Az iCloud biztonsági mentése nem fejeződik be és más, a biztonsági másolattal kapcsolatos problémák, Hibaelhárítási útmutató

Az iCloud biztonsági mentés fantasztikus funkció, amikor működik. Zökkenőmentes, gondtalan védelem az adatok számára. De mit tegyen, ha az iCloud biztonsági mentése nem fejeződik be? Tudja meg alább!

Az iCloud biztonsági másolat lehetővé teszi mindazok másolatának tárolását, amelyek értékesek az iOS-eszközökön. Fotók, névjegyek, üzenetek, alkalmazások és egyebek. Ha van egy biztonsági másolat, akkor biztos lehet benne, hogy semmi sem fog elveszni, ha eszközét ellopják, megrongálják vagy frissítik. Sőt, az iCloud biztonsági mentései automatikusan frissülnek, amikor az eszköz egyik napról a másikra áramforráshoz és Wi-Fi-hez csatlakozik. Hogyan lehetne ennél könnyebb?

De a dolgok nem mindig folynak olyan simán. Sok felhasználó tapasztalt egy vagy másik hibát az iCloud biztonsági mentése során. Legjobb esetben időigényes lehet a megoldása, és dühítő, ha másként dolgoznak. Talán figyelmeztetett „korlátozott iCloud-tárhelyre”, vagy „egyes fájlok nem voltak elérhetők”. Lehet, hogy még a titkos „Nem sikerült a biztonsági másolat készítése” hibaüzenettel is kezelni.

Ne félj, lefedtük. Bármi is áll az útjában, nézze meg ezt a hibaelhárítási útmutatót, amely mindent tartalmaz, amit meg kell tennie, amikor az iCloud biztonsági mentése nem fejeződik be.

Kezelje az iCloud tárhelyet

Az emberek gyakran nem veszik észre, mennyi iCloud-tárhelyet használnak jelenleg, vagy mennyire van szükségük valójában. Ha a biztonsági mentés sikertelen volt, mert nem volt elegendő az iCloud tárhely, akkor néhány dolgot megtehetsz annak orvoslására.

Először is keressük meg eszközén a Tárolás kezelése képernyőt, amely megmutatja, hogy mi használja a teret, és lehetővé teszi a szükséges változtatások elvégzését.

A Tárhely kezelése képernyő megkeresése:

 1. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontot
 2. Itt megtekintheti az iCloud-tárhely áttekintését
 3. Koppintson a Tárhely kezelése lehetőségre a részletekért és a lehetőségekért

Most részletesen láthatja, hogy pontosan mi használja az iCloud-tárhelyet. Koppintson bármelyik alkalmazásra a listában további részletekért, és ha olyan alkalmazásról van szó, amelyet nem tervez újra használni, akkor választhatja az Adatok törlése lehetőséget.

Vessen egy pillantást arra, hogy mennyi szabad iCloud-tárhelye maradt. Érintse meg a Biztonsági másolatok elemet, majd a készülékét a Következő biztonsági másolat méretének megtekintéséhez.

Ha a következő biztonsági másolata túl nagy, vagy (megfontoltan!) Eltávolíthatja az elemeket az alábbi biztonsági mentési listáról, vagy a Tárolási terv módosítása a Tárhely kezelése képernyőn további iCloud-tárhely vásárlásához.

Zárja be az alkalmazásokat, jelentkezzen ki és indítsa újra az eszközt

Nagyszerű hibaelhárítási lépés szinte minden problémára. A számítógépek időnként keresztezik a „vezetékeiket”, és egy új, alapos újraindításra van szükségük, hogy újra rendezhessék őket.

Az eszköz kikapcsolása előtt először kijelentkezünk az iCloudból. Ez segíthet kivédeni az iCloud rendszerében esetlegesen kialakult kanyarulatokat, és elősegíti a tisztább újraindulást.

Kijelentkezés az iCloudból:

 1. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve] lehetőséget
 2. Görgessen lefelé, és koppintson a Kijelentkezés elemre
 3. Írja be Apple ID jelszavát, és koppintson a Kikapcsolás gombra
 4. Koppintson a Kijelentkezés elemre

Még nem készült el, most duplán kell kattintania a kezdőlapon, vagy felfelé csúsztatnia kell az alját, és bezárnia a háttérben futó alkalmazásokat.

