Apple CarPlay opciók régebbi járművekhez?

Mi az Apple Carplay?

Az autóban található információs és szórakoztató rendszerek mindig változnak. Az Apple Carplay a cég válasza az autós információs és szórakoztató rendszerre. Az Apple honlapja szerint a CarPlay intelligensebb, biztonságosabb módja annak, hogy iPhone-ját az autóban használja. A CarPlay vezetés közben elveszi azokat a dolgokat, amelyeket iPhone-jával szeretne megtenni, és azokat közvetlenül az autó beépített kijelzőjére helyezi. Útvonalterveket kaphat, hívásokat kezdeményezhet, üzeneteket küldhet és fogadhat, valamint zenét hallgathat, mindezt oly módon, amely lehetővé teszi, hogy az útra koncentráljon. Csak csatlakoztassa az iPhone készülékét, és menjen.

A Carplay a Siri Voice vezérléssel rendelkezik. Az ötlet az, hogy a Hangvezérlés használatával a kormányon tarthatja a kezét, és továbbra is kihasználhatja virtuális asszisztense előnyeit. Az iOS 9 alkalmazásokat újragondolták az autó forgatókönyvekhez. Egyszerűvé teszi a dolgokat. A kormánykerék hangvezérlő gombjának megérintésével aktiválhatja a Sirit. Ha autójában Carplay kezelőszervek és érintőképernyő található, akkor az érintőképernyőn található vezérlőket használhatja.

A Carplay integrálásával megkaphatja a Sirit, hogy diktálja az üzeneteket, felhívja a kapcsolattartókat, és a Siri felolvashatja a szövegeket. A beállítás zökkenőmentesen integrálódik más Apple Apps-fiókjaival is, például a GPS és az útvonaltervek használatával. Tartson hangoskönyveket vagy podcastokat iPhone-ján. A Carplay ki tudja olvasni neked. Használhatja a borult alkalmazást is, hogy a lehető legjobban kihozza podcastjait. A Siri jól teljesít ebben a használati esetben. Amikor előhozza a Sirit, az autó hangja és a HVAC rendszer automatikusan kikapcsol, ami jobb élményt nyújt.

Az Apple biztosítja a Carplay hardvert?

Fontos megjegyezni, hogy az Apple nem biztosítja a hardvert a Carplay számára. Az Auto gyártó kínálja a hardvert, az Apple szoftvere pedig az integrációs szolgáltatásokat. Az Apple hardvere általában nagyon erős és jól megtervezett. Ebben az esetben Ön az autógyártó kegyelme, ami azt jelenti, hogy az Audi Carplay-élménye valószínűleg jóval más lesz, mint egy Chevy Impala. Más lesz a helyzet, ha valaha is az Apple piacra dobja saját elektromos autóját! Továbbra is fedezhet fel egy tisztességes, piacon kívüli Carplay hardvert és fektethet be.

A Carplay lényegében az iPhone készülékét használja a szolgáltatások nyújtására. Az autó érintőképernyőjén található interfész némi hasonlóságot mutat az iOS-eszközökével. Ez továbbra is ikonközpontú, és az érintőképernyőn négy-két rácson láthatja a különféle ikonokat.

forrás: Hyundai

A kihívás az, hogy a Carplay funkció csak egyes járműgyártók újabb járműveivel érhető el. Ha egy régebbi járművet vezet, és továbbra is ki akarja használni a Carplay előnyeit, akkor is rendelkezésre állnak lehetőségek. Tehát egy régebbi Ford - 150-et vezet, és szeretné felfedezni a választási lehetőségeket. Tessék, Apple rajongó! Van jó néhány utángyártott lehetőség, amelyeket felfedezhet. Ebben a cikkben kiemeljük a legtöbbet beszélteket.

Frissítés: 2017. május

Ebben a hónapban a Pioneer bejelentette egy új, 2017-es NEX In-Dash multimédia vevőt kibővített CarPlay támogatással. Azoknak a felhasználóknak, akik érdeklődnek az utángyártott CarPlay egység megvásárlása iránt, érdemes megvárniuk a Pioneer új modelljeit.

A cég öt új modellt kínál. A dupla DIN 7 ”LCD AVH-2330NEX és AVH-2300NEX, valamint a dupla DIN 6.2” LCD AVH-1330NEX és AVH-1300NEX modelleket úgy tervezték, hogy kiegészítsék a mai fogyasztók okostelefonos életmódját a folyamatos csatlakozással és a különféle szórakozási lehetőségek elérésével. .

Ezek az új egységek egy újratervezett, egyszerűen használható interfésszel és kompatibilitással rendelkeznek a népszerű autóipari okostelefon-interfészekkel és alkalmazásokkal, mint például az Apple CarPlay®, az Android Auto ™ 1 és a Waze®, valamint olyan szórakozási lehetőségeket kínálnak, mint a Bluetooth® zenei streaming és kihangosító hívás, Spotify® és Pandora®

Kövesse az új Pioneer modelleket, ha ellátogat a vállalat NEX webhelyére.

