AirPod-ok a mosógép-cikluson keresztül, mit tehet?

Talán a legnépszerűbb Apple termék az elmúlt évben az AirPods vezeték nélküli fejhallgató volt. Ezek a fejhallgatók majdnem olyan gyorsan elfogyottak, mint amennyit az Apple raktárkészletbe hoz.

Sajnos a fülhallgató magas árcédulája kissé elnyeli a tablettát, különösen, ha végül az AirPod-okat hagyja kedvenc farmerja zsebében. Itt az ideje mosakodni; elfelejted, hogy bent vannak, és a mosógépbe mennek. Mielőtt megtudnád, azt gondolod, hogy már késő, és az AirPod-ok tönkremehetnek.

Az Apple AirPods és az AirPods Pro vízálló?

Mielőtt áttekintené az AirPod-ok sértetlenségének különféle módjait, nézzünk meg néhány óvintézkedést. Először is tudnia kell, hogy ezeken a fejhallgatókon nincs vízjelző. És egyetlen AirPods modellt sem terveztek zuhanyozáshoz, úszáshoz vagy egyéb vízi sportokhoz.

Bár az AirPods 1 vagy 2 esetében nincs hivatalos vízálló minősítés, az AirPods Pro izzadságnak és víznek is ellenáll, megfelel az IEC 60529 szabványnak az IPX4 besorolás szempontjából (ellenáll a víz bármilyen irányú fröccsenésének.) Tehát, ha sokat izzad edzés közben vagy a mindennapi tevékenységek során, vagy olyan területen él, ahol az eső és más vízcseppek gyakran előfordulnak, az AirPods Pro modell a legjobb választás.

Mivel egyetlen jelenlegi AirPod modell sem víz- vagy teljesen izzadságálló, beleértve az AirPods Pro-t, az AirPods 1 vagy 2-t és az összes AirPod-tokot, ha végül megmosja őket, nincs könnyű mód arra, hogy megmondja, milyen súlyos a kár.

Kövesse ezeket a gyors tippeket, ha tévesen megmosta az AirPod-okat vagy az AirPods Pro-okat

 1. Tisztítsa meg az AirPod készülékeit egy puha, száraz, szöszmentes ruhával, például egy mikroszálas kendővel, és próbáljon meg minél több vizet / folyadékot felszívni belőlük.
 2. Hagyja teljesen megszáradni, mielőtt felhasználná őket, vagy a töltőtokba helyezné - soha ne használjon hőt, sűrített levegőt vagy hajszárítót az AirPod-ok kiszárításához
 3. NE helyezze a fülébe, és ne tegye a töltőtokba a mosást követő 12–24 órán belül
 4. Ha nem tud levegőn megszáradni, vagy ha nem működött, próbáljon szilikagél csomagolással kihúzni a nedvességet

Kapcsolódó cikkek:

 • Az AirPodok nem működnek? A problémák elhárítása
 • Miért az AirPods az Apple legjobb terméke évek alatt
 • Hogyan tisztítsuk meg az AirPod-kat
 • Kívánságlista az Apple következő generációs AirPod-jaihoz

Írja fel a sorozatszámot

Az egyik elővigyázatosság, amely jól jön, a sorozatszám tudomásul vétele. Ezt meg kell tennie minden technikai termékénél, mivel az Apple számára szükséges a töltőtok cseréje.

Keresse meg a sorozatszámot az AirPods tok fedelének alsó oldalán - igaz minden AirPods modell esetében.

Egy másik lehetőség az AirPod-ok sorozatszámának megtekintésére az alábbi lépések követése iPhone-on:

 • Menj Beállítások
 • Koppintson a Tábornok
 • Koppintson a Ról ről
 • Görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget AirPods

Ez a képernyő mutatja a termék sorozatszámát.

Ha eredeti csomagolása vagy nyugtája van, a sorozatszámot megtalálhatja a vonalkód mellett, vagy az eredeti nyugtán és számlán.

