A MacBook mikrofonja leállt, javítás

FaceTime, Skype, Siri, Photo Booth és telefonhívások. Mindig beszélünk a számítógépeinkkel, akkor mit tehet, ha a MacBook mikrofonja nem működik?

A MacBook beépített mikrofonnal rendelkezik. Így képes megcsinálni mindazt a nagyszerű dolgot, például csevegni a FaceTime-on, telefonálni, videofelvételeket készíteni vagy kérdéseket feltenni Siri-nek Mac-en.

Tehát mit csinál, ha a MacBook mikrofonja nem működik?

Sajnálatos helyzet, de azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Az alábbiakban megtalálhatja a MacBook mikrofon javításával kapcsolatos legfontosabb tippjeinket, a legegyszerűbbtől a legidőigényesebbé.

Tisztítsa meg a Mac belső mikrofonjait

Mac mikrofonja (i) helye nem túl nyilvánvaló, és gyakran nagyon nehéz megtalálni, különösen, ha nem tudja, hol keresse meg! A számítógépek belső beépített mikrofonjai szinte láthatatlanok - olyan kicsiek!

Keresse meg a Mac mikrofonjait a MacBook, iMac vagy Mac asztali számítógép műszaki specifikációinak és diagramjainak áttekintésével. A Mac számítógépeken található mikrofonok általában apró lyukak a MacBook oldalán, a hangszórórács belsejében a billentyűzet közelében, vagy az apró lyukak az iMac FaceTime vagy iSight kamerája mellett.

Ha megtalálta, használjon mikroszálas vagy szöszmentes kendőt, és tisztítsa meg a mikrofont az esetleges szennyeződések eltávolításához. Gyengéden használhat sűrített levegőt is minden olyan szösz vagy por eltávolítására, amely zavarhatja a mikrofon hangfelvételének képességét.

Néhány olvasó nagyon puha fogkefe használatát javasolja a szösz, a szennyeződés vagy a por eltávolítására.

Konfigurálja a mikrofont

Kezdjük azzal, hogy belépünk a beállításokba, hogy megbizonyosodjunk a MacBook mikrofonjának felismeréséről és kiválasztásáról.

Mac-en nyissa meg a Rendszerbeállítások alkalmazást, és kattintson a Hang ikon. Válassza a lehetőséget Bemenet az ablak tetején található fülekről. A táblázatban fel kell tüntetni a „Belső mikrofon” feliratot - ez a MacBook beépített mikrofonja.

Válassza ki a „Belső mikrofon” elemet, és kezdjen hangosan mondani valamit a hangzáshoz. Az Input választó mező alatt látnia kell néhány szürke sávot, amelyek megmutatják a bemeneti szintet. Húzza az Input volume csúszkát fölé, hogy a mikrofon hangereje elég hangos legyen.

Ha nem látja a „belső mikrofont” a listában, akkor a Mac nem ismeri fel a saját mikrofonját. Az alábbi lépések némelyike ​​segíthet ebben. Ha a „belső mikrofon” jelen van, és a bemeneti szint jelzők működnek, akkor az az alkalmazás jelenti a problémát, amellyel a mikrofont próbálja használni.

Kapcsolja be a diktálást

A Diktálás bekapcsolása nemcsak lehetővé teszi a MacBook diktálását és a gépelést, hanem a megfelelő illesztőprogramokat is letölti, amelyek megoldhatják a mikrofonnal kapcsolatos problémákat.

Nyisd ki Rendszerbeállítások és menj a Billentyűzet ablak. Kattintson a Diktálás fülre jobbra, és válassza a Be gombot. A Mac megkeresi a megfelelő nyelvi csomagokat és illesztőprogramokat az automatikus letöltéshez.

Miután a letöltések befejeződtek - amelyet a Diktálás opció alatt egy örvénylő doboz mutat - próbálkozzon újra a mikrofonnal, hogy meggyőződjön a probléma megoldásáról.

Állítsa vissza a PRAM-ot

A PRAM vagy a Parameter RAM sok apró beállítást tárol a MacBook-hoz. Ide tartoznak a fényerő, a hangerő, az induló lemez és a mikrofon egyes beállításai.

Amikor visszaállítja a PRAM-ot a MacBookon, ezek a beállítások visszaállnak az alapértelmezettre, ami megoldhatja a MacBook mikrofon problémáit. Ezenkívül be kell lépnie a Rendszerbeállításokba, hogy visszavethesse a többi beállítást, ahogy tetszik nekik.

