Az iPad osztott képernyős képernyője nem működik? Javítás

Egyes iFolks-ok, mint én, szeretik az osztott képernyős technológiát használni iPad-jünkön, mások viszont nagyon megvetik ezt a funkciót!

A megosztott képernyőn két alkalmazást, fájlt vagy dokumentumot tekinthet meg egymás mellett. Nagyszerű szolgáltatás azok számára, akiknek egyszerre két dologra kell hivatkozniuk.

A legújabb iPadOS és iOS (11+) verziók valóban megváltoztatták az osztott képernyő működését az iPad készülékeinken, és könnyen összezavarodhat, és megállapíthatja, hogy mindazok a dolgok, amelyeket korábban használtunk, már nem működnek!

Az iOS 11 új módszereket vezetett be az osztott képernyők elérésére az iPad dokkoló segítségével. És az iPadOS segítségével ezek a funkciók még finomabbak lesznekApp Expose!

Tehát, ha az iPad megosztott nézete nem a várt módon működik, olvassa el az iPad javításával kapcsolatos tippeket.

Vagy ha azt kérdezi magától, hogyan tudok megszabadulni az osztott képernyőtől az iPad-en, megmutatjuk, hogyan lehet megszabadulni mindazoktól a bosszantó osztott képernyőktől!

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy az osztott képernyős vagy az áthúzható képernyők működjenek iPad-jén

 • Ellenőrizze a többfeladatos beállításokat, és kapcsolja be Több alkalmazás engedélyezése
 • Második alkalmazás hozzáadásakor húzza át a képernyő jobb vagy bal szélére, hogy az alkalmazást egy osztott képernyős nézetbe nyissa
 • Ideiglenesen változtassa meg a képernyő tájolását álló módról fekvőre vagy fordítva
 • Indítsa újra vagy kényszerítse újra a készüléket
 • Próbáld ki az összes beállítás visszaállítása

Miért nem működik a megosztott képernyő az iPad-en?

Nevezetesen, nem minden alkalmazás támogatja az osztott nézetet (osztott képernyő). Különösen sok harmadik féltől származó alkalmazás nem támogatja az osztott képernyőt, ezért mielőtt feltételezné, hogy az osztott nézet nem működik, próbálja ki az Apple natív részének használatával alkalmazások, például a Safari, a Notes vagy az Messages.

Az osztott nézet funkció tesztelésekor győződjön meg arról, hogy a második alkalmazást közel iPad bal vagy jobb széléhez húzza.

Frissítés iOS 10-es és régebbi verziókról? Ezek a többfeladatos gesztusok és a csúsztatás funkciók már nem működnek az iOS11 + és az iPadOS rendszerekben

 • Az utolsó használt alkalmazás megnyitása balra csúsztatással a képernyő jobb középső szélén
 • Az alkalmazás megváltoztatásához csúsztassa lefelé a képernyő jobb felső sarkát, és koppintson a használni kívánt alkalmazásra
 • A régi Slide Over módszer, amely szerint egy alkalmazást jobbra csúsztat (majd az elérhető alkalmazások listájából választ, ha ugyanabból az osztott ablakból lefelé csúsztat), nem működik.

Az iPad Split View a Dockról érkezik!

Az Apple nagyon szeretné, ha magunkévá tennénk az iPad dokkolót!

A már megnyitott és képernyőn megjelenő alkalmazással, amikor egy alkalmazást a dokkolóból jobbra vagy balra húz, majd ledobja, az iPadOS automatikusan osztott nézet (vagy lebegő csúszó) módba helyezi az alkalmazást.

Több alkalmazásablak osztott képernyőn és csúsztatással

És az iPadOS használatával mostantól egyetlen alkalmazás több példánya és ablaka megnyitható egymás mellett osztott nézetben - például a Notes alkalmazás két különböző megjegyzéséhez. Akár egy harmadik példányt is megnyithat a csúsztatásos mód használatával!

iPadOS App Exposé

Ez az iPadOS csak lehetővé teszi az alkalmazás összes nyitott ablakának megtekintését, ha megérinti az ikonját a Dockban.