Innen vagy képernyőképet szeretne készíteni, lemásolja a számot a Notes-ba, vagy máshol tárolja.

Az AirPods Pro és a 2. generációs AirPods esetén mindegyik AirPod-nak saját sorszáma is van, amelyet maga az AirPod nyomtat.

 • Ha szervizbe kell küldenie az AirPod-okat vagy a töltőtokot, olvassa el az elsődleges sorozatszámot, amely a tok fedelére, a csomagolásra vagy a nyugtára van nyomtatva.
 • Nem kell megadnia az Apple támogatásának magának az AirPod-nak a sorozatszámát

Mi a teendő, ha beáznak?

Rendben, térjünk vissza az eredeti forgatókönyvünkhöz. A mosógépbe helyezte kedvenc farmerját, miközben öntudatlanul zsebben hagyta az AirPod-okat. A mosási ciklus befejeződik, és az AirPod készülékek kiesnek, miközben ruhát visznek a szárítóba.

Első reakciója pusztulás lesz, mivel valószínűleg azt gondolja, hogy a kedvenc fejhallgatója kész. Mielőtt eldobná őket, és elindulna vásárolni egy másik szettet, néhány lépés van.

Ez a helyzet valójában velem történt. Bár az AirPod-okat nem hagytam a mosógépben a teljes időtartam alatt. Az AirPod-omat körülbelül 15 percig hagyták az alátétben, mire rájöttem, mi történt.

Miután lerohamoztam a földszinten és visszaszereztem őket, megragadtam egy száraz pamut törlőkendőt és mikroszálas kendőt. Aztán levettem az AirPod-kat a töltőtokról, és elkezdtem szárítani mindent, amit csak tudtam.

NE dugja be őket az elsüllyedés után az elsõ 12 órán belül, mert elronthatja a ház belsejében lévõ elektromosságot. Ehelyett hagyja őket egy éjszakán át száradni, miután eltávolította az összes vizet.

Próbálja ki a szilikagélt nedves Airpod-okhoz

Valószínű, hogy azt gondolná, hogy a javaslat egy zacskó rizs használata lenne. Volt azonban némi vita arról, hogy a rizs valóban eltávolítja-e a vizet az elektronikus eszközökből.

Az érveléstől általában távol tartva javasoljuk egy kémiai szárítószer (szárítószer) használatát, mint a szilikagél csomagok.

Ezek azok a kis táskák, amelyeket általában elektronikus eszközökkel szállítanak, és úgy vannak kialakítva, hogy felszívják a nedvességet.

Ha ezek egyike sem ül otthonában, akkor egy Prime csomaggal szállíthat egy 20 darabos csomagot az Amazon-tól, mindössze 8 dollárért. Felkereshet a helyi Walmart-hoz is, és megnézheti, hogy vannak-e ilyenek a boltban.

Érdemes az AirPod-kat és a tokot egy Ziploc táskába tenni néhány ilyen szilika-gél csomaggal, és ott hagyni egy-két napig. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor eltávolíthatja az AirPod-okat, és minden megfelelően fog működni.

Mi a helyzet az AirPods Pro-val?

Az Apple legújabb AirPod-kiegészítései, az AirPods Pro, a 2019-es ünnepi szezonban történő megjelenése óta kedvelt jegy. Ezeket az új AirPod-kat víznek és izzadságnak ellenállónak tartják, ugyanakkor nem vízálló vagy izzadságálló.

Az AirPods Pro (a fülhüvelyek, nem a tok) jelenleg IPX4 besorolású az IEC 60529 szabvány szerint, ami lényegében azt jelenti, hogy az AirPods Pro védelmet nyújt a fröccsenő víz ellen, függetlenül attól, hogy a víz milyen irányban fröccsen. Ezenkívül az AirPods Pro izzadság-, fröccsenési és vízállósága nem állandó, és valószínűleg csökken az idővel és a normális kopással.

És nem, az AirPods Pro töltőtok nem izzadság-, fröccsenő vagy vízálló.