A PRAM visszaállítása:

 1. Kattintson a bal felső sarokban lévő Apple ikonra, és válassza a Leállítás lehetőséget
 2. Várja meg, amíg a MacBook teljesen kikapcsol
 3. Tartsa nyomva a bekapcsológombot cmd + alt + P + R
 4. Tartsa nyomva a gombokat 20 másodpercig, vagy amíg harangot nem hall
 5. Engedje el a gombokat, és várja meg, amíg a MacBook a szokásos módon elindul

Új fiók tesztelése

Előfordulhat, hogy a MacBook mikrofonja leállt a felhasználói fiókjának hibája miatt. Könnyű tesztelni ezt az elméletet egy új fiók létrehozásával, és megnézni, hogy a mikrofon működik-e ebben.

  Ehhez nyissa meg a Rendszerbeállítások alkalmazást és kattintson Felhasználók és csoportok. Kattintson a lakatra, és adja meg a rendszergazda jelszavát a változtatások engedélyezéséhez. Ezután kattintson a plusz ikonra a bal alsó sarokban, és írja be az új felhasználói fiók részleteit.

  Az új fiók létrehozásával Kijelentkezés az aktuális közül a Mac bal felső sarkában található Apple ikon segítségével. Fontos, hogy kijelentkezzen, ahelyett, hogy váltaná a felhasználókat, hogy ez működjön. Miután ezt megtette, jelentkezzen be az új fiókba, és nyissa meg a mikrofon újbóli teszteléséhez.

  Ha a mikrofon működik az új fiókjában, akkor vagy átviheti az összes adatot egy új fiókba, és törölheti a régit, vagy visszaállíthatja a MacBook gyári beállításait, és biztonsági másolaton keresztül helyreállíthatja adatait.

  Mikrofon problémák a macOS Mojave vagy a macOS Catalina alkalmazással

  Van egy egyedülálló probléma, amelyet a macOS Mojave és a Catalina bétákban láthattunk. A MacBook mikrofonja nagyrészt jól működik, kivéve bizonyos alkalmazásokat. Láttuk ezt a problémát azokról a felhasználókról, akik a mikrofont a Game alkalmazásokkal használják.

  Próbálja ki ezt az egyszerű terminálparancsot, ha mikrofonproblémákba ütközik a macOS Mojave vagy a Catalina alkalmazásban.

  • Nyissa meg a Terminal alkalmazást a Utilities mappából
  • Begépelrm -rf ~ / Library / Application \ Support / com.apple.TCC
  • Nyomd meg az Entert
  • Adja meg a hitelesítő adatokat, amikor a rendszer kéri
  • Indítsa újra a Mac-et

  Abban az esetben, ha a fenti terminálparancs nem működött az Ön számára, próbálkozzon újra úgy, hogy egy „Sudo” -t ad hozzá a parancs elé. Azoknak az alkalmazásoknak, amelyek nem tudták használni a mikrofont, ismét engedélyekre lehet szükség, de ezt követően működik. Lényegében a parancs visszaállítja az engedélyeket, és újból kéri az alkalmazások mikrofonjogosultságait.

  Telepítse újra az alkalmazást, vagy kérjen támogatást

  Ha a MacBook mikrofon csak egy alkalmazásnál állt le, valószínűleg maga az alkalmazás hibája. Törölje az alkalmazást, és telepítse újra, és ha ez nem sikerül, vegye fel a kapcsolatot a fejlesztővel.

  Az alkalmazásokat úgy törölheti, hogy megnyitja az Alkalmazások mappát a Finderben, és áthúzza a megfelelő alkalmazás ikont a Kukába. Győződjön meg róla, hogy kiürítette a kukát, és indítsa újra a MacBook-ot, mielőtt újból megpróbálná telepíteni az alkalmazást, biztosítva, hogy minden adata törölve lett.

  Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

  Ha a fenti lépések egyike sem segített, akkor van esély arra, hogy a MacBook mikrofonja valahogy fizikailag megsérült. Ha részletesebb hibaelhárítási tanácsokat szeretne, vagy időpontot szeretne foglalni az Apple hivatalos szolgáltatójától, forduljon az Apple ügyfélszolgálatához.

   Tudassa velünk a megjegyzésekben, mely tippek működtek az Ön számára!

   Legutóbbi hozzászólások