, amikor útbaigazítást kér, meg kell adnia otthona vagy munkahelye teljes címét. De nem többet! A Google Maps lehetővé teszi, hogy mindkét helyet elmentse az alkalmazásba, hogy ne kelljen minden alkalommal megadnia a teljes címet, amikor útbaigazítást szeretne, ha otthonából vagy üzleti helyéről utazik.

  Otthoni és munkahelyi címének beállításához indítsa el a Google Maps iPhone alkalmazást, menjen a bal felső menü gombra, és válassza a Saját helyek lehetőséget. A következő képernyőn adja meg otthona és munkahelye címét. Ezt csak egyszer kell megtennie! Mostantól elérheti otthoni vagy munkahelyi címét útközben, egyszerűen beírhatja otthonába vagy munkahelyébe.

  Ráadásul, ha munkahelyét és otthonát felveszi a Google Térkép Saját helyek közé, időt takarít meg, így valós idejű forgalmi és tömegközlekedési frissítéseket kap, mielőtt kilépne az ajtón!

  2. Lépjen gyorsabban a navigációs módba

  A Google Maps navigációs módja részletes útmutatásokat ad arról, hogy merre tart, és az alkalmazásból könnyen elérheti. Azonban még mindig néhány koppintás szükséges. De jó hír, hogy van egy parancsikon a navigációs mód eléréséhez a Google Maps alkalmazásban, és ez segít egyetlen mód megérintésével elindítani a módot.

  Miután megadta a rendeltetési címet, egyszerűen érintse meg és tartsa lenyomva a jobb alsó sarokban megjelenő kék ikont a navigációs mód elindításához.

  3. Koppintson duplán a nagyításhoz és a nagyításhoz

  A nagyítás és kicsinyítés hagyományos módja a Google Maps alkalmazásban az a csipetnyi módszer, amely a legtöbb eszközön működik. Most azonban még könnyebb mód van a nagyításra és kicsinyítésre a Google Maps iPhone alkalmazásban!

  Ha csak egyetlen kéz áll rendelkezésre, csak duplán koppintson az alkalmazás képernyőjére, tartsa lenyomva, majd húzza felfelé vagy lefelé a térkép nagyításához vagy kicsinyítéséhez. Kétszer tapint, tartsa lenyomva, majd húzza felfelé a nagyításokat, miközben húzza le a nagyításokat - könnyű, ha megszokja! Ez a funkció fantasztikus abban, hogy közelebbről vagy tágabban szemügyre veheti az összes kívánt helyet, csak egy kézzel, vagy akár csak egy ujjal.

  4. Adjon egynél több megállót a célhoz

  Ha az elsődleges cél felé tartás előtt megáll, akkor meglepően könnyű új megállót hozzáadni a Google Térképen! És azonnal frissül, hogy megmutassa az adott megálló, majd a végső úticél irányait. Több megállóban szeretne hozzáadni, mielőtt elindulna hazafelé vagy a végcélhoz? Nos, ez is könnyű! A Google Maps egy praktikus funkciót kínál, amely lehetővé teszi számtalan megálló rögzítését minden út során.Miután megadta a címét és a végcél címét, érintse meg a három pontot a jobb felső sarokban, és válassza az Add stop lehetőséget. Ez lehetővé teszi egy vagy több megálló hozzáadását az aktuális útvonalhoz.

  5. Szerezzen be egy Uber-t vagy Lyft-t a Google Maps-en belül

  Míg mindig használhatja az Uber és a Lyft dedikált alkalmazásait menetmegosztás vagy taxi igénylésére, a Google Maps lehetővé teszi, hogy utazást kérjen közvetlenül magától az alkalmazástól. Így a kezdő és a cím automatikusan kitöltődik ezekhez a szolgáltatásokhoz, és még az alkalmazásban is megtekintheti a hozzávetőleges viteldíjakat.

  Hozzáféréshez írjon be egy címet és címet az alkalmazásban, majd érintse meg a kezével integető férfit. Ez megmutatja a környékén elérhető taxi- vagy útmegosztókat, és bármelyiket megérintheti, ha utazást igényel.

  6. Hagyja, hogy a számítógép útbaigazítást küldjön az iPhone készülékére

  • Bármely számítógépen jelentkezzen be Google-fiókjába
  • Nyisson meg egy új böngészőablakot, és keresse fel a Google Maps szolgáltatást
  • A keresősávba írja be a kívánt címet vagy egy hely nevét
  • Koppintson a Küldés a telefonra gombra
   • Válassza ki a Google-fiókjához társított eszközt, telefonszámot vagy e-mailt (ha nem látja aktuális adatait, nyissa meg a Saját fiók lehetőséget, és frissítse az adatait)
   • A Google küld egy linket, és megerősíti, hogy elküldték
   • Keressen új szöveget, e-mailt vagy a Google Map App Értesítést a térképének megtekintéséhez
  • VAGY nyissa meg a Google Maps alkalmazást iPhone-ján
   • Koppintson a menü ikonra, válassza a Beállítások lehetőséget, és ellenőrizze, hogy ugyanabba a Google-fiókba van-e bejelentkezve
   • Miután bejelentkezett, koppintson a Google Maps keresősávjára
   • A legutóbbi keresések listáján az első elemként annak a helynek a címe jelenik meg, amelyet az imént keresett a számítógépén. A legutóbbi keresések a további javaslatok listájaként is megjelennek

  7. Keressen kávézókat és éttermeket

  Ha nem ismeri a hely teljes nevét, akkor egyszerű széles körű keresést végezni például kávézók vagy éttermek számára, és az alkalmazás az összes ilyen helyet megjeleníti a térképen. Így, ha valaha éhesnek érzi magát, és nem tudja a közeli éttermek nevét, egyszerűen keressen rá az „éttermek” kifejezésre, és ez megmutatja a közvetlen közelében elérhető összes étterem listáját.