Ez azt jelenti, hogy még mindig különös gondot kell fordítania azok eltávolítására a nadrágból, mielőtt mosakodna. Bizonyos esetekben az emberek arról számoltak be, hogy a mosás után minden rendben van, de ez inkább csak szerencse, mint elvárás.

Iratkozzon fel az AppleCare + szolgáltatásra

Az AirPods Pro segítségével az Apple lehetővé tette az AppleCare + szolgáltatásra való feliratkozást ezekre a fejhallgatókra. Javasoljuk, hogy regisztráljon a védelmi tervre, mivel az az AirPod vagy maga a töltőtok cseréjét kínálja. Még van némi támogatás abban az esetben is, ha az AirPods Pro-nak új akkumulátorra van szüksége.

Az alábbiakban részletezzük a költségeket:

 • Pót AirPods Pro - 29 dollár
 • Tartalék töltőtok - 29 dollár
 • Elveszett AirPods Pro - 89 dollár
 • Elveszett vezeték nélküli töltőtok - 99 dollár
 • Az akkumulátor szolgáltatás díja - 0 USD

A legjobb az egészben az, hogy az AppleCare + mindössze 29 dollárba kerül a regisztrációhoz, és az AirPod-ok védettek. Vannak esetek, amikor a „garanciavállaláson kívüli” cseréjéhez a zsebéből kell kijönnie. Általában ezek vannak fenntartva, ha elveszíti az AirPod-ot vagy a töltőtokot.

Mi a teendő, ha az AirPods Pro nedves lesz

Az első lépés, amelyet meg akar tenni, az, hogy keressen egy puha, száraz ruhát, és törölje le az AirPods Pro készüléket és a tokot. Nyilvánvaló, hogy megpróbálja eltávolítani a lehető legtöbb nedvességet, ezért azt javasoljuk, hogy legyen egy plusz ruha a helyére.

Talán a legfontosabb lépés azne próbálja meg használni őket. Ha megpróbálja feltölteni vagy használni az AirPods Pro-t, akkor elektromos hiányt okozhat, így használhatatlanná válik. Amikor magát a töltőtokot illeti, törölje le a száraz ruhával, majd tegye fejjel lefelé nyitott fedéllel. Ezután irány a fenti szakasz, és próbálja ki a Silica Gel csomagok és egy Ziploc táska útvonalát.

A víz sokáig tart a levegőn száradásig, ezért érdemes legalább néhány napot adnia az AirPod-oknak (legkorábban), mielőtt újra felhasználná őket. Néhány felhasználó arról számolt be, hogy egy hónapot vár a Silica Gel / Ziploc táskakombinációban, mielőtt kivenné őket.

A legrosszabbat feltételezve

Tehát már végrehajtotta a fenti lépéseket, és az AirPod-ok még mindig nem működnek megfelelően. Ha nincs AppleCare-je az AirPod-okon, akkor úgy érezheti, hogy a dolgok nem romolhatnak tovább, és további száz dollárt kell elkísérnie!

Ha van AppleCare-je, akkor meglehetősen megtakarítható!

Az AppleCare + for AirPods kiterjeszti a lefedettséget az AppleCare + vásárlási dátumától számított két évre, és akár két baleseti káreseményt is összead, amelyek mindegyike 29 dolláros szolgáltatási díjat számít fel.

Az AirPods for ApplePare + for AirPods nélkül is elviheti az AirPodokat és a tokot a helyi Apple áruházba, így is külön-külön cserélheti ezeket.

Ha az AirPod-okra nincs garancia, akkor valószínűleg olcsóbb új készletet vásárolni, hacsak nem biztos abban, hogy az eset vagy az AirPodok egyike továbbra is működik.

Ha még mindig garancia alatt állnak, és ki kell cserélnie az egyik AirPod-ot, akkor ezt képesnek kell lennie egy kis baleseti kárért fizetni.

Valószínűleg nem érdemes megemlíteni, hogy a fejhallgatótok átmentek az alátéten, mivel az Apple ezeket garancia alatt nem cseréli le.

Legutóbbi hozzászólások