11 rejtett és titkos funkció az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro készülékeken

Nagyobb akkumulátorok, jobb kamerák és új színválaszték. Mostanra valószínűleg már hallott az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max főbb jellemzőiről. De az Apple 2019-es iPhone-táblája rengeteg más titkos vagy rejtett funkcióval rendelkezik, amelyeket a vállalat vagy csendben hajtott végre, vagy amelyekről nem igazán beszélt.

Mivel az iPhone 11 kamera-központú frissítés, e rejtett funkciók egy része el van rejtve az új Camera alkalmazásban. A többi funkció az iPhone csatlakozási lehetőségeivel vagy más eszközök észlelésének képességével függ össze. Mindenesetre, minden további nélkül, itt van 11 rejtett vagy kevésbé ismert funkció az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro modelleken.

Összefüggő

  11. Rögzítés a kereten kívül

  Az új iPhone-ok egyik legokosabb, de kevésbé ismert funkciója a Kereten kívüli rögzítés nevet viseli. Lényegében automatikusan további képterületet takarít meg a kép körül. Olyan, mint egy fordított vágás, amely lehetővé teszi, hogy a kép elkészítése után több képet adjon vissza a képbe.

  Az Auto-Apply nevű másik kapcsolódó funkció egy lépéssel tovább visz. A rendszer észleli, hogy egy személy arca levágva van-e egy képen, és automatikusan „levágja” a képet, és meghosszabbítja a keret széleit, hogy visszahozza az illető arcát. Ez egy játékváltó.

  Az iPhone 11 Pro fényképezőgépének „Deep fusion” funkciójának a héten kell elérhetővé válnia, először az iOS 13.2 Beta segítségével. Ez az új rejtett funkció nagyban hozzájárul az iPhone kamerájával készített fényképek automatikus javításához.

  10. Ultra-Wideband tech

  Van egy új technológia az idei iPhone-ban, amely nem éri el a méltóságot. Ultra-Wideband-nak hívják, és lényegében kis környezetekhez való geolokációs rendszer. Gondoljon ultrapontos helyadatokra egy bevásárlóközpontban vagy otthonában.

  Az iPhone 11s UWB chipjét csak egy új AirDrop funkcióhoz használják, amely lehetővé teszi a címzettek rangsorolását. De az UWB számos más alkalmazásban használható, az ultrapontos beltéri navigációtól kezdve az Apple pletykált Bluetooth nyomkövető eszközének jobb helymeghatározási képességein keresztül. Nagy dolog, és a legnagyobb jellemzői még várat magára.

  9. Hibrid energiagazdálkodás

  Az Apple iPhone energiagazdálkodási rendszereinek mindenképpen rossz a rapja. De ha tetszik, ha nem, az iPhone akkumulátora végül leromlik, és váratlan leállást vagy gyengébb teljesítményt okoz. Az Apple egy új módszert talált ki ennek leküzdésére az iPhone 11-ben.

  A vállalat 2019-es táblagépe egy új hibrid szoftver-hardver rendszerrel rendelkezik, amelynek enyhítenie kell az akkumulátorok károsodását. Természetesen az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro még mindig újdonság. Emiatt még várat magára, hogy ez a rendszer tovább fogja-e tartani a csúcsteljesítményt.

  8. Audio zoom

  A zsúfolt környezetben beszélő téma felvétele bonyolult lehet. De a Phone 11 és az iPhone 11 Pro most egy új funkcióval rendelkezik, amely segít az eszköz mikrofonjainak „fókuszálásában” a tisztább hangzás érdekében. Hasonló funkció először a Samsung készülékein jelent meg, de most az Apple legújabb készülékeiben található meg.

  A funkciót Audio Zoom-nak hívják. És ez úgy működik, ahogy elvárja. Ha ráközelít egy témára, az iPhone „fókuszálja” a mikrofonokat az adott témára, miközben elmosja a zajokat más irányokból. Nyilvánvalóan mindenre képes, a beszélgető emberektől a zajongó gépekig.

  7. Wi-Fi 6

  Míg sok más telefongyártó arra törekszik, hogy valamilyen típusú 5G támogatást valósítson meg legújabb készülékeiben, az Apple csendesen frissített egy másik csatlakozási lehetőséget iPhone 11 és iPhone 11 Pro modelljein.

  Pontosabban, ezeken az eszközökön most Wi-Fi 6 van. A témával foglalkozó cikkünkben részletesen bemutattuk az új Wi-Fi szabványt. De ha szeretne egy rövid összefoglalót, csak jobb teljesítményre számítson a zsúfolt területeken, javuljon az adatsebesség és más hatalmas frissítések.

