Hogyan lehet engedélyezni vagy letiltani a VoiceOver alkalmazást az Apple TV-n

Egy dolog, amivel az Apple az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az a Kisegítő lehetőségek. Ezek eljutottak az iPhone-okhoz, iPad-ekhez, sőt az Apple TV-hez is. Az egyik ilyen funkció a VoiceOver, amely lehetővé teszi, hogy a tévékészülék beszéljen veled, miközben a különböző menükben navigálsz.

Van azonban eset, amikor a VoiceOver véletlenül bekapcsol. Ma megvizsgáljuk, hogyan kapcsolhatja ki ezt a funkciót az összes alkalmazható Apple TV-eszközön.

A VoiceOver a 2. generációs Apple TV-hez került, és a funkció kikapcsolása a legmélyebb az újabb Apple TV-hez képest. A funkció kikapcsolásához a következőket kell tennie:

Apple TV 2. generáció

 1. Nyomja meg egyszer a Menü gombot. A bal felső ikont ki kell jelölni.
 2. Nyomja meg többször a Jobb gombot, amíg stop hangot nem hall.
 3. Nyomja meg egyszer a Le gombot. A beállításokat ki kell emelni. Ha megváltoztatta a főmenü elrendezését, előfordulhat, hogy itt nincsenek Beállítások. A távvezérlő nyílgombjaival jelölje ki a Beállítások elemet.
 4. Nyomja meg többször az Up gombot, amíg meg nem hallja a stop hangot. Az Általános menü első menüpontjánál kell lennie.
 5. Nyomja meg a Kiválasztás gombot.
 6. Nyomja meg többször a Le gombot, amíg meg nem hallja a stop hangot.
 7. Nyomja meg négyszer az Up gombot. A hozzáférhetőséget ki kell emelni.
 8. Nyomja meg kétszer a Select gombot. A VoiceOvernek be kell kapcsolnia és el kell kezdenie olvasni a tartalmat az Apple TV képernyőn.
 9. Ismételje meg ezeket a lépéseket a VoiceOver kikapcsolásához.

Apple TV 3. generáció

 1. A főmenübe való visszatéréshez nyomja meg többször a bal alsó gombot (Menü), amíg stop hangot nem hall.
 2. Nyomja le egyszer a Le gombot.
 3. A Beállítások kiemeléséhez nyomja meg többször a Jobb gombot, amíg egy stop hangot nem hall. Ha megváltoztatta a főmenü elrendezését, előfordulhat, hogy itt nincsenek Beállítások. A távvezérlő nyílgombjaival jelölje ki a Beállítások elemet.
 4. Nyomja meg kétszer a Select gombot.
 5. Nyomja meg többször a Le gombot, amíg egy stop hangot nem hall.
 6. Nyomja meg négyszer az Up gombot. A hozzáférhetőséget ki kell emelni.
 7. Nyomja meg kétszer a Select gombot. A VoiceOvernek be kell kapcsolnia és el kell kezdenie olvasni a tartalmat az Apple TV képernyőn.
 8. Ismételje meg ezeket a lépéseket a VoiceOver kikapcsolásához.

Apple TV 4. generáció

 1. Nyisd meg a beállításokat'
 2. Válassza az „Általános”> „Kisegítő lehetőségek” lehetőséget.
 3. Válassza a VoiceOver lehetőséget

A legújabb Apple TV-vel valójában van egy parancsikon, amely használható a VoiceOver ki- vagy bekapcsolására. Ez az alábbi lépések végrehajtásával engedélyezhető:

 1. Nyisd meg a beállításokat'
 2. Válassza az „Általános”> „Kisegítő lehetőségek” lehetőséget.
 3. Válassza a „Kisegítő lehetőségek parancsikonja” lehetőséget
 4. Válassza a „VoiceOver” lehetőséget

Az engedélyezés után egyszerűen háromszor megnyomhatja az Apple TV távirányítójának Menü gombját. Ezzel gyorsan be- vagy kikapcsolhatja a VoiceOver alkalmazást anélkül, hogy a Beállítások menüben fáradozna.

Ha Ön büszke tulajdonosa az Apple TV 4-nek vagy az Apple TV 4K-nak, akkor a VoiceOver letiltására van egy másik mód. Ez valójában az új Siri távirányítóval történik. Egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva a Siri gombot, írja be a „Turn VoiceOver Off” lehetőséget, majd a funkció kikapcsol.

Ez csak egy a sokféle Kisegítő lehetőség közül, amelyet az Apple kínál az Apple TV készülékeivel. Ha bármilyen problémába ütközött, mindenképpen ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, és mi biztosan válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

Legutóbbi hozzászólások