A legnépszerűbb piac utáni CarPlay opciók

Ha olyan lehetőségeket keres, amelyek már egy ideje léteznek, íme néhány, amelyeket kiemeltünk Önnek:

A két legjobb alternatíva közül a Pioneer származik. Igen, ugyanaz a Pioneer, aki a 80-as években segített abban, hogy autós sztereóit hi-fi CD-lejátszókká fejlesztette. Az első a Pioneer által kínált modellek közül a

Pioneer AppRadio 4 SPH-DA120 - 6 hüvelykes kapacitív érintőképernyős vevő

Ez az egyik csúcskategóriás modell, amelyet a Pioneer kínál, 450-470 dollár áron. A modell 6 hüvelykes nagyfelbontású érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, beépített Bluetooth-tal a kihangosító telefonáláshoz és audio streaminghez, és kompatibilis az iPhone 5 vagy újabb verzióval. Az egység támogatja az AppRadio Mode funkciót, rendelkezik MirrorLink és Siri Eyes funkcióval. A termékhez tartozik GPS antenna és kábelköteg a Pioneer (ez a speciális rádió) számára. Szüksége lesz egy kábelköteg-adapterre, amely bármilyen vezeték elvágása nélkül csatlakoztatható közvetlenül az OEM-rendszeréhez. Az egység nagyon jól integrálható a kormánykerék kezelőszerveivel. Az egység támogatja a Google Play és az Amazon Prime zenét is. Tehát, ha elsődleges előfizetéssel rendelkezik, ez nagyszerű lehetőség. Ezzel a készülékkel csatlakoztathat egy hátsó kamerát is, és tapasztalt párhuzamos parkerként mutathatja be magát! Felfedezheti az Esky EC135-05 vízálló, nagy felbontású, színes, széles látószögű biztonsági kamerát, amely a hátsó rendszámtáblájához van rögzítve.

Pioneer SPH-DA120 okostelefon vevő 6,2 hüvelykes kijelzővel Apple CarPlay

Ez egy kicsit nagyobb képernyő a Pioneer részéről, amely támogatja az Apple Carplay játékot. Az előző modellnél valamivel alacsonyabb áron, 454 dollárért, az Apple Carplay összes integrációs funkciójával rendelkezik, beépített Bluetooth-tal. Emellett rendelkezik a Siri Eyes Free, az Android Music támogatással, a Pandora, az FLAC Audio támogatással és a kompatibilis alkalmazások képernyőn történő elérésével. Az egységhez nem tartozik biztonsági mentéses kamerarendszer.

Ha Apple Carplay nélküli egységet keres, de jó integrációval rendelkezik iPhone-jaihoz, megnézheti az úttörő Pioneer AVH270BT Double DIN / BLUETOOTH / DVD / USB / AUX / BASIC BLUETOOTH autóvevővel mérsékelten 187 USD árat. .

A Pioneer egy nagyobb, 7 hüvelykes modellt is kínál beépített Carplay-vel, amelynek ára óriási 750 dollár. A modellhez WVGA rezisztív érintőképernyős kijelző tartozik. A modell támogatja az Android Auto, a Siri Eyes Free, a Mirror Link, az Aha Radio és a Dual zone szolgáltatásait is.

Az autóinfotainment rendszer többi szokásos gyanúsítottjának is felajánlása van, ami elvezet minket KENWOOD.

 

KenWood eXcelon

A KENWOOD premier kiadása két különféle modellt kínál, amelyek támogatják az Apple Carplay játékot. A 6,95 ’’ képernyőmérettel az Kenwood DDX990S prémium választást kínál 749 dollártól. A Kenwood ezt egy teljes funkcionalitású multimédiás vevőként hirdeti, amely támogatja az Apple Carplay-t és az Android Auto-t is. A modell tartalmaz Bluetooth-ot, HD rádiót és a Sirius XM készen is áll. Ahol ez az egység eltér a fent említett úttörő modellektől, az az, hogy HDMI bemenetet biztosít az Android telefonok teljes tükrözéséhez. Ha Ön olyan család, amelynek megosztott hűségei vannak az Android és az Apple között, ez az egység mindkét tábor számára kínál lehetőséget. Android-telefonról iPhone-ra váltáshoz egyszerűen csak csatlakoztatnia kell. A beállítások nem szükségesek. Az egységhez egy rezisztív képernyő tartozik, amely kiváló minőségű üveg-üveg, nagyon jó kontrasztú. A rendelkezésre álló HDMI port az Apple TV egység bemenetét is átveheti. Soha nem éreztem, hogy videót kellene néznem az autóm képernyőjén, de hé, mindig van lehetőség, ha használni akarom.

