Az Apple engedélyezi az iOS leminősítéseket az idősebb iPhone-ok és iPad-ek számára

Meglepődve tapasztaltuk ma, hogy az Apple hirtelen lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy leminősítsék operációs rendszereiket. Ha régebbi iPhone-ja vagy régebbi iPadje van, és mindig is nagy rajongója volt a régebbi iOS-nek, és azt kívánja, bárcsak soha nem frissítette volna az eszközét, ez lehet a lehetősége.

Frissítés: 2018.01.11

- Úgy tűnik, hogy ez hiba volt az Apple-nél. A lehetőség ablaka csak néhány óráig tartott. Most abbahagyták a régebbi iOS verziók aláírását.

Úgy tűnik, hogy lehet váltson vissza egészen az iOS 6-ig ha úgy dönt, hogy régebbi iPhone készülékein teszi.

Ki gondolta volna, hogy egy nap képes lesz arra, hogy átmenjen az iOS 6-ig, egy operációs rendszerig, amelyet még 2012-ben adtak ki és az egyik népszerű iOS-verzió volt.

Általában, amikor az Apple kiad egy új iOS-verziót, korlátozott idő áll rendelkezésre a korábbi verzióra való visszalépéshez, és ezt követően az Apple leállítja az eszközök régebbi iOS-ekhez való „aláírását”.

Ez hosszú évek óta mindig így volt. A megközelítés ötlete az volt, hogy megakadályozza a börtönbontást az Apple iPhone-okon.

Nem tudjuk, miért van változás az Apple irányában. Nem láttunk hivatalos változtatásokat az Apple támogatással szemben, de sok embert rohantunk leminősítésre!

Ez lehet egyszeri dolog, vagy új politika lehet. Van egy esély arra is, hogy ez tévedésből adódott, megadva a lehetőségek ablakát, ha mindig szerette volna visszaminősíteni a múlt év egyik kedvenc iOS verzióját.

Fennáll annak a lehetősége is, hogy ez a politikai változás a „fojtó” kérdés következménye. Tekintettel arra, hogy már több mint 30 pert indítottak azóta, hogy az Apple nyilvánosságra hozta, hogy szándékosan lassítják a régebbi iPhone-okat az újabb iOS-en, ez lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy készülékeiken visszatérjenek a fojtás előtti korszakhoz. A fojtás az iOS 10.2 után vált problémává, ezért sok felhasználó megpróbálja régebbi eszközét 10.2-re és újabbra visszaminősíteni.

A másik ok, amelyet egyes olvasók javasolnak, az, hogy az Apple ezt megteheti a Meltdown / Spectre probléma miatt, de erősen kétlem, hogy az Apple visszalépett volna és frissítette volna ezeket a régebbi iOS-eket a biztonsági rések megoldása érdekében.

Vagy valakit az Apple-től holnap biztosan kirúgnak ezért a „hibáért”.

A felhasználók arról számoltak be, hogy régebbi iPhone 5, iPhone 5 és iPad mini 2 készülékeiket sikeresen leminősítették iOS 7.1.1-re. A Jailbreak rajongók az iOS 10.3-ig visszaminősítették az iPhone 7-et. Az iFolks az iPad mini 1-et is iOS 6-ra !!

Hogyan lehet visszaminősíteni régebbi iPhone-ját korábbi iOS-verziókra

Ha a leminősítésre törekszik, kezdje el az ipsw webhely irányába. Válassza ki a leminősíteni kívánt eszközt, és megtalálja a támogatott IOS-verziókat zöld betűtípussal listázott.

Töltse le azt a verziót, amelyet vissza szeretne váltani a számítógépére, majd az iTunes segítségével frissítse az eszközt. Indítsa el az iTunes alkalmazást, és kábel segítségével csatlakoztassa készülékét a számítógéphez.

Nyissa meg az eszközt az iTunes alkalmazásban, majd a normál visszaállítás helyett kattintson a gombra Opció + Kattintson gombokat, ha mac-ot vagy Shift + Kattintson ha Windows rendszert használ.

Ez arra kéri, hogy válassza ki a letöltött iPSW fájl helyét, és az eszköz visszaállításához a letöltött fájlt fogja használni az Apple normál legújabb iOS fájlja helyett.

Ez lehetőséget kínál arra, hogy új életet lehelhessen sok régebbi iPad számára, amelyek a világ minden táján sok nappaliban gyűjtenek port.

Tájékoztatjuk Önt, amint többet megtudunk erről a történetről. Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen kérdése van, és bátran ossza meg a cikket más jóakarókkal, akiknek az eszköze esetleg egy újabb iOS-en szenved.

Legutóbbi hozzászólások