Kezdje el használni az iPhone automatikus kitöltését, útmutatót

Senki sem szereti újra és újra megadni minden személyes adatait az iPhone-on és más iDevices készülékeken. Tehát, ha Ön egyike azoknak a felhasználóknak, akik rendszeresen kitöltenek különféle űrlapokat, akkor az Automatikus kitöltést kell használnia.

Ez a funkció nagyon praktikus az összes személyes információ emlékezetében. Tehát most nem kell minden egyes űrlap kitöltésekor beírnia a nevét, e-mail címét, telefonszámát, hitelkártya adatait stb.

Hogyan működik az Automatikus kitöltés?

A kezdéshez ellenőrizze, hogy saját személyes adatait és adatait elmentette-e az iPhone, iPad vagy más iDevices készülékek névjegyeként. Ha még nincs meg a kapcsolattartója, akkor létrehozása nagyon egyszerű.

Új névjegy létrehozása

 1. Nyissa meg a Névjegyek elemet
 2. Koppintson a + elemre
 3. Adja meg adatait (címek, telefonszámok, e-mail címek és bármi más releváns)
 4. Új névjegy létrehozásához nyomja meg a Mentés gombot

Ne felejtse el kitölteni legalább a legfontosabb mezőket, például a „név”, az „e-mail azonosítók” és a „telefonszámok” mezőt. Ha biztos benne iPhone biztonsága és adatvédelme, töltsön be érzékenyebb információkat, például hitelkártyaszámokat és információkat. Miután megadta ezeket az adatokat, koppintson a „kész” gombra.

Emlékeztetőül: ha már mentette a névjegyet, de az információk elavultak, akkor könnyen megváltoztatható. Érintse meg a „szerkesztés” elemet, és elvégezheti a szükséges változtatásokat a kapcsolattartón. Ezután koppintson a „kész” gombra. Ez az!

Az automatikus kitöltés engedélyezése

Ez a funkció együtt működik az Apple saját böngészőjével, a Safari-val. Tehát, ha a kapcsolattartója készen áll, frissítse a Safari beállításait, hogy az automatikus kitöltés az Ön számára megfelelő legyen.

Kapcsolattartó információk működése

 1. Menj a beállításokhoz
 2. Görgessen le a Safari elemig
 3. Válassza az „Automatikus kitöltés” ​​lehetőséget
 4. Kapcsolja BE a „Kapcsolattartó adatok használata” csúszkát
 5. Koppintson a „Saját adatok” elemre
 6. Válassza ki a kapcsolattartót

Most az iPhone vagy egy másik iDevice felhasználhatja a „Saját információ” mappában tárolt összes információt. Ha másik névjegyre kíván váltani, egyszerűen érintse meg a „Saját adatok” elemet, és frissítse az új névjegyre.

Aggódik az automatikus kitöltés és az adatvédelem miatt?

Az Automatikus kitöltés módja az időmegtakarításnak, amikor beírja a nevét, e-mail címét, telefonját és címét. Bár elmenthet olyan információkat, mint a jelszavak, a felhasználónevek és a hitelkártyák, még nincs.

Az automatikus kitöltési információk korlátozásához lépjen a következőre: Beállítások> Safari> Automatikus kitöltés és kapcsolja ki a Neveket, Jelszavakat és Hitelkártyákat.

Azt is javasoljuk, hogy távolítson el minden mentett hitelkártyát.

Jelszavak automatikus kitöltése

Egy másik nagyszerű tulajdonság a Safari azon képessége, hogy automatikusan mentse az azonosítókat és jelszavakat.

Azonosítók és jelszavak mentése

 1. Menj a beállításokhoz
 2. Görgessen le a Safari elemig
 3. Válassza az „Automatikus kitöltés” ​​lehetőséget
 4. Kapcsolja be a „Név és jelszó” csúszkát

Hitel- és betéti kártyák automatikus kitöltése

A hitelkártya vagy a betéti kártya adataihoz van néhány lehetőség, hogy manuálisan beírja minden alkalommal, amikor kitölti az űrlapot, vagy tárolja ezeket az információkat az iPhone automatikus kitöltése során.

