Az AirPlay megáll, dadog vagy szakaszosan játszik? Javítás

Az AirPlay egyike azoknak az Apple termékeknek, amelyek nem mindig kapják meg a megérdemelt szeretetet. Nem hall egy csomó hoopla-t az új funkciók körül, de ez még mindig az Apple egyik legjobb szolgáltatása.

A tudatlanok számára az AirPlay lehetővé teszi, hogy tartalmát lényegében streamelje Mac vagy iOS eszközéről kompatibilis eszközökre. Például, ha filmet néz a számítógépén, és a kanapéra akar költözni, használhatja az AirPlay-t, feltéve, hogy rendelkezik Apple TV-vel is.

AirPlay leáll vagy akadozik, a következőképpen javíthatja!

Időről időre vannak olyan hibák és problémák, amelyek különféle frissítések után sújtják az AirPlay-t. A legutóbbi frissítés miatt a tartalom leáll, akadozik vagy csak szakaszosan játszik le. Ez nyilvánvalóan rendkívül frusztráló, de van néhány javításunk, amelyet kipróbálhatunk.

Újrakezd

A legnépszerűbb „javítás” szinte minden kérdésnél az, hogy egyszerűen újra kell indítani. Ha problémái vannak a Mac vagy iOS eszköz nem megfelelő működésével, akkor valószínűleg újra kell indítania az eszközt.

Ez a módszer automatikusan képes megoldani az operációs rendszerben végbemenő összesüléseket vagy letiltásokat. Ha a problémák továbbra is fennállnak, folytassa az alábbi lépéseket.

Kapcsolja ki a Bluetooth-t

Az egyik probléma, amely a régebbi MacBook Pro és Mac Pro tulajdonosokat sújtotta, akkor merült fel, amikor az AirPlay eldobta a kereteket vagy teljesen lefagyott. Az Apple dolgozott egy javításon, és megállapította, hogy a Bluetooth kikapcsolása orvosolja a problémát.

Az Apple kijelentette: "A Bluetooth kikapcsolása jelentősen javíthatja az Airplay teljesítményét." A Bluetooth kikapcsolásának lépései a Mac vagy iOS eszközön:

iOS:

 1. Nyisd kiBeállítások
 2. Válassza a lehetőségetBluetooth
 3. Kapcsolja a Bluetooth funkciót „Ki” értékre

Mac operációs rendszer

 1. Keresse meg a Bluetooth ikont a menüsorban
 2. Kattintson az ikonra
 3. Válassza a lehetőségetKapcsolja ki a Bluetooth-t

Ennek enyhítenie kell számos olyan problémát, amelybe beletart, amikor megkísérli az Airplay-t. Úgy tűnik, ennek az oka az útválasztó 802.11 b vagy g hálózatához való csatlakozás. Ha a probléma továbbra is fennáll, valószínűleg befektetni szeretne egy olyan útválasztóba, amely támogatja a 802.11 n vagy ac szabványt.

Ellenőrizze az interferenciát

Nem lehet meglepetés, de az otthoni elektronika valóban zavarhatja egymást. Nem számít, hogy a hűtőszekrény és a mikrohullámú sütő kissé nyűgösen viselkedik-e, de igen, ha nem tudja használni az Airplay-t a Mac gépén.

Ebben az esetben érdemes ellenőrizni, hogy van-e valami, ami akadályozhatja az eszközök közötti kapcsolatot. Ez lehet valami olyan alapvető dolog, mint egy intelligens otthoni hub vagy intelligens izzó. Ha a problémák továbbra is fennállnak, próbálja meg kicsit mozgatni a dolgokat, hogy megtisztítsa-e az Airplay megszakításait.

Használja a vezeték nélküli diagnosztikát

Ha Airplay-t használ Mac számítógépével, és problémái vannak, akkor érdemes megnéznie az Apple WiFi diagnosztikai szoftverét. Ez automatikusan átvizsgálja a hálózatot, és lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, mi történik pontosan.

A Vezeték nélküli diagnosztika funkció használatának lépései a Mac számítógépen:

 1. Tartsa lenyomva aválasztási lehetőséggombot, és nyomja meg a Wi-Fi gombot a menüsorban
 2. Válassza a lehetőségetNyissa meg a Vezeték nélküli diagnosztika alkalmazást
 3. Írja be a rendszergazda nevét és jelszavát

Ez egy sor tesztet hajt végre, hogy lássa, mi történik pontosan a Wi-Fi-kapcsolattal. Ha egy üzenettel fogadják, hogy minden „a várakozásoknak megfelelően működik”, akkor is van lehetősége folytatni.

A tesztek befejezése után két lehetőség jelenik meg: Figyelje a Wi-Fi kapcsolatomat és a „Folytatás az összefoglaláshoz” lehetőséget. Ha a problémák időszakosak, akkor válassza ki az előbbit.

