App Store: "Ismeretlen hiba történt"; nem tud csatlakozni az App Store-hoz

Csak frissítette az iOS-t, de üzenetet kap az App vagy az iTunes Store App alkalmazásban: „ismeretlen hiba történt?” Több felhasználó arról számolt be, hogy az App Store figyelmeztető üzenetet kapta: „Ismeretlen hiba történt”, amikor megpróbál csatlakozni az App Store-hoz iOS-eszközein, iPadjén, iPad mini-jén, iPhone-ján vagy iPod touch-ján.

Ellenőrizze az Apple rendszer állapotát

Néha nem te vagy a készüléked a probléma, hanem az Apple!

Mielőtt sok időt töltene a hibaelhárítással, ellenőrizzük, hogy az Apple-nek nincsenek-e szerverproblémái. Ehhez keresse fel az Apple támogatási rendszer állapotát.

Keressen bármit sárga színnel - ha hozamszerű szimbólumot lát, olvassa el a részleteket. Különösen keresse meg az App Store, az Apple ID, az iCloud és az iTunes problémáit.

Ha problémák merülnek fel, várjon néhány órát, és ellenőrizze újra.

Nemrégiben megváltoztatta Apple azonosítóját vagy jelszavát?

Ha nemrég megváltoztatta Apple azonosítóját vagy jelszavát, előfordulhat, hogy ki kell jelentkeznie és újra be kell jelentkeznie. Az iOS-eszközön való bejelentkezéshez lépjen a Beállítások> Apple ID-profil> iTunes és App Store. Koppintson az Apple azonosítójára, jelentkezzen ki, majd az Újbóli bejelentkezéshez érintse meg a Bejelentkezés lehetőséget.

Továbbá menjen a Beállítások> Általános> Dátum és idő és válassza az Automatikus beállítást.

Ellenőrizze a fizetési részleteket

Néha akkor kapja meg ezt a hibát, ha még nem rendelkezik fizetési móddal a fiókjához.

MenjBeállítások> Apple ID-profil> Fizetés és szállításés nézze meg, van-e bevett fizetési mód. Ha nem, adjon hozzá egyet.

Ezt a fizetési módot később a következő utasítással állíthatja None értékre.

Kapcsolja be és ki a WiFi-t

Próbálja meg kikapcsolni a WiFi-t, várjon 20-30 másodpercet, majd kapcsolja be újra.

Ellenőrizze Apple ID-jét

Bár bejelentkezhetünk egy másik Apple ID-be az App Store számára, mint az iCloud, iMessage és így tovább használt fő Apple ID azonosítónk, több Apple ID azonosító használata egy eszközön vagy Mac rendszeren gyakran problémákat okoz.

Tehát ellenőrizze, hogy készüléke (vagy Mac) több Apple ID-t használ-e. Ha igen, konszolidáljon és használjon egyetlen Apple ID-t az összes szolgáltatáshoz. Különösen ellenőrizze, hogy az App Store-hoz használt Apple ID azonos-e az iCloudhoz használt Apple ID-vel.

Ha hozzáférésre van szüksége egy másik Apple ID-hez társított alkalmazásokhoz és vásárlásokhoz, fontolja meg mindkét azonosító regisztrálását a Family Sharing fiókban.

Próbálja meg bejelentkezni az iCloud vagy Apple ID azonosítóba a webhelyen keresztül

Bejelentkezhet Apple ID-fiókjába a számítógép vagy az eszköz webböngészőjén keresztül?

Ez jó módja annak, hogy ellenőrizze fiókját, és ha be tud jelentkezni a jelenlegi (és Ön által ismert) Apple azonosítóval és jelszóval.

Ha a webportálon keresztül bejelentkezhet fiókjába, akkor a probléma az eszközén van.

Próbáljon meg kijelentkezni az iTunes és App Store áruházból a beállításaiban, majd jelentkezzen be újra

  • Beállítások> iTunes és App Store
  • Érintse meg az Apple azonosítóját, és jelentkezzen ki
  • Indítsa újra az eszközt
  • Jelentkezzen be újra az iTunes és az App Store-ba
    • Az iTunes és az App Store-ból való kijelentkezés eltávolítja az összes mentett offline zeneszámot, ha Ön Apple Music-tag

Állítsa vissza Apple azonosítóját vagy jelszavát

Ha nem tud bejelentkezni a fiókjába, akkor a probléma vagy az Apple ID-vel, vagy inkább a jelszavával adódik. Ebben az esetben keresse fel az Apple iforgot webhelyét, és próbálja meg alaphelyzetbe állítani a jelszót (vagy Apple ID-t) az adott webhelyen keresztül.

Az összes eszközbeállítás visszaállítása

Ha eddig semmi sem segít, próbálja meg visszaállítani az összes beállítást, hátha valami akadályba ütközik. Lépjen a Beállítások elemre, és koppintson a Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása

Ez visszaállítja az alapértelmezett beállításokat a Beállításokban, beleértve az értesítéseket, riasztásokat, fényerőt és az óra beállításait, például az ébresztési riasztásokat. Ennek a műveletnek a végrehajtása nem befolyásolja személyes eszközének adatait, beleértve a fényképeket, szövegeket, dokumentumokat és más fájlokat.

Az összes beállítás visszaállítása visszaállítja az összes személyre szabott és testreszabott funkciót, például a háttérképeket és a kisegítő lehetőségeket a gyári alapértékekre. Tehát újra kell konfigurálnia ezeket a beállításokat, amint az iPhone vagy az iDevice újraindul.

Olvasói tippek

  • Azok számára, akik ezt látják egy Mac számítógépen, próbálkozzon a következőkkel: Biztonságos Indítsa el Mac-jét úgy, hogy indítás közben lenyomva tartja a Shift billentyűt, majd lépjen az App Store-ba, és próbálja meg letölteni és telepíteni a frissítéseket csökkentett módban. Indítsa újra, és nézze meg, hogy az App Store működik-e!

Legutóbbi hozzászólások