Megakadt az iPhone képernyője? Itt van, hogyan lehet újra kicsinyíteni

Valami baj történt, és most az iPhone képernyőjét nagyítottuk. Lehet, hogy rövid időre kicsinyíthet, amikor megnyitja az alkalmazásokat, vagy a Kezdőképernyőre lép. De ettől eltekintve elakad a nagyított képernyő apró részén.

Ez gyakori probléma az iPhone-felhasználók számára. Valójában egy olyan iPhone funkcióból származik, amelynek célja a látássérült emberek megsegítése. Ha az iPhone elakadt a nagyításban, akkor az alábbiakban megtudhatja, hogyan javítható.

Miért nagyítják az iPhone képernyőmet?

Az Apple rengeteg akadálymentesítési funkciót tartalmaz a szoftverében, hogy bárki használhassa az Apple termékeit. Ezen funkciók egyike, a Zoom lehetővé teszi az iPhone képernyőjén megjelenő tartalom nagyítását, így könnyebben láthatóvá válik. Valószínűleg tévedésből kapcsolta be ezt a funkciót.

Az Apple minden eszközében tartalmazza a Kisegítő lehetőségeket.

Az iPhone nagyításának kikapcsolása vagy vezérlése

Nagyítás vagy kicsinyítés az iPhone képernyőjén koppintson duplán három ujjal. Ha ez nem működik, próbálkozzon még gyorsabb dupla koppintással, és győződjön meg arról, hogy az ujjai nincsenek túl közel egymáshoz.

Amíg a Zoom be van kapcsolva, három ujjal húzva mozoghat iPhone képernyőjén. Így képesnek kell lennie arra, hogy továbbra is használja iPhone készülékét anélkül, hogy kicsinyítenie kellene.

Kicsinyítés vagy navigálás az iPhone három ujjával.

Mi van, ha nem tudok kicsinyíteni három ujj megérintésével?

Néha az iPhone képernyőjének kicsinyítése nem olyan egyszerű, mint kellene. Ha három ujjal történő duplán koppintás nem kicsinyíti, akkor az lehet, hogy az iPhone nem reagál. A javítás érdekében próbálkozzon az eszköz újraindításával.

Ha ez nem segít, akkor kikapcsolhatja a Zoom funkciót az iPhone beállításaiból. Ezt megteheti magán az eszközön vagy számítógép segítségével.

Nyissa meg az iPhone beállításait a Zoom kikapcsolásához:

  1. Képesnek kell lennie a nagyított iPhone navigálására három ujjal történő húzással. Ha ezt megteheti, lépjen a Beállítások alkalmazásba.
  2. IOS 13 és újabb rendszereken: Menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Nagyítás.
  3. IOS 12-es vagy korábbi verziókon: Menj Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Nagyítás.
  4. Kapcsolja ki a Zoomolás funkció.
Válaszd ki a Zoomolás opciót a Kisegítő lehetőségek beállításai közül.

A nagyítás kikapcsolásához használja a számítógépen található iTunes vagy a Finder alkalmazást:

  1. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez hivatalos Apple Lightning kábellel. Lehetőleg használjon olyan számítógépet, amellyel az iPhone korábban párosult, így nem kell megadnia a jelszavát vagy koppintania Bizalom.
  2. MacOS Catalina-on: Nyisd ki Kereső és válassza ki az iPhone-t az oldalsávon. Ezután menjen a Tábornok fülre.
  3. Windows vagy macOS High Sierra vagy korábbi verziókon: Nyisd ki iTunes és válassza ki az iPhone-t a képernyő bal felső sarkában. Akkor menj a Összegzés.
  4. Alatt Lehetőségek szakaszban kattintson a gombra Konfigurálja az akadálymentességet.
  5. Törölje a kijelölést Zoomolás a megjelenő előugró ablakból, majd kattintson a gombra rendben.
  6. Az új Kisegítő lehetőségek megerősítéséhez Szinkronizál az iPhone készülékével.
Kikapcsolni Zoomolás tól Konfigurálja az akadálymentességet ablak a Finderben vagy az iTunes alkalmazásban.

Ellenőrizze az egyéb akadálymentességi beállításokat is

Ha nem kell nagyítani az iPhone képernyőjén az apró szövegek olvasásához, akkor nincs oka annak, hogy ezt a kisegítő funkciót egyáltalán bekapcsolva tartsa. Kikapcsolásával kiküszöböli annak kockázatát, hogy a jövőben véletlenül nagyítson iPhone készülékén.

Nem a Zoom az egyetlen olyan funkció, amelyet érdemes letiltani iPhone-ján, ha nincs rá szüksége. Ki kell kapcsolnia olyan funkciókat is, mint a VoiceOver vagy az AssistiveTouch. Tekintse át az iPhone opcionális szolgáltatásainak opcióit.

Legutóbbi hozzászólások