  Végezze el ezt a keresést az alkalmazás fő keresőmezőjéből.

  8. Ossza meg kedvenc helyeit barátaival

  Ha hűvös vagy érdekes helyre bukkan, használja a Google Térképet, hogy megossza azt barátaival és családtagjaival! Az ilyen módon történő megosztás az összes felfedezésének legegyszerűbb módja, lehetővé téve mindenki számára, hogy a Google Térkép alkalmazáshoz vezető egyetlen linken keresztül megtalálja saját eszközén. És megkapják a hely pontos helyét, és útbaigazítást is kaphatnak, így útközben soha senki nem téved el!

  Oszd meg bármelyik helyet a Google Maps alkalmazásban

  1. Nyissa meg a Google Maps szolgáltatást
  2. Koppintson a helyére, a tereptárgyra, vagy dobjon egy csapot a térképre
  3. Válassza a Megosztás gombot
  4. Válassza ki, hogyan osztja meg a megosztási módszert a megosztási lapon, azaz üzenetet, e-mailt stb
  5. A Google rövid linket biztosít a helyhez, amelyet elküldhet barátainak és családtagjainak

  9. Ellenőrizze a tömegközlekedés menetrendjeit

  Ha tömegközlekedési szolgáltatások igénybevételével szeretne eljutni valahova, a Google Maps megmutatja az összes rendelkezésre álló lehetőséget és annak menetrendjét. Az alkalmazás biztosítja, hogy a legpontosabb és naprakészebb információkkal rendelkezzen.

  Adjon meg egy címet az alkalmazásban, érintse meg az útvonalterveket, és érintse meg a vonat ikont. Megmutatja a rendelkezésre álló tömegközlekedési buszokat és vonatjáratokat. Ha másik buszra, vonatra vagy más közlekedési módra kell áttérnie, hogy eljuthasson a végcéljához, akkor ez is megjeleníti ezeket az információkat a képernyőn.

  10. Adjon meg egy egyedi nevet a kedvenc helyei számára

  Ha nem emlékszik azokra a helyekre, ahol a Google Maps használatával jár, akkor címkéket adhat ezekhez a helyekhez. Így az összes kedvenc webhelyét az egyedi címkék ismerik. Ez sokkal könnyebbé teszi számodra az irányok keresését ezekre a helyekre.

  Ehhez válassza ki a helyet, vagy dobjon el egy csapot, majd koppintson rá. A képernyőn megjelenő menüből válassza a Címke lehetőséget, és nevezze el. Ha nem látja a képernyőn a Címke opciót, koppintson a jobb felső sarokban lévő három pontra, és válassza a Címke hozzáadása lehetőséget.

  11. Kerülje az úthasználati utakat

  Ha azt tervezi, hogy elmegy valahova, és nem akar fizetni semmilyen útdíjat, akkor a Google Maps segít ebben. Amikor az alkalmazásban egy helyre keres útvonaltervet, kérdezze meg a térképet, hogy csak azok az utak jelenjenek meg, amelyeknek nincs útdíja.

  Miután megadta a rendeltetési helyet az alkalmazásban

  • Nyomja meg az Útvonalak gombot
  • Érintse meg a jobb felső sarokban található hárompontos menüt, és válassza az Útvonalbeállítások lehetőséget
  • Ezután váltson az Útdíjak elkerülése lehetőségre, és az alkalmazás csak azokat az utakat jeleníti meg, amelyeknek nincs díja

  Új bónusz tipp a Google-tól

  A Google maps használatával iPhone-ján most egyetlen érintéssel érheti el a valós idejű ingázási információkat és a körülötted lévő helyeket. Ez a funkció csak tavaly volt elérhető Android telefonokon, de most a Google kiadta iOS-re is. Ettől a héttől kezdve képesnek kell lennie arra, hogy hozzáférjen iPhone készülékének funkciójához.

  Csak csúsztassa felfelé, és három fül jelenik meg - a felfedezés fül, a vezetés fül és a tömegközlekedés fül -, amelyek segítenek megtalálni a közeli éttermet, legyőzni a forgalmat vagy elérni a következő buszt. Nem számít, milyen iOS-eszközt használ, a Google Maps eljuthat oda, ahová tart, és segít felfedezni a körülötted lévő világot. Ez egy igazi praktikus szolgáltatás, amelyet elég sokat élvezünk. Menj és próbálj ki !!

  Reméljük, hogy hasznosnak találja ezeket a tippeket. Melyek a kedvenc tippjeid és trükköid? Szeretné használni az Apple Térképet, hogy átfogóan megértse a helyet, és a Google Térkép segítségével használja a részletes útmutatásokat, vagy inkább a Waze rajongója?

  Kérjük, bátran kommenteljen az alábbiakban, és kövessen minket Facebook-oldalunkon további tippek és trükkökért.

  Legutóbbi hozzászólások