A fénykép metaadatainak megtekintése iOS 13 és iPadOS rendszerben

Amikor fényképet készít, sokkal több minden történik a telefonjával, nem csak néhány szűrő alkalmazása és a rögzítés gomb megnyomása. Az iPhone (és szinte minden kamera) sok különböző információt rögzít ezekről a képekről.

Mi a fénykép metaadatai

Ez az információ metaadatoknak vagy EXIF ​​(cserélhető képfájl-formátum) néven ismert, és a következőket tartalmazza:

 • A kép készítésének dátuma és időpontja
 • Konkrét koordináták a felvétel helyéhez
 • A fényképezőgép modellje és gyártója
 • Kamera beállításai
  • ISO
  • Redőny
  • Gyújtótávolság
  • Nyílás
 • Fájl méret
 • Felbontás

Ezek az információk megtalálhatók a képen belül, de el vannak rejtve a sima webhely elől. Valamilyen oknál fogva az Apple még mindig nem tette könnyűvé ezen adatok elérését. Ma megvizsgálunk néhány módot, amellyel elérheti a képek metaadatait.

Fotóinformációk megtekintése iPhone-on

Ha az iPhone vagy iPad készülékről van szó, akkor a kép metaadatainak megtekintése elég nagy fájdalmat okozhat, mivel át kell ugrania néhány karikán. Ennek oka az, hogy az Apple úgy döntött, hogy a mindennapi embernek nincs szüksége az EXIF-adatokra, ezért miért helyezné el a Fotók alkalmazásban?

Használja ki a Fájlok alkalmazást az iOS 13 vagy az iPadOS rendszerben

A Fotó metaadatainak első és legkönnyebb módja a Fájlok alkalmazás. Amit meg kell tennie, az iPhone-on nyissa meg a Fotók alkalmazást. Keresse meg azt a fotót, amelynek adatait meg szeretné tekinteni, és koppintson a Megosztás gombra a bal alsó sarokban.

Innen görgessen lefelé, amíg meg nem találja a „Mentés fájlokba” parancsot a jobb oldalon található mappa ikonnal. A rendszer kéri, hogy mentse a képet egy adott mappába a Fájlok alkalmazásban, ezért válassza ki vagy hozza létre a mappát, és mentse el.

Miután elmentette a fényképet, át kell mennie a Fájlok alkalmazásba. Nyissa meg az alkalmazást, és keresse meg azt a mappát, ahová a képet is elmentette. Miután megtalálta a fényképet, hajtson végre egy Force Touch elemet, és nyomja le a képet, amíg a menü meg nem jelenik. Ezután meg kell keresnie az „Info” lehetőséget, és koppintson erre a lehetőségre.

Első ránézésre itt nem lát túl sok információt, de van egy menü gomb a "Több megjelenítése" lehetőséghez. Ha rákattint, az összes EXIF ​​információ megjelenik az adott fényképhez. Ez mind rendben van, és akkor pompás, de akkor számos képet ment a Fájlok alkalmazásba, és valószínűleg sok helyet foglal el a folyamat során.

Mi a helyzet az iOS 13 parancsikonjaival és a Fotók metaadataival?

A parancsikonok a kezdetektől fogva Workflow néven voltak az MVP-k. Most, hogy az Apple birtokolja, az alkalmazást jelentősen továbbfejlesztették, és ez még inkább igaz az iOS 13 kiadásával. A legújabb iOS kiadás a parancsikonokat rendszeralkalmazássá változtatja, és nem csak az App Store-ból kell letölteni. .

Igazán megdöbbenhet a parancsikonok képességein és az integrált alkalmazások és szolgáltatások sokaságán. Itt kerülnek lejátszásra az EXIF-adatai, mivel valaki létrehozott egy parancsikont, amely arra ösztönzi Önt, hogy válasszon ki egy fényképet (vagy több fotót), majd jelenítse meg a metaadatokat a kijelzőn.

Ennek kihasználásához először meg kell győződnie arról, hogy letöltheti a „Nem megbízható” parancsikonokat.

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone vagy iPad eszközön
 2. Görgessen lefelé, és érintse meg a gombotParancsikonok
 3. ToggleMegbízhatatlan parancsikonok engedélyezése a Be állásba

Ha ez megtörtént, le tudja tölteni a parancsikonokat más forrásokból, például a RoutineHub-ból vagy a MacStories-ból. EXIF adatok esetén el kell érnie a linketitt az EXIF ​​Photo Details iOS 13. letöltéséhez. Ezzel a RoutineHub-ba kerül, ahol további információkat tekinthet meg a parancsikonról.

A parancsikon nagyszerű tulajdonsága, hogy az iPhone-on lévő Megosztási lapról futtatható, vagy manuálisan is kiválaszthat egy fényképet. Mindazonáltal, miután a parancsikont telepítette és kiválasztotta, megtekintheti az összes EXIF-adatot.

Menjen az App Store-ba ezekhez a Photo Apps-hez

Elfelejtett következtetésnek kell lennie, hogy az App Store-ban talál néhány lehetőséget, amelyek lehetővé teszik ezen adatok megtekintését. Néhány alkalmazás jó, mások csak rendben vannak, de ettől függetlenül itt van néhány kedvenc lehetőségünk:

 • Metafó (ingyenes, IAP-vel) - A Metapho egy egyszerű és tiszta megtekintő a fénykép metaadatainak, például dátum, fájlnév, méret, fényképezőgép modell, záridő, hely szerint.
 • HashPhotos (ingyenes, IAP-vel) - Nincs több fel és le görgetés a képek kereséséhez. A címke, a térkép, az idővonal és a sok nagyszerű szolgáltatás segít keresni, kezelni, szerkeszteni és megosztani a fotóit / videóit.
 • ViewExif (0,99 USD) - A ViewExif egy hatékony metaadat-eszköz a fotóihoz. A ViewExif segítségével nemcsak a fényképek metaadatait tekintheti meg, hanem a fotó metaadatait is szerkesztheti és eltávolíthatja.
 • EXIF Viewer by Fluntro (2,99 USD) - Az EXIF ​​Viewer gyönyörű alkalmazás, a Photos Extension, a Recent Photo EXIF ​​Widget és az iMessage App alkalmazással együtt. Jól kidolgozott alkalmazás profi fotósok számára, akik komolyan gondolják munkájukat.
Forrás: Reddit

Sokkal több alkalmazás közül lehet választani az App Store-ban, de ezek csak a kedvenceink. Tudassa velünk kedvenceit az alábbi megjegyzésekben!

Következtetés

Bár frusztráló, hogy az Apple még mindig nem tette könnyűvé a fotóinformációk megtekintését, vannak más megoldások is. Vannak olyanok, amelyekhez nem is szükséges harmadik féltől származó alkalmazás letöltése, így aggódnia kell a fotói biztonságossága miatt.

Ennek ellenére tudassa velünk, ha talált más módszert a fotóinformációk megtekintésére. Ha bármilyen problémába ütközik a RoutineHub használatával a RoutineHub-ból, hangjelzést adjon, és tudassa velünk, hogy segítsünk rendezni!

Legutóbbi hozzászólások