A FaceTime nem működik az iOS 10-ben, a javítás

Szeretem a FaceTime-ot. Ez az alkalmazásom, amely tengerentúli és távoli barátok és családtagok hívására szolgál. Tehát nagyon szar, ha a FaceTime nem működik, és problémákat tapasztal.

Szükségem van a FaceTime-re, ezért javítása a házam első számú prioritása.

Más iOS verziót használ?

 • IOS 12 vagy iOS 13 / iPadOS esetén nézze meg ezt a cikket
 • Ebben a cikkben olvashat az iOS 11 FaceTime alkalmazásával kapcsolatos problémákról
 • Ha pedig továbbra is az iOS 9-et és a régebbi rendszert használja, akkor nézze meg ezt a cikket az iOS 9-es és régebbi FaceTime-problémák megoldásához

Megakad a FaceTime a csatlakozáskor? Nem hívhat régi iOS-eszközt a Facetime használatával?

Az iOS 13.4-re vagy a macOS Catalina 10.15.4 verziót használó Mac-ekre frissülő emberek felfedezték, hogy eszközeik már nem tudnak csatlakozni az iOS 9.3.6 és korábbi verziókat futtató régebbi iOS-eszközökhöz, illetve a Mac OS X El Capitan vagy korábbi verzióihoz. Néhány olvasónk elmondja, hogy ez a probléma akkor is fennáll, amikor megpróbáljuk felhívni az embereket az iOS 10 verzióival. És mások ezt a problémát akkor találták meg, amikor Mac rendszert futtattak MacOS Catalina 10.15.4 verzióval régebbi iOS és OS X verziókhoz.

Ezzel a kérdéssel a Facetime elakad a bejövő és kimenő hívások „összekapcsolásánál”.

A problémák megoldásához frissítsen iOS vagy iPadOS 13.4.1 vagy újabb verzióra. MacOS Catalina rendszert futtató Mac számítógépek esetén frissítse a macOS-t a legújabb macOS verzióra (az Apple kiadott egy kiegészítő frissítést a macOS Catalina 10.15.4 verzióhoz.)

Az Apple szerint a probléma ezekben a verziókban már javult.

A FaceTime fantasztikus!

Arra az esetre, ha nem tudná ... A FaceTime az Apple csodálatos videohívó alkalmazása. Olyan, mint a Skype, de legalább ennek a gálának ez a fene sokkal jobb!

A FaceTime lehetővé teszi bármely iFolk hívását (iDevice- vagy Mac-felhasználók), és ingyen beszélhet egymással az interneten keresztül (kivéve az internetes szolgáltatásokért fizetett számlát - tehát nem igazán és teljesen ingyenes).

Azok számára, akik további információt szeretnének kapni a FaceTime használatáról és beállításáról, nézze meg Andrew cikkét: A FaceTime használata: milyen egyszerű ez!

Most, hogy a magyarázat túlmutat, itt van néhány dolog, amelyet ki kell próbálni, amikor a FaceTime nem úgy működik, mint kellene.

Térjünk rá!

Első: Az Apple hüvelykujjszabálya

Rendben, az első számú hibaelhárítási tipp, amelyet nagyjából minden webhely és az Apple javasol, annak biztosítása, hogy az operációs rendszer szoftvere naprakész legyen. Tehát a Mac felhasználók számára ez a Mac OS, az iDevice felhasználók számára pedig az iOS.

Csak látogasson el az alkalmazásboltba, és nézze meg, elérhető-e frissítés. Ha igen, folytassa a számítógép vagy az iDevice frissítésével. Csak mindenképpen végezzen biztonsági másolatot, mielőtt BÁRMILYEN frissítést végezne.

A frissítést követően ellenőrizze, hogy működik-e a FaceTime. Ha a FaceTime nem működik, akkor haladjon tovább a tipplistánkon.

Második szám: „ON” cél

A következő tipp meglehetősen nyilvánvalónak tűnhet, de ez megtörténik, még a legjobbak és a legfényesebbek között is. Tehát, ha a FaceTime nem működik, ellenőrizze, hogy az iDevice-be van-e kapcsolva a FaceTime TOVÁBB.

Igazolni nagyon könnyű. IOS esetén csak menjen a Beállítások> FaceTime lehetőségre, és ellenőrizze, hogy a FaceTime be van-e kapcsolva (zöld).

Ha nem, kapcsolja be, és jelentkezzen be Apple ID-jével és jelszavával. Ellenőrizze azt is, hogy telefonszáma és Apple ID-je szerepel-e a „FaceTime által elérhető címen” alatt. Ha nem, adja meg e-mail címeit.

Ha a FaceTime-et próbálja használni mobilon, ellenőrizze, hogy a Cellular Data használata be van-e kapcsolva a FaceTime számára. Válassza a Beállítások> Cellular> Cellular Data for Use lehetőséget, és kapcsolja be a FaceTime funkciót.

