Az EQ beállításainak módosítása az iTunes alkalmazásban - Apple Toolbox

Ha a lehető legtöbbet szeretné kihozni a zenéből, érdemes megpróbálnia módosítani az EQ beállításait az iTunes és az iOS eszközökön. Az Equalizer beállításai optimalizálják eszközei hangkimenetét, hogy megfeleljen a hallgatott zene típusának is.

Ebben az oktatóanyagban megtanítjuk, hogyan módosíthatja az EQ beállításait az iTunes alkalmazásban Mac és iOS eszközök. Ez az oktatóanyag nem igényel további szoftvert.

Hangszínszabályzó beállításai iTunes

A kezdéshez indítsa el az iTunes alkalmazást a Mac számítógépén. Nézz a Apple Eszköztár ahol látni fogja az opciót címkével Ablak. Kattintson a gombra ezen, és megjelenik egy legördülő menü. Ebben a menüben kattintson a gombra Kiegyenlítő opciót, és most megjelenik egy felugró ablak.

Ebben a felugró ablakban módosíthatja az Equalizer beállításait. Nézzen az ablak bal felső része felé, ahol egy feliratú gombot lát Tovább. Ellenőrizze, hogy bejelölte-e ezt az opciót. Most bekapcsolta az Equalizert.

Most, hogy bekapcsolta az hangszínszabályzót, vessen egy pillantást ennek az ablaknak a közepére. Megjelenik egy legördülő menü, kattintson rá. Ekkor megjelenik az Equalizer előre beállított beállításainak teljes listája. Válasszon ki egy Ekvalizer beállítást az egyikre kattintva.

Ha saját előre beállított értéket szeretne létrehozni, válassza a lehetőséget Készítsen új előbeállítást opciót a legördülő menüből. Most nézzen a képernyő közepe felé. Az Equalizer beállításait a gombok mozgatásával módosíthatja.

EQ-beállítások az iTunes for Windows rendszerben

Amikor a Menüsort keresi, az iTunes bal felső sarkában válassza a „Menüsor megjelenítése” lehetőséget a kirepülés ablakban. Aztán alatta van Nézet - Hangszínszabályzó megjelenítése.

Vagy használja a Shortcut = Ctrl + Shift +2 billentyűkombinációt. Vagy kattintson az Alt + V - Equalizer megjelenítése elemre.

Ezután tegye a következők egyikét:

 • Válasszon egy előre beállított lehetőséget a felugró menüből
 • Húzza a frekvencia csúszkákat felfelé vagy lefelé a hangfrekvencia hangerejének növeléséhez vagy csökkentéséhez (decibelben)

A hangszínszabályzó beállításai minden dalra érvényesek, kivéve a meghatározott előre beállított dalokat, amíg meg nem változtatja a beállításokat.

Hozzon létre saját hangszínszabályzó-előbeállításokat

 1. Válassza a Nézet> Hangszínszabályzó megjelenítése lehetőséget
 2. A csúszkák húzásával módosíthatja a frekvencia beállításait
 3. Az előugró menüből válassza a Készítsen előre beállítást lehetőséget, és nevezze el

Válassza ki a hangszínszabályzó előbeállításait az egyes dalokhoz

 1. Válasszon egy dalt
 2. Válassza a Szerkesztés> Információ kérése lehetőséget, majd kattintson az Opciók gombra
 3. Válasszon egy beállítást az Equalizer Preset menüből
 4. Ha más dalokhoz szeretne előre beállítani, használja a Következő és az Előző gombokat
 5. Kattintson az OK gombra, és ezt az előbeállítást a dalok használják, amikor azt lejátszja

Állítsa be a Hangnövelőt

A Sound Enhancer növeli a sztereó hang szélességét vagy gazdagságát a basszus és a magas hang beállításával.

 1. Mac gépekre
  1. Válassza az iTunes> Beállítások> Lejátszás lehetőséget
  2. Jelölje be a Hangjavító elemet
  3. Húzza a csúszkát tetszés szerint
 2. Windows esetén
  1. Választ Szerkesztés> Beállítások elemre, és kattintson a Lejátszás gombra
  2. Válassza a Hangjavító lehetőséget
  3. A hatás növeléséhez vagy csökkentéséhez mozgassa a csúszkát jobbra vagy balra a középponttól

Hangszínszabályzó beállításai iOS

Indítsa el a Beállítások alkalmazást az iOS eszközön. Miután teljesen elindult, görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Zene választási lehetőség. Érintse meg ezt.

Nézzen a képernyő közepe felé, ahol egy címkével ellátott szakaszt látLejátszás és alatta egy opciót címkével EQ. Érintse meg ezt az opciót. Most, hogy az EQ beállítások oldalon van, megérinthet egy előre beállítottat az aktiválásához. Sajnálatos módon, nem teheti meg a sajátjátelőre beállítva az iOS-ben.

Összegzés

Az iTunes hangszínszabályzóval finomhangolhatja számítógépe, az iDevice és a hangszórók vagy a fejhallgató hangspektrumát. Testreszabhatja hangját a különféle típusú zenékhez, környezetekhez, otthoni helyiségekhez, sőt adott hangszórókhoz vagy fejhallgatókhoz is. Az iTunes 20+ előbeállítással rendelkezik a leggyakrabban használt hangszínszabályzó beállításoktól, hogy élvezhesse. A barkácskészülék esetében állítsa be manuálisan az audio beállításait, majd mentse el ezeket a testreszabott beállításokat egyedi előre beállított beállításként, hogy újra és újra felhasználhassa.

Legutóbbi hozzászólások