Az iPhone nem telepíti az alkalmazásokat, és nem akad el frissítésben - Hibaelhárítási útmutató

Ne üljön örökké várakozva, megtudhatja, mit kell tennie, ha iPhone-ja nem telepíti az alkalmazásokat, vagy elakad a frissítésüknél.

Amikor új alkalmazást tölt le, azonnal használni kell. Még jobb, ha egy alkalmazás már telepítve van, akkor nem akarja, hogy egy másik frissítés megakadályozza a használatát. Általában csak rövid ideig kell várni ezekre a folyamatokra, de mit tehet, ha iPhone-ja nem telepíti az alkalmazásokat, vagy elakad a frissítésük során?

Ezekben az esetekben az alkalmazás fehér ikonként jelenhet meg, rajta vonalak keresztezve, vagy halványan, haladási körrel a közepén. Ez azt mondhatja, hogy „Letöltés”, „Telepítés” vagy „Várakozás”, ahol az alkalmazás neve általában található. És ami a legfontosabb: egyáltalán nem fogja tudni megnyitni vagy használni az alkalmazást.

Próbálja ki az alábbi tippeket a telepítés vagy a frissítés megkezdéséhez, és pillanatok alatt helyreállíthatja iPhone készülékét.

Ellenőrizze az internetkapcsolatot

Valószínű forgatókönyv az, hogy iPhone-ja gyorsan le akarja tölteni az alkalmazást vagy frissíteni akar, de egyszerűen nem tud elég erős kapcsolatot létesíteni az internethez. Ez akkor fordulhat elő, ha a Wi-Fi-kapcsolat megszakad, ha lassú internetet használ, vagy ha gyenge jelű mobiladat-kapcsolatot használ.

Tesztelje internetét egy videó online közvetítésével. Ha a videó gyorsan és kiválóan töltődik be, valószínűleg nem a kapcsolata jelenti a problémát. Ha nem sikerül letölteni egy videót, itt az ideje az internetkapcsolat hibaelhárítása.

Állítsa le és indítsa el a letöltést

Ahogyan mindig hasznos újraindítani a számítógépet, ha meghibásodik (lásd alább), ez is segíthet az alkalmazás letöltésének újraindításában. Ehhez keresse meg a kezdőképernyőn az ikont, és koppintson rá a letöltési folyamat szüneteltetéséhez vagy újraindításához. Alternatív megoldásként, ha az iPhone támogatja, kényszerítse megérinteni az ikont, és válassza a menü Szüneteltetése menüpontját.

Erőszakos érintéssel használja a Letöltések szüneteltetését és folytatását

Ha ez nem mozdítja el a dolgokat, próbálja meg teljesen törölni az alkalmazást az eszközömről, és töltse le újra. Mielőtt ezt megtenné, győződjön meg róla, hogy rendelkezik nemrégiben készült biztonsági másolattal a készüléken, mivel a felhőben nem tárolt alkalmazásadatok elvesznek a törlésüktől.

Alkalmazás törléséhez érintse meg és tartsa lenyomva az ikont, majd érintse meg a ikont x megjelenő gombot. Ezután keresse meg az alkalmazást az App Store-ban, és koppintson az újratelepítéshez.

Érintse meg és tartsa lenyomva a telepítendő alkalmazások törléséhez

Ellenőrizze azt is, hogy iPhone-ja nincs-e elfoglalva más média letöltésével, ami lassítja az alkalmazás telepítését. Nyisson meg olyan alkalmazásokat, mint az iTunes, a TV, az Apple Music vagy a Netflix, és ellenőrizze a letöltési oldalt, hogy milyen tevékenységek vannak. Ha ezek az alkalmazások is megpróbálnak letölteni tartalmakat, szüneteltesse vagy törölje őket, hogy nagyobb sávszélességet biztosítson az alkalmazás telepítésének befejezéséhez.