Ha még csak nem is látja a FaceTime alkalmazást, ellenőrizze, hogy telepítette-e a FaceTime alkalmazást az App Store látogatásával. Ha a FaceTime nincs telepítve, telepítse.

Ha még nem telepítette a FaceTime alkalmazást, és nem látja az alkalmazást, ellenőrizze, hogy a Camera és a FaceTime nincs-e korlátozva.

Lépjen a Beállítások> Általános> Korlátozások lehetőségre, és kapcsolja be a FaceTime és a fényképezőgépet.

Mac OS rendszerhez

Nyissa meg a FaceTime alkalmazást, és kapcsolja be a FaceTime-et, vagy adja meg Apple ID-jét és jelszavát. Ez az!

Harmadik szám: kikapcsol

Tehát megnyitja a FaceTime-et egy gyors csevegéshez, és nem hall semmit. Ez nem oké ... és nagyon problémás a barátokkal és a családdal való kommunikáció szempontjából.

Először ellenőrizze, hogy az iDevice vagy a Mac nincs-e némítva.

IOS esetén ennek ellenőrzésére a Vezérlőközpont segítségével van a legegyszerűbb mód. Keresse meg a csengő ikont, ha olyan színnel van kiemelve, amely azt jelenti, hogy a némítás BE van kapcsolva. Érintse meg újra, így elszürkül. A Control Center képernyőn megjelenő szöveg megerősíti a Némítás: Ki lehetőséget.

Ha az iDevice-jének van oldalsó kapcsolója, kapcsolja be, és hallgassa meg, ha bármit is hall. Ha mégis, akkor nagy az esély arra, hogy az iDevice oldalkapcsolója elnémul. Ennek megváltoztatása a Beállítások> Általános> Oldalkapcsoló használata menüponton keresztül egyszerű.

Mac OS rendszerhez

Mac számítógépeknél lépjen a Rendszerbeállítások> Hang lehetőségre, és ellenőrizze, hogy a némítás nincs-e kiválasztva mind a Kimenet, mind a Bemenet számára. Egy másik lehetőség az F10 billentyűparancs használata, amely be- és kikapcsolja a némítást.

Negyedik szám: Használja ugyanazt az Apple ID-t

A legtöbbet hozhatja ki a FaceTime-ból, ellenőrizze, hogy minden FaceTime-fiókja ugyanazt az Apple ID-t használja-e.

Az iDevices esetében érintse meg a Beállítások> FaceTime elemet, és ellenőrizze az Apple azonosítóját

Mac OS rendszerhez

Kattintson a FaceTime elemre, és lépjen a Beállítások elemre. Ellenőrizze az Apple azonosítóját.

Ha valamelyik eszköze nem egyezik, jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra ugyanazon Apple ID azonosítóval az összes iDevice készülékéhez és számítógépéhez.

Ötödik szám: A FaceTime nem működik, és folyamatosan "kapcsolódik"

Ha nem tud csatlakozni a FaceTime-hez, vagy nem kapja meg a „Csatlakozás” üzenetet anélkül, hogy a FaceTime valaha is megnyílna, próbálja újra aktiválni fiókját.

IOS esetén lépjen a Beállítások> FaceTime menübe, és kapcsolja KI a kapcsolót, várjon néhány percet, majd kapcsolja vissza. Megjelenik egy üzenet, amely „aktiválásra vár”. Adja meg Apple azonosítóját és jelszavát, ha szükséges.

Ha ez nem működik, próbálja meg visszaállítani a WiFi hálózatot. Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás lehetőséget, és válassza a Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget. Ez a művelet visszaáll a gyári alapértékekre, ezért újra meg kell adnia a WiFi hitelesítő adatait.

Mac OS rendszerhez

Nyissa meg a FaceTime alkalmazást, és lépjen a Beállítások oldalra. Válassza a FaceTime kikapcsolása lehetőséget. Várjon néhány percet, és kapcsolja be újra a FaceTime-ot.

Ha még mindig nem működik, térjen vissza a Beállításokhoz. Válassza a Beállítások lehetőséget, és jelentkezzen ki az Apple ID-jéből. Várjon néhány percet, majd jelentkezzen be újra Apple ID-jével.

Ha még mindig nincs szerencséje a FaceTime működésében, módosítsa a Mac DNS-beállításait a Google nyílt DNS-ére. Kattintson a Rendszerbeállítások> Hálózat> Hálózat kiválasztása (Wi-Fi)> Speciális> DNS fülre, majd kattintson a + gombra a Google DNS hozzáadásához, írja be a 8.8.8.8 és 8.8.4.4 parancsokat. Kattintson az OK gombra, majd az Alkalmaz gombra.

