Wi-Fi szinkronizálási probléma - hogyan javítható

Több felhasználó jelentett egy problémát, miszerint a Wi-Fi szinkronizálása nem működik az iOS 5 rendszerben. Továbbá kijelentették, hogy a „Sync Now” (Beállítások, Általános, iTunes Wi-Fi Sync) gomb szürkén jelenik meg, alatta pedig a „Sync will folytassa, amikor rendelkezésre áll. ”

Hogyan lehet javítani

  1. Ellenőrizze a rendszerkövetelményeket (iOS 5 vagy újabb és iTunes 10.5 vagy újabb)
  2. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi szinkronizálás engedélyezve van (Csatlakoztassa iOS eszközét a számítógéphez az USB kábel használatával> iTunes> Összegzés> válassza a „Szinkronizálás ezzel az iOS eszközzel Wi-Fi kapcsolaton keresztül” lehetőséget)

Ha minden be van állítva, és még mindig nem működik:

  1. Csatlakoztassa eszközét az iTunes-hoz. Rövid idő múlva válassza le az eszközt (ne dobja ki az eszközt az iTunes alkalmazásban.), Majd próbálja meg a Wi-Fi szinkronizálást.

Windows felhasználók számára

  • Úgy tűnik, hogy az UPNP letiltása az útválasztóban okozhatta a Wi-Fi szinkronizálási problémát. Engedélyezze az UPNP-t az útválasztóban, és próbálja újra. Ehhez olvassa el az útválasztó kézikönyvét.
  • Arról is beszámoltak, hogy a Windows tűzfal megakadályozhatta a Wi-Fi szinkronizálását. Gondoskodnia kell arról, hogy a szinkronizálási folyamatokat koordináló „SyncServer.exe” engedélyezett legyen. Ehhez: Vezérlőpult> Windows tűzfal> Program vagy szolgáltatás engedélyezése a Windows tűzfalon keresztül; Keresse meg a „SyncServer” elemet a listában, ha nincs, válassza a „Beállítások módosítása” lehetőséget, majd válassza a „Másik program engedélyezése” lehetőséget. Kattintson a „Tallózás…” elemre, majd keresse meg a „C: \ Program Files (x86) \ Common Files \ Apple \ Mobile Device Support \ SyncServer.exe ”. Indítsa újra az iTunes alkalmazást, és az iPod / iPhone / iPad megjelenjen az iTunes alkalmazásban.

Legutóbbi hozzászólások