Ez lehetővé teszi a Mac számára, hogy továbbra is figyelje a Wi-Fi-kapcsolatot, hogy lássa, nem jelennek-e meg további problémák. Innen értesítést kap, ha a kapcsolat megszakad, és megtekintheti az „Összefoglalót”.

Ennek a feladatnak a végrehajtása lehetővé teszi, hogy szemmel tartsa, mi történik a Wi-Fi kapcsolataival. Ezután a Mac minden lehetséges problémával és orvoslással ellátja Önt, hogy minden működjön.

Frissítse az AirPort alkalmazást, vagy ellenőrizze az útválasztó beállításait

Minden rendben és dandy, hogy végre gigabites sebességet kaphatunk otthonainkban. Mi azonban a szórakozás abban, hogy képesek vagyunk nagy sebességet elérni, ha állandó problémák vannak?

Itt jelenik meg az útválasztó. Ha az Apple egyik Airport eszközét használja, akkor először ellenőrizze, hogy a legfrissebb firmware-e van-e benne.

Ezt a mellékelt AirPort Utility alkalmazással teheti meg. A repülőtér frissítése után visszamehet és megnézheti, hogy az AirPlay újra megfelelően működik-e.

Ellenőrizze az útválasztót

Abban az esetben, ha nem repülőtéri eszközt használ, ellenőrizze az útválasztó konkrét beállításait. Valószínű, hogy ezt szolgáltatója biztosította, de még mindig ellenőrizheti, hogy minden működik-e.

Íme néhány alapvető beállítás az útválasztón:

 • SSID: Állítsa a következőre: „Bármilyen egyedi név”
 • Rejtett hálózat: Tiltva
 • MAC-cím korlátozása: Tiltva
 • Biztonság: WPA2 személyes (AES)
 • 2,4 GHz-es mód: Állítsa 802.11b / g / n
 • 2,4 GHz-es csatornaszélesség: Állítsa 20 MHz
 • 5GHz üzemmód: Állítsa 802.11a / n
 • 5GHz csatornaszélesség:
  • 802.11n: Állítsa 20 MHz és 40 MHz
  • 802.11ac: Állítsa 20 MHz, 40 MHz és 80 MHz
 • Csatorna: Auto
 • DHCP: Állítsa a következőre: Engedélyezve, ha ez az egyetlen DHCP-szerver a hálózaton
 • NAT: ÁllítsaEngedélyezve, ha ez az egyetlen router, amely NAT-szolgáltatásokat nyújt a hálózaton
 • WMM: Állítsa a következőre:Engedélyezve

Ha a problémák továbbra is fennállnak, akkor csak arra van lehetősége, hogy kapcsolatba lépjen a szolgáltatóval. A „külső” részen lehet valami, amit ki kell igazítani, és amelyet csak a szolgáltató javíthat ki.

Nincs szinkronban az AirPlay tartalmának hangja az Apple TV-n?

Az AirPlay-vel kapcsolatos általános panasz az, hogy a hang szinkronban van a képpel. Az Apple létrehozott egy vezeték nélküli audio szinkronizálási folyamatot a probléma megoldására.

 • Tartsa iPhone, iPad vagy iPod készülékét az Apple TV mellett
  • Az Apple TV-n lépjen a következőre: Beállítások> Videó és hang elemre
  • Görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Vezeték nélküli hangszinkron
  • Várja meg a vezeték nélküli audio szinkronizálási értesítést az iPhone készülékén
  • Koppintson a Folytatni
 • Ha lát egy hitelesítési kódot
  • Erre akkor van szükség, amikor először csatlakoztat egy eszközt az Apple TV-hez
  • Adja meg a kódot az Apple TV-n
 • Az Apple TV hangot ad
  • A hang a tévé hangszóróiból szól, még akkor is, ha a hangkimenetet AirPlay-re állítja
 • A hang szinkronizálása befejeződött
  • Keressen értesítést az Apple TV-n arról, hogy a hang szinkronizálása befejeződött
  • Kattintson a gombra Kész a beállítás befejezéséhez

Következtetés

Ez csak néhány lépés, amelyet megtehet az Airplay megfelelő működésének biztosítása érdekében. Remélhetőleg ezek a lépések segítenek tisztázni az esetleges problémákat.

Ha nem, feltétlenül jelezze nekünk a megjegyzéseket, és mi biztosan közöljük Önnel, hogy vannak-e további javítások. Ha van olyan javítás, amelyre nem terjedt ki, tudassa velünk, és későbbi felhasználás céljából felvesszük a listára!

Olvasói tippek

 • PJ azt javasolja, hogy menjen az útválasztó beállításaiba. Számára az útválasztó / Otthoni hálózat / LAN interfész / RA beállítások oldalra ment. Ezután törölje a jelet az RA engedélyezése jelölőnégyzetből. A saját útválasztó útvonala azonban kissé másképp nézhet ki, de a legfontosabb az RA-beállítások engedélyezése a LAN-ban megkeresése és letiltása. Az RA beállítások az útválasztó-reklám (RA) üzenetekre vonatkoznak

Legutóbbi hozzászólások