Hogyan lehet fényképeit átvinni az iCloud Fotókról a Google Fotókba

Van hely az összes fotójához? Legtöbben nem, és manapság többet veszünk, mint valaha. Ha az iCloud-tárhelye megtelt, és nincs több hely az iPhone-on, akkor ideje lenne a fényképtárat átvinni a Google Fotókba.

A Google Fotók az iCloud Fotókhoz hasonló felhőtárolási szolgáltatás. Ez lehetővé teszi, hogy online tartsa a teljes fotó- és videotárat. Biztonságos. Tehát minden eszközéről elérheti ... nemcsak az Apple készülékeiről.

A legjobb dolog a Google Fotókban? Korlátlan tárhelyet kap a tömörített fotókhoz és videókhoz ingyen. Örökké. Búcsúzzon azoktól a bosszantó tárhely-értesítésektől.

Tehát függetlenül attól, hogy ki akar-e törni az Apple ökoszisztémájából, vagy felszabadít-e még egy kis iCloud-tárhelyet, a Google Fotók segíthetnek.

Kövesse ezeket a gyors tippeket az Apple iCloud Photos alkalmazásból a Google Fotókba történő átvitelhez:

 1. Töltse le a Google Fotókat eszközére.
 2. Kapcsolja be a Biztonsági mentés és szinkronizálás lehetőséget, és válassza ki a fotótár méretét.
 3. Várja meg, amíg a Google Fotók befejezik az összes fotó biztonsági mentését.
 4. Ellenőrizze még egyszer a Google Fotókba továbbított összes fényképét.
 5. Töltse le az iCloud Fotók helyi biztonsági másolatát (opcionális)
 6. Kapcsolja ki vagy törölje az iCloud fotókat minden eszközén.

Mi a különbség az iCloud Fotók és a Google Fotók között?

A Google Fotók válasz az Apple iCloud fotóira. Mindkét szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a fényképtárat felhőben tárolja, hogy helyet szabadítson fel eszközén. Könyvtárát biztonságosan biztonsági másolattal látja el az Apple vagy a Google, és minden eszközén elérhető.

Mindkét szolgáltatás remek megoldás arra, hogy a dagadt fotókönyvtárak elkapják a tárhelyet. Van azonban néhány fő különbség: ár, kompatibilitás és jellemzők.

Mi a különbség az árral?

Az ár egyszerűen a legnagyobb különbség az iCloud Fotók és a Google Fotók között. Mindkét szolgáltatás ingyenesen indul: 5 GB tárhelyet kap az iCloud és 15 GB tárhelyet a Google segítségével.

Az iCloud 5 GB-os tárhelye már szánalmas ajánlatnak tűnik. De még nehezebb belenyomni a fotókönyvtárat, ha ezt a helyet iCloud biztonsági mentésekhez, fájlokhoz és egyéb adatokhoz is felhasználja, amit az Apple készülékeket használók többsége meg is tesz!

Egyedül 5 GB-ot használok az iPhone és az iPad biztonsági mentésére az iCloudba!

Ha elfogy az iCloud tárhely, nincs más lehetőség, mint abbahagyni a használatát, vagy vásárolni többet az Apple-től.

A Google viszont egy másik alternatívát mutat be, ha elfogy a hely. Persze, további tárhelyet vásárolhat a Google-tól. Vagy konvertálhatja fényképeit és videóit kiváló minőségű, tömörített verziókba, és korlátlan tárhelyet kaphat. Ingyen!

Mi a különbség a kompatibilitással?

Az Apple zárt ökoszisztémája hírhedt. Az iCloud egy kissé megtöri a trendet az iCloud for Windows alkalmazással. De akkor is sokkal jobb élményt nyújt, ha az összes eszköz Apple.

A másik oldalon a Google Fotók bármilyen eszközről letölthetők, márkától függetlenül. És az élmény ugyanaz marad, bárhová is használja. Ha különböző márkák keveréke van, akkor valószínűleg a Google Fotók a legjobb megoldás az Ön számára.

Mi a különbség a funkciókkal?

A Google a világ kedvenc keresőmotorjaként jogot nyert arra, hogy dicsekedjen a keresési képességével. A Google Fotók webhelyén pedig ez az, amit csinál.

Szeretne képeket látni egy kutyáról? Csak keressen rá a "kutya" kifejezésre. Vagy mi a helyzet a „tengerparti” képekkel a „tavalyi júliusi” Sue nénivel. Mindezt könnyen meg lehet tenni a felhasználó külön munkája nélkül.