A Kenwood másik eXcelon opciója a DDX6902S modellje. Ez egy kicsit kisebb méretű, 6,2 hüvelykes képernyő, de lényegében a DDX990S-en elérhető legtöbb funkcióval rendelkezik. Ennek ára körülbelül 650 dollár.

A Kenwood elérhetővé teszi az Apple Carplayt támogató középkategóriás modellt is. Ez a Kenwood DDX6702S, a 6.2 hüvelykes ára 391 dollár. Ez a modell Bluetooth-t, HD rádiót és Sirius XM-et tartalmaz. Az egység beépített erősítővel is rendelkezik, amelynek névleges teljesítménye 22 W RMS. A csúcskategóriás Kenwood modellekhez hasonlóan a képernyő érintőképernyő, és a tartalék kamerarendszert is nagyon gyorsan integrálhatja.

Végül, de nem utolsósorban az Alpine kínálata. Alpine ILX-007 modelljük, amelynek ára 549 dollár, az Apple Carplay integrációs szolgáltatásait kínálja. Ez a modell 7 ”LED-es WGVA kijelzővel rendelkezik, és a készülék iPhone 5 és újabb modellekkel működik. Az egység azonban nem rendelkezik beépített műholdas rádióval, és ehhez az Aux bemenetet vagy egy alkalmazást kell használnia az iPhone készülékén. Hasonlóan a többi rendelkezésre álló egységhez, ezt integrálhatja egy olyan hátsó kamerarendszerrel is, mint a Rydeen CM1. Érdekes módon az egységnek nincs beépített Bluetooth-ja.

Mi várható a jövőben?

Ha az Apple komolyan gondolja, hogy továbbra is az autós információs és szórakoztató rendszer üzletben marad, akkor többet kell tennie az ügyfelek vonzása érdekében. 2014 végén az Apple benyújtotta a 8868254 számú szabadalmat, amely szerint az Apple Carplay kinyithatja vagy elindíthatja az autót, amikor megközelíti a járművet. Az ötlet nem igazán új, mivel más autógyártók biztosítják ezt a funkciót az új autós távirányítókon keresztül. A másik benyújtott szabadalom egy 3D kamera lehetséges használatát mutatta be CarPlay-vel. Ami fontos, hogy az Apple a Carplay körüli lehetőségek kibővítését vizsgálja. Mivel az Automobile és a kézibeszélő közötti elektronikus integráció a jövőben zökkenőmentessé válik, kérdéseket vet fel a rendszer biztonságával kapcsolatban is. Mennyire könnyű vagy nehéz feltörni ezeket a beállításokat. Gondolom, mivel az iOS egy meglehetősen biztonságos operációs rendszer, megnehezíti a hackerek számára, hogy megsértsék az Ön telepítési adatait és ellopják a személyes adatait.

Amint az autóipar az önálló járművek irányába mozdul el, az autóba integrált platformok egyre fontosabbá válnak, és alapvető szerepet játszanak az értékteremtésben az ügyfél számára, amelyet nem az olcsó műanyag bögretartók és egyéb kiegészítők vezetnek az autóból. gyártó.

Megéri-e a CarPlay a pénzt?

Attól függ. Az Apple Carplay technológiája már csak néhány éve létezik. Ha megszokta, hogy a Siri-t a telefon nagy részében használja, például hanghíváshoz, emlékeztetők beállításához, üzenetek készítéséhez stb., Akkor ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ha azt a technológiát keresi, amelyet elsősorban GPS-eszközként szeretne használni vezetési irányok és hanghívások biztosításához, érdemes újragondolni. A népszerű térképalkalmazásokat, például a Waze-t továbbra sem támogatják a Carplay egységek. Ezenkívül ezeknek az egységeknek az ára meglehetősen megdöbbentő, így ha Ön nem lelkes felhasználója az iPhone szolgáltatásainak, és rendszeres helyi FM csatornákat hallgat, érdemes megvárnia, amíg költséghatékonyabb megoldások állnak rendelkezésre.

Egyes egységek ára magas is, mert mind a Carplay, mind az Android Audio szolgáltatást kínálják. Ha háztartása elsősorban Apple telefonokat használ, akkor az Android kínálatából származó növekményes érték elveszik, azonban ha úgy dönt, hogy eladja a járművet, értékes lehet, ha mind a Carplay, mind az Android opciót használja a vevő számára.

Hányszor hajtott már az autópályán, hogy lássa a következő sávon tartózkodó embert SMS-ben vagy vezetés közben használja az iPhone-t? A biztonság az egyik legfontosabb szempont, amelyet néha hajlamosak vagyunk nem eléggé értékelni az információs és szórakoztató rendszer vásárlása közben. Ha véletlenül az a személy vagy, aki telefonál vagy kommunikál vezetés közben, mindenképpen meg kell fontolnia.

Legutóbbi hozzászólások