Az iPhone használata külföldön történő utazás során (banktörés nélkül)

Az utazás elképesztő dolog, de a legtöbben tudjuk, hogy időnként megterhelő lehet. Ott van a tervezés, a csomagolás és az előkészítés. A valahová repülés az előnyben részesített módszer, de saját kellemetlenségekkel jár. Aztán ott van a sokszor zavaró folyamat, amikor navigál egy olyan helyen, amelyet nem ismer.

Ha ez nem lenne elég, felmerül az a kérdés is, hogy az iPhone működni fog-e vagy sem, bárhová is megy.

A rövid válasz az, hogy igen, de vannak bizonyos figyelmeztetések. Lehet, hogy a mobil lefedettség valóban drága vagy akár nem is létezik, hacsak nem előre tervez.

Szerencsére van néhány lehetősége itt. Íme az iPhone használatának három módja, ha külföldre utazik. Csak válassza ki azt a módszert, amely a legértelmesebb az Ön számára.

Használjon WiFi-t híváshoz és SMS-ekhez

Az iPhone készülék külföldre utazásának egyik legegyszerűbb módja, ha egyszerűen lemond a mobiladatok és a hívások használatáról.

Ez kissé kényelmetlen a többi opcióhoz képest, de a legegyszerűbb megtenni - és csak arra kényszerít, hogy támaszkodjon olyan alkalmazásokra, amelyeket valószínűleg már használ.

Kapcsolja ki az adatbarangolást

Először is, ki kell kapcsolnia az adatbarangolást, ha nemzetközi utazik. Alapvetően ez elvágja iPhone-ja adathasználatát külföldön.

  • Nyisd ki Beállítások.
  • Érintse meg Sejtes.
  • Érintse meg Cellular Data Options.
  • Érintse meg a melletti kapcsolót Adatforgalom hogy kikapcsolja.

Noha ez csökkenti az iPhone funkcionalitását, segít elkerülni a nagy adat és hívási díjak véletlenszerű felhalmozását.

De másrészt, hacsak nem választja a lista többi lehetőségének egyikét, akkor csak akkor használhatja a WiFi-alapú sms-eket és telefonos alkalmazásokat, ha csatlakozik egy hálózathoz.

Amivel eljuthatunk ...

Használja a WiFi alapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat

Ha ésszerűen biztos abban, hogy hozzáférni fog az állandó WiFi hálózatokhoz, akkor továbbra is használhat bizonyos alkalmazásokat barátaival, családtagjaival és üzleti partnereivel való kapcsolatfelvételre.

Íme néhány példa.

  • iMessage. Az Apple beépített Messages alkalmazásának segítségével szöveges üzeneteket küldhet az embereknek, amikor adatok használata nélkül csatlakozik a WiFi-hez, de van egy figyelmeztetés. Csak iMessage-eket küldhet - alapvetően csak szövegeket küldhet más iPhone-okra. Androidos ismerősei kimaradnak.
  • FaceTime. A FaceTime egy másik natív Apple alkalmazás, amely lehetővé teszi WiFi-alapú kapcsolattartást. Hívhat más FaceTime-felhasználókat (audio- és videohívásokat egyaránt), ha eszköze csatlakozik egy hálózathoz.
  • Telefon. Ha iPhone 5c vagy újabb rendszert használ, és feliratkozik a Big Four szolgáltatók egyikére, akkor lehet, hogy engedélyezi a WiFi hívást. Alapvetően ez egy beépített szolgáltatói funkció, amely lehetővé teszi, hogy WiFi-n keresztül hanghívásokat indítson a natív Telefon alkalmazásban, mobil lefedettség nélkül.
  • Facebook Messenger, Skype, WhatsApp stb. Valószínűleg már használja ezeket a szolgáltatásokat, ami megkönnyíti külföldön történő használatukat. Legtöbbjük vagy WiFi alapú hívást vagy üzenetküldést kínál. Emellett általában ingyenesek.

Lépjen kapcsolatba szállítójával

Ha nem szívesen támaszkodik a WiFi hálózatokra, akkor egy másik lehetőség az, hogy vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával (vagy kutasson online), és derítse ki, van-e nemzetközi adatcsomagjuk.

Egyes fuvarozók korlátlan adat- és sms-terveket kínálnak, amelyek számos országban működnek. Másoknak egy adott területre vonatkozó terveik lesznek, így a futásteljesítmény az árképzésig változhat.

Másrészt mindig lehetséges, hogy csak kis mennyiségű nemzetközi adatot vásárolhat a szolgáltatótól. A roaming díjak fizetéséhez képest ez valószínűleg jobb és olcsóbb megoldás.

Más szóval, keresse fel a szolgáltató webhelyét, vagy vegye fel velük a kapcsolatot közvetlenül. Mondja meg nekik, merre tart, és találjon egy tervet, amely a legjobban megfelel Önnek.

Használjon másik SIM-kártyát

Végül, a külföldi drága vagy nem létező mobiltelefon-lefedettség kezelésének egyik módja egyszerűen egy másik SIM-kártya használata.

Alapvetően kinyitja az Egyesült Államokban található SIM-kártyát, biztonságos helyen tartja és kicseréli a két lehetőség egyikével. Amikor hazatér, egyszerűen megfordítja a folyamatot.

A SIM-tálca a készülék oldalán lesz - egy kis tálcának fog kinézni. Csak helyezzen egy gemkapcsot a kis lyukba, hogy kinyissa a SIM-tálcát.

Jegyzet: Ennek az opciónak a használatához zárolatlan vagy SIM-mentes iPhone-ra lesz szüksége. Intelligens azt is ellenőrizni, hogy a helyi mobil sávok, amelyekhez SIM-t használ, GSM vagy CDMA. Győződjön meg róla, hogy iPhone kompatibilis, mielőtt odaérne.

1. lehetőség: Vásároljon vagy béreljen országon belüli, előre fizetett SIM-kártyát

Általában előre fizetett SIM-kártyát vásárolhat vagy bérelhet az országba, ahová megy, a régiótól függően. Ha például Európába utazik, könnyen beszerezhet egy helyi SIM-kártyát egy ottani szolgáltatótól.

Természetesen ez valóban attól függ, hogy milyen országot vagy régiót látogat meg, így a tervek, az árak elérhetősége és a mobilhálózatok meglehetősen nagyban változnak. Végezze el a kutatását, és keressen egy megfelelő megoldást.

Ismét ellenőrizze, hogy a mobil sávjai megfelelnek-e az iPhone készülékének - a világ nagy része GSM-hálózatokat használ, míg a Verizon és a Sprint a CDMA-t használja. Hasonlóképpen hívja meg szolgáltatóját, hogy megnézze, nincs-e zárva az iPhone.

2. lehetőség: Használjon utazási SIM-kártyát

Ha idő előtt fel akar készülni, választhat egy nemzetközi utazási SIM-kártyát. Ezek olyan SIM-ek, amelyek külföldön történő használatra készültek.

Nem éppen ingyenesek, de meglehetősen kényelmesek. Néhány jó lehetőség a GO-SIM és a WorldSIM.

Előbbi esetében több különböző kártyát vásárolhat meg az Ön igényeitől és az utazási területtől függően. Ezek 17 dollárnál kezdődnek, és külön kell vásárolnia az adatokat, 35 gigától 180 dollárig 2 gigabájtért.

Ez utóbbiaknál a lehetőségek fizetés közbeniak. Az árak rendeltetési helyenként változnak, de 27 dollár körül kezdődnek. Ehhez a kártyához több számot is felvehet - és akár a jelenlegi amerikai számával is barangolhat.

Legutóbbi hozzászólások