Könnyű megtalálni az összes jó fiút, amikor csak a "kutya" kifejezésre kereshet. Kép a Google-tól.

A helyzet az: pontosan ugyanezt megteheti az iCloud Fotókkal is, anélkül, hogy bármit is fel kellene címkéznie! Előfordulhat azonban, hogy a Google Fotók enyhe előnnyel rendelkeznek keresési algoritmusaik minőségében.

További különbség a fotóalbumok megosztása. Az iCloud használatával mindenkinek szüksége van Apple eszközre. De a Google Fotók használatával csak az ingyenes Google Fotók alkalmazás letöltésére van szükség. Bármely eszközön.

Tényleg ingyenes a Google Fotók?

Igen és nem. Mindenki tudja, hogy semmi sem jön ingyen. És valamikor valószínűleg hallottál valakit mondani: "Ha nem kell fizetned valamiért, az azért van, mert te vagy a termék."

A Google a legnagyobb példa erre. A világ valaha látott legjobb „ingyenes” szolgáltatásait kínálják. Cserébe rengeteg adatot gyűjtenek rólunk a szolgáltatások igénybevételének módjáról.

Ez nem azt jelenti, hogy a Google gonosz, vagy ezeket az adatokat ellened akarja felhasználni. Valójában csak szolgáltatásaik fejlesztését akarják. És hogy segítsen megtalálni olyan termékeket, közösségeket vagy vállalatokat, amelyek javíthatják az életét.

De ennek része az, hogy pénzt költ más cégekkel. Végül is, ha a Google szolgáltatásainak használata nem eredményezné azt, hogy többet költenénk hirdetéseikkel, soha nem keresnének pénzt.

Van egy jó cikk erről az iMore.com-on. De végső soron az a kérdés, hogy megkérdezzük, miben értékesebbek: a magánélet vagy a pénz?

Mi van, ha nem akarom tömöríteni a fotóimat?

A Google Fotókkal való korlátlan tárhely ingyenes megfogása: hagynia kell, hogy a Google tömörítse a fotóit és videóit.

A Google kiváló minőségű tömörítésnek nevezi. És valójában, miután összehasonlítottam néhány összehasonlító bejegyzést - például ezt, vagy ezt, vagy ezt - azt hiszem, hogy ez egy korrekt leírás.

Szinte lehetetlen megkülönböztetni a tömörített és a tömörítetlen verziót. Ez csak akkor van, ha nagyít, hogy megnézze az egyes képpontokat. Elég megdöbbentő, milyen okos a tömörítési algoritmus.

Tehát, hacsak nem óriási nyomatokat tervez készíteni a fotóiból, elképzelhető, hogy jó minőségű verziókra lesz szüksége.

Természetesen sokunk továbbra is inkább megőrzi fotóink eredeti minőségi változatait. Szerintem ez rendben van! És ebben az esetben, ha a fotókönyvtár nagyobb, mint 15 GB, meg kell néznie a fizetett tárhelyet a Google vagy az iCloud Fotók segítségével.

Az Apple és a Google közötti árak alapvetően megegyeznek, kivéve, hogy az Apple 50 GB-os opciót kínál, míg a Google 100 GB-os opciót kínál havi dollárért.

Mit fogok hiányolni az iCloud Fotókról?

Újra létre kell hoznia az iCloud Fotók albumokat a Google Fotók alkalmazásban. Kép az Apple-től.

A Google Fotók megőrzik az Élő Fotókat, a videókat, a dátumokat és a helyeket. De nem kínál mindent az iCloud Fotóktól.

A legnagyobb dolog, amit hiányolhat, a létrehozott fotóalbumok. Amikor az iCloud-fotókat átviszi a Google Fotókba, minden csak egy nagy adatfolyamba kerül. Minden szépen gondozott album eltűnik, ezért újra manuálisan kell létrehoznia őket.

A másik dolog, amit elveszít, az a zökkenőmentes élmény, hogy mindig mindent megkap az Apple. A Google Fotók nem natív alkalmazás iPhone, iPad, iPod vagy Mac készülékeihez, ezért nem működik annyira simán, mint a Fotók, emellett veszít az Apple közelgő Photos frissítéséből is.

Ha továbbra is át kíván lépni az iCloud Fotókról a Google Fotókra, nézze meg az alábbi lépésenkénti útmutatónkat!

Hogyan helyezhetem át az iCloud-fotóimat a Google Fotókba?

Már eladta a Google Fotók szolgáltatásban? Tudja meg, hogyan helyezheti át a könyvtárát.