  6. A tényleges HDR színprofilok

  Az új iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max eszközök jelentősen továbbfejlesztették a kijelzőket. Bár jelentősen jobb fényerővel rendelkeznek, a HDR és a Dolby Vision tényleges és valós támogatását is bevezetik. Az Apple ezt ugratta a rendezvényén, de magyarázzuk el, mit is jelent ez valójában.

  A múlt iPhone generációk, mint az iPhone XS, technikailag támogatták a HDR tartalmat. De valójában nem játszották vissza ezt a tartalmat annak valódi dicsőségében. Ez már nincs így a 2019-es iPhone-ok esetében, amelyek a megfelelő videók lejátszásakor valóban HDR10 vagy Dolby Vision színes profilokra váltanak.

  5. Steadiness Detection

  Az új Éjszakai mód az iPhone 11-en és az iPhone 11-en messze nem rejtett funkció. De ennél a funkciónál van egy sokkal kevésbé ismert beállítás, amelyről az Apple egyáltalán nem beszélt. Alapvetően az idei eszközök tudni fogják, hogyan tartják őket.

  Az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro képes lesz felismerni, hogy stabilak-e vagy sem. Alapvetően, ha állványra szerelik, vagy valaminek támaszkodnak, akkor tudni fogják. Miután ezt megtették, további hosszú expozíciós lehetőségeket adnak Önnek, lehetővé téve az expozíciós idők 10 másodpercig történő beállítását. Ez jótékony hatással van az Éjszakai módra, de sok más fényképészeti technikára is.

  4. Végrehajtatlan kétoldalú töltés

  A kétirányú, vagy kétoldalú vezeték nélküli töltés volt az egyik legelterjedtebb funkció, amely az iPhone 11-en debütált. De az Apple szeptemberi előadása egyetlen suttogás nélkül jött és ment. Bár a jelentések különböznek egymástól, most úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatban lehúzták.

  Az iFixit népszerű bontási webhely bepillantott az új iPhone 11 Pro Max motorháztetejébe, és bizonyítékokat talált a megvalósítatlan vezeték nélküli töltésre. Más szavakkal, az eszközök hardveresen képesek egy másik eszköz vezeték nélküli töltésére. De természetesen ez a funkció nem érhető el, valószínűleg a szoftverekben letiltva.

  3. Utángyártott kijelző értesítés

  Néha a telefonok törött képernyővel rendelkeznek. És néha ezeknek a telefonoknak a tulajdonosai silány, harmadik féltől származó javítóműhelyeket választanak, amelyek kicserélik a kijelző üvegét egy alacsonyabb rendű termékkel. Sok esetben ezek a képernyők gyengébb érintési és megjelenítési teljesítményt eredményezhetnek.

  Ez problémát jelenthet, ha használt iPhone-t vásárol egy piactéri alkalmazásban. Szerencsére az iPhone 11-ben az Apple új rendszert vezetett be a felhasználók észlelésére és a kijelző javításaira történő figyelmeztetésére. A Beállítások -> Általános -> Névjegy menüpontra kattintva láthatja, hogy egy iPhone 11 vagy iPhone 11 Pro nem eredeti, utángyártott kijelzővel rendelkezik-e.

  2. Új kamera arány

  Keressen rá az „iPhone 16: 9” kifejezésre, és jó néhány felhasználót talál, aki érdeklődik a fényképészeti arányról és arról, hogy miért hiányzik az iPhone-okból. Rengeteg oka van annak, hogy az Apple a 4: 3 arányt választotta alapértelmezettnek, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a 16: 9 arányú felvételkészítés jótékony hatással járna mind a fotósok, mind a közösségi média mavenek számára.

  Az iOS 13-ban az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro képes 16: 9-es képarányú felvételkészítésre. Korábban egy fotót csak akkor tudott ilyen arányban szerkeszteni - és akkor is csak vágási feladat volt. A funkció valójában egy kicsit el van rejtve a Camera alkalmazásban is. A rejtett kamera arány módok eléréséhez csúsztatnia kell, és ujjával koppintania kell.

  1. SF Camera betűtípus

  Az Apple figyelem a részletekre legendás. Az új iPhone 11-ben, az iPhone 11 Pro-ban és az iPhone 11 Pro Max-ban ez a részletekre való figyelem kiterjed a betűkészlet választására egyetlen alkalmazásban. Igen, az új SF Camera betűtípusról beszélünk, amelyet az Apple implementált az új eszközökbe.

  Hacsak nem vagány a betűtípusok iránt, valószínűleg nem is fogja érdekelni vagy észrevenni. De az SF Camera valójában valóban jól megtervezett betűtípus, kissé ipari megjelenéssel. És az Apple megint csak a Camera alkalmazásban használja.

  Frissített már az új iPhone 11 Pro készülékre? Melyek azok az új funkciók, amelyek nagyon tetszenek az eszközön?

  Legutóbbi hozzászólások