Nem lehet törölni egy fájlt a macOS-on, mert az 'használatban van'? Próbáld ezt!

Általában a fájl törlése a macOS-on egyszerű ügy. Húzza a kukába, vagy kattintson a jobb gombbal, és helyezze a Kukába. Természetesen néha rosszra fordulhatnak a dolgok. Például belefuthat egy hibaüzenetbe, hogy ez a „A művelet nem hajtható végre, mert az elem (név) használatban van.”Ebbe a hibába ütközhet, ha fájlt küld a kukába, vagy amikor megpróbálja üríteni a kukát.

Ez utóbbi esetben a macOS lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fájl melletti kukában mindent töröljenek. De ettől még a bosszantó tárgy marad a kukában.

Ha eltalálták ezt a hibaüzenetet, íme néhány dolog, amellyel megpróbálhat megszabadulni ettől a bosszantó és makacs fájltól.

Összefüggő:

  A „használatban lévő” fájl törlése a macOS-on

  MacBook hibaüzenet a „használatban lévő” Mac OS operációs rendszeren található fájlról.

  Mielőtt bármi mást tenne, ki kell próbálnia pár dolgot. Messze ezek a legkönnyebb megoldások a problémára.

  • Zárja be azokat az alkalmazásokat, amelyekről úgy gondolja, hogy a problémás fájlt használják. Ha nem tudja, melyik alkalmazás használja, akkor érdemes kilépnie az összes alkalmazásból.
  • Ha ez nem működik, akkor egyszerűen indítsa újra a Mac-et. A biztonsági mentés után próbálja meg törölni a fájlt.
  • A Mac újraindításának működnie kell, de ha nem, akkor valószínűleg egy indító vagy bejelentkezési elem használja a fájlt. Innen indítsa újra Mac-jét csökkentett módban, és próbálja meg törölni. A Biztonságos mód leállítja az indítási elemek futtatását.

  Ezenkívül itt van még néhány részletes módszer a makacs fájlok azonosítására és kezelésére a kukából (vagy azokról, amelyek nem kerülnek a kukába).

  A Terminál segítségével keresse meg a „használatban lévő” alkalmazást és a hozzá tartozó fájlt

  A Terminál segítségével keresse meg a fájlt használó alkalmazást.

  Ha jól érzi magát a macOS terminál használatában, akkor kipróbálhat egy parancsot, amely azonosítja, hogy melyik alkalmazás használja az adott fájlt.

  • Kattintson duplán a kukára, és győződjön meg arról, hogy megjelenik egy Finder ablak.
  • Nyissa meg a macOS terminált, vagy a Spotlight kereséssel, vagy az Applications -> Terminal menüpontra kattintva.
  • A következő lépésben egy egyszerű parancsot szeretne beírni a terminálba - de még ne nyomja meg a return parancsot!
  • Írja be ezt a parancsot, amelyet egy szóköz követ: lsof
  • Ezután húzza a bosszantó fájlt a Kukából közvetlenül a Terminál ablakba.
  • Miután felbukkan néhány szöveg, nyomja meg a Return gombot.
  • Most látnia kell azoknak az alkalmazásoknak a listáját, amelyek aktívan használják a fájlt (és megakadályozzák, hogy töröljék).

  Innen egyszerűen meghatározhatja és bezárhatja a fájlt jelenleg használó alkalmazást.

  Ha a fájlt háttérfolyamat használja, nyissa meg az Activity Monitor alkalmazást. Keresse meg a folyamatot a listában, és kattintson az X ikonra a befejezéséhez.

  Azonnali törlés funkció MacBookon

  Használja a Azonnali törlés funkciót a macOS-on, hogy megszabaduljon egy fájltól a macOS-on, mert az 'In Use'.

  Az OS X El Capitan és későbbi verziókban az Apple is törölte az Azonnali törlést. Ez egy megégett föld megoldás, és nincs visszaút, de ez jól jöhet azoknak a makacs fájloknak a kukájában.

  Az Azonnali törlés csak a Kuka alkalmazásban érhető el. Tehát nyissa meg, és válassza ki a törölni kívánt fájlokat. Vezérlőgombbal kattintson ezekre a fájlokra, és válassza az Azonnali törlés lehetőséget. Erősítse meg, és ezek a fájlok eltűnnek.

  Semmi sem működött. És most?

  Lehetnek olyan ritka alkalmak, amikor a fenti lépések egyszerűen nem működnek. Ha ez az eset áll fenn, akkor előfordulhat, hogy a lemezén mögöttes probléma áll fenn.

  Ezekben a legrosszabb esetekben az Apple maga azt javasolja, hogy indítsa el Mac-jét macOS helyreállítási módban, és a Lemez segédprogram használatával javítsa meg a problémás meghajtót.

  Ha úgy gondolja, hogy a Mac-szel mélyebb probléma merül fel a fájl-kuka makacssága miatt, javasoljuk, hogy vigye a helyi Genius bárba vagy az Apple hivatalos szervizszolgáltatójába.

  Zárt fájlok és elégtelen jogosultságok

  Az alkalmazások vagy folyamatok által használt fájlokon kívül még néhány dolog megakadályozhatja a fájl törlését. Itt egy rövid áttekintés.

  • Ha a fájl zárolva van, akkor problémába ütközik a törlésével. A fájl feloldásához kattintson a jobb gombbal, és válassza az Információ beolvasása lehetőséget. Nyissa meg az Általános lapot, és törölje a jelet a Zárolt jelölőnégyzetből.
  • Előfordulhat, hogy nincs elegendő jogosultsága egy fájl törléséhez. A legtöbb esetben ez jó dolog. Mindig megkaphatja a rendszergazdát a fájl törlésére, vagy megadhatja magának az olvasási és írási engedélyeket a Megosztás és engedélyek részben.

  Reméljük, hogy az ebben a cikkben szereplő tippeket felhasználva megtalálta a jogsértő fájlt, és megoldani tudta azt. Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen kérdése van az alábbi megjegyzések segítségével.

  Legutóbbi hozzászólások