Talán arra készül, hogy iPhone-ját Android-eszközre cserélje. Talán helyet kell felszabadítania az iCloud tárhelyén. Vagy arra vágyik, hogy még biztonságosabb biztonsági másolatot készítsen a fotótárról a felhőben, mielőtt a laptop meghal.

Bármi legyen is az oka, és bárhol tárolja fényképeit, kövesse ezeket a lépéseket a fényképtárának a Google Fotókba való áthelyezéséhez.

Figyelmeztetni kell azonban, hogy az átvitel órákig, napokig vagy akár hetekig is eltarthat, a könyvtár méretétől és az internetkapcsolat sebességétől függően. Eddig iPhone-m 24 órát vett igénybe 1000 fénykép átvitelére - ez csak a könyvtáram 10% -a.

1. lépés: Töltse le a Google Fotókat eszközére

Töltse le a Google Fotók alkalmazást vagy a Biztonsági mentés és szinkronizálás alkalmazást minden olyan eszközre, amelyen vannak fotói. iPhone, tablet, laptop, bármi. Ezt az alkalmazást használja fotóinak feltöltésére a Google-ba.

 • Mobileszközökön töltse le a Google Fotókat az App Store vagy a Google Play Áruházból.
 • Mac-en vagy PC-n töltse le a Biztonsági mentés és szinkronizálás alkalmazást a Google webhelyéről.

Az iCloud Fotók használatakor ugyanazok a fotók érhetők el minden eszközén. Tehát csak egy eszközre kell letöltenie az alkalmazást. Nem számít, melyik eszközt használja, de előfordulhat, hogy egy számítógép erősebb Wi-Fi-kapcsolattal rendelkezik.

Nem kell letöltenie ezeket a fotókat az iCloud Fotókból sem, mielőtt elkezdené.

2. lépés: Kapcsolja be a Biztonsági másolat készítése és szinkronizálása elemet, és válassza ki a fotótár méretét

Ellenőrizze, hogy az összes beállítás megfelelő-e, mielőtt megérintené a megerősítést alul.

A Google Fotók vagy a Backup and Sync telepítésével nyissa meg az alkalmazást, és hagyja, hogy hozzáférjen a fotóihoz. Erre van szüksége, hogy a fényképeket a felhőbe másolja!

Válassza a Biztonsági mentés és szinkronizálás bekapcsolását, majd válassza ki, hogy kiváló vagy eredeti minőségben töltsön fel feltöltést. Ne feledje, hogy korlátlan, kiváló minőségű, de csak 15 GB eredeti minőségű fényképet és videót kap ingyenesen.

Nem ajánlom az opció bekapcsolását Használjon mobiladat-kapcsolatot, ha nincs Wi-Fi,hacsak nem kötött valóban korlátlan adatátviteli szerződést. A saját fotókönyvtáram 120 GB, és izzadsággá tesz, ha belegondolok, hogy a szolgáltatóm mit számít fel az adatfelhasználásért!

Végül feltétlenül jelentkezzen be a megfelelő Google-fiókba, és nyomja meg a gombot megerősít hogy elkezdhesd feltölteni a fotóidat.

3. lépés. Várja meg, amíg a Google Fotók befejezik az összes fotó biztonsági mentését

És most a várakozó játékot játszjuk. Tartsa nyitva a Google Fotókat Apple-eszközén, különben leállítja a fotók biztonsági mentését.

Attól függően, hogy hány fotót készítettél, néhány órától néhány hétig tarthat, amíg a Google Fotók mindenről biztonsági másolatot készítenek. Összehasonlításképpen, körülbelül 24 órába tellett 1000 fotó elkészítése, de a futásteljesítmény változhat.

Ellenőrizze a biztonsági mentés előrehaladását a Google Fotók alkalmazásból, húzva lefelé a képernyő közepéről. A Mac vagy PC számítógépen található Biztonsági mentés és szinkronizálás alkalmazásban kattintson a menüsor ikonjára a haladás megtekintéséhez.

Nézze meg, hány fotó maradt hátra és kétségbeesés!

Vannak, akik azt állítják, hogy le kell töltenie fényképeit az iCloud Fotókról, mielőtt feltöltheti őket a Google Fotókba.

Ez nem igaz, ami jó hír nekünk, akiknek több a fényképe, mint a merevlemez-helyük, de az átvitelt lelassíthatja.

4. lépés: Ellenőrizze, hogy az összes fénykép át lett-e töltve a Google Fotókba

Amikor a biztonsági mentés kész, győződjön meg arról, hogy egyetlen fotó sem hiányzott.