Alternatív megoldásként módosítsa a DNS-beállításokat OpenDNS-re. Kövesse a fenti utasításokat, és írja be a 208.67.222.222 és 208.67.220.220 elemeket a DNS fülre. Kattintson az OK gombra, majd az Alkalmaz gombra.

Hatodik szám: Ellenőrizze az időt!

Ez a művelet egyszerű, de furcsa. Én is tapasztaltam ezt a problémát, és órákba telt, mire rájöttem erre az egyszerű tippre. Ellenőrizze, hogy a dátum és idő beállítása „Automatikusan beállítva”.

A FaceTime (és más Apple-alkalmazások, például az iMessage és az Messages) gyakran nem tud csatlakozni, ha az iDeviceink és a számítógépeink dátuma és ideje hibás vagy rosszul illeszkedik.

Az iDevices esetében lépjen a Beállítások> Általános> Dátum és idő menüpontra. Ellenőrizze, hogy a „Beállítás automatikusan” lehetőség van-e kiválasztva. Ha nem, kapcsolja ezt BE.

Mac OS rendszerhez

Lépjen a Rendszerbeállítások> Dátum és idő lehetőségre, és jelölje be a „Dátum és idő automatikus beállítása” melletti négyzetet.

Hetes szám: A FaceTime nem ismeri fel a telefonszámot

Az iOS 10 tesztelőink jelentették ezt a problémát. A FaceTime (és az iMessage) megnyitásakor iPhone ismeri az e-mailt, de NEM a telefonszámát. Néhány tipp bevált tesztelőink számára:

 1. Vegye ki a SIM-kártyát, várjon néhány percet, és cserélje ki
 2. Jelentkezzen ki minden olyan Apple szolgáltatásból, amelyhez Apple ID és jelszó szükséges
  1. Indítsa újra az alvás / ébresztés és a home gomb egyidejű lenyomásával
  2. Engedje el csak az Apple logó megjelenése után
  3. Újraindítás után jelentkezzen be újra a FaceTime-be Apple ID-vel
 3. Jelentkezzen ki minden Apple szolgáltatásból, amelyhez Apple ID és jelszó szükséges, valamint állítsa vissza a hálózati beállításokat (elveszíti az összes WiFi jelszót, ezért győződjön meg róla, hogy ismeri őket, vagy kéznél van)
  1. A hálózat visszaállításához lépjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása menüpontra
  2. Indítsa újra az alvás / ébresztés és a home gomb egyidejű lenyomásával
  3. Engedje el csak az Apple logó megjelenése után
  4. Jelentkezzen be újra a hálózatába
  5. Újraindítás után jelentkezzen be újra a FaceTime-be Apple ID-vel
 4. Próbáljon meg betenni valaki más SIM-kártyát, és ellenőrizze, hogy a FaceTime felismeri-e az e-mailt és a telefonszámot
  1. Ha igen, akkor új SIM-kártyára van szüksége. Vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával.

8. szám: Nem fogad bejövő hívásokat

Ha nem fogadott hívásokat indított az iDevices szolgáltatással, ellenőrizze, hogy az e-mail beállításaiban engedélyezve van-e a „Push” funkció. Lépjen a Beállítások> Mail> Fiókok elemre, és ellenőrizze, hogy az „Új adatok lehívása” Push értékre van-e állítva.

Ha barátai vagy családtagjai azt mondják, hogy megpróbáltak telefonálni, de Ön nem kapta meg a hívást, ellenőrizze, hogy a FaceTime nem blokkolja-e a névjegyeket.

Válassza a Beállítások> FaceTime> Hívások> Hívásblokkolás és azonosítás lehetőséget. Itt találja a letiltott kapcsolatok listáját. Ha valaki szerepel azon a listán, akitől hívásokat szeretne fogadni, koppintson és csúsztassa balra a „Blokkolás feloldása” lehetőség kiválasztásához.

Ez egy Wrap

Remélhetőleg az egyik ilyen tipp bevált az Ön számára, így a FaceTime visszatért a kegyelmetekbe. Ha nem, akkor az iOS 10 egyik kincse az Apple legtöbb natív alkalmazásának törlése.

És a FaceTime egyike azoknak a törölhető alkalmazásoknak. Tehát, ha a FaceTime még mindig nem működik és nem működik, és nem akar több időt tölteni a hibaelhárítással, akkor próbálkozzon ezzel az utolsó lehetőséggel.

Törölje a FaceTime alkalmazást az iDevice alkalmazásból. Ezután telepítse újra a FaceTime alkalmazást az App Store-ból. Ez az utolsó tipp csak az Ön számára megfelelő lehet.

Ha úgy dönt, hogy eleged van, az egyik érdekes iOS 10 apróság az, hogy a FaceTime törlése után továbbra is elindíthatsz egy FaceTime-hívást a Siri segítségével, vagy válaszolhatsz a fogadott FaceTime-hívásra. Ki találná ki azt?

Legutóbbi hozzászólások