A hitel- és betéti kártya mentéséhez

 1. Menj a beállításokhoz
 2. Görgessen le a Safari elemig
 3. Válassza az „Automatikus kitöltés” ​​lehetőséget
 4. Kapcsolja BE a „Hitelkártyák” csúszkát
 5. Koppintson a Mentett hitelkártyák elemre
 6. Írja be az iPhone jelszavát vagy a Touch ID-t, ha kéri
 7. Válassza a Hitelkártya hozzáadása lehetőséget
 8. Két lehetőség van
  1. Adja meg kézzel a hitelkártya adatait
  2. Kérje meg iPhone készülékét, hogy fényképezze le a kártyáról a vonatkozó információkat

FYI-ként ugyanúgy hozzáadják a betéti kártyákat.

Védje telefonját

Ha úgy dönt, hogy az automatikus kitöltést használja, akkor a legjobb módszer jelszóval védeni iPhone-ját vagy egy másik iDevice-t jelszóvédelem nélkül, bárki, aki hozzáfér az iPhone-jához, hozzáférhet a bizalmas adataihoz is.

Jelszóvédelemhez

 1. Menj a beállításokhoz
 2. Válassza a Touch ID és jelszó lehetőséget
  1. Touch ID nélküli eszközökön lépjen a Beállítások> Arcazonosító (Touch ID) és jelszó elemre
 3. Koppintson a Jelszó bekapcsolása elemre
 4. Írja be a hatjegyű jelszót vagy a Touch ID / Face ID azonosítót
  1. Vagy érintse meg a Jelszóbeállítások lehetőséget négy számjegyű numerikus kódra, egyéni numerikus kódra vagy egyedi alfanumerikus kódra váltáshoz
 5. Írja be újra a jelszavát annak megerősítéséhez és aktiválásához

Tekintse meg ezt a cikket az iDevice védelmét biztosító jelszó részletes bemutatásához. Azok számára, akik valóban aggódnak az iDevice-ok biztonsága és adatvédelme miatt, nézze meg ezt a cikket.

Miben különbözik az automatikus kitöltés, mint az iCloud kulcstartó?

Az automatikus kitöltés, ha engedélyezve van, az adott iDevice-n tárolja adatait. Az iCloud kulcstartó szinkronizálja ezeket az információkat az összes iDevice és Mac gépein, ha be van kapcsolva az iCloud beállításaiban vagy a Beállításokban. Az automatikus kitöltés és az iCloud kulcstartó tehát kéz a kézben működik, megosztva az információkat és tárolva azokat az iDevices készüléken és a számítógépeken. Ha egynél több iDevice vagy Mac rendszert futtat, akkor nagyszerű ötlet az iCloud Kulcstartó használatával megőrizni a jelszavakat, az elérhetőségeket és egyéb információkat, így az összes eszközén és számítógépén szinkronizálva van.

Az iCloud kulcstartó bekapcsolása

 1. Koppintson a Beállítások elemre
 2. Válassza az iCloud lehetőséget
 3. Válassza a Kulcstartó lehetőséget
 4. Állítsa az iCloud kulcstartót BE állásba

Mac gépekre

 1. Lépjen a Rendszerbeállítások oldalra
 2. Válassza az iCloud lehetőséget
 3. Ellenőrizze a Kulcstartót

Állítsa be az iCloud kulcstartót MINDEN eszközön

Be kell kapcsolnia az iCloud kulcstartót minden iDevice és Mac gépén. Most meg kell adnia Apple ID-jét és jelszavát, és jóvá kell hagynia az összes többi iDevice és macs szinkronizálását, amelyek ugyanazzal az Apple ID-vel és jelszóval vannak bejelentkezve.

Összegzés

Az Automatikus kitöltés megkönnyíti és kényelmessé teszi az iPhone-val vagy más iDevice-vel való munkát, különösen az online megrendeléshez szükséges űrlapinformációk kitöltésekor. Ha ezt a funkciót engedélyezte, az iPhone automatikusan bejelentkezik a webhelyekre, anélkül, hogy bármilyen hitelesítő adatot meg kellene adnia. Ha olyan webhelyre látogat, ahol szüksége van az Ön adataira, használja az Automatikus kitöltés nevű opciót.

Az Automatikus kitöltés elmenti és automatikusan kitölti a személyes adatokat a webhelyekre. Ez csak sokkal könnyebbé és nyugodtabbá teszi az online böngészést és az iPhone-on, iPad-en vagy más iDevice-en történő vásárlást. Használja, és sok időt spóroljon meg magának!

Legutóbbi hozzászólások