Hol tárolják az archivált üzeneteket a MacOS Mail programban?

Az e-mail postafiókok a macOS Mail alkalmazásban gyorsan összezavarodhatnak és rendezetlenek lehetnek. Pontosan ezért adta hozzá az Apple egy Archívum eszközt, amely segíthet az üzenetek rendben tartásában.

Az Archiválás eszköz praktikus módon tárolja az üzeneteinek olyan tartós másolatait is, amelyek mentesek a szerver bármely művelete (például a szerver összeomlása vagy a véletlen törlés) ellen. Az Archívum használatának módja és e-mailjei itt találhatók.

Összefüggő:

 • 21 Apple Mail-tipp és trükk, amelyet nem biztos, hogy ismert az iOS és a macOS esetében
 • Minden új a Mail for macOS Catalina alkalmazásban
 • A MacOS Mail problémák kijavítása a kéttényezős hitelesítésre történő frissítés után
 • A levelezés nem működik a macOS Catalina alkalmazásban, javítás

Hogyan archiválhatunk egy üzenetet

Archiválhat egy üzenetet az Eszköztár Archívum gombjával. Az üzenet a postaládával társított archívumba kerül.

Az e-mailek archiválása a macOS-ban elég egyszerű. Valójában ez csak kétlépéses folyamat.

 • Nyisson meg egy üzenetet a Mail alkalmazásban.
 • Kattintson a Archiválás ikonra a felső menüsorban. Olyan lesz, mint egy kartondoboz, rajta egyenes vonallal.

Ekkor a Mail automatikusan létrehoz egy új postafiókot Archív néven. Az archivált üzenetek ebbe a postaládába kerülnek (de az e-mail szolgáltató szerveréről is kihúzzák őket).

Ha külső levelező szolgáltatást használ a Mail alkalmazással, ez zavaró lehet. Ez azért van, mert az összes beérkező leveleket az adott fiók Archívum mappájában tároljuk.

Csak vegye figyelembe, hogy ezek helyi példányok. Ha egy üzenetet egy harmadik féltől származó postaládában archivál, akkor az üzenet valóban az e-mail szolgáltató szervereiről kerül lehúzásra.

Szintén szerkesztheti az archivált e-mailek tárolási helyét, ha a Mail -> Beállítások -> Fiókok menüpontra lép, és kiválasztja a Postafiók viselkedése fület.

Innen az Archívumot ténylegesen új postaládára állíthatja be, amelyet úgy dönthet, hogy helyben tárolja a számítógépén.

Hol tárolják az archivált üzeneteket?

Ez egy példa a helyileg tárolt postaládákhoz, amelyek egy adott fiókhoz vannak társítva a Mail alkalmazásban - beleértve az Archívumot is.

Amint azt korábban említettük, az e-mail üzenetek másolatait helyileg a Mac számítógépen tároljuk, amikor az Archiválás funkciót használja.

Sajnos csak nem olyan könnyű hozzájuk eljutni. A macOS könyvtár mappájában vannak eltemetve, és maga az archívum .mbox fájlkiterjesztést használ.

A következő lépésekkel érheti el.

 • Nyissa meg a Finder ablakot.
 • Tartsa lenyomva az Option gombot, és a felső menüsorban kattintson a Go gombra.
 • Válassza a legördülő menü Könyvtár elemét.
 • Keressen egy Mail nevű mappát.
 • Innen látnia kell még egy pár mappát, amelyek véletlenszerűen vannak elnevezve (V6 és egy karakterlánc).
 • Kattintson ezekre a mappákra, amíg több .mbox nem található. Kattintson az Archívum elemre.
 • Innen belemerülhet a mappafába, amíg meg nem jelenik az Üzenetek nevű mappa. Itt tárolja a macOS az e-mailek .emix másolatait az Archívumban.

Formázási vagy képi problémák lehetnek, különösen, ha a tartalom webalapú. De ezek az e-mail üzenetek helyben tárolt másolatai. Ez természetesen azt jelenti, hogy immunisak minden szerver alapú tevékenységre.

Néhány megjegyzendő dolog

Bár ez magában foglalja az Archívum használatának és az archivált üzenetek megkeresésének lényegét, íme néhány további tipp az e-mailek rendszerezettségének és biztonságának megőrzéséhez.

Hozzon létre további archív postaládákat

Új postafiók létrehozása valószínűleg jobb módszer az archivált üzenetek rendezésére.

A macOS Mail harmadik féltől származó postaládák kezelésének módja miatt zavaró lehet a beépített Archive eszköz használata.

Ha az összes e-mailt az induláskor tárolja az Archívumban, és az Archívum csak a szerverről húzza le őket, ez szervezeti problémákhoz vezethet.

Emiatt javasoljuk, hogy hozzon létre új helyi postaládákat a rendszerén. Csak kattintson a felső menüsávban a Postafiók elemre, és válassza az Új postafiók lehetőséget.

Válassza a Saját Mac-on lehetőséget, és nevezze el a postafióknak valami értelmes nevet - például „fontos Gmail-üzenetek” vagy „2019. augusztus archivált e-mailek”.

Most vissza kell térnie a Mail -> Beállítások -> Fiókok -> Postafiók-viselkedés lehetőségekhez. Állítsa az Archív postafiókot az újonnan létrehozott mappába.

Exportálja a postafiókot

Ezzel az eszközzel exportálhatja a postaládákat is. Ez megkönnyíti a biztonsági mentést a külső adathordozókra és a felhő tárolására.

Ha a drágább e-mailek másolatát szeretné megkapni a tartósabb tárolás érdekében, akkor csak azt javasoljuk, hogy használja a Postafájl exportálása lehetőséget. Ez segít abban is, hogy az archivált üzenetek könnyebben hozzáférhető helyen maradjanak a merevlemezen.

Így az e-mail üzeneteket külső médiaeszközre vagy USB flash meghajtóra teheti állandó tárolás céljából.

Ez különösen fontos, mert a helyben tárolt e-mailek hajlamosak az adatvesztésre. Ha valami történik a Mac-mel, amelyet használ, akkor nem biztos, hogy egyszerű módja van az e-mailek helyreállításának.

 • Válassza ki az exportálni kívánt postafiókot.
 • Kattintson a jobb gombbal a postaládára.
 • Kattintson a legördülő menü Postafiók exportálása elemére.
 • Válasszon célmappát, majd válassza a Kiválaszt lehetőséget.

Most elmentheti a postafiókot - az összes üzenet másolatával - egy biztonságos és könnyen elérhető helyre.

Reméljük, hogy hasznosnak találta a cikket. Az archívumok kezelése mindig jó dolog, és megmentheti a szívfájdalmakat válság idején.

Legutóbbi hozzászólások