Rendben, készen áll az újraindításra. Kapcsolja ki a készüléket, és hagyja állni egy percig, mielőtt újra bekapcsolná. Miután ezt megtette, lépjen vissza a beállításokba, és jelentkezzen be.

Ellenőrizze az iOS-frissítéseket

Ha az iCloud biztonsági mentése nem fejeződik be, miután megbizonyosodott arról, hogy van elegendő tárhely és újraindítja az eszközt, akkor elavult szoftvert futtathat. Nagyon ritkán fordulnak elő olyan hibák az iOS-en belül, amelyek megzavarják az emberek biztonsági mentésének képességét. Amikor ez megtörténik, az Apple általában gyorsan kiad egy frissítést, amely javítja az ilyen problémát.

Az iOS-frissítések ellenőrzése:

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontot
 2. Töltse ki a rendelkezésre álló frissítéseket
 3. Indítsa újra az eszközt, és próbáljon meg újra biztonsági másolatot készíteni

Ellenőrizze az Apple rendszerállapotát

Menjen erre az oldalra, és ellenőrizze, hogy az összes lámpa zölden világít-e. Az Apple System Status oldala nyomon követi az Apple összes online szolgáltatását, és minden problémáról értesíti az ügyfeleket. Ha az iCloud bármely szolgáltatása mellett piros lámpát lát, akkor valószínűleg ez az oka annak, hogy az iCloud biztonsági mentése nem fejeződik be.

Sajnos keveset tud tenni ebben az esetben, kivéve, ha megvárja, amíg az Apple megoldja a problémát, majd megpróbál még egyszer biztonsági másolatot készíteni.

Állítsa vissza a Wi-Fi és a hálózati beállításokat

Mint korábban megjegyeztük, az iCloud biztonsági másolatához Wi-Fi kapcsolat szükséges. Ellenőrizze az útválasztón, hogy csatlakozik-e az internethez, és feltétlenül tesztelje a kapcsolatot az oldalak online betöltésével. Érdemes újraindítani az útválasztót is, ha lassítja vagy blokkolja az iCloud biztonsági mentését.

Végül állítsa alaphelyzetbe a hálózati beállításokat, majd csatlakozzon újra a Wi-Fi-kapcsolathoz. Tudnia kell azonban, hogy elveszíti az összes mentett Wi-Fi- vagy VPN-kapcsolatot - bár ez semmi sem lehet, amelyet nem adhat meg újra.

A hálózati beállítások visszaállítása:

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőséget
 2. Koppintson a Hálózati beállítások visszaállítása elemre
 3. Írja be a készülék jelszavát

Készülj fel a várakozásra

Néha a biztonsági mentés időbe telik. Sok időt. A felhasználók arról számoltak be, hogy az iCloud biztonsági másolatának elkészítése akár 10 órát is igénybe vehet! Győződjön meg arról, hogy készüléke bőségesen kap lehetőséget a biztonsági mentés elindítására és befejezésére az internetkapcsolat megszakadása vagy áramkimaradás nélkül.

Ha biztonsági másolatot indított, készen áll arra, hogy megvárja, amíg befejeződik, függetlenül attól, hogy ez mennyi ideig tart. Egyszerűen tegye le a telefonját, és próbálja elfelejteni egy időre.

Egyes fájlok nem érhetők el? Törölje az utolsó biztonsági másolatot

Sok felhasználó megjegyezte, hogy a legújabb biztonsági másolat törlése lehetővé tette egy új létrehozását. Ez a javítás gyakran társul a „néhány fájl nem volt elérhető az utolsó biztonsági mentés során” hibaüzenettel.

Könnyű törölni egy régi biztonsági másolatot, de csak körültekintően szabad végrehajtani. Ha soha nem tud új biztonsági másolatot létrehozni, elveszítheti az egyetlen biztonsági másolatát. Ez azt jelenti, hogy ha valami nem stimmel, elveszíti a fényképeket, üzeneteket, egészségügyi adatokat és még sok mást.