Indítson újra mindent

Néha a dolgok elakadnak, és egyszerűen rúgásra van szükségük az újrakezdéshez. Mindannyian időről időre megdöntöttünk egy régi technológiát. Nem fogom javasolni az iPhone lyukasztását, de mindenképpen megpróbáljuk elindítani. Ehhez újraindítunk mindent, ami az alkalmazások letöltésével vagy frissítésével kapcsolatos.

Kezdje azzal, hogy kijelentkezik az App Store-ból. Ehhez lépjen a Beállítások> iTunes és alkalmazásboltok menüpontra. Érintse meg Apple ID azonosítóját, és a megjelenő felugró ablakban válassza a Bejelentkezés lehetőséget.

Az eszköz újraindítása előtt jelentkezzen ki az iTunes és az App Store áruházból

Ezután zárja be az összes alkalmazást úgy, hogy duplán rákattint a kezdőképernyő gombra, vagy felfelé csúsztatva a képernyő aljától nyomja le minden alkalmazást a képernyő tetejéről.

Húzza az ujját felfelé a feladatkezelő képernyőről az alkalmazások bezárásához

Végül nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot, és csúsztassa ujját az iPhone kikapcsolásához, amikor a rendszer erre kéri. Hagyja iPhone-ját teljesen kikapcsolni, ha körülbelül 30 másodpercet vár, mielőtt újra bekapcsolná.

Miután az iPhone újra bekapcsol, nyissa meg az App Store-t, és kérésre jelentkezzen be az Apple ID-adataival, majd ellenőrizze, hogy most újra letöltheti vagy frissítheti-e az alkalmazásokat.

Módosítsa a dátumot és az időt

Ez furcsának tűnhet, de az alkalmazások gyakran pontos dátum- és időbeállításokat igényelnek a megfelelő letöltéshez vagy frissítéshez. Ha a dátum vagy idő már nem szinkronizált - vagy ha az iPhone úgy gondolja, hogy van -, ez megakadályozhatja az alkalmazások telepítését vagy frissítését.

Ennek orvoslásához lépjen a Beállítások> Általános> Dátum és idő menüpontra. Kapcsolja ki az Automatikus beállítás opciót, várjon néhány másodpercet, majd vagy kapcsolja vissza, vagy manuálisan válassza ki az időzónát az alábbi helyről.

Módosítsa a dátum és idő beállításait

Frissítse a szoftvert, vagy állítsa vissza a beállításokat

Esetenként az iOS hibája hibákat okozhat, például az alkalmazások nem tölthetik le vagy elakadhatnak a frissítés során. A legegyszerűbb megoldás az, ha megvárja az Apple frissítését, és folyamatosan ellenőrzi, hogy a legújabb szoftvert futtatja-e.

Ezt úgy teheti meg, hogy az iPhone készülékén a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontra lép, és telepíti az elérhetővé vált új frissítéseket. Ha nem tud letölteni egy frissítést, próbálja meg az iTunes segítségével telepíteni, csatlakoztatva iPhone-ját a számítógéphez.

Ellenőrizze, hogy a szoftver teljesen naprakész-e

Alternatív megoldásként visszaállíthatja a szoftverbeállításokat, és megnézheti, hogy ez megold-e valamilyen problémát. Ha így tesz, az eszköz semmilyen adathordozóját, például fényképeit vagy zenéit, nem törli, de az összes előadást visszaállítja az alapértelmezett beállításokra.

Akárhogy is, mindenképp győződjön meg róla, hogy rendelkezik biztonsági másolattal, mielőtt ezt megtenné.

A beállítások visszaállításához nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és koppintson az Általános elemre, majd görgessen az aljára, és válassza a Visszaállítás lehetőséget. Válassza a felső opciót, amely az összes beállítás visszaállítását mondja, és adja meg a jelszót és az Apple ID-t, ha a rendszer erre kéri.

Reméljük, hogy az összes alkalmazás letöltéséhez, telepítéséhez és frissítéséhez felhasználta ezeket a tippeket. Ha továbbra is problémái vannak, írja le problémáját a megjegyzésekben, és mi mindent megteszünk, hogy segítsünk!

Legutóbbi hozzászólások