Hogyan lehet megnyitni egy iPad osztott képernyős munkamenetet a Dock segítségével

 1. Húzza ujját felfelé a képernyő aljától, és fedje fel a dokkolóját
 2. Koppintson egy alkalmazásra a Dockban
 3. Húzza ki az alkalmazást a dokkolóból a képernyőre
 4. Engedje el a húzást, és az alkalmazás áthúzódik a képernyő jobb oldalára, létrehozva egy lebegő iPad osztott képernyőt!
  1. VAGY húzza az alkalmazást a képernyőjérebal vagyjobb szélén, és a fő alkalmazás félrelép, teret engedve az iPad osztott nézetének!
 5. Engedje el a húzást, és az alkalmazás elfér ebben a térben

Az osztott nézet használata iPad-en

Fordítson egy lebegő diát osztott nézetbe

 1. Vigye az úszó alkalmazás ablaktábláját a képernyő arra az oldalára, amelyen szeretné
 2. Érintse meg a felső szürke fogantyút, és húzza le, amíg az a helyére nem pattan

A megosztott nézetet állítsa át lebegő csúsztatássá

 1. Húzza meg a függőleges szürke fogantyút (az alkalmazások közötti fekete térben), amíg az alkalmazás nem éri el a képernyő 50% -át
 2. Koppintson a felső szürke fogantyúra, és húzza lefelé, amíg az alkalmazás feljebb lebeg

A megosztott képernyő az iPad-en nem működik?

 • Ellenőrizze eztTöbb alkalmazás engedélyezése be van kapcsolva. Menj Beállítások> Általános> Multitasking
 • Változtassa meg a képernyő tájolását, és nézze meg, hogy tudja-e használni az osztott képernyőt. Az iOS 11+ és az iPadOS rendszeren az osztott képernyő fekvő és álló módban egyaránt működik. Néha egy gyors irányváltás ugrás elindítja a rendszert, és újra működik az osztott nézet.
 • Kapcsolja ki és be a Többfeladatos beállításokat. Menj Beállítások> Általános> Multitasking
 • Az összes beállítás visszaállítása a személyre szabott beállítási ütközések eltávolításához. Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása
 • Kényszerítsd újra az iPad-et
  • A felhasználók jelentése szerint gyakran meg kell tenniük ezt néhányszor, mielőtt újraindítanák a Multitasking funkciót

Próbálja ki a kezdőképernyőt a dokkoló helyett

 1. Lépjen a kezdőképernyőre, tartsa lenyomva egy alkalmazást, majd azonnal kezdje el húzni (nyomja meg az alkalmazást, amíg az nem kezd lebegni)
 2. Másik kézzel vagy ujjal nyisson meg egy másik alkalmazást a dokkolóból, vagy nyissa meg az alkalmazásváltót, kattintson duplán a kezdőképernyőn található gombra, vagy csúsztassa felfelé az ujját.
 3. Húzza az első alkalmazást a másik alkalmazás előnézetére a kapcsolóban. Ez az alkalmazás tavasszal betöltődik, és lehetővé teszi a képernyőn való elhelyezését

Próbálja ki a Spotlight keresést

 1. Húzza lefelé az ujját a képernyőn (nem a fekete szegélyen) a Spotlight Search megjelenítéséhez
 2. Írja be az alkalmazás nevét
 3. A keresési eredmények között nyomja meg és húzza az alkalmazás ikont
 4. Miközben megérinti az alkalmazás ikont, nyisson meg egy másik alkalmazást a Dockról vagy az alkalmazásváltón keresztül
 5. Húzza az alkalmazás ikont az alkalmazás előnézete fölé
 6. Engedélyezze az alkalmazás előnézetének megnyitását
 7. Engedje fel az alkalmazás ikonját a lebegő ablakhoz, vagy húzza az egyik oldalra a megosztott nézetben történő megnyitáshoz

Hogyan lehet kikapcsolni az osztott képernyőt az iPad-en

Mint mondtam, egyesek csak NEM akarnak osztott képernyőt.

