3 egyszerű módja a webhelyek blokkolásának Mac-en

Ha meg akarja győződni arról, hogy a nem megfelelő webhelyeket nem érik el a Mac számítógépén, akkor ennek néhány különböző módja van. Akár kisgyermekei vannak, akik megosztják a Mac számítógépét, akár egy látogató, aki vendégként használja, könnyedén letilthatja azokat a webhelyeket, amelyeket nem hagy jóvá.

A nem megfelelő weboldalak blokkolása mellett érdekelheti azokat a webhelyeket is, amelyek munka helyett játékra csábítanak.

Három egyszerű módja van a webhelyek blokkolásának a Mac-en.

Összefüggő:

 • Útmutató a Faviconok (webhelyek képikonjai) megtekintéséhez a Safari alkalmazásban iPhone és MacBook készülékén
 • Szerezzen asztali böngészést a Safari új iPadOS verziójában
 • Jelentős energiát használó weboldal a Safari-ban? Itt van, amit tudnia kell

Hogyan blokkolhatjuk a webhelyeket a szülői felügyelet használatával

Ha gyermekei vannak, akkor a Szülői felügyelet beállítása egy megosztott Mac-en a legegyszerűbb módja annak, hogy távol tartsa gyermekeit olyan webhelyektől és alkalmazásoktól, amelyeket nem kellene látnia vagy megérinteni.

A webhelyek szülői felügyelet használatával történő letiltásához kövesse ezeket a lépéseket.

 1. Nyissa meg Rendszerbeállítások vagy a dokkolójában található gombra kattintva, vagy a gombra kattintva Apple ikonra > Rendszerbeállítások a menüsorból.
 2. Válassza a lehetőséget Szülői felügyelet.
 3. Kattints a zár gomb a bal alsó sarokban írja be a Mac felhasználóját Jelszóés kattintson a gombra Kinyit.
 4. Ha nem kapcsolta be a vezérlőket egy adott felhasználó számára, válassza ki őket balról, majd kattintson Engedélyezze a szülői felügyeletet. Ha további segítségre van szüksége a többi szülői felügyelet beállításához, olvassa el hasznos útmutatónkat.
 5. A következő képernyőn kattintson a gombra Web fül tetején.
 6. Látni fogja, hogy három lehetősége van. A középső lehetőség az, amely lehetővé teszi bizonyos webhelyek blokkolását URL alapján. Tehát jelölje be a rádiógombot Próbálja meg korlátozni a felnőtteknek szóló webhelyekhez való hozzáférést.
Korlátozza a felnőttek webhelyeihez való hozzáférést és testre szabhatja őket
 1. Kattints a Testreszab.
 2. A cím alatti szakasz alatt Soha ne engedélyezze ezeket a weboldalakat, kattints a plusz gomb és írja be a blokkolni kívánt webhely URL-jét. Folytassa ezt a folyamatot további webhelyek hozzáadásához a listához.
 3. Ha végzett, kattintson a gombra rendben.
Letiltott webhelyek listája a szülői felügyelettel

Hogyan lehet blokkolni a weboldalakat a terminál használatával

Ha jól érzi magát a terminál használatával a Mac-en különböző parancsokhoz, akkor beállíthat vele egy webhelyblokk-listát is. Csak kövesse ezeket a lépéseket.

 1. Nyissa meg a terminált a következővel: Alkalmazások >segédprogramok a Dockról vagy a Finder nyílt kattintásával Megy >segédprogramok a menüsorból, és válassza a lehetőséget Terminál.
 2. Másolja és illessze be, vagy írja be az alábbi parancsot, majd nyomja meg a gombot Visszatérés.
sudo pico / etc / hosts
 1. Írja be a Mac felhasználóját Jelszó és eltalálja Visszatérés.
Írja be a gazdagép fájlt a terminálba
 1. Menjen az aljára a nyíl gombjával, és írja be:127.0.0.1 szóköz, majd a blokkolni kívánt webhely. Találat Visszatérés. Sorolja fel az egyes webhelyeket külön sorban. (Lásd az alábbi képernyőképet.)
 2. nyomja meg Ellenőrzés + O (nagy O betű) és eltalálja Visszatérés menteni.
 3. nyomja meg Ellenőrzés + x hogy bezárja a nanót.
 4. Zárja be a Terminál ablakot.
Blokkolt webhelyek a Mac terminállal

Most, amikor megnyit egy böngészőt, és meglátogatja a Terminálban felsorolt ​​webhelyeket, le kell tiltani a hozzáférését.

Letiltott webhely a Safari Mac számítógépén

Hogyan blokkolhatjuk a webhelyeket az 1Focus használatával

A Mac App Store-ban kereshet egy harmadik féltől származó alkalmazást, amely segít blokkolni a webhelyeket, de az egyik ajánlás az 1Focus nevű alkalmazás.

Ez egy tökéletes alkalmazás azokhoz a helyzetekhez, ahol meg akarja győződni arról, hogy az elméd és a szemed a munkádra összpontosul-e, és nem a közösségi média vagy a játék webhelyére ütközik. Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű, itt talál egy gyors áttekintést arról, hogyan lehet ezzel blokkolni a weboldalakat.

 1. Nyisd ki 1Fókusz és kattintson a gombra Weboldalak fülre.

 2. Alatt Letiltott webhelyek felül kattintson a gombra plusz gomb hozzáadni egyet. Hozzáadhatja azt is Kivételek a jobb alsó sarokban, ha úgy tetszik.
Letiltott webhelyek az 1Focus Mac-en

Ezután állítson be ütemtervet arra vonatkozóan, hogy mikor és mennyi ideig szeretné blokkolni a webhelyeket.

 1. Kattints a Menetrend fül tetején.
 2. Kattints a plusz gomb idõblokk hozzáadása órákban és percekben. Az időblokkot azonnal elindíthatja az alábbi órák és percek kitöltésével is Gyors indítás majd rákattint a Ütemezés blokkolása gomb.

Letiltva a webhely ütemezését az 1Focus szolgáltatásban

Amikor Ön vagy valaki más megpróbál hozzáférni egy letiltott webhelyhez, remek idézettel fog látni a webhely helyett.

Letiltott webhelynézet az 1Focus segítségével

Az 1Focus lehetővé teszi az olyan kategóriák blokkolását is, mint a társkeresés vagy a szerencsejáték, és naponta vagy meghatározott napokon ismétlődő ütemezést állíthat be alkalmazáson belüli vásárlással.

Az 1Focus jelenleg a Safarival, a Chrome-mal és az Operával működik. Ingyenesen elérhető az App Store-ban, az alkalmazáson belüli előfizetéses vásárlási lehetőséggel a további funkciókhoz.

Készen áll arra, hogy blokkolja ezeket a webhelyeket a Mac-en?

A weboldalak blokkolásának mindegyik módja egyszerű és hatékony. Meggyőződhet arról, hogy blokkolják azokat a webhelyeket, amelyeket távol akar tartani gyermekeitől vagy azoktól, akiket el akar távolítani a kísértéstől.

Kipróbálja az alábbi módszerek egyikét a webhelyek blokkolásához a Mac számítógépén? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk, melyiket választja, és hogyan működik az Ön számára!

Legutóbbi hozzászólások