Javasoljuk, hogy először készítsen új iTunes biztonsági másolatot, hogy bármi is történjen, mindig megkapja az aktuális biztonsági másolatot.

Az utolsó biztonsági másolat törlése:

 1. Válassza a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontot
 2. Tárhely kezelése> Biztonsági másolatok> [Az eszköz]
 3. Koppintson a Biztonsági másolat törlése elemre

Használja az iTunes biztonsági mentést

Inkább bypass, mint megoldás, azoknak szól, akiknek most nincs idejük kijavítani az iCloudot. Függetlenül attól, hogy mi történik az iCloud biztonsági mentésével, akkor is képesnek kell lennie arra, hogy biztonsági másolatot készítsen az iTunes-on. Így minden biztonságos és biztonságos az eszközön, hátha bármi rosszul sül el.

Hogyan készítsünk iTunes biztonsági másolatot:

 1. Csatlakoztassa eszközét egy iTunesot futtató számítógéphez
 2. Kattintson a képernyő tetején található eszköz ikonra
 3. Kattintson a Biztonsági mentés most elemre

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Mindannyian szeretnénk magunk kijavítani a dolgokat, és senki sem akar elakadni egy online vagy telefonos támogatási sorban. De ha idáig eljutottál, akkor akár beszélhetsz a gyártó sajátjával is.

Látogasson el az Apple Get Support webhelyére, és forduljon egyik szakértőjükhöz, hogy további segítséget nyújtson a biztonsági mentéshez. Lehet, hogy bonyolult eljárásokon keresztül beszélhetnek Önnel, vagy orvosolhatják a fiókjával kapcsolatos problémákat.

És abban a valószínűtlen helyzetben, hogy az Apple nem tud segíteni Önnek, van még egy javaslatunk.

A nukleáris opció: Állítsa vissza eszközét

Két lehetőség van itt, de mindkettőjüknél meg akarja győződni arról, hogy a kezdés előtt másolatot vagy iTunes biztonsági másolatot kapott-e arról, amit levehet eszközéről.

Akár ezt úgy teszi meg, hogy fényképeket tölt fel egy harmadik féltől származó tárolórendszerbe, kézzel írja le a címjegyzéket, vagy létrehoz egy iTunes biztonsági másolatot. Mindent meg kell tennie, hogy mindent levegyen a készülékről.

Miután ezt megtette, visszaállítjuk az eszközt a gyári beállításokra, eltávolítva az ott lévő adatokat.

Az eszköz visszaállítása:

 1. Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőséget
 2. Koppintson az Összes tartalom és beállítás törlése elemre
 3. Amikor a rendszer kéri, adja meg a készülék jelszavát és az Apple ID jelszavát

Miután az eszköz sikeresen helyreállt, az üdvözlő képernyő fogadja Önt. A lépések elvégzésével visszaállíthatja a legutóbbi biztonsági másolatot - legyen az újonnan készített iTunes vagy iCloud biztonsági másolat -, vagy beállíthatja eszközét újként.

Bármelyik lehetőség megfelelő, azonban azt tapasztalhatja, hogy egy meglévő biztonsági másolat helyreállítása után még mindig nem tudja befejezni az újakat. Ebben az esetben nincs más lehetősége, mint beállítani a készüléket újként. Gondoljon erre az újrakezdés és a tiszta állapot lehetőségére anélkül, hogy a régi alkalmazások és beállítások eltömítenék az eszközt.

Válassza az eszköz biztonsági mentésből történő visszaállítását vagy újként történő beállítását

Nos, ez minden. Ha az első 9 lépésben nem működtek a biztonsági mentések, akkor az utolsó biztosan rendbe hoz. Mondja el, hogy milyen tapasztalatai vannak a biztonsági másolatok készítésével kapcsolatban. Szereted az előnyöket? Vagy túl frusztráló ahhoz, hogy megérje, amikor az iCloud biztonsági mentése nem fejeződik be.

Legutóbbi hozzászólások