És viszonylag könnyű akaratlanul megnyitni az osztott képernyős munkameneteket. Tehát, ha Ön egyike azoknak, akiknek nincs kiút az osztott képernyős nézetből, próbálkozzon a következőkkel:

Zárja be az osztott képernyőt az iPad készüléken

 • Keressen egy szürke kormányt a képernyők közötti fekete térben. Érintse meg és tartsa lenyomva a fogantyút, amíg a képernyőn csak az alkalmazás ikonja jelenik meg (fehérrel körülvéve), majd tartsa fenn ezt a visszatartást: csúsztassa el a kívánt alkalmazást teljesen a képernyőről (balra vagy jobbra)
 • Kapcsolja ki az összes multitasking funkciót a Beállításokban. Menj Beállítások> Általános> Multitasking és kapcsolja ki a Több alkalmazás, perzisztens videófedvény és gesztus engedélyezése lehetőséget
 • Osztott képernyőn (nem lebegő módban) csúsztassa végig a képernyőn a kívánt alkalmazást
  • Ha el akar rejteni egy ablakot, lépjen lebegő módba, és csúsztassa végig az alkalmazást, amíg ki nem jelenik a kijelzőről. Az alkalmazás továbbra is elérhető marad, ha balra csúsztat a képernyő jobb szélétől
  • aktiválja az úszó üzemmódot a felső szürke fogantyú megnyomásával és lefelé csúsztatásával
 • Ha ez nem működik, zárja be az alkalmazásablakot az osztott nézettel. Koppintson duplán a Kezdőlap elemre, vagy húzza az ujját felfelé a dokkoló aljától az iPad App Switcher megjelenítéséhez. Keresse meg azt a képernyőcsempét, amely az osztott képernyőt mutatja, és csúsztassa felfelé a bezáráshoz

Kapcsolja ki teljesen az Osztott nézetet, így egyáltalán nem fog működni

 • Menj Beállítások> Általános> Multitasking & Dock
 • Kapcsolja ki Több alkalmazás engedélyezéseha nem akarja használni a Slide Over vagy a Split View funkciót

Megakadt az iPad Split Screen Safariban? A szafari osztott képernyő kikapcsolása

 • Nézze meg a képernyő jobb felső sarkát, és érintse meg a fülek ikont (2 egymást átfedő fehér mező.) Érintse meg a bal felső „X” -t, hogy bezárja az összes nyitott oldalt az Osztott nézet területen az egyik oldalon. Miután az összes ablak bezáródott, a Safari visszatér egy képernyős, teljes képernyős módba.
 • Alternatív megoldásként nyomja meg és tartsa lenyomva a fülek ikonját - a két egymást átfedő mezőt (mindegy, hogy az osztott képernyő melyik oldala működjön, mindkettőnek működnie kell), és egy másodperc múlva el kell kapnia egy előugró ablakot az Egyesítés lehetőséggel Minden lap
 • Húzza a Safari lap (oka) t az egyik képernyőről a másikra. Miután az utolsó fület áthúzta az ellenkező oldalra, a Safari visszatér a teljes képernyős tippekhez

Összecsomagolás

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek jobban megérteni, hogyan kell használni az osztott nézetet iPadOS vagy iOS 11+ operációs rendszert futtató iPadeken.

Bár időbe telik, amíg megszokja az iPad-dokkoló használatát, miután megértettük a dolgokat, nagyon szeretjük az iOS multitasking használatát, és különösen az iPad osztott képernyős funkcióit a dokkolóval.

De azok számára, akik nem akarják ezt a funkciót, vagy csak nem tudják megszokni, csak kövessék az osztott nézet bezárásának tippjeit az iPad-en. De arra kérünk, hogy adjon esélyt a dokkolónak és a megosztott nézetnek!

Olvasói tippek

 • Csúsztassa fel a dokkolót, és húzza az összes dokkolt alkalmazást oldalra, és tartsa ott néhány másodpercig, amíg az alkalmazás meg nem nyílik. Ezután húzza az új alkalmazást ugyanabba a helyzetbe az osztott nézet megszerzéséhez. Számomra ez kijavította az iPad megosztott képernyőmet, ami nem működik!
 • Ha olyan alkalmazásokat szeretne megosztott nézetben megnyitni, vagy áthúzna, amelyek nincsenek a Dockon, csúsztassa lefelé az ujját a képernyőn a Spotlight Search megjelenítéséhez. Írja be annak az alkalmazásnak a nevét, amelyet hozzá kíván adni a képernyőjéhez, majd koppintson és azonnal mozgassa az ikonját. Ezután a másik kezével csúsztassa lefelé az alját a dokk megtekintéséhez, vagy nyissa meg az alkalmazásváltót, koppintson rá és ott, és dobja rá a másik alkalmazást

Legutóbbi hozzászólások