Böngésszen a Google Fotók gyűjteményében az alkalmazásból, vagy lépjen a Fotók Google oldalra, és jelentkezzen be fiókjába. Nézze meg az első és az utolsó fényképeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek-e annak, amire számított, vagy keressen rá a kedvenceire.

Megtekintheti, hogy hány fotó volt az iCloud Fotók alkalmazásban, ha görgett a Fotók alkalmazás aljára. Vegye tudomásul ezt a számot, és hasonlítsa össze azzal, amit a Google mond Önnek a Google Irányítópulton.

Körülbelül 1000 fényképem van a Google Fotókban.

Remélhetőleg egyformák!

Ha bármilyen fotó hiányzik a Google Fotókból, tájékozódjon arról, hogy milyen eszközön vannak tárolva, és győződjön meg arról, hogy a Google Fotók biztonsági másolata befejeződött onnan.

5. lépés. Töltse le az iCloud Fotók helyi biztonsági másolatát (opcionális)

Ha úgy döntött, hogy biztonsági másolatot készít kiváló minőségű fotókról és videókról a Google Fotókban, ez az utolsó lehetősége az eredetik másolatának letöltésére az iCloudról. Ha ezt meg akarja tenni, győződjön meg arról, hogy elegendő tárhelye van ahhoz, hogy először mindet elmentse a számítógépére.

Látogasson el az iCloud webhelyére, és válassza ki fényképeit 1000 darabokban, majd kattintson a letöltés gombra. Az iCloud Fotók könyvtárának méretétől függően ez a letöltés eltarthat egy ideig.

Sajnos nem töltheti le az összes fotót egyszerre, ha 1000-nél több van.

6. lépés. Kapcsolja ki az iCloud fotókat az eszközein

Mostantól fotói mind megtalálhatók a Google Fotókban, és ha szeretné, helyi biztonsági másolatot készítsen az eredetiről. Itt az ideje, hogy törölje az iCloud-fotókat, hogy felszabadítsa az iCloud-tárhelyet, vagy törölje a havi előfizetést.

Ha mégis kikapcsolja az iCloud fotókat, válassza a fényképek eltávolítását az eszközről.

Még ne válassza ki az iCloud Fotók kikapcsolását az eszköz beállításai közül. Ez eltávolítja a fényképeket és videókat az eszközéről, de nem törli őket az iCloudból. Tehát az iCloud Storage teljes marad.

Ehelyett az összes fotót és videót törölnie kell a Fotók alkalmazásból.

De mielőtt ezt megtenné, először töröljön egy fotót, és győződjön meg arról, hogy az sem kerül eltávolításra a Google Fotókból. Azt nem szabad, de a múltban is megtörtént.

Ha a Google Fotók könyvtárát nem befolyásolja a Fotókban végzett tevékenység, folytassa, és töröljön mindent a Fotók alkalmazásból az iCloud-fotók törléséhez. Ennek leggyorsabb módja az Összes kiválasztásaparancsikon (parancs + A) az iCloud webhelyén.

A törölt fotók 30 napig a Legutóbb törölt mappában maradnak.

Ha végzett, kapcsolja ki az iCloud fotókat minden eszköz beállításaiban, így az új fényképek nem kerülnek újra az iCloudba.

Az iCloud-fotók kikapcsolása iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken:

 1. Menj Beállítások> Fotók elemre.
 2. Kikapcsolni iCloud-fotók.
 3. Válassza ki a fényképek eltávolítását az eszközről.

Az iCloud-fotók kikapcsolása Mac rendszeren:

 1. A menüsoron lépjen az Apple> Rendszerbeállítások ...> iCloud menüpontra.
 2. Kattintson a Fotók elemre Lehetőségek…
 3. Törölje a jelölést iCloud-fotók és kattintson Kész.
 4. Válassza ki a fényképek eltávolítását a Mac-ről.

És itt tartunk a fotó befejezéséhez! Ne feledje, hogy a fotók megtekintéséhez Apple-eszközén a Google Fotók alkalmazást kell használnia.

Hogy érzi most magát a készüléke? Fizikailag könnyebb az összes fotó eltávolításával? Vagy csak a súlya van a vállán, mert az iCloud-tárhelye üres!

Mondja meg nekünk a Google Fotókkal vagy az iCloud Fotókkal kapcsolatos saját tapasztalatait a megjegyzésekben. Melyiket részesíti előnyben és miért?

Legutóbbi hozzászólások